En björkallé på en härlig promenad och möte med en söt katt.

Läsning av första boken i outlander serien i gott sällskap

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sakta men säkert har hösten smugit sig på utan att jag märkt det. Mörkret faller tidigare än förut, luften börjar bli kylig, naturens färger skiftar över till orange/gul och det blir bara kallare och kallare. Jag fullständigt älskar hösten. Mår alltid som bäst på hösten av en konstig anledning, jag vet inte varför. Våren är mer ångestframkallande hos mig och de tre senaste åren har jag drabbats av vårdepressioner. Hösten är annorlunda, allt är mysigare. Det är som att det går mot en nystart på något vis.


Nu ska jag inte skriva mer osammanhängande här utan fortsätta kvällens plugg. Just nu håller jag på med en litteraturstudie om Uropathogenic Escherichia coli och det är verkligen huuur spännande som helst. Även om ämnet är stort och mastigt har jag svårt att sluta läsa om det.


Likes

Comments

Njuter av lite Prosecco i soffan när fästmannen lagar middag. Två härligheter i ett! Lika bra att passa på att njuta för imorgon blir det plugg för hela slanten

Likes

Comments

Gårdagen var en riktigt lång dag för mig, spenderade drygt tio timmar på universitetet med två olika labbar och föreläsningar. En lång men väldigt väldigt rolig dag! Det var härligt att se att mina kunskaper som Biomedicinsk analytiker faktiskt kom väldigt bra till hands under labbarna, Lab-vanan som jag och andra biomedicinska analytiker har är definitivt inte i onödan. De flesta i min klass är på mastern har inte jättemycket labvana från sina grundutbildningar så det är kul att kunna glänsa lite.


Efter en lång dag i skolan igår bestämde jag mig för att göra denna till en kort dag. Har bara en föreläsning på eftermiddagen idag så har spenderat hela förmiddagen här hemma med att läsa på i böcker och börja skriva på utbildningens första rapport. Det var länge sen jag skrev en rapport senast men det kommer nog inte ta lång tid innan jag kommer in i det igen.

Att plugga hemma ger mig möjlighet att umgås lite extra med min pälsboll Olga. Olga njuter för fullt att ha sin matte hemma lite extra, hon har blivit så van att bara ha husse som sällskap hemma om dagarna så det är lite annorlunda för henne nu.

Likes

Comments

Godmorgon onsdag, fick gå upp en hel timme tidigare än vad jag har gjort den senaste veckan vilket verkligen kändes. Har blivit så bortskämd med att gå upp vid sju varje dag, sovmorgon varje dag liksom haha. Idag sitter jag vid frukostbordet och förbereder mig inför dagens laboration. Vet inte riktigt vad labben kommer gå ut på men har ett hum om några av teknikerna så läser på lite om dem.

Idag passade jag på att använda min Alruna (smycket runt halsen) det är så sällan jag kommer ihåg att byta smycken på morgonen. Har oftast samma i flera dagar vilket är lite tråkigt när jag har en del att byta mellan om jag vill.

Likes

Comments

Det finns inget bättre än att ta en promenad mitt på dagen i ett härligt höstväder. Förmiddagens seminariet slutade lite tidigare än planerat vilket gav oss två timmars lunch så jag passade på att ta mig en runda vid svartån. Det var verkligen så avslappnade att få njuta av friska luften, det är sällan jag i lugn och ro kan vara ute och gå mitt på dagen så det kändes riktigt lyxigt. 

Likes

Comments

Vaknade idag före alarmet av regnet som smattrade mot rutan men låg och drog mig ihop om att regnet skulle avta. Tyvärr verkar det inte avta alls. Har suttit och kollat ut genom fönstret under frukost och det känns som regnmängden ökar lite hela tiden... Hoppet finns fortfarande kvar om att det ska avta. Ett litet uppehåll om en kvart när jag ska gå mot skolan hade inte skadat alls.

Jag njuter verkligen varje vardagsmorgon lite extra av min frukost. Det är så himla lyxigt med sovmorgon till drygt sju halv åtta och sen gå upp i lugn och ro och äta gröt och dricka några koppar kaffe. När jag jobbar går jag vanligtvis upp vid kl sex och brukar satsa på att vara på jobbet vid kvart över sju. Så det är verkligen kontraster mellan mitt nuvarande och vanliga vardagsliv.

Idag ska vi ha en grundläggande laboration på min utbildning. För mig som är Biomedicinsk analytiker blir det nog inget nytt att lära sig förutom att lära sig de nya lokalerna vilket är nog så viktigt.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Likes

Comments

September här och nu får hösten komma tycker jag, hösten är ju ändå den bästa säsongen. Jag fullständigt älskar hösten med alla dess färger och allt mysigt som hösten innebär. Tända ljus, stickade tröjor, halsdukar, fika osv.


Det är ju fredag Idag så de innebär att jag stark klarat min första vecka som masterstudent, heja heja! Idag har jag två seminarier - ett nu på förmiddagen som jag förberedde mig inför igår (se bild över) och sen ett i eftermiddag om statistik som jag förberedde mig för i måndag och tisdags. Det är verkligen hur kul som helst att studera igen. Jag känner hur all energi kommer till mig i rasande fart och det älskar jag.

Ha en trevlig fredag nu!

Likes

Comments

Att vara matte till Olga är verkligen det bästa som finns. Älskar dig min lilla pälsboll ❤️

Likes

Comments

En riktig frukost är A och O, idag kör jag på fiberhavregrynsgröt med äpple, kanel och för att lyxa till det - jordnötssmör. Studierna började ju egentligen i måndags men idag har jag programstart och seminarier så det ska verkligen bli spännande. De ska bli kul att se vilka jag spendera mina närmsta två år med och verkligen kul att få sitta bakom skolbänken igen.

Likes

Comments