Hejsan!

Jag och Jacob hade planerat ett tag att vi skulle hitta på något, bara umgås och ha det allmänt mysigt. Jacob har pratat länge om han vill äta på en restaurang här i Jönköping som heter El Gordo, en spanskinfluerad restaurang med tapas. Det var riktigt god mat och mysigt ställe.

Efter all god mat så blev det bio då vi såg Passenger, vilket var en sjukt bra film faktiskt. Jag hade inte jättehöga förväntningar eftersom jag inte gillar sience fiktion men den här filmen tyckte både jag och Jacob om samt att den var snyggt gjord. En riktigt mysig och fin kväll med andra ord! ❤️👌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

...bjuder på massor utav plugg.

Hej på er!
En helg börja lida mot sitt slut.
Vi vaknade väldigt tidigt idag för att kunna ta vara på söndagen och ta vara på en massa rolig pluggtid tillsammans.
Jag och Jacob sitter just för tillfället och pluggar på JTH.
Han har två tentor nästa vecka och jag pluggar för att allmänt ligga i fas till veckans alla föreläsningar. 🤓

Sedan kommer vi antagligen ta ett riktigt ordentligt städryck i hela lägenheten... det behövs verkligen.

Likes

Comments

I natt när jag inte kunde sova fick jag en idé att skriva små söta lappar med söta små peppande budskap på till Jacob, värna vardagsglädjen.
Lapparna har jag gömt lite överallt i både lägenheten samt bland Jacobs saker.
När han då hittar en lapp så blir han förvånad. Fick precis ett sms av honom att han hade blivit jätte glad för lappen. Det krävs så lite för att göra någon så glad.

Här är fyra stycken av de lapparna jag skrev. Får se när han hittar resten, än så länge har han bara hittat en lapp som jag har satt på hans matematikblock. ❤

Nu har Becca precis kommit och snart dyker Hilda upp för lite pluggmys! 📝

Likes

Comments

Long time no see,

Idag startades den tredje kursen och jag känner mig lika förvirrad som vid de andra 2 kurstarterna vi haft, men det lägger väl sig snart förhoppningsvis, när jag har fått allt strukturerat i min kalender samt huvud. Snart har jag iaf gått en termin och jag har bott i Jönköping i 4 månader, tiden har ju verkligen flugit förbi vilket betyder att snart är det bara 3 år kvar på utbildningen haha.

Men det känns som en evighet speciellt idag när man går igenom allt som ska göras bara den här kursen, och på kort tid dessutom.
Men en dag i taget! 👌
PUT YOUR HAIR IN A BUN 

DRINK SOME COFFE 

AND HANDEL IT.

Bilder lånade från WEHEARTIT.COMI helgen hade jag även mamma på besök medan Jacob var i Oslo med sina polare för att se Håkan Hällström.
Jag hade inte träffat mamma sen jag och Jacob flyttade ihop, då var det bara att mamma och pappa hann säga hej sedan var de tvungna att åka vidare.
Nu fick jag dock en riktigt mys helg med mamma, som jag har saknat henne!
Men nu dröjer det inte länge förres jag träffar övriga familjen och släkten för lite julfirande och ännu mera mys!


Hoppas alla har haft en bra dag trots att det har varit måndag och de oftast är lite sega! ❤

Likes

Comments

Hejsan!

Jag och Jacob vaknade för en stund sedan, det blev en ordentlig sovmorgon för oss vilket behövdes också. Jag är tyvärr inget fan av att sova länge, då jag inte tycker om att sova bort dagarna. Jag sover helst till typ max 8 på morgonen, men jag behövde sova ut så det fick bli sovmorgon idag.

Dagens planer:

• Plugga
• Boka tvättid till imorgon
• Hämta ut Jacobs gymkort + träna

• Åka upp till A6 och göra lite ärenden

• och ytterligare mer plugg

Igår hade vi självstudier vilket betyder att jag satt hemma och pluggade ungefär hela dagen! Fick rätt mycket. 👌

Jag avslutade gårdagen med ett sent gympass, åkte in runt 22, när alla andra var festfixade på bussen så satt jag i träningskläder och taggade gym! 💪

Likes

Comments

Igår flyttade vi äntligen in i vår lägenhet. Det var jättesmidigt att flytta tack vare mina fina vänner som hjälpte till samt Jacob och hans pappa, sedan dök mina föräldrar upp som kunde hjälpa till en del, så det gick väldigt fort. Här kommer några bilder från vårat lilla flyttkaos. Det kommer bli skönt när allt är i ordning, nu har vi liksom 2 rum som är rena kaoset. Men vi är riktigt nöjda med lägenheten så här kommer både jag, Jacob och marsvinen att trivas. Det känns så sjukt mysigt att göra detta tillsammans med Jacob, kunna skapa våra egna rutiner i vardagen och framförallt så är jag sjukt lycklig att både vara Jacobs flickvän samt sambo numera. ❤

Likes

Comments

Det finns så otroligt många fina människor, de som står mig nära så som familj och vänner men sedan finns de fina människor som man bara stöter på. 😍

Idag när jag skulle gå på tåget och stämpla mitt kort, då kommer det en äldre dam, hon förklarade att hon inte hade åkt tåg på flera, flera år. Hon nämnde något om de gamla loktågen som fanns förr, vilket är väldigt längesedan. Hon behövde i alla fall hjälp med att fixa biljett vilket jag gärna hjälpte henne med, så jag frågade om hon hade sådant kort som man stämpla in med men det hade hon inte utan bara sitt kontokort. Så jag förklarade att när kontrollanten kommer så fixar de en biljett på plats sen.

Sedan frågar hon vart man skulle sätta sig, vilka platser som vart bäst.
Det slutade med att den äldre damen satte sig jämte mig och vi samtalade allt mellan himmel och jord från Värnamo till Jönköping. Det visade sig att vi hade ganska mycket gemensamt och mycket att prata om. Sedan när kontrollanten kom så löste vi så att hon kunde betala sin biljett.

Den äldre damen var jätte rörd att jag hade vart så snäll och hjälpt henne och att hon hade någon att samtala med. Det värmde mitt hjärta att få göra någon annans dag genom en sån liten gest. Att få en äldre dam känna sig trygg när hon var osäker och nervös i den nya miljön som hon utsattes för och som hon inte var verken van eller bekväm i.
Att få påverka någons dag till det positiva gör hela min dag också.

Det var bara så självklart för mig att hjälpa henne och jag fick så mycket glädje tillbaka.❤


Likes

Comments

Godmorgon!☕

...eller ja jag har rättare sagt varit uppe ett tag nu.
Idag vaknade jag upp i mitt gamla flickrum hemma hos föräldrarna, så himla mysigt och skönt att vara hemma.

Man uppskattar lilla Angelstad mer nu när man inte bor här längre. Det är alltid så lugnt och stillsamt att komma hem till.

Jag åkte hem igår då jag slutade min lektion vid 10:15 och skulle ha en fri dag idag, så då passade jag på att åka hem. Har lyckats bli sjuk igen tyvärr, då är det lite extra skönt att komma hem och få bli ompysslad av mamma och pappa. 😍

Idag händer det inte jätte mycket, jag går mest runt i huset och pysslar lite med småsaker. Sedan blir det nog lite familjemys när alla kommer hem! Fundera på att överraska mamma och pappa med att baka något gått till dem. Vet att de alltid uppskattar när jag bakar. 😊
Likes

Comments

Hejsan!

Vet ni vad? Hur kan 3 veckor gå så himla fort? Det är så sjukt stört läskigt, okej i alla fall så har som sagt 3 veckor har gått och det betyder att min allra första VFU (verksamhetsförlagd utbildning), eller praktik med ett enklare ord är avklarad. Nu blir det back too school. Eftersom det var sista dagen igår på ett tag så bjöd jag personalen på en väldigt god och uppskattad Oreo cheesecake. Ni vet ju förresten inte vart jag har haft min VFU någonstans, jag har haft den i Gränna, SÅ MYSIGT!! Dock pendlingen från Habo till Gränna har inte alltid varit så kul. För er som inte vet så ligger Habo på ena sidan av Vättern och Gränna ligger på andra sidan. Men det har ändå gott bra. Det största problemet var att komma upp ur sängen på morgonen. Nu slipper jag gå upp 04:30 på ett tag.

.

Nu är jag hemma på en snabbvisit hos föräldrarna! Kände att det var dags att åka ner lite för att få umgås med familjen. Så igår hade vi en liten familjemiddag då hela familjen var samlad. Så mysigt! Och idag står PLUGG med stora svarta bokstäver på min att göra lista


Vi hörs senare! 😊

/ Josefine 

Likes

Comments

Jag har haft så himla roliga veckor på senaste tiden, träffat så många underbara människor, haft en riktigt grym inspark och hunnit fylla år. Men plugget har dragit igång på riktigt och jag har min första tenta snart, 23 september.

Igår kom jag hem från Ljungby efter en snabbvisit för att bli firad av familjen. Det bjöds på 3 rätters middag och vin. Har inte träffat familjen sedan jag flyttade upp hit så det var några veckor sedan så det var riktigt mysigt.

Och

Idag har jag självstudier men jag och Hilda ska åka in till högskolan för att plugga lite. Jag plugga bättre när jag har någonstans att åka till så som skola eller biblioteket. Är jag hemma blir jag distraherad av alla måsten som ska göras. Samt att jag behöver få lite viktiga papper utskrivna.


    Likes

    Comments