Header

Instagram@missjennifer.seJag har fått en fantastisk julklapp av @FrökenRödlök - tack fina du! ♡🎅

Kram  Jennifer​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Usch idag mår jag som jag förtjänar 🙈😂 Men kul hade vi igår 😁👌 Jag fick till och med frukost på sängen idag 😁

Vad gjorde du igår?

Nu har jag kommit hem och Becka är här 😍 Vi ska fira henne ikväll ⚘ En massa tjejer, vin och dans på Harrys står på schemat ✌

Vad ska du göra idag? ☺

Kram  Jennifer​

Likes

Comments

You know that feeling; when you can´t get enough!


Kram  Jennifer​

Likes

Comments

Blogga - kan det verkligen vara ett jobb?

När många tänker på bloggar så är det kanske det tidiga internets personliga dagböcker på nätet som de får upp i huvudet. Otroligt mycket har hänt de senaste åren och i dag är det inte bara superprofiler som Blondinbella och Sandra Beijer som jobbar som professionella bloggare. Det finns många bloggare inom en rad olika ämnen som har det som sin enda eller en del av sin månadsinkomst.

Jag kommer snart att publicera mitt första sponsrade inlägg här på bloggen – alltså ett inlägg jag gör i samarbete med ett företag (yay!). Därför tänkte jag att vi kunde prata lite om det här med att blogga och tjäna pengar på det. För jag vill verkligen att alla ska vara med på hur det funkar så ni inte tänker “Jaha, nu har hon sålt ut sig till företagen och bloggen kommer bara bli en massa reklam”.

Istället vill jag att ni ska se att det här är nästa steget i framgångstrappan för den bloggen – att jag lyckats ta betalt för min kompetens och det stora arbete jag lägger ned på Teknifik. Vilket är en förutsättning för att det ska bli hållbart i längden.

Underbara Clara Lidström skrev ett jättebra inlägg om detta förut – “Vi borde älska bloggreklamen”.

I medlemsgruppen för Better Bloggers applåderar vi varandra när vi lyckats ta skäligt betalt för det jobb vi gör och hittar samarbetspartners att jobba ihop med. Det är fantastiskt! Men alla har ju inte den typen av insyn i den här världen.

Så hur funkar det? Nu tar vi det från början:

Digitala entreprenörer och influencers

Influencers är det nya namnet på profiler som bloggare, youtubers, viners, instagram-stjärnor och andra som helt enkelt skapat ett stort following genom internet, vilket ger dem inflytande. Det kan vara personer som från början är kända för något annat, t.ex. musik/sport/mode som nu använder sitt inflytande för att bygga business. Det kan också vara helt “vanliga” människor som hittat en stor following antingen genom sin personlighet (som Clara Henry eller Therese Lindgren) eller genom att skapa innehåll inom ett visst område (matlagning, smink, hår, kläder, design, inredning).

Många använder sina plattformar för att bli digitala entreprenörer – de använder sina kanaler och sina följare för att bygga upp ett företag med fler grenar. Det kan vara att ge ut böcker, starta en podcast, sälja produkter, driva webbshop, skriva artiklar/reportage för tidningar, föreläsa, anordna kurser med mera med mera.

Forskaren och föreläsaren Annakarin Nyberg har skrivit en bok om detta och brukar föreläsa om det tillsammans med bloggaren och företagaren Underbaraclara.

I marknadsförings- och PR-branschen är influencers de nya guldgruvorna mer eller mindre. De flesta är överens om att engagerande content (digitalt innehåll) i kombination med profiler som har hög trovärdighet hos specifika målgrupper är den vinnande kombinationen.

Så tjänar man pengar på att blogga

Att driva en blogg med professionella ambitioner tar mycket tid och energi. Inlägg ska planeras, skrivas och publiceras. Till detta kommer fotografering (plus styling, komponering och planering), redigering av bilder, kanske film och filmredigering. Inläggen ska sen spridas i sociala kanaler – som även kräver underhåll, engagemang och uppdateringar för att fortsätta vara aktuella.

Bloggare är ju oftast experter på att skapa innehåll som engagerar just sin målgrupp vilket är USP:en för alla influencers. Förmågan att se hur en kan börja använda denna position som ett sätt att tjäna pengar och bygga en verksamhet är det som skiljer en professionell bloggare från en hobby-bloggare.

Jag tänkte nu gå igenom några av de vanligaste sätten för bloggare att tjäna pengar på sin kompetens och sitt innehåll:

Reklam

Många bloggare, framförallt de som ligger på lite större bloggplattformar eller tidningar/magasins hemsidor (t.ex. Metro, Mama, Elle, Devote), får in pengar genom reklambanners som syns på bloggarna. Detta fungerar på samma sätt som det gjort i tidningar/magasin i alla tider. De skapar innehållet – företagen betalar för att få synas bredvid det. Kanske lite gammeldags men fortfarande något som används i stor utsträckning.

Att bloggare har många besökare och dessutom rätt bra koll på exakt vilka som läser gör det attraktivt för företag att annonsera där, då de vet ganska exakt hur många och vilka målgrupper som nås av reklamen. De kan sen betala per visning, per klick eller per köp. Det finns många olika varianter.

Google (som också äger Youtube) har jobbat väldigt länge med att sälja reklamtjänster där de säljer och skickar ut annonserna och de som skapar innehåll kan låta det visas i samband med sitt innehåll och tjäna pengar på det viset.

Blogga för en tidning/plattform

Många stora bloggare har “köpts” av magasin och tidningar (exempel: Underbaraclara bloggar på Amelia, Elsa Billgren på Elle, Sandra Beijer på Metro). Exakt vilken deal de olika bloggarna har kan skilja sig. Kanske fakturerar de tidningen för hur många visningar de haft på en månad (som drivit trafik till tidningens hemsida vilket är bra för annonsörerna), eller fakturerar en fast avgift per månad eller liknande.

Det är en typ av win-win där innehållsskaparen slipper trixa med det tekniska (som ju alla inte älskar lika mycket som jag) samt sälj-biten och istället kan fokusera helt på att skapa innehåll. För läsaren innebär det ju dock oftast reklambanners och ibland att bloggaren har mindre att säga till om angående designen, vilket kan påverka bloggens användbarhet och funktion.

Affiliate-länkar

Affiliate-marknadsföring är en typ av samarbete där bloggaren som skriver om en produkt använder spårningslänkar så att de sedan kan få provision på det som läsarna köper när de klickat på länken. Det är prestationsbaserat och är ett sätt för bloggare att kunna få betalt för produkter de använder ofta, gillar, tipsar om och liknande.

Linda Hörnfeldt på Better bloggers har skrivit ett jättebra inlägg om hur affiliate funkar här >>

Sponsrade inlägg och samarbeten

Om reklam och annonser är det lite mer gammeldags och traditionella sättet att få betalt för att blogga så är sponsrade inlägg och betalda samarbeten det nya heta! Inte bara inom influence marketing utan även i tidningsbranschen (t.ex. genom native content och advertorials).

Det funkar helt enkelt så att en bloggare, i det här fallet, startar ett samarbete med ett företag och skapar innehåll som på ett eller annat sätt gynnar företaget som betalat för det. Det kan vara att visa hur en viss matvara kan användas genom att ta fram, fota och publicera ett recept. Eller att visa hur en skönhetsprodukt kan användas i en sminktutorial.

Den här typen av marknadsföring har fått en hel del kritik – vilket framförallt handlar om när det inte tydligt framgår att det rör sig om betalda samarbeten. I de fallen är det lätt att som läsare/konsument av innehållet känna sig lurad – vilket sänker trovärdigheten både för innehållsskaparen men också hela branschen.

Det här är något som Better bloggers försöker jobba mot, t.ex. genom uppropet Jag smyger inte, som handlar om att följa lagarna som gäller och märka ut alla betalda och sponsrade samarbeten samt affiliate-länkar klart och tydligt!

Här på Teknifik har jag skrivit en speciellt policy angående det här med sponsrat innehåll – vilka inlägg jag tänker passar för det och inte t.ex. Det viktigaste för mig att:

  • samarbeta med företag som har relevans för den här bloggen och er, mina läsare
  • inläggen som produceras är innehållsrika och ger något till er som läsare – att skapa win-win situationer helt enkelt!
  • alltid vara transparent och öppen med er och aldrig någonsin tumma på min egen integritet och magkänsla


Kurser och föreläsningar

Bloggare är ju ofta experter inom sitt område eller inspirerande personer som många gillar att följa. Därför kan många bloggare tjäna pengar på att hålla föreläsningar eller arrangera kurser.

Bloggen funkar på så vis som en marknadsföringskanal och ett komplement till den fysiska produkten (kursen/föreläsningen) som ger mervärde och kanske en djupare kunskap eller förståelse gällande något inom bloggarens kompetensområde.

Artiklar, krönikor och reportage

För många bloggare kan en inkomstkälla vara att skapa innehåll för tryckta medier. T.ex. genom att skriva krönikor i lokaltidningen, göra en plocksida i ett magasin, skapa sommarrecept eller göra en reseguide. Är man en nischad bloggare inom ett smalt område kanske man gör reportage för olika intressetidningar inom ens område.

E-kurser och e-böcker

Ett smart sätt att tjäna pengar på sin kompetens är att skriva en e-bok eller göra en e-kurs. Det som är extra bra med det är också att det kräver mycket jobb i början men sedan kan det fungera som passiv inkomst under lång tid därefter. Bloggen fungerar, precis som gällande “fysiska” kurser, som reklampelare för ens kompetens på området men genom att ta betalt kan man få den där inkomsten som öppnar upp schemat för att skriva mer kul och gratis innehåll till bloggen.

E-shop och produkter

Som bloggare kan man med tiden få stenkoll på vilken typ av produkter och lösningar ens läsare letar efter. Varför inte börja skapa dem själv? Som bloggare har du redan kundgruppen klar, som du har en bra relation till och som litar på dig. Det är en fantastisk förutsättning för att börja utveckla produkter som är skräddarsydda just för den målgruppen.

Författare, programledare m.m.

Många profiler som kommit fram via egna bloggar eller sociala medier skriver böcker om sina hjärteämnen eller dyker upp i olika TV/radioprogram. Som jag nämnde tidigare är ju influencers guld för de som försöker nå ut med innehåll eftersom de redan har en stor och trogen följarskara!


- Detta är en repost från Teknifik.se -


Kram  Jennifer​

Likes

Comments

Godmorgon fina du!

Fredagen är äntligen här och nu är helgen verkligen på ingång, en barnledig sådan också 😃

Nu på morgonen ska jag iväg med @Zezze till en ny affär som öppnar här i området idag sedan blir det hem och storstäda, fick aldrig de gjort igår då jag följde med brossan till akuten. Ikväll blir det party 😃👌

Marcus sov här inatt och ska sova här hela helgen då han renoverar i sin lägenhet, vad gör man inte för familjen liksom!?!

Vad ska du göra idag? 😊


Hoppas du får en underbar fredag!

Kram  Jennifer​

Likes

Comments

Torsdagen går mot sitt slut.

Det har varit en relativt bra dag ☺

Powernap, Besök på akuten, shopping på Apoteket och Maxi i Råå, pizza och film med Marcus och Casper, kinder i massor och fått snabb besök av fina Ice 😍

Snart kommer vår andra bror på snabb besök och sedan blir det sängen för mig. Hade kunnat sova redan nu 😥

Vad har du gjort idag? ☺

Full rulle imorgon.. kommer må som jag förtjänar på söndag 🙈🤣

Kram  Jennifer​

Likes

Comments

De tre mest lästa inläggen!

Antal skrivna inlägg!

37 stycken!


Antal inkomna kommentarer!

578 stycken!


Topplistor!

Placering i Sverige på Nouw: 73

Placerng i Skåne på Nouw: 8


HÄR kan du kolla hur jag låg till veckan innan,

denna veckan var den sämsta på snart ett år, nya friska tag!


Kram  Jennifer​

Likes

Comments

Vardagen

Just nu sitter jag på akuten med brossan - olycka på jobbet! 👎
Inget är väl som väntans tider.. 😥

Kram  Jennifer​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardagen

Godmorgon torsdag och fina fantastiska du!

Har din dag börjat bra?

Det har min gjort även fast det är en jobbig dag i sig.. Jag spenderar just nu morgonen med telefonen i örat med Mr Z och vi är uppe i snart två timmar haha. Så skönt att bara få prata om allt mellan himmel och jord samt bara få vara 👌

Idag ska jag sola, powerwalka och stor städa..

Vad ska du göra idag? 😊


Kram  Jennifer​

Likes

Comments

Mina tankar

Jag minns den här dagen för 8 år sedan när jag såg Marres namn på displayen på telefonen. Vi hade inte pratat på evigheter. Det första jag hör är tårar och sedan orden: - Sara är död!

Jag bröt ihop där och då! Min bästa och finaste vän.. 💔

En bilolycka.. Mitt hjärta drogs ur min bröstkorg!

Jag kan fortfarande se hennes ansikte när jag stänger ögonen och jag hör även då hennes skratt

Jag saknar dig, så det gör ont! 💔❤


Kram  Jennifer​

Likes

Comments

Samarbeten

-Sponsrat inlägg & produkter-


Som den Queen jag är så fick jag igår hem dessa två fantastiska armbanden i samarbete med Estore.nu 😍👑
Om inte hos mig; vart skulle dessa passat bättre liksom? ✌👌 Nu ska jag bara hitta min king!🙈👑

Nu får du 10% rabatt hos Estore.nu med koden: missjennifer
Giltig till 31/12-2017

#mystore #mestorepics #blogg #blog #mammabloggare #mammablogg #nouw #nouwsblogger #nouw_se #nouwblogger #nouwse #personligblogg #skåne #bloggareiskåne #bloggsamarbete #samarbete #instagram #instagramsamarbete #sponsor #personligblogg #personlig #influencer #missjennifer #nouwinfluencer


Kram  Jennifer​

Likes

Comments