Nu i valtider så är det mycket som händer. Politikerna skriker efter folks röster, folk vågar inte prata politik och vågar man så blir det ett jädra liv.

Jag har aldrig riktigt förstått varför man inte kan prata politik med varandra, föra en diskussion och argumentera UTAN att det ska bli bråk. Varje individ har sin åsikt och har all rätt till det, därför ska man kunna föra en dialog och se vart andra står. Politik ska inte handla om bråk, det ska handla om vilken röst man som individ vill lägga på ett parti som man hoppas ska få komma till makten.

All denna hysch om Sverigedemokraterna. Är man rasist för att man anser att en del av deras politik är bra? Ser folk bara invandringen hos dom? 
När jag läst på om dom så står det mer än bara invandringen som dom vill satsa på; dom äldre, polisen och högre straff för brott, bland annat. Vilket jag tycker ALLA partier borde ha som självklarhet att sträva efter. Det enda partiet som vågat säga något är just Sverigedemokraterna.

Moderaterna är så himla bra som sänkt skatt och gett mer pengar till dom rika och puttat undan dom fattigare/sjuka och arbetslösa.

Socialdemokraterna sliter blod, svett och tårar för att buffla undan Moderaterna för att Sverige kan inte styras av en regering som tänker på dom rika och skuffar undan resten.

Alliansen anser att dom är värdiga att styra Sverige, inget annat parti. Om man nu står i valdebatterna och klankar ner på Socialdemokraterna och Stefan Lövfen om Sveriges ekonomi, att deras budget och kalkyler inte håller. Hur kan ett parti ha mage nog att vräka ur sig en sån sak när man gör en av Sveriges sämsta affärer genom tiderna; Nuonaffären.
Sen att man inte har ryggrad att stå för det man har gjort och skylla det på andra, visar iallafall i mina ögon att det är politiker som inte har en aning om affärer och kan inte ens stå för ett misstag som skett.
Misstag kan ske, det händer alla, men när det handlar om skattebetalarnas pengar och miljardbelopp så bör man kunna tänka lite längre.
Är man verkligen värdig att styra Sverige då?


Att man sedan värdesätter pengar före människans liv, att man tjänar pengar på att dra ner inom äldreomsorgen så att dom gamla blir lidande. Att man drar ner på vården så att cancersjuka barn får "vänta" med sina behandlingar. Att man drar ner på skolan och låter barn blir lidande, exempelvis barn på dagis som blivit utan mat en del tider så föräldrar har fått gått ihop och köpa mat till dagiset.
Vart är skattepengarna som ska betala för att dom äldre ska få den vård dom behöver innan dom går bort? Vart är skattepengarna som ska betala för att sjukvården ska kunna ge cancersjuka barn deras behandlingar? Vart är skattepengarna som ska betala skolan/dagis så dom har mat regelbundna tider på dygnet?

Hur kan man som politiker som varit med och bestämt att tjäna pengar på välfärden på detta hemska sätt, hur kan man som politiker sova om nätterna? Sover dom bra tro?

Jag skulle inte vilja ha detta på mitt samvete och skulle inte sova gott om nätterna iallafall, då har man ingen empati eller moral alls. 

Jag hoppas att dom som satsat på välfärden på detta vis kommer inse när dom själva sitter på ett äldreboende hur pass bra deras idéer verkligen är.

Rösta hellre än att rösta blankt, ju fler som visar att något måste hända med Sverige desto bättre!

Alla är vi värda ett bra liv, allt handlar inte om pengar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den berömda väggen... Den är stort som ett hus och lika tung som betong. Att den tar plats är ingen tvekan om, men att prata om det verkar vara tabu.

Under min tid som sjuk så har det tampats med en hel del saker, saker som gjort att fokusen på mig själv för att komma tillbaka som människa blivit lagd åt sidan. Nu har det varit en period med tuffa saker, och i onsdags sa kroppen och psyket ifrån. Väggen stod där och tog emot mig med sina långa armar. Jag såg inga som helst tecken på det, ingen sa något till mig förrän i onsdags och då jag fick prata med en läkare. Han började prata om utmattningsdepression och stressyndrom och vad jag behövde tänka på. Jag var som ett frågetecken först. "Va?" Men under tiden vi satt där och han förklarade så hängde jag med på noterna, ju mer han förklarade desto mer kände jag igen mig själv i allt han sa. Frågetecknet försvann och där satt jag med facit i handen, utmattningen var ett faktum och jag orkade inte längre. Inte en minut till.

Sen efteråt började jag samla min tankar, hans ord och vad som skett under tiden.

En sån enkel sak som att det är svårt att låsa upp dörren. Är tydligen vanligt, vilket jag kände igen mig själv i.
Förvirrad. Visste häromdan inte vart jag skulle när jag befann mig ute. Tog ett tag innan det minnet kom fram.
Frustrerad, arg och ledsen. Dom tunga känslorna tar över och explosioner är inte långt ifrån.
Sömnen är fruktansvärd, problem med sömnen är bara förnamnet. 
Och att aldrig få känna sig utvilad är jobbigt, därmed försvinner orken till det man hoppas man ska ha orken till.
Aptiten är inte på topp.
Orkeslös, energin äter upp den lilla energin som finns.

Stressen och pressen som jag tampades med, även idag, var smärtsam. Inte nog med att jag kände mig ensam med problemen som uppstod och förstod inte vad det skulle innebära för mig i slutändan. Inte hade jag tid eller plats för "väggen" i huvudet. 


Månader har gått och tiden har runnit iväg. Jag har stängt ute allt och fokuserat på alla tuffa bekymmer som tagit sig fram till mitt synfält.
Inte för en sekund stannade jag upp och förstod vart jag va på väg, men jag märkte mer och mer att jag inte kände mig som mig själv. Men inte så att jag förstod att det skulle vara så här ändå. Jag trodde att ju mer jag få vara för mig själv, desto bättre blir det i slutändan, tji där fick jag! Inte nog med att jag har fått hjärnskakning också efter att jag fick ett träd över mig för ett par veckor sedan, där jag nu ska få börja med rehab för att bli återställd.

Det är få som vet och det är få som förstår.
- 27 år och kan känna sig så liten ibland.
Att tårarna fyller mina ögon som aldrig förr.
Att stressen och pressen äter upp en inifrån.
Att inte kunna säga nej utan att känna skuldkänslor.
Att minnet försämras och man känner sig tom.
Att sömnen aldrig får heta sömn utan det kallas bensträckare.
Att jag inte får vara jag...


Läkarens order: SEMESTER!

Likes

Comments

Idag blev det en "jeans-dag". Efter alla tråkiga nyheter som varit med Diezel så kände vi för en liten snabb kik i några butiker idag.

Jag såg denna jeansskjorta som jag älskade från första ögonkastet. Got damn vad snygg den va på mig! :)
Satt kanske inte riktigt som dom skulle på mig, men både expediten och syrran tyckte att dom satt snyggt på mig ändå och att jag borde satsa på dom, vilket jag då gjorde såklart!
Lindex som hade dessa jeans hade även 100 kr i rabatt på alla jeans, inte illa! :)

Inte alla dagar man hittar bra kap på rean, men idag hittade jag ett par boots som kostat 399 kr och köpte dom för 99 kr. Katching!


Toodles!

Likes

Comments

Läste en artikel som jag tycker många borde läsa.

http://www.expressen.se/gt/kronikorer/jimmy-fredri...

Som frågan lyder; vilket samhälle vill vi ha?
Jag gynnar såklart svenska bönder, jag handlar alltid svenskt kött eller ekologiskt.
Känns mer vettigt.
Jag har väldigt svårt för människor som bara ser prislappen men tänker inte ett dugg på vad dom stoppar i sig.
Men ställ dig själv frågan; vad stoppar du i dig egentligen? Hur mycket olika onödiga tillsatser stoppar vi i oss som vi själva kan minska genom att påverka våra köp?

Att jag börjat blivit mer medveten om just ekologiskt är något jag är glad för, jag önskar dock att fler vore inne på samma spår.
Inte nog med att min kropp och själ känns renare så känner jag mig mer medveten om produkterna i sig och att jag hellre lägger ut några kronor extra just för att stödja den svenska marknaden eller de ekologiska. Jag gynnar mig själv genom att köpa naturliga produkter!

Alla bör tänka på sin kropp och själ, alla kan vi påverka och det är bara för oss eget bästa och våra generationer framåt kommer tacka oss.

Likes

Comments

Något som jag ändrade på när jag började med min PT var ju såklart kosten, fick massor med tips och en tankeställare om vissa saker.
Men något som jag bland annat började med var med ekologiska produkter.
Inte bara för att det är renare för kroppen men också att kroppen blir av med överflödiga gifter som vi människor stoppar i oss.
Alla köper oftast det som är billigast, men tänk på vilken skit ni köper när ni väljer det billigaste. Är det verkligen värt det?

Folk använder alla dess olika kurer för att kroppen ska må bra, renas bla bla bla bla...
Men det finns inget som är bättre än att handla bättre och (tyvärr) lite dyrare varorna som är bättre för oss.
Bland annat kan jag säga att man känner STOR skillnad på smakerna när det gäller bananer.
Ekologiska bananer smakar mycket godare än dom "vanliga".

Jag läste en artikel för ett tag sen, innan all denna hysteri som kommit ut nu om bananerna.


"När Testfakta låter laboratoriet ALS Global Täby utanför Stockholm analysera bananklasar från nio sorters bananer hittar de rester av bekämpningsmedel mot både insekter och svamp. Däremot är det inga av gifterna som överstiger EU:s gränsvärden.

Fem av ämnena som laboratoriet hittat är så kallat systemiska, vilket innebär att bekämpningsmedlen tas upp av hela växten. Resultatet blir att gifterna finns, inte bara i skalet, utan också i bananens fruktkött. Det är också något som bekräftas av de analyssvar Testfakta fått.

– Provsvaren visar tydligt att det finns gifter i fruktköttet på flera av bananerna. För ett av ämnena indikerar provsvaren att det till och med finns minst lika mycket av bekämpningsmedlet i själva fruktköttet som i skalet, säger Åke Bergman, professor i miljökemi vid Stockholms universitet, som studerat Testfaktas provsvar.

När Livsmedelsverket gör stickprovskontroller på bananer i grossistleden, analyserar man hela bananer inklusive skal, trots att det egentligen är vad som finns i den ätliga delen av bananen som är viktigt.

– Någon gång bestämde man sig internationellt att alla frukter och grönsaker ska analyseras med skalet på – det blir både billigare och snabbare. För att uppskatta hur mycket av bekämpningsmedlen som finns i själva fruktköttet använder vi oss av så kallade processfaktorer, berättar Anders Jansson, statsinspektör på Livsmedelsverket med ansvar för myndighetens kontrollprogram för bekämpningsmedel.

Svampmedlet imazalil är ett av de ämnen som tas upp av hela växten. Det hittades i fyra av Testfaktas bananprover. Hur mycket som exakt sitter i bananköttet går inte att bestämma. Men enligt Livsmedelsverkets beräkningsmodell sitter 52 procent av bekämpningsmedlet i själva fruktköttet.

Baserat på EU:s gränsvärden innebär det att ett litet barn på tio kilo kan äta upp till 480 gram banankött (drygt fyra bananer) under en dag utan att det är farligt.

– Det är mycket anmärkningsvärt att Livsmedelsverket och EU låter analysera alla frukter och grönsaker med skalet på, oavsett om man äter det eller inte. Det är ju exakt hur mycket vi får i oss, själva dosen, som är viktig, säger Åke Bergman.

Av de ekologiska banansorterna som analyserats, var det däremot ingen som visade spår efter några som helst bekämpningsmedel. Så vill man vara säker att inte få i sig några gifter, är det enda som gäller att köpa ekologiska. Men de är dyrare: i snitt skilde det fem kronor kilot mellan de ekologiska och de andra när Testfakta köpte in de olika bananerna för analys."

Så välj ekologiskt och skippa gifterna.

Tooodles!

Likes

Comments

Måste presentera bästa deodoranten ever! - Saltdeo från Maria Åkerberg.

Har använt denna ett tag nu och måste ge den bästa betyg. Den är myyyyycket bättre än skiten som matvaruaffärerna säljer.
Den luktar inget, torkar snabbt och är utan alkohol och aluminiumklorid. Awesome!
Den desinficerande effekten gör att den passar under armarna efter rakning och som after-shave i ansiktet.
100% naturliga ingredienser och effektiv upp till 24 timmar.

Och jag lovar att den håller vad den lovar!
Dyr? Nej, för den räcker längre än dom man köper i matvarubutikerna. Men cirkapriset för denna är 99 kr.


Tooodles!

Likes

Comments

Jag har världens bästa recept på handpeeling som ni måste testa!

Honungslena händer, vem vill inte ha det? :)

För 2 personer:
Rör ihop 2 msk strösocker, 1/2 dal honung och rivet skal av 1/2 apelsin.
Massera in peelingen under några minuter på dina egna eller någon annans händer.
Skölj sedan av med vatten. Smörj in händerna efteråt.

Sockret kan bytas ut mot salt, som ger en liten tuffare peeling. Honungen sägs vara fuktbindande och apelsinskalet ska friska upp trött hud och ge spänst.

kvinnor och män, testa! Era händer kommer tacka er efter denna peeling. :)

Tooodles!

Likes

Comments

Alla går vi igenom svåra perioder i våra liv. En del kan handskas med dom, andra inte.

Tänk på att ni är värdefulla och förtjänar bara det bästa. Ingen ska någonsin ta det ifrån er.
Lev era liv som ni vill och låt ingen bestämma över er. Det är bara ni som kan ta ansvar för ert liv och sätta gränser för vad som är rätt eller fel.

- "När en dörr stängs, öppnas en annan, men vi ser ofta så länge på den stängda dörren att vi inte ser den som har öppnats för oss."

Och sist av allt, låt det ta sin lilla tid. :)


Likes

Comments

Jag har hållit mig bort ett tag nu.
Återkommer dock med världens bästa information! :)

REN skincare är ett jädrans bra märke som gör produkter av 100% naturliga ingredienser.

Sen jag började med detta märke så har jag märkt stor skillnad på min hy.
Man känner sig ren och fräsch hela dagarna och vem vill inte känna så? :)

Jojoba Microbead Purifying Facial Polish - En ansiktsscrub som rengör på djupet. Man blir riktigt mjuk och slät efteråt.
Man slipper torr, flagnande hud och döda hudceller på bara några minuter, lovely!

Hydra-Calm Global Protection Day Cream - En härlig fuktighetskräm som bland annat innehåller Omega-3- och Omega-7- fettsyror som lugnar inflammationer medan essentiella oljor från calendula och kamomill lugnar och vårdar.

Frankincense Revitalising Night Cream - En rik nattcreme som återfuktar huden och ger den energi över natten.
Nattcremen återupplivar torr, tråkig och livlös hud genom att vitalisera huden och ger lyster. (Mycket bra nattcreme!)

Omega 3 Night Repair Serum - Ett serum
som verkligen gör sitt jobb. Denna fantastiska produkt är ett serum med bioaktiva ämnen särskilt utvalda för att stärka och återuppbygga lipiderna i huden under natten.
Använd denna produkt om huden utsätts för stora påfrestningar som bistert väder och låga temperaturer då det stärker, lugnar och återfuktar. - Awesome!Och dom testar inte på djur!
PS. Produkterna är dryga och dom är värd varenda krona! Try it! :)

Likes

Comments

 Förkylning - stick och brinn, för gott. Tur att den har lagt sig.

Jag har därför kunna börjat lite lugnt med min träning igen. Började med mina promenader redan igår. Åhhhh så skönt! :)

Cm kring kroppen bara minskas och minskas. Snacka om överlycklig tjej jag är! :)

Idag känns allt bara så jädrans bra!!Toodles!!

Likes

Comments