Är jag villig att ändra på min livsstil bara för att mina barnbarn ska kunna få en chans att bo på ett jordklot där de inte ska behöva oroa sig av väldigt stora klimatförändringar som vi har just nu?


Jag anser inte att min generation har stor inverkan på det som orsakade alla klimatförändringar men vi har i senare tid påverkat klimatförändringarna. Våra förfäder påbörjade den här processen och vår generation har bara följt med eftersom våra föräldrar var uppväxta med denna livsstilen som även vi blev.


Jag tycker dock inte att vi ska lägga energi på att hitta och skylla på de människor som orsakade dessa problem utan de viktiga är väl att hitta lösningar och strategier för att kunna ha en chans att kunna ändra på den riktningen vi går mot just nu. För att någon dag, någon minut, någon sekund så kommer det vara försent.


Frågan är då om jag verkligen vill rädda världen och är då villig att ta det stora steget och ändra på min livsstil. Det kommer varken vara lätt eller enkelt, jag kommer inte kunna äta lika mycket kött som jag gör nu, inte köpa lika mycket kläder och inte åka bil lika ofta. Själv blir man osäker eftersom att jag på ett sätt mår bra utav allt jag har. Jag har kläder, mat och tillgång till ett fordon när jag vill men när jag börjar tänka på att i alla fall om jag har alla dessa prylar så skadar jag de andra människorna på jorden som inte har det lika bra som jag har det. Kommer jag må bra i efterhand när jag vet att all koldioxid som jag har släppt ut faktiskt skadade en människa? Om jag inte ändrar på min livsstil så förstör jag inte bara för de människor som bor på denna planeten just nu utan också för de människor som kommer bo på denna planeten själva om några år, det vill säga mina barnbarn osv.


Varför ska jag inte ändra på min livsstil och ge mina barnbarn en chans att kunna få leva? Ska mitt liv bestå utav att få äta så mycket kött som jag vill, shoppa så mycket kläder som jag gör och åka bil ständigt och sen ska mina barnbarns liv bestå utav att oroa sig över att världen kan gå under när som helst bara för att VI inte gjorde någon förändring?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments