Varje relation i ditt liv kan helas, varje relation kan bli underbar, men det kommer alltid att börja med dig. Du måste ha modet att använda sanningen, att säga sanningen till dig själv, att vara fullständigt ärlig mot dig själv. Kanske behöver du inte vara ärlig mot hela världen, men du kan vara ärlig mot dig själv.

Dina reaktioner är nyckeln till ett undebart liv. Om du kan lära dig att kontrollera dina egna reaktioner, då kan du förändra dina rutiner och förändra ditt liv. Du är ansvarig för konsekvenserna av det du gör, tänker, säger och känner. Kanske är det svårt för dig att se vilka handlingar som orsakade konsekvensen - vilka känslor, vilka tankar - men du kan se konsekvensen, därför att du lider av den eller njuter av den.

Bara för att någon avvisar dig betyder det inte att du måste avvisa dig själv. Om personen inte älskar dig , kommer någon annan att göra det. Det finns alltid någon annan. Och det är bättre att vara tillsammans med någon som vill vara tillsammans med dig, än med någon som måste vara tillsammans med dig. Du måste fokusera på den mest underbara relation du kan ha; relationen med dig själv. Det handlar inte om att vara självisk; det handlar om att älska sig själv. Du måste i första hand älska dig själv. När du sedan går in i en relation gör du det inte därför att du behöver bli älskad. Du känner dig till freds med vem du själv är. Du söker inte längre kärlek för att du är rädd att vara ensam.

När vi går in i en relation överhuvudtaget är det därför att vi vill dela med oss, njuta och ha roligt. Om vi söker efter en partner beror det på att vi vill leka och vara glada och njuta av det vi är; motivet är inte längre att vi är rädda och behöver något från vår partner.

Att vara medveten handlar om att ta ansvar för sitt eget liv; sina tankar, känslor och handlingar. Du kom inte hit med ett stort uppdrag att rädda världen, ditt verkliga uppdrag är att se till att vara lycklig och för att bli lycklig måste du syna vad du tror, hur du dömer dig själv och hur du gör dig själv till ett offer.

Vi behöver inte döma, vi behöver inte klandra eller känna skuld. Vi måste bara acceptera vår sanning och ha avsikt att börja om på nytt. Om vi kan se oss själva som vi är, är detta det första steget mot självacceptans - mot att hejda självföraktet. När vi väl kan acceptera oss själva som vi är kan allting börja förändras från den punkten och framåt.

Låt från och med nu varje handling, varje reaktion, varje tanke, varje känsla, bygga på kärlek. Låt kraften i kärleken till oss själva vara så stark att vi inte längre måste leva vårt liv i enlighet med andra människors åsikter. Låt oss lita helt och fullt på att vi själva kan göra de val vi måste göra. Låt oss, med styrkan hos kärleken till oss själva, njuta av det vi ser varje gång vi tittar i spegeln. Låt ett stort leende lysa upp ansiktet och förstärka vår inre och yttre skönhet. Låt oss älska oss själva utan att döma, för när vi dömer oss själva bär vi omkring på klander och skuldkänslor, vi känner behov av att straffas och förlorar perspektivet på vår kärlek.

Domaren och Offret. I vårt sinne skapar vi en del av oss som alltid dömer,Domaren, dömer allt det vi gör, allt det vi känner, allt de vi inte känner. Vi dömer oss själva hela tiden och samtidigt dömer vi alla andra, baserat på det vi tror och baserat på känslan av rättvisa och orättvisa. Naturligtvis finner vi oss själva skyldiga och i behov av straff. Den del av vårt sinne som tar emot domen och som behöver traffas är offret. Den delen av oss säger: "Stackars mig. Jag är inte bra nog, jag är inte stark nog, jag är inte intelligent nog. Varför skulle jag ens försöka.

Självförakt är huvudproblemet. Du kommer aldirg att vara god nog åt dig själv så länge din uppfattning om vad som är perfekt är helt felaktig. Det är ett falskt begrepp; det är inte ens verkligt. Men du tror det. I och med att du inte är perfekt föraktar du dig själv, och nivån av självförakt beror på hur kraftigt de vuxna bröt ner din integritet.

Bara för att någon avvisar dig betyder inte att du måste avvisa dig själv.Om en person inte älskar dig, kommer någon annan att göra det- det finns alltid någon annan. Och det är bättre att vara tillsammans med någon somvill vara tillsammans med dig än med någon som måste vara tillsammans med dig.

Du måste fokusera på den mest underbara relation du kan ha;relationen med dig själv. det handlar inte om att vara självisk; det handlar om att älska dig själv. Det är inte samma sak. Du är självisk med dig själv därför att det inte finns någon kärlek där. Du måste älska dig själv, och då kommer kärleken att växa mer och mer. När du sedan går in i en relation gör du det inte därför att du behöver bli älsad. Det bli ett val. Du kan välja någon om du vill, och du kan se vem han verkligen är. I och med att du inte behöver kärlek behöver du inte ljuga för dig själv. Du är komplett. När kärlek strömmar ut ur dig söker du inte efter kärlek därför att du är rädd för att vara ensam. När du hyser stor kärlek till dig själv akn du vara ensam utan att det är ett problem. Du är glad över att vara ensam, men du njuter också av att dela upplevelser.

Om du går in i ett förhållande för att du vill ha ett drama, för att du vill bli svartsjuk, för att du vill kontrollera din partners liv, söker du inte efter att ha roligt utan smärta, och det är just det du kommer att finna. När vi går in i någon relation överhuvudtaget är det därför att vi vill dela med oss, njuta och ha roligt. Vi vill inte vara uttråkade. Om vi söker efter en partner beror det på att vi vill leka och vara glada och njuta av det vi är.

 //F

Likes

Comments

För 4 år sen så förlorade jag min pappa idag lever jag i ett liv med smärta i hjärtat o sorg dag ut och dag in. De är svårt att förklara hur ont de gör i än att man ha förlorat en e speciell person som ha varit där för dig i flera år . men inte längre finns. varje dag så går man med gråten i halsen och smärta i bröstet man vill bara skrika rakt ut .varje dag så snura tankarna  gråter sig själv till söms . hemska mardrömmar. och i bland ser i syne varit mycket och pratat med psykratin .börja skära sig själv .detta är inget liv man vill leva . man tro alltid att sin mamma eller pappa aldrig ska gå bort de är det sista man vill . men en vacker dag så är de doms tur . men oftas av någon sjukdom . men de kan hända värre saker som de hände min pappa.men jag är glad att jag fick spendera 16 år med min pappa men de är ändå för kort . min pappa fick aldrig ser mig växa upp på de sättet han kommer aldrig får se mig skaffa barn eller träffa dom jag fick aldrig visa han hur stolt jag va över honom eller säga hur mycket jag älskade han. de va försent .jag ångra att jag aldrig han att visa han de. innan han gick så träffades vi värje dag . vi pratade med varandra varje dag flera gånger om dagen.jag va hans lilla ängel . varje morgon och kväll så fick jag alltid godnatt min ängel jag älskar dig och lika dant på morgonen. tänk att i 16 årstid fick jag höra de och en vacker dag så tog de bara slut. de är svårt att se ens föräldre är borta.orka inte skriva så mycket mer då de börja bli jobbigt. men de jag kan säga är att ta vara på den tiden med dom ni älskar innan de är försent....

                                                                             //F

Likes

Comments

Nu efter nästan 1 månad så är jag till baka o kunna vara mig själv. nu den sista tiden så ha de varit mycket som ha varit på gång, då jag inte ha varit i de bästa tillståndet för olika skäll. men nu idag så ha allt börjat stiga upp igen o jag står på mina fötter. efter ett tag inser man att de här gå inte längre. dagar går som aldrig gjort för. men ramla man så ta man sig alltid upp hur svårt de än är så lyckat man fast de kan vara svårt och kosta en blod, tåra , sorg, men ändå lycka. man inser att man kämpar o kämpar.man måste kämpa för att nå fram, att resa sig upp o inte falla. alla ha vi dåliga dagar, veckor.månader, hur länge dom än håller på så klara man sig alltid att resa sig upp igen. fast kraften o orken börja ta sluta  men när man väl ha lyckats så känner man sig stolt och glad övar vad man ha gjort . de är ändå ens liv man kämpa för, man vill vara glad o lycklig dag som natt, men man måste ändå ha sorg, för vad vore livet utan hinder,,,,

Jag hoppas att ni ha haft en bra jul och samt nyår. och de som gå i skolan ha haft ett skönt jul lov.

för de ha jag haft då jag ha spenderat mitt jul lov i småland hos min kille. ha varit helt underbart fast han ha jobbat.

men jag hoppas ni alla ha haft de bra.

de är så att alla ha olika tankar om livet när de är svårt. så de skulle vara spendande om just du kunde dela med dig av din tanke .hade varit super att veta vad just ni andra tycker så skriv gärna vad du tycker ?

och just de i mån börja ju skolan med och vissa börja jobba så hoppas ni får en bra dag i mån.

                                         kram​ //FLikes

Comments

(Godmorgon på er)

Nu sitter jag o ta mitt morgon kaffe o kolla lite på tv rätt skönt att koppla av lite så här på morgonen. Igår så fick jag reda på något som gjorde mig lite stum. Då jag ha hållit på med utredningar i nästan hela mitt liv då för att kolla på om jag ha en diagnos. och efter många om och men . så fick jag svar på de igår de är lite svårt att ta in att jag ha den diagnosen jag ha. och tydligen haft den sens födslen. men men de är något man får ta vist jag är glad att jag fick reda på min diagnos då jag ha väntat väldigt länge. men nu kom de bara som en smäll då allt gick så snabbt nu de sista tiden. men vist är glad att de äntligen ha kommit,

Men är ändå samma person som jag alltid ha varit o kommer alltid att vara.

och snön ha ju kommit nu med fy men vist den är lite mysig men bara en massa blask.

Nu är de inte många veckor kvar till jul o till nyår. detta året ha gått väldigt fort allt ha bara sprungit i väg. . 

men nu ska jag ta och dricka upp mitt kaffe och gosa lite med djuren innan de bli dags för städning och sätta upp lite jul saker . som sagt de är aldrig för tidigt hahaha. 

Men ni får ha en kanon dag ta väl hand om er och ta vara på er tid så mycket de bara gå.. Kram //F

Likes

Comments

Godmorgon på er hoppas ni ha sovit gott.Själv så ha de jag lite svårt att somna.Så de blev inte så många timmas sömn här i natt heller. De är så himla jobbigt att de är så..Sen när jag väl hade somnat så vaknade några gånger av att valparna pep. Men men så är de. 

Jag kan inget annat en att älskar denna bilden haha så här hittade vi våran katt i går kväll i soffan hon är ju bara för rolig. 

Idag är de ju fredag så skönt och idag så kommer min Älskling hit ska bli så skönt då vi bor ungefär 17mil i från varandra.Så då kan man ju inte träffas varje dag då vi mest försöker träffas varanan helg men i bland kan de bli varje helg.

Så idag bli de bara att ta de lugnt. ska springa upp till grannen en snabbis lite senare sen.

Sen ska jag och min mamma börja plocka ut i skåpen då vi ska får nytt kök så dom börja redan på måndag. 

Men ni får ha en trevlig o rolig helg kram //F

Likes

Comments

Här ha är dom små liven som kom föra helgen mellan lördag till söndag natt hon började sätta igång vid kl 8 typ och första valpen kom sen vid 02:07 och tog ungefär en halv timme timme tills nästa kom och den sista valpen kom vid 07:10 på morgen.Då va lilla damen jätte trött men allt gick så bra och klarade allt galant. mamman då som heter nelly kom till oss för bara 1 månad sen då hon redan va dräktig. då föra ägarna inte kunde lägga ner den kärleken på henne tyvärr. hon är så mysig och go. och hon fyller 3 nu i januari. så vi är oroligt glada att vi fick ta över henne. så snart kommer de vara full fart här hemma med alla dom små liven.Så de ska bli så kul :) //F

Likes

Comments

​Godmorgon på er 

idag är man la inte precis på topp somnade vid halv 7 i morse och gick upp halv 12 typ.

så idag är man otroligt seg och lite på dåligt humör.Men dagen började med att ta ut hunden då hon ha fått valpar föra helgen så håller hennes mage på att bli som den ska så hon är väldigt lös i magen och då hon är långhårig så kom de bajs över hela henne där bak tyvärr . så de va bara att att gå in och sätta in henne i duchen och tvätta av henne. sen plockade jag lite i rummet och damsugade. och tog av alla lakan då de skulle tvättas. sen tog jag tag i disken så de blev rent.och tömde askfatet. så nu gör jag inte så mycket sitter med mitt kaffe  o gosa med katten och  bara ta de lungt. tänkte la att jag ska snart hoppa in i duchen. sen får jag se vad dagen bjuder på ha funderinga på om jag skulle ta och rensa mina kläder. men de får vi se. Men ni får ha en trevlig dag//F

Likes

Comments

(Tjao)

Idag ha de inte hänt så mycket.Vaknade vid 10:30 typ så då gick jag upp och tog mitt morgon kaffe och sate mig på balkongen.Sen blev de lite städning på rummet.Sen gick jag upp till granne i huset jämte och tog en kopp kaffe och pratade lite. Då hon ha en gäst där hemma som tatuera så blev lite små prat om de.Sen kom min syster och några till upp dit med så då blev de lite fika och prata de o hade de bara trevligt. sen bjöd lilla Pia på mat så tack för den goda maten.Sen fick jag springa hem och ringa ett samtal.Så idag ha man bara haft de trevligt.Nu dom sista timmarna ha jag bara spenderat min tid hemma och bara tagit de lungt .Sen fick jag springa ner till affären för att köpa cigg.Nu bli de bara att ta de lungt tills sängen kalla på en. Och vänta på att min kära kille ska ta och ringa med då han jobba kväll. Imån är de dax för skolan igen så då bli de ställa kl på 07;00.

Men ni får ha en trevlig kväll. Så hör vi i morgon igen//F

Likes

Comments

Hopp idag va de första skoldagen på nästan över 2 veckor.De kändes faktiskt ganska bra de marktes att man va saknad där. så blev lite jobbigt att gå upp kl7 på morgonen. men dagen började med frukost i skolan och sen blev de bakning fram till 11:40 då de va lunch sen rast till 12:30 sen blev de promenad till kl13:00 sen blev de fimpa gruppen fram till 15:00

då undra ni säker vad vi gör där. jo vi är där för att prata om rökning och hur farligt de är då visa av oss röker så då går vi där för att för hoppnings vis sluta röka då. vis vi alla vet att de inte är bra att röka. och jag som ha astma gör se är de ju tätare till kol och de . de är svårare än man tro att sluta . men de är bara de att man måste ha vilja till de med . de är den som fattas hos mig. men en dag så kommer jag vara rök fri!

i mån är man led är rätt skönt att vara de . så får bli att städa till lite i rummet och fixa. sen får jag se vad dagen bjuder på. men nu ska jag nog ta och bädda ner mig i sängen med en bra fil . ni får ha en trevlig kväll

Godnatt på er //F

Likes

Comments

(Hej mitt namn är Fanny och jag är 18 år)


Detta är min första blogg någon sin. Jag kände att de skulle vara en kul grej att får testa på. Och att jag kanske kan får skriva av mig lite om både mig själv och vad som kanske händer på mina daga och vad som ha hänt tidigare i mitt liv . och kanske försöka ge lite tips och råd. Jag gör inget av detta för att folk ska tycka synd om mig eller något eller att jag ska tycka synd om mig själv.Jag vill bara prova på något jag aldrig ha gjort innan.

Vet inte redigt vad jag ska börja men ska försöka göra mitt bästa.

Men kan börja med att jag ha skrivsvårighet . jag ha mina intressen som att rida och umgås med vänner o ha de anmält trevligt o kul .Jag är en helt varnlig tjej som ha en familj med en mamma och 4 syskon .men saknas tyvärr en pappa i bilden. för snart 3år sedan så förlorade jag min pappa i en trafik olycka då jag bara va 16 år och man känner att de inte är rättvist att förlora någon man älskar och stå en så nära. Det ända jag tänkte på va att min pappa kommer får se mig att växa upp eller får träffa mina barn när jag väl får några eller får se mig lycklig.allt blev som ett stort tom rum inom mig som att jag inte fattade något vad som hände alla va sårade men man måste försöka gå vidare i livet fast de är otroligt svårt de sägs att såren läker med tiden men gör dom verkligen de? och jag tro nog att alla som ha förlorat någon som stå en så när vet hur de är och vad jag prata om . och man ska inte behöva förlora någon så ung . men ha kvar resten av min familj som jag älskar o berundra så mycket efter alla omständigheter.

visst i våran familj ha de inte varit en dans på rosor ha varit mycket svek,ledsamt,mycket konflikter med saker och ting speciellt mycket skit snack och rykten o mycket på hopp . VILL INTE GÅ IN PÅ DETALJER.

Idag så sitter jag på psykiatrin och gör utredningar och är äntligen snart klar. började med de när jag gick i 4an tro jag och bara kommit halv vägs. men nu så gå de framåt. jag gå på en skola som kallas för särskola för såna som ha deagnåser och för såna som inte klara av en stor skola och jag är en av dom som inte klara av en stor skola. men jag uppskatta den skolan väldigt mycket specielt dom som går där som både ha ADHD och språkstörning och massa annat. man känner sig inte lika ensam längre och man behöver inte skämmas eller något alla är vi lika på alla sätt varje dag när man kommer till skolan så bli man så glad att bli bemöt med en kram oftas. idag känner jag mig längre inte ensam efter som att jag vet att de finns personer .som jag vet ha svårt och svårheter de finns så många där som ha olika saker. vist jag sköter inte min skola så bra som jag inte ha gjort på flera år. men jag önskar att jag kunde ta tag i de någon gång då jag vet att jag ta studenten om 7-8 månader . men jag tycker de är svårt. bland kan de gå bra . men i bland så kommer jag in i parijorde då de gå jätte dåligt. men de är något jag varkligen vill försöka ändra på .

man ska försöka ta vara på den tid som finns kvar för man vet aldrig när den ta slut.

idag mår jag la bra men de finns ändå svag het och ledsamhet som kommer och gå då i perioder jag kan mår dåligt. men de är nog något vi alla ha.

annas är jag la en tjej som oftas är glad och som de sägs så jag jag glimten i ögat och ett gott hjärta jag vill alltid ställa upp för mina vänner och skydda dom och även min familj . tänker mer på mina vänner en mig själv . men är den personen som oftas hamna i mellan två eller fel personer som bråka så är jag de som får ta skiten. och de är väldigt jobbigt och tråkigt. jag försöker hjälpa till så gott jag kan men men vad gör man inte för vänner .

vet inte så mycket jag mer jag kan skriva . men som sakt alla är lika värda och fina.


Har ni någon sin tänkt att ni är ej vacker nog, ej bra nog?

skärp er ni är perfekta som ni är, ingen är bäst på allt tro mig!
Alla gör misstag det som gör varje person så unik, för antingen lär man sig av dom eller inte.


Vi visar varandra både hänsyn och respekt!

Ingen är bättre!

Bättre än nå’n annan!

Stor eller liten det spelar ingen roll!

Alla är lika mycket värda!

Hur vi än ser ut!

Vart än vi bor, än tycker eller tror på!

Alla är lika mycket värda!

Alla är med o!

alla får bestämma!

Man får säga vad man tycker!

Man får vara den man är!

Vi är bra på olika saker!

Alla är bra!

Bra på någonting!

//F


Likes

Comments