Header

Jag tänker på allt jag har gått igenom i mitt liv. Mobbning, självmordstankar, svek, personer som tryckt ner mig till botten, personer som bestämt hur jag SKA känna. Jag är lycklig nu, men jag är ovan vid det, vilket gör att jag tänker tillbaka på det förflutna och kan bli ledsen utan anledning. För min hjärna är så otroligt van att vara deprimerad. När jag är lycklig och allt känns bra, så letar min hjärna efter fel som att den har behov att fundera över bekymmer. Som att den ALLTID måste ha något att tänka på. 


Det känns som att jag inte är värd att få vara lycklig. Varför har jag annars nästan ALLTID blivit sviken och varit mobbad, och känt mig allmänt oälskad, övergiven och utanför?


Jag är så lycklig och är därmed rädd att det ska försvinna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

20 Mars blev jag tillsammans med Tobias. Vi träffades för första gången för inte alls längesen med våran gemensamma vän Johanna och det var bara en snabbis. Efter det så träffades vi på en förfest hos Johannas pojkvän. Sen började det hela. Vi började umgås mer.

Den kvällen vi var på förfest så dansade vi till Wii och det var andra lärarstudenter från skolan där. Alla vi är lärarstudenter och går på samma skola. Bland annat våra gemensamma vän Lisa var där också. Vi drog sen till skolans fest Trappan och dansade.

Efter ca en vecka så umgicks jag, Tobias, Johanna och hennes pojkvän. Vi såg film och gick ut och lekte kurragömma, haha. Sen umgicks Tobias och jag hela natten och hela dagen. Senare skulle han hem och jag fick snabb besök av två kompisar och vi drog till Mc donalds en snabbis och jag drog sen till Becka, Fredrik och deras dotter Felicia.

Dagen efter det så umgicks Tobias och jag igen en stund innan jag skulle ta bussen till Finspång och han var gullig som följde med mig ner till Resecentrum.

Sen dess har vi inte setts och jag saknar honom så otroligt mycket! På fredag så ses vi efter jag har kommit hem ifrån Finspång. Då ska vi ha myskväll med tacos och film. Längtar!

Likes

Comments

Sitter just nu i syrrans soffa och chillar framför min mini laptop. Jag är hos henne i Finspång i två veckor för jag har vfu på en förskola. På mina systerdöttrars förskola. Fredagen är sista dagen och då åker jag hem igen. Vi lämnade av systerdöttrarna Wilma och Tyra hos deras pappa förut och sen drog vi och handlade.

Senare ikväll kommer syrrans kompisar hit för se på film. Jag lär nog lägga mig rätt så skapligt då jag är väldigt trött. Vill vara pigg inför i morgon också när sista praktik veckan börjar. Men om ca 6 veckor är det praktik igen i två veckor till.

Har haft riktigt mys med Wilma och Tyra. Mycket mys och bus. En helvild Wilma och en gosig Tyra som hela tiden vill att jag ska bära upp henne och som vill sitta i mitt knä eller vara i min famn. Nu är det tomt, tyst och lugnt här. Väldigt skönt, men samtidigt så saknar jag dom redan. Tänk vad barn får en att känna att man har ett liv! Och tänk när jag får egna barn.

Men jag har ju det lyxigt. Jag får ju vara med dom i en vecka till även fast det inte blir efter praktiken också. Mosters små bustroll!

Likes

Comments

Jag känner att jag verkligen börjar bli kär i den här personen jag nämnde häromdagen jag skrev att jag började utveckla känslor för. Jag vet att det kan verka galet och det tycker jag också då endast har setts två gånger, men jag kan inte råför hur jag känner. Hjärnan tänker förnuftigt, men hjärtat säger annat och håller inte alls med vad hjärnan säger. Galet... Så fort någon nämner honom eller jag pratar om honom blir jag pirrig. Eller när jag ser att han skrivit till mig blir jag pirrig och nervös. När jag säger att jag är påväg att bli kär så ler jag eller när någon säger till mig att jag är kär så ler jag. Vi går på samma skola och varje gång jag närmar mig skolan eller är i skolan så pirrar det hela tiden för jag kanske stöter på honom.

Som sagt så önskar jag bara att jag kunde släppa den här stenen som hänger över mig och kunna slappna av mer och inte känna mig så tillbakadragen och framförallt inte så jäkla nervös! Men att jag blir nervös är en bra känsla för det är ett bevis på att jag är påväg att bli kär, för så har det varit förr.

Likes

Comments

Vilken dag det har varit! Vaknade tidigt i morse efter endast ca 3-4 timmars sömn. Drog till skolan och hade litteraturseminarium och redovisning. Vi var bara två grupper så vi slutade ca tre timmar tidigare. Fick sen hjälp av en kompis med min lilla bärbara dator som inte gick igång. Sen drog vi till stan och fick hjälp av en annan kompis dom kunde datorer lite bättre. Tog några timmar, men nu funkar den. Kände mig desperat att få igång den då jag åker iväg till syster och systerdöttrarna i Finspång på söndag för att stanna där i två veckor pga praktik som börjar på måndag. Skulle bli galen av att inte ha någon dator i två veckor. Sen drog jag till Becka och hennes sambo Fredrik, och Felicia (hon sov dock) och satt och pratade. Kom nyss hem och Johanna är påväg hit för att sova över hos mig i natt.

Likes

Comments

Jag håller på att utveckla känslor för en speciell person. Jag tycker kärlek är svårt och framförallt skrämmande och läskigt. Är rädd för att ge mitt hjärta fullt ut för jag är rädd för att bli sårad, kanske har med mitt långa förhållande jag hade förr när jag inte blir rättvist behandlad. Förhållanden kan vara så otroligt jobbiga med alla problem och det är jag också rädd för. Men samtidigt kan det ju vara väldigt mysigt med tanke på att ha någon att dela och leva med. Alla mysiga stunder när man myser i soffan med god mat och snask framför en film eller tv serie, hålla varandra i handen när man går på stan, handla mat och laga mat tillsammans, gå på bio, resa osv. Samt att ha någon att skratta med. Att man kan skratta tillsammans är en av de viktigaste sakerna i ett förhållande enligt min tycke. Det är sånt jag längtar efter. Jag får helt enkelt försöka slappna av lite mer och inte vara så rädd, och släppa den här bördan, för jag vill ju ha någon att leva med. Någon att flytta ihop med, förlova sig, gifta sig, bilda familj med, ja allt!

Likes

Comments

Jag vill verkligen tacka alla underbara personer som gör min utbildning rolig av hela mitt hjärta. Jag har aldrig haft det lätt i skolan. Mobbning, utfrysning, depression och en massa inlärningssvårigheter. Men nu är det "bara" inlärningssvårigheter, men eftersom jag har underbara personer i skolan så gör det HELA mycket enklare och roligare. Det är lättare att hantera sina svårigheter om man har personer i sin närhet som går på samma skola som en som stöttar och hjälper till eller vill hjälpa till. Bara att någon tänker på mig och vill hjälpa till, men kanske inte kan, betyder mycket! Jag har aldrig haft en roligare utbildning och skola förut. Jag trivs så bra med allt som har med skolan att göra, förutom hemtentor (usch!). Folk som inte mobbar, trycker ner och som bjuder in mig i gemenskapen. Jag har haft såna svårigheter förut i skolan med att få vänner, men nu när jag träffat nytt folk från skolan så gör det att jag bara vill träffa fler och delta så mycket som möjligt av skolans evengemang, samt att jag vill gå till skolan. Så har det aldrig varit förut. Bävade för att gå till skolan för jag visste att jag antingen skulle bli mobbad eller utfryst vilket ledde till depression, samt självmordstankar. Att gå till skolan var som ett rent helvete. Men nu är allt så annorlunda! Linköpings universitet är den bästa skolan jag någonsin har gått på!

Men det här vill jag bara säga tack alla personer inblandade! Tack för ni gör lärarutbildningen rolig och för att ni gör mig till en gladare och lyckligare människa!

Likes

Comments

Hade en av världens roligaste kvällar igår kväll och i natt. Festade hos en person där det var lärarstudenter. Var några jag kände och några jag inte kände. Kände att jag fick lite kontakt med några som jag inte kände, vilket var riktigt roligt :) Vi dansade till wii och drack, dock drack jag endast lättcider. Är inte så mycket för alkohol (som jag kanske nämnt) och det var skönt att ingen pressade till att dricka som det har hänt förut på fester. Efter det så drog vi ner till Trappan. Skolans fest. Och där dansade vi likaså. Kom hem ca halv fem i morse och somnade vi sex, vaknade redan fem timmar efteråt och har varit trött och haft ont i benen hela dagen. Dom dödar mig känns det som! Dom gör så ont! Dansade ju liksom hela kvällen och hela natten, plus promenad till skolan och hem också. Är inte van att röra mig så mycket. Det var längesen jag gjorde det.

Det var en kväll/natt som är värd att minnas. Jag älskar verkligen skolan, utbildningen, lärarstudenterna, ja allt! Folket känns så mogna och dom accepterar en för den man är känns det som och ingen trycker ner någon. som att man t.ex skulle vara tråkig för man knappt drack. Jag hade svinroligt utan alkohol! Så den som säger att man måste dricka för att ha roligt, har så otroligt fel! 

Aja, ny vecka i morgon som börjar med en föreläsning och grupparbete. Sen ska jag sätta mig på biblioteket och plugga. Har att läsa, samt håller ju på med en ny hemtenta som ska vara klar på fredag. Ska träffa en stödlärare på tisdag som ska hjälpa mig med den. Vi hade ju nyligen salstenta och i morgon får vi uppenbarligen resultatet. Jag är så otroligt nervös att jag knappt vågar kolla vad jag får. Så om jag är deprimerad i morgon eller glad får jag se.

Likes

Comments

Hade tenta i morse efter att jag endast hade sovit fem timmar i natt och varit vaken sen halv tre i natt. Om jag räknar bort att jag sov en halv timme förut. Blev lite piggare av det, har ju hört att det räcker att sova tjugo minuter om man ska sova middag, sover man längre och vaknar så har man vaknat ur den djupa REM sömnen, därför man är seg om man sover länge på dagen. För mig stämmer det. Ibland räcker det med att jag ligger och kollar på film och somnar till i några få minuter, sen är jag piggare. Sover jag däremot två-tre timmar, så är jag jätteseg efter det. Men är fortfarande väldigt trött, men ändå inte lika mycket som förut.. Längtar just nu tills kvällen så jag kan gå lägga mig.

Efter jag gjorde tentan i morse så skulle jag egentligen ha gått till en speciall lärare för att få stöd och hjälp med mina hemtentor som jag inte klarade. Men jag mejlade henne och sa som det var, att jag var alldeles för trött och hon hade full förståelse då jag hade haft en tenta innan. Så vi bokade tid nästa torsdag istället, och då jäklar ska jag göra klar dom.

Jag har inte gjort så mycket idag, förutom att jag läste några sidor  ur en kurslitteratur inför den nya kursen förut och pluggade lite innan tentan. Har en pluggfri dag kan man säga och njuter av flera avsnitt av Skilda Världar. Har fastnat i någon sorts bubbla då jag typ inte vill göra något annat än att titta på det. Har blivit så otroligt beroende och kan inte sluta titta. Jag kollar på avsnitten på swefilmer och jag såg de sista som fanns där igår kväll, men såg förut att de hade lagt upp nya. Räddade min dag kan jag säga. Höll på att bli galen först att jag inte skulle kunna titta på det. Visste inte vad jag skulle hitta på annars eftersom jag är för trött för att hitta på något, men nu har jag hittat hela volym 10 så nu har jag flera avsnitt att se. Samt volym 11 och 12.

I morgon kommer systerdöttrarna Wilma och Tyra och jag ska vara barnvakt ett tag. Bestämde för att vi ska till Busfabriken i morgon så vi har något att göra. Vi kan ju liksom inte sitta och titta på Skilda Världar. Hehe. Inte så kul för dom eftersom det är ett vuxenprogram och det är ju inte så barnvänligt. En kompis ifrån skolan hänger med oss också. Så nu har jag en dag att se fram emot :)

Likes

Comments

Sitter och kollar på Skilda Världar samtidigt som jag pluggar mitt i natten. Har tenta på torsdag. Jag kan inte sova då jag vaknade så sent igår. samt att jag lyckades sova några timmar sent igår kväll trots det. Så nu kan jag inte sova. Därför passar jag på att plugga nu. 

Jag är så fruktansvärt kvälls och nattpigg. Jag har jättesvårt att plugga på dagarna, kan ligga i sängen och vara jättetrött i flera timmar och det gör det jättesvårt för mig att plugga. Men så fort kvällen och natten kommer så försvinner det och jag blir pigg. Passar på att plugga då. Finns de som klagar på att jag gör det, att jag inte ska klara mina studier men om jag har svårt att plugga under dagarna och lättare på kvällarna/nätterna varför inte?Jag börjar ändå sent om dagarna och det är ofta jag inte har något i skolan alls. Så länge jag vänder på dygnet när det är dags att börja tidigt i skolan igen, så förstår jag inte problemet? Det drabbar inte mina studier för jag pluggar ju, men däremot är det jobbigt för mig som människa att vända på dygnet för jag blir så seg. Men oavsett om jag sover normalt eller inte så har jag svårt att plugga på dagarna för jag är trött, så trött är jag oavsett hur jag sover, skillnaden är att jag blir mer seg att vända på dygnet, men ändå svårt att plugga på dagarna i vilket fall och är alltid piggast på kvällarna och nätterna.

Ja vad har hänt på sistonde annars då? Ja inte så mycket. Mest plugg och så har jag fått jobb i en hemtjänst i Norge. Och  för några dagar sen sov min syster hos mig i några dagar, var roligt. Jag är väldigt ensam så det är skönt ibland att ha någon hos sig.

Jag sov över i Finspång hos syster och systerbarnen för lite över en vecka sen. Wilma blev jätteglad när jag följde med syrran och skulle hämta henne och Tyra på förskolan. Hon skrek "Hej Emma!" och så fick jag en kram. Gosunge! Även Tyra såg glad ut. Tyra har börjat gå nu. Ser så otroligt söt hur hon vinglar gåendes mot mig och sätter sig i mitt knä. Mys!

Vet att jag inte är så aktiv på att blogga just nu, jag orkar inte alltid blogga pågrund av plugg och annat. Jag bloggar när jag får lust och bloggutmaningarna får vänta lite.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw