​Av og til. Når ingen ser, når hele varden er steng ut med bare en håndbevegelse, og døren er lukket godt igjen, så vil jeg gråte. Jeg tror de fleste synes jeg tar ting som skjedde i det siste så alt for lett. Med et mildt, og kanskje litt fjernt, smil om munnen og en que-sera-sera-holdning som stivner i en langsomt øyenbrynsløft og i smilehulene mine. Men alt jeg klarer å huske nå er hans dype dådyrøyne og grå lue over ørene en februarkveld. Tullipaner i vasen som ble tørr, siden de sto i vinduskarmen over radiatoren. Hele livet mitt er stivnet i en tykk og seig tåke av uvitenhet. Du kan ikke se tilbake, heller ikke så vet du hva veien bringer, så du må bare lytte til magefølelsen, som vil bare tie stille. Og alt du står igjen med er minner. Også går du. Og tenker på varmen som ikke lenger er mellom fingrene dine. Hvordan kan en være så tom, likevel så full av savn etter noe man egentlig aldri har hatt. 

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 134 lesere

Likes

Comments

Utrolig nok, så synes jeg at disse vippene så ganske naturlige ut på. Har overholdet ikke forventet det. Vippene er fra House of lashes og henter "bambie", og det er forståelig for de gir jo det dådyrblikket. På leppene ble det favoritten - 263 Swan fra Dior. Denne nude sukkerspinnfargede leppestiften er jo en drøm å ha på leppene, med tanke på at den er så rik og pleiende, og at fargen sitter faktisk litt også.

​Nå som det går kun i jobb er det dessverre lite tid til alt annet. Men heldigvis så fikk jeg truffet min kjære venninne Emili over et vinglass i går. Vi spiste pasta i tomatsaus, skravlet og drakk italiensk vin på en liten bar midt i sentrum. Det føltes nesten som ferie! Og tenk at det er bare 25 dager til jeg setter kurs mot vakre Roma! :D

Likes

Comments

Det siste fete store ortodokse bryllupet jeg skrev om var ikke gresk, men russisk. Tenk at kusina mi er noens kone nå, det er jo helt sprøtt og så utrolig fantastisk på samme tid. For en uke siden kom jeg over et ortodoks bryllup til, denne gangen gresk, i selveste Vogue. Jeg elsker alt som har med bryllup å gjøre, og denne feiringen var en ren fornøyelse å lese om, for å ikke en gang snakke om bilder. Veldig tradisjonelt og høytidelig, samtidig moderne. Bruden i Oscar de la Renta kjole med tusenvis av hvite blonder, små detaljer rundt invitasjoner og trykksaker, og kjærlighen som henger i luften. Dette er noe av det fineste jeg har sett på lenge.

  • 158 lesere

Likes

Comments

Nok en jobbvakt er unnagjort og nå sitter jeg i godstolen med en svær tekopp plassert ved min side. Noe av det beste ved å jobbe i et parfymeri er nok kunnskapen du får om produktene. Jeg har funnet mine nye basisfavoritter ved å teste litt forskjellige produkter i det siste og disse ble med meg hjem i handleposen.

1. Dior Forever pudderfoundation. Nydelig kremete konsistens med lette pudderpartikler som dekker godt og smelter rett ned i huden, uten å legge seg i linjene eller tette porene. Sitter i all evighet, bokstaveligtalt. Ligger vel i navnet, hehe. Passer perfekt både over flytende foundation og for seg selv, over fuktighetskrem eller base. Sistenevnte gir mer naturlig resultat, og det var det jeg gikk for i dag.

2. Dior Forever & Ever control powder. Altså, dette gjennomsiktige løspudderet er helt magisk. Det gir en lekker glød, MEN holder huden helt matt og oljefri, i tillegg til at det jevner ut hudens overflate, som en slags filler. Perfekt settingpudder som påføres over foundation. Holder på sminken din en hel dag.

3. Dior sin nr 12 foundation børste som gir maksimal dekk. Med denne unngår du striper i fjeset, samtidig som den jobber kremfoundation godt inn i huden med sirkulære bevegelser. Kombinasjonen av grove og myke, og korte og lange hårstrå sørger for en perfekt, likevel naturlig, resultat.

4. Roude Dior 263 Swan leppestift. Klassisk, naturlig, lett, romantisk og feminin farge i en kremete og myk konsistens som gir fukt og sitter litt. Perfekt frisk nudefarge til hverdag og fest. Love it.

Får se om jeg får laget et look-innlegg med alt dette på i løpet av i uka. Det beste er jo å se resultatet av produktene, så klart. Jeg kan også avsløre at det kommer en helt splitter ny Dior-foundation på markedet om ikke så lenge, så den gleder jeg meg virkelig til å prøve. Det som er så spennende med årstiden nå er at det kommer så mye nytt i butikken. Jeg har allerede sett en del av nyheter fra høstlooken, og jeg kan nesten ikke vente! <3

Likes

Comments

Når sommerferien din består av 4 dager fri så må du virkelig utnytte det. Nesten to timer i bil har vært en ganske ok road trip. Vi endte opp på Stiklestad på fredag, hvor det holdtes feiring og gudstjeneste i forbindelse med starten på Olavsfestdagene. Vi har besøkt den nybygde ortodokse kirken der. Den er jo så utrolig liten og koselig!

Det var da jeg endelig fikk brukt det fine skjører mitt. Jeg kommer fortsatt ikke over hvor behagelig og fint det er. Jeg liker jo ikke for korte skjørt, og heller ikke for lange. Dette er jo todelt, og har så fine blonder! Win win.

I går var det siste dag med langfri, også siste julidag. Jeg var stortsett med familien og vi har tatt oss en tur til byen for å spise italiensk lunsj på Frati. Det ble både pizza og pasta, brød og rosévin, latter og klemmer. Etterpå gikk vi rundt og hørte på folkemusikk som ble spilt at med domkirken, tittet litt på markedet og snakket litt med folk som solgte sine varer. Det var utrolig mye flott håndverk, produsert hovedsakelig av nonner og munker i klostere, både norske og utenlandske. Vi fant faktisk en hviterussisk kloster som solgte fine ikoner, smykker og pynt i sin bod, og der pengene gikk til syke barn. Akkurat dette varmet hjertet mitt så mye at jeg fikk lyst til å kjøpe alt. Det var rett og slett en herlig familiedag, noe jeg trengte så sårt. Tenk at det er august allerede! Hjelp!

Jeg sitter egentlig med veldig rare følelser. Jeg skulle ønsket jeg hadde begynt på skolen i år. Jeg har aldri hatt så rotete, ubestemt, samtidig så rolig høst. Det er både uvanlig og skremmende, og kanskje litt godt av og til. Man tar liksom ikke et friår når man er i ferd med å fylle 23, spesielt etter man har fått utdannelse og bestemt seg hva man vil her i livet. Jeg håper virkelig at neste høst blir bedre på mange måter. Og jeg håper at jeg kommer til å lære mye dette året, selv om jeg ikke skal studere.

Likes

Comments

Jeg var sikkert ikke den eneste som satt klistret inn til skjermen under høstvisningen til Dior. Jeg synes nemlig at den skarpe kontrasten mellom klassisk og feminin eleganse og futuristisk uttrykk med mekaniske rene linjer, og metallisk glans av industri-inspirerte overflater er så fascinerende. Jeg elsker rett og slett hvordan alle disse elementer kan være så forskjellige, likevel se så gjennomført og harmonisk i komposisjon med hverandre. Space buns-frisyre, speilblanke solbriller, klassiske og spisse sko, minimalistiske vesker i skinn, vinrøde lepper, myke ullgensere, hvite kjoler, ekskusive lady-like kåper, broderier og paljetter. Alt dette tar vare på Dior sin historiske arv, kutt- og tekstiltradisjoner, samtidig som det merkes at motehusets designere velger å se frem i tid. Dette er et bilde av en it-kvinne, som stråler av tradisjonell eleganse og skjønnhet, samtidig som ikke er redd til å skille seg litt ut og bryte trender på en smakfull og kreativ måte uten å miste sin myke side. Ut av alle lookene som ble vist, er det spesielt disse tre som falt i smak hos meg:

Denne kjolen minner meg om den første England-turen min, vel å merke. Da jeg satt på toget og så melkehvit tåke legge seg mykt som et brudeslør over engelske hager med gårdsroser i dyp vinrød farge. Da jeg kom frem gikk jeg en tur rundt sjøen og så på svaner, som ble til perlehvite flekker i det mørket falt ned på byen. Denne kjolen har alt av den moderne romantikken i seg, og jeg elsker den.

Jeg er ikke så stor fan av militærgrønn, men denne jakken over en myk og fluffy genser var bare helt rå. Denne looken har fanget absolutt alt det varkeste en høstkveld har å by på. Grønne furutrær i dype skog en kan se på tur hjem, røyken som kommer ut av det isblanke vannet, tåket rundt fjelltoppene som en ser ut av vinduet, og trøfler av mørk sjokolade med kirsebærsmak en kan unne seg når det er kaldt ute. Farge- og teksturkombinasjonen her er rett og slett fantastisk.

Jeg sparte denne favoritten til slutt. Dette lyse antrekket vekker sommerfuglene i magen min, og kan like fint brukes om våren. Kald kakaofargede kåpe i enkel og tidløs A-fasong, nesten med syrinaktig skjær, og en flagrende krage som minner fjernt om trenden med skulderløse sommerkjoler. Love it. Spessielt med lys base under. Denne minner meg også om disse sjeldne høstmorgene, like etter sensommer. Når blomsterduften henger fortsatt så vidt inn i luften, men den første frosten har lagt seg allerede i blonder over vinduet og reflekterer den svake lilla himmelfargen før soloppgangen. Snart kommer det ferskenaktig sol ut av kremhvite skyer og blander seg med det lyseblå, og vannet i sjøen ligger helt stille. Snart skal du ut av pysjen, ut av døra, bytte ut grønn te med take away cappuccino, og løpe til jobb.

Jeg skal definitivt gå inn for innkjøp av myke lyse overdeler og flere skjørt i kalde og duse jordfarger denne høsten. Dette er også fine basisplagg, uten tvil. Jeg tenker også at jeg må lære meg å sette opp hår i litt mer kreative frisyrer enn hestehale med boblestrikk, og disse lave og klassiske space buns skal nok også prøves ut. En leppestift i burgunder kan være slettes ikke en dum idé det heller, men jeg kommer helt sikkert å duse den ut til fargen blir nærmest støvete mørkerosa. Ellers så er det Dior glossen i fargen milky plum fra vårkolleksjonen som blir brukt mye i sesongen som kommer. Som jeg gleder meg! :-)

Likes

Comments

Jeg tror det var en gang i februar. Mamma tok meg med seg på gudstjeneste. Det var småkaldt i kirken, og jeg husker at et lys kunne tenne tusenvis av andre lys bare på noen få sekunder, og varmen spredde seg i hele lokalet. Det ble mer levende, og jeg kunne begynne å se farger igjennom den tørre luften. Det luktet røkelse og talg, fyrstikker og noe annet, noe jeg ikke helt kan beskrive, men det var både mykt og behagelig. Og lyset gnistret i de gullbroderte motivene rundt omkring. Etter det dro vi innom små butikker og drakk nybrent kaffe med tranebærscones til på en liten kafé i nærheten. Om jeg ikke tar helt feil, så var det samme dagen jeg dro på vinkveld til Astrid. Hun har nemlig ordnet fullkornspasta med grønnsaker, gratinert i kokosmelk, og sjokoladekjeks til dessert. Vi sang i full hals til Taylor Swift, drakk rødvin og ga en sjans til en tegnefilm Rihanna har bidratt til.

...Dagen etter gikk jeg opp til festningen i kulden som svidde litt i ansiktet, og undret hvor bra man kan ha det, likevel være så nede og tom på samme tid. Jeg lurte på om den steinen som satt fast i brystet mitt hadde noen gang kommet til å flytte seg, så lungene fikk lov til å brette seg ut og gripe inn vinterluften for fullt. Det har godt et halvt år. Utrolig hvordan ting kan forandre seg på så kort, likevel så lang tid.

Likes

Comments

Jeg har brukt Dior sin hudpleie ganske lenge, og gruet meg til dagen jeg skulle bytte ut serien. Denne gangen måtte jeg velge et billigere alternativ, siden jeg har fortsatt ikke funnet noe på fulltid etter jeg ble ferdig med bacheloren. Jeg har hatt en god erfaring med Origins før, og denne gangen er jeg heller ikke skuffet. Produktene er parfymefri, allergitestet og er 100% naturlige.

Det ble ginseng- og kaffebasert skrubbrens som fjerner døde hudceller og fuktgjør huden, en dyprensende og toneserende ansiktsvann med mint og salisylsyre som motvirker urenheter og fjerner talg fra porene, og beroligende og legende ansiktskrem med reishisopp som hovedingrediens, som mykgjør og demper betennelse. Altså, drømmeprodukter for delvis tørr og sensetiv hud som har lett for å få langvarige urenheter, sånn som min.

Noe annet jeg bare må tipse dere om er disse tre supergrønne produkter. Den ene ansiktsmasken er fra Bodyshop og er laget av tetre. Den motvirker betennelse, infeksjon, rødhet og urenheter. Den andre er en nydelig myk og fuktig leirmaske fra Biotherm med knuste fruktstein som mikro-scrub-korn for dyp rens og eksfoliering. Gir utrolig mye glød, gjør den også. I tillegg er det faktisk et Origins produkt til som jeg vil tipse om. Denne er ET MUST på flyet altså. Det er en slags lotion som du masserer inn bak ører, i øreflipper og bak i nakken. Plutselig så kjenner du en deilig, kjælig og beroligende mintelukt som sprer seg gradvis og åpner opp nesen, samtidig som hodet blir helt klar, rolig og avslappet. Peace of Mind heter den, og jeg har hamstret den med meg som en gal fra taxfree.

Det å starte dagen med en forfriskende ansiktsmaske i fjeset mens jeg drikker morgenkaffe eller te, og leser magasiner er det beste jeg vet, ved siden av nykokt vaniljehavregrøt med honning og frukt. Huden blir jo så fresh og fin med en gang. 

Likes

Comments

I forrige innlegg skrev jeg jo at jeg lengter etter ferie, etter Italia, etter sitrontrær og oliven. Vel, jeg vet ikke om vi kommer til å ha sitrontrær utenfor hotellet, men jeg drar til Bari om nøyaktig en måned, via Roma. Jeg, mamma, mormor og ei familievenninne av oss skal besøke Pontifical Basilica di San Nicola, altså St. Nikolas av Myra sin kirke, der han er gravlagt. Der har jeg faktisk vært før en gang i 2010, da vi hadde en stopp i Bari på cruise. En vakker liten italiensk by, veldig rik på kultur og arkitektur. Bare en kjøretur unna ligger det en skjønn landsby med små hvite hus, med bittesmå vinduer og gjerde av mur. Der lukter det nybaktpizza i smale gater og en kan kjøpe kald øl for å slukke tørsten.

Vi skal også ha et par stopp i Roma både på veien til Bari og tilbake, så det blir litt av en opplevelse på veldig få dager. Håper Roma er like vakker i høst som den var i fjor. Det blir sikkert en smule vondt å vandre alene i samme gatene vi to holdte hender og spiste gelato, og ikke finne trøst i skyggen av kalde marmorbygg og tunge broer, men jeg skal prøve mitt beste. Jeg lover.

Likes

Comments

En av de tøffeste ukene i livet mitt er snart forbi. For første gang på lenge står jeg uvitende om hva som kommer til å skje. For første gang er jeg tom for ord, samtidig overfylt av tanker. Jeg står utenfor huset til foreldrene mine i kledd i sort den dagen jeg skulle ha gått i hvitt, og ser utover havet. Det er kaldt å stå i bare strømpebukser så nærme vannet, likevel så godt å kjenne den myke julivarmen som fortsatt henger igjen i luften. Det er stille og bølger slår nesten ikke mot landet. Og alt jeg kan kjenne er at det svir litt. Jeg kunne gjerne ha tenkt meg å være en plass i Sør-Italia, på en vingård, eller i Hellas. Spise brød med olivien og drikke prosecco. Bli brun på skuldre og ha blonder i kjolekanten. Ha sitrontrær utenfor soveromsvinduet. Eller ikke. Men jeg har gått for å ta et lite stykke Italia med meg i dag i antrekket mitt. Dette nydelige pencilskjørtet har jo en liten Dolce&Gabbana-vibe over seg. Bare litt. :-)

Likes

Comments