Header

Hejsan!

Nu är det FREDAG! Eller ja, fredag är nästan slut men ändå, imorgon är det helg och jag har inga direkta planer för helgen vilket känns väldigt skönt. Morgon ska jag bara vara hemma och plugga lite, städa och typ duscha och på söndag ska jag till stallet och pyssla lite och sedan Reagan utav dagen ska jag också vara hemma.

Min dag i skolan har faktiskt varit ganska bra, vi slutade vid 14:10 och hade bara fyra lektioner. Dock så bra jag tvungen att vänta till kl 15:05 då min buss gick.. Men jag var faktiskt ganska effektiv och jobbade på bra på alla lektioner, så idag har jag fått mycket skoljobb under kontroll om man kan säga så. Våran sista lektion var idrott och vi hade tränings-dans och det var faktiskt skit kul eftersom att jag älskar att dansa och att träna så det passade ju utmärkt. Men det var skit jobbigt så jag kommer nog att ha träningsvärk imorgon..

Stallet stod på schemat direkt efter skolan. Idag hade jag insläpp med en annan i stallet så vi började med att ta in lite hästar och sedan gjorde jag Abbes kraft och fyllde hans höpåsar. Självklart så mockade jag samt fyllde på nytt vatten åt honom också.

Idag longerade jag Abbe då jag vill kunna göra lite annat med honom och inte bara rida hela tiden, man måste ha variation hela tiden så att hästen får lite nya uppgifter på olika sätt från dag till dag. Men han skötte sig riktig bra under longeringen tycker jag, mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. I början bulle han inte riktig gå ut på volten runt mig. Han älskar att gosa och fattade inte varför jag ville att han skulle gå runt mig om han lika gärna kunde stå i mitten och gosa lite. ❤
Det blev Loire bus och bock i galoppen men i traven och skritten skötte han sig riktigt bra! Det var kul för mig att få se honom gå i alla gångarter utan ryttare, jag tyckte att han gick väldigt fint och i traven lyfta han på benen så himla fint! Duktiga Abbis idag!❤

Jag har ju alltid fullt upp så efter Abbe var det Bellas tur att fä röra lite på sig. Jag tog ner henne till ridhuset för att bara känna hur hon kändes och för att få igenom henne lite. Hon gick super super bra i både traven och galoppen idag. Hon brukar dra på och bara längs på stegen i traven men idag lyssnade hon på mig och höll tillbaka, i galoppen brukar hon också sticka iväg lite men idag så lyssnade hon super bra där också. Så himla nöjd och stolt över att kunna se resultat i våran träning. Duktiga Bells idag! ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan på er!

Jag vet att det inte kom upp ett inlägg igår men jag hade lite annat att tänka på och det blev lite stressigt så jag skulle inte hunnit få ihop ett bra inlägg helt enkelt.
Just nu så sitter jag i bilen på väg hem från stallet och tänkte passa på att blogga nu när jag har tid och är inne i värmen så att inte fingrarna fryser till is. Jag borde köpa touch vantar så att jag kan skriva ute i kylan också.

Först så stod mockning på schemat men ägaren hade varit snäll och fyllt på nytt spån och mockat åt Abbe redan men han hade bajsat en hög så den mockade jag bort. Sedan fylla allt hö inför morgondagen och ikväll. Göra kraften och fylla på vatten. Det gick ganska fort att fixa alla sysslor idag vilket ledde till att jag hade mera tid över att borsta och pyssla om Abbe. ❤

Idag res jag nere i ridhuset och jag tänkte jobba med lite skänkelvikningar, öppnor, slutor och jobba en del i traven då han lätt springer iväg och sticker från mig i traven. Det gick ganska bra i början när vi jobbade men sedan när vi började rida skänkelvikningar i trav så vart han helt galen!! Han bille bara busa med mig idag, han skulle galoppera på stället, trippa runt och bocka och bralla. Det var faktiskt ganska kul att han var en toker idag men jag fick faktiskt igenom honom väldigt bra. Så i slutet av passet gick han på mina linjer, mina kommandon och var allmänt nöjd med situationen. Riktigt nöjd över min buse idag, trots alla skutt hit och dit!❤

Likes

Comments

Mitt självförtroende ändras när jag är i skolan, i stallet och med kompisar som jag känner mig bekväm med och tvärtom. I skolan är jag så himla blyg, tillbaka dragen och pratar nästan bara med dem i mitt "kompisgäng" just för att jag är så blyg och för att jag har dåliga erfarenheter. Ibland känns det som att jag är i vägen och förstör för alla andra vilket jag vet att jag inte är men det känns ändå så. Ibland så tänker jag för mycket på andras känslor och hur dem mår och inte alls på mig själv. Jag vill att alla andra ska må bra och så glömmer jag ofta att känna efter själv hur jag egentligen mår. Men i stallet är jag en helt annan person, där satsar jag och om någon säger något drygt så bara skiter jag i det och kör mitt eget race! Ibland önskar jag att jag kunde ha lite utav den glöden i skolan också, men men, man kan ju inte få allt.

Hur som helst så tror jag att om man ska hålla på med hästar och ridning som måste man kunna ta skit på ett vuxet, moget sätt och så klart våga satsa och inte vara rädd utan bara köra på och testa sig fram. När jag var mindre så var jag livrädd att rida större hästar och jag vår jätte rädd för att hoppa. Mamma fick nästan alltid göra iordning hästen åt mig, men nu får hon nästan aldrig hjälpa till längre för att jag vill ta hand om allt själv. Min självkänsla och självförtroende har vuxit enormt och fort inom ridningen vilket har tagit mig dit jag är idag. Men jag önskar verkligen att det självförtroendet hade följt med mig till skolan också.

Jag vet verkligen inte hur jag ska hantera det, om jag sitter med några i skolan som jag inte brukar sitta med, så sitter jag knäpptyst och försöker tänka ut en fråga som jag kan ställa till dem. men när jag väl har kommit på en så tänker jag att dem kommer ta den på fel sätt och tycka att jag är en idiot som ställer en sådan fråga. Jag gör allt till en så himla stor grej!! varför kan jag inte bara slappna av och ta det lugn, jag får ju panik bara av att räcka upp handen i klassrummet och svara på en fråga så jag gör aldrig det. Även om jag sitter och har svaret på frågan så vågar jag inte säga det för att jag är rädd att någon ska skratta över att svarte var fel eller något annat.

Alla där ute, vuxna som barn. Våga va dig själv, skit i vad andra tycker och säger för du är underbar precis som du är och jag tycker att du som vågar vara dig själv och gå din egna väg är tusen gånger så cool och modigare än dom som mobbar och röker. Just du är så jävla grym och unik på just ditt lilla sätt och låt ingen trycka ner dig, folk som trycker ner andra är bara avundsjuka! Fortsätt alltid att kämpa även fast livet är svårt och orättvist bland, de kommer att bli bättre! ❤️

Likes

Comments

1. Jag kan inte säga nej

Jag är så fruktansvärt dålig på att säga nej till saker och folk. Ett vanligt exempel är i stallet, om folk frågar om jag kan mocka eller ta ett insläpp här eller ett utsläpp där så säger jag alltid ja. Grejen är den att jag verkligen vill hjälp till men jag har oftast ingen koll på vem jag har lovat och om jag ens har tid att hjälpa till. I skolan om någon säger något kränkande så säger jag inte emot och inte sätter stopp för det utan bara håller med. Jag måste bli bättre på det där med att säga NEJ!

2. Jag har en ögonsjukdom

Hela mitt liv har jag varitljuskänslig och haft dålig syn men utöver det så har jag ögonfransar som växer utåt som vanligt men även som växer inåt. Ja, jag vet att det låter hel knasigt men det är faktist sant. Jag har gjort ett 20 tal operationer och verkligen varit ett sjukhus barn i mina år men på sistone har det varit ganska bra. Men man kommer i perioder när det skaver och blir rött och irriterat och då är det ganska jobbigt faktiskt. Men det är bara att kämpa vidare och inte låta den där skiten förstöra för mig!

3. Jag är en riktig lantis

Jag har i alla mina år bott på landet och ska alltid bo ute på landet. Jag har aldrig riktigt känt att jag hör hemma i stan bland alla folk och bilar och stress! Det ska vara ute i skogen, med alla djur, natur och frisk luft utan avgaser. Dessutom så är jag ju skit rädd för mycket stora folkmassor och jag är rädd för att typ gå vilse och allt sånt där. Född på landet, förbli på landet!

4. Jag sover med 8 kuddar

Jag sover alltid med mina 8 kuddar i sängen., det är jätteysigt att ha alla kuddar där för då känner jag mig inte ensam eller vad man ska säga. Dessutom är det ganska kallt i mitt rum och när jag har alla kuddar samt täcke så blir det bara varmt och gosigt om ni förstår vad jag menar.

5. Jag har en flygrädsla gånger 1 000

Det är helt sjukt hur rädd man kan vara för att flyg flygplan och ändå har jag varit runt om i hela världen. jag är ioförsäg väldigt glad över att jag har rest och trotsat min rädsla, men rädsla är fortfarande kvar och lika stor. Men sist när vi flög till USA så åt jag inget innan på flygplatsen för att jag var så nervös och på flygplanet åt jag ingenting och bara skakade för att jag mådde så illa och jag bara tänkte att vi skulle krascha. Men men, det var kul när vi väl kom fram, sedan var det en annan känsla på vägen hemma.


Likes

Comments

Hejsan på er!

I dagens inlägg tänkte jag bjuda på en liten life update om ridningen, träningar, tävlingar. Jag känner att jag vill berätta lite om hur allt ligger till, planer, tankar och upplägget med min träning och ridning. Jag har sett att det är många som undrar vilka hästar jag rider samt tränar och om hur det går i skolan, så jag ska försöka göra det klart för alla hur det ligger till på den fronten.

Ridningen, träningar & tävlingar

Jag rider 4-6 gånger per vecka (det beror på hur mycket tid jag har) och jag rider på Stall Näsbyholm. Jag trivs superbra där och det är ett jättefint ställe med många möjligheter till varierad ridning. Abele (Abbe) är min medryttarhäst, han står på Näsbyholm och jag rider och sköter honom 4 dagar i veckan. Just nu så har vi lagt hoppningen lite åt sida för att kunna fokusera helt och håller på markarbetet som var lite ringrostig i början. Men ny har det skett STORA framsteg och till våren ska vi börja hoppa lite igen. Varannan tisdag har jag träning för Anette Holm, men efter vintern så kommer jag inte längre ha träningar för henne utan vi tar en paus från det under sommarhalvåret och börjar träna igen till vintern. Efter att vi har kommit igång lite med hoppningen igen så är min tanke att hoppa lite Pay and Jumps och om det går bra så skulle det vars kul och komma ut och hoppa eller rida ett dressyrprogram på en lokaltävling!

Jag förstår att det har varit lite oklart om vilka andra hästar som jag rider/ridit och vilka dem är, varför jag rider dem osv. Vilket jag förstår och jag ber om ursäkt för att jag har varit otydlig och därför tänkte jag reda ut allt det nu.
Beverly (Bella) är ett fux sto som jag har hjälpt till att sätta igång eftersom att hon har stått ett bra tag då hon hade varit skadad. Så jag fick frågan om jag ville hjälpa till att sätta igång henne och bygga upp hennes kondition, så jag provred henne och jag tyckte att det kändes bra så jag tackade ja. Jag har inga fasta dagar som jag ridet Bella, men jag försöker rida henna på onsdagar, fredagar och söndagar så det brukar bli 2-3 gånger i veckan om inget annat kommer i mellan. Flicka är ett 2,5-årigt friser stå som jag hjälpte till att rida in om vi ska förkorta det hela lite grann. Hon är såld nu vilket så klart är lite tråkigt men hon har kommit till ett jättebra hem med en bra familj och jag hoppas att hon kommer att trivas där! Alize har jag inte nämnt så mycket tror jag. Hon är en skäck shettis som verkligen har humör kan jag ju säga. Hon behövde röra på sig och jag har ju erfarenheter utav shettisar så jag erbjöd mig att hjälpa till. Dock har jag inte haft jättemycket tid för henne då jag har haft lite fullt upp om vi kan säga så😂. Men till våren nu ska jag börja rida och träna henne igen! Så jag hoppas att ni har fått lite mera klart för er vilka jag ridet och har ridit och jag hoppas att ni också har fått ett lite bättre hum om hur jag ligger till i min ridning osv!Bella

Flicka

Alize

Likes

Comments