Hejsan!

Hur är allt med er?

De senaste veckorna har för mig varit fullt upp. 3 olika böcker som ska läsas på samma gång, läxor, prov och gymnasiearbete. Men, så får det vara ibland.

Tänkte bara kika in här och dela med mig av lite frukostbilder samt uppdatera er om läget.

Jag och en kompis har nyligen bestämt oss för att åka ut och resa tillsammans i sommar, vart resan går tänker jag ännu hålla hemlig men om det finns någon som har tips på mysiga ställen i Europa så mottages det med glädje.

Vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nyår spenderas hos mormor och morfar och oturligt nog så tog jag inte så mycket bilder utan filmade destu mer så om jag hinner så kommer film på det i eftermiddag. Men tänkte att jag i alla fall skulle sätta ihop ett inlägg med de få bilder jag tog.

Lite förätt, missade att ta bild på huvudrätten, samt lite efterrätt. Mormor hade bakat kolakakor, har nog aldrig ätit något så gott förut!

Och slutligen lite raketer, vi själva valde att inte skjuta raketer då mormor och morfars hund inte är ett stort fan utav dem men det funkade bra att enbart kolla på alla andras raketer.


Jag hoppas attt ni alla hade en säker och bra nyårs afton.

Gott nytt år alla!


Likes

Comments

Hej!

Detta blir en liten annorlunda wanties, för detta är nämligen inga kläder eller sminkprodukter eller smycken på denna listan. Detta är mina wanties och planer inför 2017.

I juni tar jag studenten, jag ska springa ut genom skolans dörrar, ut på den stora trappan och hoppa för glatta livet. Men, även om detta är något som många skulle se som en självklarhet på "bra" listan inför 2017, så tycker jag att det ska bli otroligt tråkigt att sluta skolan och därför tänker jag lämna denna punkt ute från min wanties lista.


Jag och en kompis har bestämt oss för att göra en europatrip men hur vida den kommer att ske 2017 eller 2018 är oklart men det är klart med på denna listan.

Jag och en kompis har även beslutat oss för att i sommar besöka den underbara spanska kuststaden Valencia, som jag i höstas besökte med min spanska klass.

Självklart så ska jag även göra inomlands resor i år, jag och två kompisar tänkte besöka Ven och köra runt med golfbil där och enbart uppleva den underbara miljön. Jag ska även, i sällskap med mina kusin och min familj, på Falsterbo horseshow även detta år och det är alltid lika trevligt och mysigt.

Här har ni några av mina wanties, eller tummar upp kanske man ska kalla det, när det kommer till resor år 2017.
Jag hoppas att ni gillade detta konceptet och kommentera gärna vart era drömresemål går, skulle vara hur kul som helst att veta!

Vi hörs sen 💗

Likes

Comments

Vad hände egentligen med bloggen igår? Med alla inlägg som skulle komma?
Jo, vårt internet dog vilket således gjorde att det var omöjligt för mig att ladda upp inläggen jag skrivit. Men om ni såg fram emot kamera tipset och lite sånt, så kan jag glädja er med att inlägget kommer idag i stället.

Förlåt!

Likes

Comments

Godmorgon,

Kom hem otroligt sent igår och efter att ha läst i några timmar så gick jag och la mig och därför fanns det inte så mycket mer att dela om gårdagen.

Idag ska mamma ha kusinträff tillsammans med sin syster och därför kommer mina kusiner att komma hit, men innan dess så har jag en hel hög med plugg som måste röjas undan. Så det är prio ett på min dagordning :)

Det kommer även ett kamera tips, ett wanties och lite andra spännande inlägg på bloggen idag så håll utkik. Ska även försöka hinna med att läsa lite i min bok som jag skrev lite om igår.


Jag hoppas att ni alla får en otroligt fin dag, vi hörs!

Likes

Comments

Hejsan,


I julklapp i år fick jag boken Den Nya Odysséen, Flykten till Sverige och jag har redan hunnit läsa en tredjedel av denna fantastiska bok. Den är hemsk och ger en den kalla och nakna verkligheten av hur situationen i världen ser ut för många människor.


Något jag tänker mycket på när jag sitter där nedkrupen under min varma filt med boken under skenet av en stålampa och läser raderna som Patrick Kingsley skrivit är hur orättvist livet är och hur otacksamma vi som har haft förmånen att födas i ett förhållandevis bra land som Sverige faktiskt är. Inget barn, eller vuxen, ska behöva växa upp i sådana förhållanden att se människor dö och se hus bombas tillslut blir en vana. Hur sjukt är det inte att barn i fyra eller fem års ålder får växa upp i en miljö där blod, våld och tortyr är vardagsmat?


För att sätta lite perspektiv på detta så tänk världen som en lyckohjul, ett sådant man snurrar på tivoli. Detta lyckohjul är sedan indelat i tårtbitar och alla världens länder har en tårtbit vardera. Hur stor tårtbiten är beror på hur många barn som föds i detta landet och hur stor befolkningen är, detta skulle alltså innebära att Sverige skulle ha en väldigt liten del av detta hjul medan länder som Kina skulle ha en betydligt större del. Tänk sedan att du får snurra detta hjul och det land, vars tårtbit hjulet stannar på är där du blir född. Chansen att du skulle födas i tex. Sverige är således ganska liten. Detta barn, som tvingas växa upp i ett land där de får bevittna folk mördas på gatorna, är ett av de barn som när de snurrade på lyckohjulet råkade ha oturen att hamna här. Detta är inget de kan hjälpa - detta är ett oskyldigt barn, en individ, som själv inte har någon makt i denna situation.


Antalet personer som är på flykt idag är ungefär 0,2% av världens befolkning och om vi samarbetar och hjälps åt så kan en så rik kontinent som Europa rädda dessa människors liv och ge dessa barn en framtid, istället för att låta dem avlida på en gata i en krigszon eller av en flygbomb. Jag är så otroligt trött på politiker som anser att det enda sättet att lösa detta är att stänga gränserna, ni kan inte blunda för detta längre! Var dag dör människor till följd av strider och krig, liv som vi kan rädda. Vi är inte meningslösa, vi kan göra skillnad!Behövde skriva av mig lite så hoppas att ni gillar denna typen av inlägg också! Vi hörs!

Likes

Comments

Tröja H&M//skal Lucy Hales kollektion med Casetify//byxor vet ej​Hejsan!

Kände att det var länge sedan jag gjorde ett inlägg där jag visade min outfit så kände att jag börjar dagens första inlägg med att visa det. 


Klockan är två och jag sitter för närvarande i en fotölj hos mormor och morfar. Dagen började tidigt idag med en timmes promenad såhär efter all julmat ;) Nu ska jag spendera dagen här och sen får vi se var det leder.

Vi hörs!


Likes

Comments

Hejsan!


Julen är över och 2017s första dag kan skymtas runt kröken. Igår satt min kusins mamma och skrev in i en kalender vad de ska göra under år 2017 och med det kom samtalsämnet om vad som ska hittas på under sommarlovet, högsäsongen för resor, och jag tänkte dela med mig av ett litet tips här i bloggen.

Många reser tvärs över jorden, till thailand, USA, Spanien och Grekland för att spendera sommarlovet med sandstränder så varma att vi bränner fötterna, blå hav och gärna så långt bort ifrån regnet vi kan. Men man behöver verkligen inte resa utanför landets gränser för att uppleva något helt otroligt. Så därför vill jag tipsa er alla att besöka...


Ven.

Ven är en svensk ö strax utanför Landskronas kust som jag och min släkt besökte i somras. Det är otroligt vackert och att säga att vi alla var förälskade i ön när vi klev ombord på båten tillbaka till fastlandet är inte en överdrift. Det är en liten ö som det är fullt möjligt att gå, cykla eller köra runt inom loppet på en dag för att se alla guldkorn som detta stället har att erbjuda. Mysfaktorn här är 100% och ön erbjuder fina stränder, mysiga små gårdscafeer för att inte tala om de fina husen och Tyko brahes observatorium som jag måste nämna var extremt intressant att kolla på.


Jag hoppas att jag har gett er något tips för en inomlands semester år 2017 eller ett stället att bara besöka när för en week-end get away :)


Om ni har några tips på ställen, eller rekommenderar något ställe, att besöka år 2017 så får ni gärna lov att lämna en kommentar och berätta för mig :)


Vi hörs!

Likes

Comments

​Hejsan, länge sedan!


Känner att jag har saknat att blogga och att jag måste komma igång med det igen. För närvarande sitter jag på en buss in till stan, ska hämta en ny skena hos tandläkaren då jag råkat knäcka min förra och sedan ska jag också träffa en av mina bästa kompisar.


Igår var det julavslutning, min sista julavslutning då jag tar studenten i Juni. Det är lite blandade känslor, otroligt sorgligt mestadels eftersom jag älskar skolan men all good things most come to an end och det gäller även för skolan. Har trivts så otroligt bra på gymnasiet och kan göra ett inlägg om just gymnasiet och lite tips inför att välja, om ni vill?


Innan själva avslutningen drog med musik, jultal och Kahoot så träffade jag en av mina bästa kompisar inne i stan och vi gick och åt Julfrulle på Espresso House, deras Focaccia med Getost, fikon och nötter är något av det godast jag ätit så har ni möjlighet, try it out! Otroligt mysig start på onsdagen.


Nu börjar bussen sakta närma sig slutstation och det börjar bli hög tid för mig att samla ihop mina saker och trycka på den röda stoppknappen. 

Vi hörs lite senare!

Likes

Comments

Hejsan!

Strömmen finns ännu kvar och i väntan på att snön utanför ska sluta yra runt och chocka en genom att kasta sig in genom dörren så fort den öppnas så avnjuter vi alla vars en mugg glögg.

Dagen börjar lida mot sitt slut och det har inte hänt så mycket. Efter räddningstjänstens varning om att man inte bör ta sig ut på vägar så togs beslutet att vi skulle åka hem imorgon istället, och förutom några vändor ute i snön så var det där det mest händelserika som skett idag. Mysigt att spendera en extra dag med kusinerna men känns lite stressigt att missa skolan.

Nu kom min kusin och bad mig måla hennes naglar så vi hörs senare!

Likes

Comments