View tracker

Hejsan!

Strömmen finns ännu kvar och i väntan på att snön utanför ska sluta yra runt och chocka en genom att kasta sig in genom dörren så fort den öppnas så avnjuter vi alla vars en mugg glögg.

Dagen börjar lida mot sitt slut och det har inte hänt så mycket. Efter räddningstjänstens varning om att man inte bör ta sig ut på vägar så togs beslutet att vi skulle åka hem imorgon istället, och förutom några vändor ute i snön så var det där det mest händelserika som skett idag. Mysigt att spendera en extra dag med kusinerna men känns lite stressigt att missa skolan.

Nu kom min kusin och bad mig måla hennes naglar så vi hörs senare!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Dagens planer gick lite i kras kan man säga, med höstlovets slut väntande runt hörnet så stod hemresa i kalendern. Men, nu kommer vi till det stora men:et, det har snöat stora delar av gårdagen, hela natten och sen hela morgonen så nu ligger det en meter snö utanför dörren. Pågrund av detta och att vägarna blivit isbanor så har vi fått stanna här en dag extra och ta ledigt från skolan då morgondagen kommer spenderas i bil. Allt blir inte alltid som planerat men detta var sannerligen inte med i våra beräkningar.


Mina kusiner och min yngre syster kom på den briljanta idéen att leka i snön, men sekunden de tog ett steg ut från farstutrappan försvann de ner i det tjocka snön, de sjönk tills endast huvudet var synligt. Det blev en väldigt snabb lek ute i snön.

Trots ändrade planer, snö innanför tröjan och missade skoldagar så är humöret på topp. Extra tid med kusinerna är aldrig fel!

Hoppas ni har en bra söndag, vi hörs lite senare!

Likes

Comments

View tracker

Veckan har spenderats i Smålands djupa skogar och sedan i onsdags så har det snöat i princip varje dag, I love!!

Min kusin har helt missat den underbara serien Friends och därför kände jag att det var mitt ansvar att visa henne, nu är hon helt fast haha. Sorry not sorry ;)

Vi avnjöt i alla fall de första 2 säsongerna framför brasan, insvepta i en filt samtidigt som snöflingorna dalade ner utanför.

Som jag även nämnt tidigare så har vi besökt Astrid Lindgrens Värld och det är därifrån de två bilderna ovan är, hela ALV är mysfaktor 100 och så sjukt instagram vänligt

Sista bilden är även den från ALV, denna gången på bröderna Lejonhjärta, ska ni se någon pjäs där så rekommenderas denna starkt! Alla pjäser är otroliga men denna rör ändå lite extra vid hjärtat!

Vad tycker ni om "veckan i bilder"? Något som skulle vara kul om jag fortsatte med eller inte? Skulle bli väldigt glad över respons, bra som dålig :)


Vi hörs!

Likes

Comments

Nämen hejsan, minns ni mig?

Bilderna här ovan anser jag summerar min vecka ganska bra. Strax efter Halloween öppnade sig himmeln och små vita moln i form av fruset vatten letade sig ner och la sig som ett puder över träd, sten, gräsmatta och alla de småländska granarna.
Jag antar att snön inte hunnit leta sig ner till Skåne ännu men här uppe kommer helgen bestå av snökaos och brasor för att värma de frusna tårna, det är så vi gör det på landet ;)


Torsdagen spenderades med nostalgi och enligt tradition på Astrid Lindgrens Värld. Här har vi spenderat åtminstone en dag av höstlovet för att kolla på föreställningar, äta Majkens köttbullar och se vad höstmarknaden har att erbjuda. Det är en så mysig atmosfär där och det är något speciellt, som tar fram barnet i en när man springer mellan Villa villekulla, Mattisborgen och Körsbärsdalen. Allt är så otroligt fint uppbyggt och alla skådespelare gör ett så himla bra jobb, både på föreställningarna och när de går runt och pratar med folk och leker med barnen i parken. Alv, med andra ord, rekommenderas starkt :)Lite bilder på den snö som nu ligger prydligt på marken och som fått hela min familj, kusiner som föräldrar, att längta lite extra till julen och tagga med lite julsånger.


Vi hörs!

Likes

Comments

Nämen hej det var ett tag sedan!

Har ärligt inte vågat gå in och kolla reaktionerna på mitt senaste inlägg. Men men, någon gång måste man ta sig själv i kragen och gå genom ens egen väg av säkerhetskänsla och för mig var den tiden nu.

För tillfället befinner jag mig mitt ute i en stuga i skogen, närmare bestämt hos mina kusiner. Det är här, bland träden och de färgglada löven, som jag kommer att spendera mitt höstlov med läxor och marknads besök och diverse annat skoj.

Vad ska ni hitta på för kul under lovet?

Vi hörs!

Likes

Comments

Detta är ett inlägg jag varit lite rädd för att skriva, men jag ska ta rovdjuret i kragen och möta min rädsla av att öppna upp mig för mycket.

För att smidigt leda oss in på ämnet så tänkte jag börja med att säga att PLL slutar filma idag, för all framtid. Det gör på något sätt ont i mig för jag har växt upp med serien, dess karaktärer och historia. Jag måste idag ta farväl och det gör ont i mig, det är som om en liten bit av mig dör. För jag kan inte säga hejdå.

Nej, precis som titeln säger så klarar jag inte av att säga hejdå till någon eller något. Inte pll nu när det avslutas, inte mina kompisar efter att vi avslutat en skoldag, inte mina föräldrar innan jag går till skolan , inte till någon.
Istället för att säga "hejdå" så säger jag alltid "vi ses". Det sa jag även till mitt marsvin när hon lämnade oss i somras även om jag djupt nere visste att så inte var fallet. Jag tror detta hänger ihop med att jag har väldigt svårt att acceptera att något är över och att låta gå. Det kanske låter konstigt, men det gör ont i mig att yttra ordet hejdå, för det blir som ett avslut, något man senare måste gå vidare från.

Är det någon som känner igen sig?

Likes

Comments

Hejsan!

Hösten slog ju till med dunder och brak och det fanns inte en chans till att vara varken mentalt eller fysiskt förberedd, ingen chans att köpa ljus, ingen chans att köpa nya kläder eller skor. Men idag mina vänner så hade jag tänkt dela med mig av lite klädesplagg, alla kommer från Chiquelle.com, som jag inte kan vänta på att rocka resten av hösten. Jag menar kolla bara på plagg nummer 2, först o främst, hur mysig? Tänk den med en svart spets bh under vars spetsbroderade band syns lite. Jag tror det kan bli hur snyggt som helst.

Vi hörs senare! (Länkar till alla plagg hittar ni ovan)


Likes

Comments

Förutom att vara ett stort countrymusik fan så älskar jag the Chainsmokers och den senaste tiden har closer av dem gått varm i hörlurarna, så sjukt bra låt! Ett riktigt bra tips för er som inte hört den ännu :)

För övrigt så har dagen delvis spenderats med läxor, det kommer man aldrig ifrån, men även hos min kusin. Hon fyllde nämligen år förra veckan och därför firades hon idag med tårta, paket, god mat och vin för alla som är gamla nog för att konsumera det ;)

Nu är jag så otroligt trött så ska krypa ner under täcket samt svepa in mig själv i en fluffig filt och i alla fall försöka sova bort förkylningen som jag lyckats dra på mig!

Hoppas er lördag var underbar och att ni spenderade den med underbara människor och gjorde något riktigt kul, vi hörs!

Likes

Comments

Hej!
Igår hade min skola Öppethus och jag stod där, i en gul programtröja, som volontär redo att svara på alla nior som var intresserade av att söka vår linjes frågor. Det var otroligt mysigt, till min stora förvåning som var det många som var intresserade av mitt lilla program.

En helt annan grej, eller inte riktigt. Jag spenderade 11 timmar inom skolans vita, tapetklädda väggar. Vi hade först arbetsmarknadsdag från 9-14 där vi gick runt på olika föreläsningar om yrken. Personligen så fanns där inget som jag var intresserad av då jag redan har en hum om vad jag vill bli, men det var obligatorisk närvaro och därför sprang jag på de föreläsningar som för mig lät intressantast. Jag lyssnade bland annat på en socionom inom kriminalvård och missbruk, en journalist, en militär och sedan en vanlig socionom. De tre förstnämnda var väldigt intressanta, men den sista var inget som inspirerade mig så att säga. Efter skolan så fick vi som skulle stå på Öppethus middag i form av Kyckling och potatisgratäng i skolmatsalen och sedan var det på med programtröjor och förbereda inför att grundskoleelever samt föräldrar skulle entra byggnaden med sina pappersark fulla av frågor.


Gårdagen var extremt lyckad, men idag har jag blivit sjuk och ligger nerkrupen under mitt tjocka, vita, vintertäcke och önskar att jag kunde varit frisk nog till att gå till skolan.

Vi hörs senare!

Likes

Comments

Hej!

Som jag nämnde igår så skulle jag bowla med mina kompisar. De hade planerat hela dagen som en liten födelsedagspresent till mig och jag måste säga att det var den bästa present jag fått, älskar att skapa minnen och detta var ett väldigt roligt sätt att göra det på. Även om jag inte är så bra på att pricka käglorna med klotet så lyckades jag faktiskt hålla mig på banan denna gången. Efter bowlingen så bjöd mina kompisar på mat, how much friendship goals tho? Nej skämt osido, fast inte riktigt för de är faktiskt bäst ;) Här har ni lite bilder från gårdagen.

Idag har jag spenderat stora delen av tiden utanför huset så jag måste medge att det var väldigt skönt att komma hem o få lägga sig i sängen. Först så spenderades åtskilliga timmar i skolbänken och sedan ytligare lite tid på gymmet innan jag landade i sängen med spanskaboken i knäet för att ta itu med veckans läxa.

Nu ska jag dock sova, väckarklockan ringer redan klockan fem imorgon så godnatt alla! Jag hoppas att ni hade en lika bra helg som jag hade och om möjligt ännu bättre start på veckan!

Vi hörs!

Likes

Comments