Tankar och funderingar

Helt ärligt kan jag inte förstå mig på mänskligheten ibland. När man sitter helt oskyldigt och bläddrar igenom sitt Facebookflöde så dyker de upp - bilderna på barn med livshotande och allvarliga sjukdomar. Inget fel med bilderna i sig utan det är budskapet bakom dem som irriterar mig. För ofta är bilden sammankopplad med en text i still med "Sju år av olycka om du inte gillar och skriver amen".

Seriöst... hur är man funtad när man lägger ut såna här bilder och texter? Och jag är helt säker på att det inte är föräldrarna eller släktingar till barnen som ligger bakom det hela. Helt sinnessjukt! Så vidrigt beteende när man tänker på det.

Sen finns det de bilder med texter som mer lyder i stil med "det här är vårat barn, han är sjuk i cancer. Snälla skänk oss en tanke och be för oss". Och det är en helt annan sak. Dom går inte ens att jämföra!

Hur kan man utnyttja ett litet barns sjukdom för att se hur många likes man kan få? Lägg då till att detta även sker med undertonen av ett hot till alla som läser. Jag brukar intala mig själv att det bara är en vanlig människa som ligger bakom och att den inte kan ge mig någon otur för att jag väljer att inte haka på tåget. Jag vill inte bidra till detta vidriga beteende. Har sett att vänner har gjort det, kommenterat och gillat bilder alltså, har inget emot mina vänner men jag förstår inte tanken. Visst man tycker synd om det stackars barnet men man måste väl tänka längre än så?

Nu är jag nyfiken...
Vad tyckte ni om detta? Har ni lagt märke till det? Tror ni att det är föräldrar som lägger upp bilder med sådana texter? Brukar ni kommentera dem?

Random bild från promenaden i lördags

Likes

Comments

Skriva

Bakom hustaken, över träden, har himmelen färgats gulaktigt orange mot ett förövrigt molnigt och mörkt valv. I tanken är jag redan där, långt bortanför horisontens mystiska väsen. Någon annanstans, på en annan balkong, med någon annan. Jag tar ett djupt bloss av ciggen, låter inte blicken lämna det orangea som tycks hypnotisera mig.
"Kan man ha känslor för två personer samtidigt?" frågan är frånvarande och jag förväntar mig inget svar.
"Nej!" snärtande snabb som en piska lämnar ordet hans läppar.
"Hur gör man om man har det då?"
"Man väljer!“
Det blir åter tyst på balkongen men jag vet att han snart bryter tystnaden, det gör han alltid.
"Jag kan säga såhär... antingen ber du honom att fuck off annars är det slut mellan oss."

Likes

Comments

Dagar och nätter

När man egentligen vill skriva men det finns lixom inget intressant att skriva om. Seriöst, hur rolig har bloggens innehåll varit det senaste?

En lugn helg med familjen har snart nått sitt slut. Blivit dagliga promenader och idag följde även syster med ut en sväng. Strålande sol och ingen direkt blåst, jätteskönt med andra ord!

Har lovat att avslöja mina hemligheter och jag lovar - det kommer så småningom! Är dock inga större grejer så inte sådär jättemycket att se fram emot för er kanske, men ja det kommer.

En tvåbent Joffa?

Likes

Comments

I lördags beställde jag en ny mobil och igår kunde jag hämta ut den hos postens ombud. Tänkte jag skulle få igång den idag men nej då var tydligen sim-kortet för stort! Tur iallafall att Comviq skickar mig ett nytt som ska funka. Så smart idé att man trycker ut den storlek man behöver och behöver man plötsligt en större igen så trycker man ihop dem igen!
Lite synd bara att det inte kommer aktiveras förrän nästa fredag så får helt enkelt sitta och titta på min nya telefon i en vecka, haha!
Ska passa på att beställa skal och displayskydd till den så förhoppningsvis dyker det upp fram emot onsdag nästa vecka.

Har jobbat lite idag, var rätt så drygt då det inte hände så mycket. trött i ögonen så snart blir det väl att bege sig mot sängen. Natti natti!

Likes

Comments

Dagar och nätter, Kärlek och vänskap

Jaha ja, den hade jag inte hört talas om förr. Tänk va många olika dagar det finns!? Finns det en enda dag kvar på året som bara är en vanlig dag utan nått extra som de har tryckt in i den? Tror inte det faktiskt.

Anyway... Då tänker jag passa på att tacka alla mina underbara vänner och min kära familj för att ni står ut med mig och finns där för mig när jag behöver er!
Jag vill tacka älsklingen min för att jag får vara en del av hans liv igen och att vi har hittat tillbaka till en vacker vänskap.
Men jag vill även tacka er kära läsare för att ni besöker min blogg, lämnar kommentarer och gillar inlägg! Det är eran respons som är glädjen i att blogga - Tack!

Mindre snöstorm här tidigare idag. Fortfarande lite blåsigt och ingen större nederbörd längre. Jag älskar när mark och träd täcks av det vita, världen ser så orörd och oskyldig ut. Dessutom blir det ljusare längre på eftermiddagarna.
Var in till stan och hämtade hem syrran från skolan och då passade jag på att hoppa ur bilen och gå sista biten hem. Blev dock bara en promenad på ca 10 minuter så får bege mig ut igen för att fylla upp till 20.

Likes

Comments

Dagar och nätter, Musik

Började dagen med att titta på en film - Alice in wonderland. Helt okey film, hat inte sett den förut så det var trevligt. Sen fixade jag med min intresseanmälan som jag nämnde igår. Fick även tjöta lite i tele med min fina vän och väntar nu på att han ska hjälpa mig lite med just den där intresseanmälan.

Dammsög undervåningen och på kvällen blev det en kort men rask promenad i blåsten. Blev i alla fall minst 20 minuter så det känns bra. Relativt tråkig dag egentligen så hoppas på lite mer aktion imorgon.

Natti natti vänner!

Likes

Comments

Dagar och nätter, Sånt vi stoppar i oss

Idag har jag lyckats vara lite mer aktiv än igår. Slängde ihop några dumlekakor, drog ut på en promenad med hunden och lagade lite mat med far. Fick även gjort lite småsaker på datorn. Tex så fick jag äntligen tillbaka mina pengar för utbildningen som inte blev av. Den andra saken ska jag berätta om vid ett senare tillfälle. Imorgon ska jag skriva klart en intresseanmälan jag filat på ett tag, stort kliv och stort beslut men kan inte riktigt låta det gå utan att ha försökt heller, förklarar mer en annan dag. Usch va kryptisk jag är ikväll, men ni får helt enkelt vänta å se vad som händer i mitt liv, hehe.

Hoppas ni haft en riktigt fin dag. Nu ska jag strax hoppa in i duschen så vi hörs senare kära läsare!

Likes

Comments

Dagar och nätter

En riktig latdag, bortsett från den dagliga promenaden då. Kollat på Orange is the new black med mor och lagat pannkakor och våfflor till kvällsmat med far. Självklart kan jag inte låta bli att retas och bråka med honom, alltid lika mysigt.

Nu har jag bäddat ner mig i sängen och det var riktigt skönt kan jag meddela! Kände nu ikväll att den där bekanta feberkänslan i huvudet kom smygandes, eller rättare sagt slog ner som en oväntad bomb. Så att få vila huvudet mot kudden nu känns bra. Hoppas att det går över fort nu, har faktiskt mått bra ifrån detta den senaste tiden och det är jag tacksam för.

Ni får sova gott kära läsare så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

Dagar och nätter

Inte på det bästa humöret idag tbh vilket i sin tur bidrar till att jag inte är så sugen på att blogga. Men tänkte ändå titta in och ge er den här meningslösa inlägget.

Strålande sol idag så kom ut på en promenad även idag, än så länge går det bra med andra ord. Blev en sväng till skogen med en glad hund som sprang runt i snön. Fortfarande kallt här dock.

Ha det fint vänner

Likes

Comments

Minusgrader hela dagen, men blev ändå en promenad på kvällen. Kändes faktiskt inte lika kallt som det var, så det var ju skönt! Termometern visade -14 när vi gick och -15 när vi var inne igen. Dock verkar den hoppa lite mellan graderna så kanske dags för nya batterier eller helt ny termometer?

Likes

Comments