I några veckors tid nu, närmare bestämt sedan den 14 april, har jag och mamma sprungit runt i skogen och letat checkpoints. Det är en form av orientering och är både roligt, svårt och stärkande.

För att komma igång kan ni hämta ut en speciell karta i matbutiken och ladda ner appen hittaut. Sen är det bara att ge sig ut och börja leta. Det man letar efter är en stolpe i form av ett vinkeljärn och på denna stolpe finns dess nummer samt en kod. Koden registrerar du i appen eller så skaffar du ett konto på orientering.se och registrerar där. Appen fungerar alldeles utmärkt för iPhone men mindre bra till en Experia, som jag har. Kartan och GPS funkar bra men det går inte att registrera så det får jag göra på hemsidan. Med iPhone däremot kan man registrera koderna direkt i appen.

Varje registrerad kod blir sedan till en lott och man är automatiskt med och tävlar om de värse priser varje månad.

Checkpointsen finns i fyra olika svårighetsgrader varav den svåraste är riktigt klurig. Härom dagen drog jag och mamma rakt igenom en tätt, tätt granplantering med grenar piskade mot både ansikten och jackor. Men till slut så lyckades vi hitta den så då var vi nöjda, haha! De lättaste av kontroller finns att hitta mitt inne i stan eller längs med promenadstigar. De flesta av de lättare går smidigt att nå med till exempel barnvagn eller rullstol, så detta är verkligen något för alla och jag tycker verkligen att ni ska testa på det om ni har chansen.

För att ta reda på om HittaUt finns i din stad kan du gå in på orientering.se

Bild tagen på väg mellan två checkpoints. Man får uppleva naturen på helt nya ställen där man aldrig skulle gå annars.

#hittaut

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagar och nätter, Psykisk ohälsa

Ja ännu en vecka har nu passerat utan att bloggen har uppdaterats. Det är väl ungefär som vanligt, according to the last months, idéerna till inlägg finns men ingen vilja eller ork att skriva ner dem.

Har väl egentligen inte mått helt bra de senaste sex veckorna om jag ska vara ärlig. Vi har nu gått in i vecka sju då jag är hemma i min lya och denna helgen valde jag till och med att inte åka hem till familjen, vilket jag har gjort alla andra helger. Att försöka komma tillbaka till att bo själv igen är verkligen svårt och helt ärligt hatar jag ensamheten. Jag vågar knappt somna om kvällarna utan ligger vaken tills utmattningen tar över och tvingar mig att somna. Jag vågar inte somna för då känns det som att jag förlorar kontrollen på vad som händer runtomkring. Och det här med matrutinerna är helt åt helvete! Äter 2-3 gånger om dagen och inte den bästa maten eller ordentliga portioner heller.

Sömn- och matbrist leder självklart till att jag ständigt känner mig trött. Sen kommer känslan av svaghet också - det är en bieffekt. Jag känner hur mitt hjärta slår, men det känns som att det knappt orkar. Emellanåt vill jag bara lägga mig ner och sova. Även om jag är hungrig så vill jag sova, för det är lättare så.

Jag tänker väl som så att det kommer bli lättare med tiden, bara jag vänjer mig igen. Jag tänkte att om jag stannar här i helgen så kommer jag inte ur det utan måste tvärtom tvingas ännu längre in i det. Jag avskyr verkligen den här blandade känslan av svaghet och trötthet. Känns som att man är sjuk hela tiden och inte kommer ur det. Obehagligt är det men det gäller nog bara att kämpa på, men att kriga mot sig själv är inte alltid det lättaste.

För övrigt vet jag inte riktigt vart bloggen ska ta vägen för jag vet inte vad ni vill läsa om? Kanske är det dags att verkligen släppa taget om bloggen och inte känna någon press att skriva? Samtidigt vill jag hålla bloggen levande men jag känner att jag kan inte göra det på meningslösa inlägg som endast är där för att fylla ut. Så vad vill ni läsa om och har ni några tankar på vilken/vilka vägar bloggen bör ta? Tacksam för era åsikter! Och ett stort tack för att ni läser, gillar och kommenterar ❤️

Hittade en "liten" myrstack på en utav våra promenadader i helgen. Jag tror ni ser att tröttheten speglas i mitt ansikte. Känner mig inte alls fräsch och de senaste månaderna har selfies inte alls känts lockande.

Likes

Comments

Challenge 2017

Godmorgon!

I måndags passerade vi den magiska gränsen! Vilket betyder att 100 dagar av dagliga promenader har avverkats! Vem trodde att jag skulle hålla ut såhär länge? Vem trodde att jag skulle ta mig ut i de kallaste och de regnigaste dagarna? Men på något sätt så har jag faktiskt gjort det och idag väntar den 102:a promenaden i ordningen och den ser ut att kunna bli tämligen blöt.

Jag trodde väl att vid det här laget skulle jag/vi fått in lite rutin på promenaderna och kroppen skulle blivit starkare. Rutinmässigt så känns det lite sådär, det börjar kännas lite som en vanesak samtidigt som det alldeles för ofta blir en alldeles för stor grej av något så litet eftersom det ofta ska åkas iväg till något promenadvänligt område. Vilket faktiskt förstör hela grejen lite för meningen är att promenaden inte ska behöva ta mer än 20 minuter att genomföra, att det ska vara en sund rutin som är kravlös. Nu är den tyvärr ofta inte det.
Vad det gäller kroppen så har jag märkt att den är olika pigg från dag till dag. Vissa dagar orkar man hur mycket som helst och till och med de brantaste backarna känns inte som någon större utmaning. Andra dagar känner man av tröttheten i benen så fort man tagit de första stegen utanför dörren.

Liggee just nu i sängen och lyssnar till regnet utanför, och av ljudet att döma är det nog ganska kraftig nederbörd. Ni får ha en fin dag kära läsare så hörs vi!

Bild ifrån just promenad nr 100

Likes

Comments

Dagar och nätter, Djur och natur , Challenge 2017

Uppdateringen den här veckan kan beskrivas med ett ord - värdelös! Har det då överhuvudtaget hänt något i Lisas liv? kanske ni undrar...

Både ja och nej! Beställde lite kläder förra helgen som trillade in i veckan men fick skicka tillbaka ett plagg som var alldeles för litet. Tänker väl som så att jag får visa er allt sen när jag fått hem en storlek som passar.

Har pysslat lite i lägenheten och förberett inför något roligt som förhoppningsvis händer nästa vecka. Men med tanke på alla bakslag så ska jag inte ropa hej för tidigt och därför inte heller berätta vad det är. Händer det så får ni se helt enkelt.

Har självklart hållt i med de där promenaderna också och tänkte avsluta detta inlägg med att bjuda på lite natursköna bilder ifrån just promenaderna.

Hoppas ni alla haft en underbar vecka trots det hemska som hände i Stockholm. Tillsammans är vi starka och vi får aldrig någonsin ge vika för terrorism. Vi måste stå enade med hela Europa och visa att det här, det är inte okey.

Likes

Comments

Dagar och nätter, Sånt vi stoppar i oss

Idag blev det en runda runt Munksjön, promenad 92 i ordningen. Tänk att om bara åtta dagar, den tionde april, är vi redan uppe i hundra dagar och snart en tredjedel in i utmaningen. Det börjar bli härligare och härligare väder att strosa i och idag blev det för varmt i jackan.

På vägen hem handlade vi ingredienser till bullar så väl hemma efter vi ätit lite satte jag igång att baka. Senare fick vi avnjuta dem med ett glas kall mjölk. Galet gott!
Passade även på att klippa håret på pappa och sy lite sicksack på mina jeans så de inte ska trispa upp sig mera. Att så hann jag inte riktigt med idag och vet inte heller hur glada familjen blir om jag lämnar det här åt dem att ta hand om.

Hoppas ni haft en lika underbar söndag son jag! Natti natti vänner.

Inte tänkt på hur stora som där fåglarna verkligen är! Inte var de det minsta rädda för oss heller, jag stod nog ca fem meter ifrån dem och fotade.

Likes

Comments

Dagar och nätter, Smink och skönhet

Nej, jag ska INTE förstora rumpan! Det var enbart ett aprilskämt.

I fredags färgade jag håret... eller ja - Jag färgade snarare lite mer än så. Brukar aldrig bry mig om att det kommer färg i pannan, nacken, på öronen, axlarna, armar - you name it. Det går ju att tvätta bort lixom.

Ööh aa jo hittills har det inte varit några större problem att få bort färg från huden men denna gång kilade den fast sig som tusan. Har fortfarande färg i pannan och vill inte ens tänka på hur det ser ut i nacken. Fick bort det värsta i pannan med hjälp av vaselin, så att jag åter vågade visa mig ute bland folk igen.

Nåja.. På dagens schema står bullbak, sätta frön och sy lite på ett par byxor vars upplägg inte blev så bra sist.
Hur ser eran söndag ut?

Detta var nog sista gången jag färgar hemma. Nu ska all färg få växa ut - och ja det kommer att få se hemskt ut. Får väl klippa mig kort. Sen ska jag skämma bort mig med att färga hos frisör. Helst en med ekologiska och snälla produkter mot miljön.

Likes

Comments

Redan när jag var liten flicka, kanske runt 5-7 år gammal, fick jag höra att min kropp inte dög som den var. Jag ville sitta i min kusins knä men där fick jag inte sitta kvar efter ett tag - eftersom min "rumpa var för vass" fick jag höra. Och visst har hon rätt, det är inget jag någonsin skulle förneka i dagens läge.

Min bakdel är platt, nästintill obefintlig och helt ärligt så kollar jag med avund på de kvinnor vars stuss fyller ut deras byxor så fint. Mina egna byxor hänger oftast löst och trött över rumpan. I många år har jag testat att träna sätesmusklerna men utan resultat så jag har nu tagit beslutet att låta göra ett kirurgiskt ingrepp. Jag har alltid varit emot skönhetsoperationer men då detta ingrepp inte bara handlar om skönhet utan även att det förhoppningsvis leder till att jag slipper känna hur sittknölarna skaver mot hårdare stolar/bänkar så kan det absolut vara värt det.

Jag har kollat runt på lite olika kliniker men fastnade för Art Clinic här i Jönköping. Jag ringde dem och efter att vi pratat en stund så kunde vi boka in ett möte. Så lite längre fram i April ska jag dit för lite rådgivning med mera sen får vi se vad de tycker och vad som händer. Nervöst som tusan kan jag erkänna men detta är något som funnits i mina tankar en längre tid så det är inget jag gör på impuls.

Men som sagt så återstår det att se hur det blir med allt. Vad tycker ni om att göra ingrepp på sin kropp? Skulle ni kunna göra det? Varför/varför inte?

Likes

Comments

Dagar och nätter

Hej alla!
Blev en liten bloggpaus på en vecka ungefär för min del. Motivationen för att skriva har verkligen varit så nära noll man kan komma. Dock har jag haft lite inspiration och idéer, men den där viljan och glöden måste ju också infinna sig.

Har spenderat hela veckan i min lilla lya, varit ute på promenader, plockat och snyggat till hemma och letat efter en snygg collegetröja på internet, tänkte visa er vad jag kollat på för fina vårkläder i ett senare inlägg. Bortsett från det har jag bara tagit det lugnt, pratat i telefon och kollat serie. Håller på att plöja igenom 5 säsonger av Once upon a time och har börjat på andra säsongen. Har sett den förr men det var längesedan och jag tror bara jag såg till och med säsong två, det återstår att se.

I onsdags kväll lyckades jag halka i badrummet - det gjorde ont!
Jag var ute i hallen och tog ett lite för snabbt steg in i badrummet på det våta golvet och foten gled undan. Allt gick fort men ändå så långsamt, ni vet när man verkligen hinner tänka att "nu slår jag mig". Jag tror att jag på något sätt vred upp höger fot och stortå mot tröskeln bakom mig, för efteråt såg jag att huden fläkts upp lite och det ömmade i tån, samtidigt som höger knä åkte rakt ner mot golvet. Efter fallet trodde jag nästan att smalbenet var på väg ut genom knäet, inte för att det gjorde extremt ont utan för att det trycktes framåt då foten fick stöd bakom mig. Höll händerna om knäet och det tog ett tag innan jag vågade resa mig. Som tur var gick allt bra! Har fortfarande lite ont och ett knappt synbart blåmärke på knäet, tån har jag inte studerat, haha!

Likes

Comments

Har ni sett att det kommit upp en ny sida här på bloggen? Länkar heter den och precis som namnet antyder så är det där ni hittar bloggar jag följer samt hemsidor jag gillar. Sådär lite smidigt samlat på ett och samma ställe, tänkte jag.

Vad har ni hittat på idag? Själv har jag varit en sväng till Hemma Hallen och sen blev det en promenad. Väl hemma igen har det bara varit lugnt, hänger i soffan och chattar med lite vänner samtidigt som jag och familjen försöker klura ut vad det ska ätas till kvällsmat.

På tal om mat så är jag verkligen värdelös på att planera middagar. Saknar både inspiration och motivation. Har någon tips på goda vegetariska rätter får ni gärna hojta, om receptet även innehåller ris blir jag extra glad. Funderar på att göra en kalasfärs, men då är det det där med rått kött som jag inte gillar att klabba med. Aja, ibland måste man våga lite.

Nu orkar jag inte skriva mer på detta inlägg, hejsvejs :P

Likes

Comments