View tracker

Drömmar, Massage

Får man svära i en rubrik? Ja, nu gjorde jag ju det i alla fall. Men det är lite så jag känner just nu. Har varit lite tyst om detta för ville vänta tills allt var helt klart. Jag hade hittat den perfekta utbildningen, pratat med läraren, anmält mig samt betalat in anmälningsavgiften. Jag hade planerat det kommande halvåret och byggt upp förväntningar om hur bra allt skulle bli. Nervös och orolig men förväntansfull, lycklig att nånting äntligen skulle hända i mitt liv. Det har nämligen stått stilla lite allt för länge nu.

Men så idag får jag ett samtal från samma lärare son jag pratat med tidigare. Det var tydligen för få deltagare i klassen för att de skulle kunna köra igång. Dock tänkte de slå ihop Jönköpingsklassen med Karlskronaklassen, vilket innebär att vi i Jönköping skulle få åka ner dit. Helt ärligt är det inget jag är sugen på så jag tänker tacka nej till utbildningen. Håller tummarna för att jag iallafall får tillbaka anmälningsavgiften.

Jag började kolla lite efter andra alternativ och det ser ut som det borde gå att få den utbildning jag vill ha ändå, utan att behöva vänta ett år till nästa kursstart. Har beställt hem kurskataloger som jag ska bläddra i. Kan bli bra trots allt men är som sagt jävligt besviken och nedslagen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dagar och nätter

Hej bloggen!

Idag satte jag mig för att pilla lite med de där julkorten, tycker det är lite mysigt. Nu gör jag ju dem i och för sig inte själv, utan köper färdiga med nått tjusigt motiv och kladdar dit mitt namn. Den stora utmaningen sen blir att hitta adresser, haha! Är i princip klar med dem, saknar kuvert och ett frimärke till det sista samt en adress till en annan. Hela 11 stycken blev det i år. 11?! Hur är det ens möjligt? Förra året tror jag det låg på fyra. Men som sagt så är det väldigt roligt så det är kul att skicka lite fler och förhoppningsvis får jag några överraskade vänner att le.

Förövrigt måste jag tyvärr säga att dagen har varit rätt så trist och seg. Hoppas att ni har haft en mysig onsdag iallafall!

Pöss på er!

Likes

Comments

View tracker

Dagar och nätter, Kärlek och vänskap

Imorse ville jag verkligen inte vakna till liv, bara somnade om gång på gång. Antar att det lätt blir så om man sovit dåligt natten innan? Lyckades ju inte somna förrän klockan passerat halv fem natten till igår.

När jag väl kommit ur sängen blev det dusch och lite snabb frukost, sminkning och sen iväg för att hämta hem syrran. Sen iväg igen mot Huskvarna för att möta upp en kompis. Vi tog en lång promenad i kylan. Riktigt skönt men sen blev det lite för kallt och då var det skönt att sätta sig i bilen igen och rulla hemåt.

Blev sådär frusen ända in på djupet så försöker tina upp nu under en varm filt. Har dock en känsla av att jag måste ut igen för att handla lite mat men tills dess blir det chill i soffan.
Vad har eran tisdag bjudit på så här långt?

Likes

Comments

Kärlek och vänskap, Djur och natur , Tankar och funderingar

En sån där dag när man egentligen inte vill le och tårarna är nära. Varför inbillar man sig alltid att den här gången är det annorlunda? Jag tror helt ärligt att det kan bli annorlunda och bra nu, jag måste bara ha tålamodet att vänta. När sedan väntan är över kommer allt vända?

Likes

Comments

Det finns stunder, som dessa, då jag önskar att jag vore normal. Jag längtar tillbaka till den tid då varje vaken minut inte gick åt till funderingar kring "kan jag vidröra det här?" eller "är det här smutsigt?" för att inte tala om "vad händer om jag för vidare nått smuts?"

Kan ni sätta er in en situation där ni måste vara 100% fokuserad, 24h om dygnet, 365 dagar om året? Om ni släpper fokus, om bara för en sekund, kommer något fruktansvärt att hända! Mina nära och kära kan drabbas. Folk jag aldrig har träffat kan drabbas. Hur som helst är det mitt fel, enbart mitt fel. Vet ni hur det är att bära hela världens välbefinnande på dina axlar? För lite så känns det.

Vet ni hur det är att sitta med en vän och ha en trevlig konversation när allt du egentligen kan tänka på är det senaste du vidrörde som inte verkade helt rent? Din vän berättar nått roligt, eller nått allvarligt medan dina tankar dansar iväg och målar upp scener som aldrig kommer inträffa. Du försöker vara förnuftig men demonerna tar över och paniken får ett isande grepp om din ryggrad samtidigt som du pressar fram ett leende eller får fram ett tafatt "nej, fy vad hemskt, jag förstår dig precis". Visst har du lyssnat men du är inte närvarande.

Har du någon gång hånglat med din pojkvän men varit någon annanstans i tanken? Han smeker dig när du plötsligt minns att just det där låret har suttit på en inte så fräscht toasits. Du vill ge dig hän åt situationen, bara njuta. Men hur är det möjligt när du helt klart inte ens kan slappna av och tänka på bara honom? Inte ens hans underbara kyssar mot din nacke kan distrahera.

Nej, jag saknar den tid då jag levde i nuet, var genuint glad och inte ägnade en tanke åt sånt där onödigt. Det tar så mycket energi och det förstör i princip allt som ska ge glädje i livet, ni anar inte!
Mitt liv är ett helvete. Jag har lärt mig leva med tankarna, tankar som är där i princip hela tiden. Därför är jag så tacksam för de sekunder jag slipper tänka. Vet ni hur skönt det är att bara försvinna in i en serie och stänga av världen för ett tag?

Jag har lärt mig att ta ett steg i taget, det blir mer hanterbart då. Ibland utmanar jag mig själv och fy f*n va underbart det är när man faktiskt klarar något och tar sig igenom det, lite starkare än innan, stoltare än någonsin.
Jag är en människa där en ständig strid pågår inuti. Förlåt mig om jag är lite udda ibland, men framförallt - snälla försök att förstå varför jag inte är som du. Det är som sagt ett helvete, ett helvete jag inte önskar min värsta fiende. Har i och för sig ingen, men ni förstår poängen?

Jag saknar den tid då detta inte fanns i mitt liv, jag saknar tiden innan jag blev sjuk. Men snart är den enbart ett minne blott.

Likes

Comments

Dagar och nätter

Tjoflöjt vänner!

Idag har varit en relativt lugn dag, tog en tur till A6 och solåsen (shopping i Jönköping) med min fina vän K. Blev mycket oseriöst flams, skratt och trevligt häng. Dock fick ingen av oss speciellt mycket uträttat, men trevligt var det iallafall.

Vad har ni roat er med denna lördag?

Likes

Comments

Kärlek och vänskap, Psykisk ohälsa

Det gick bra i ett par dagar, sen brast det. Tårarna blandades med vattnet från duschen och jag hade ingen lust att stoppa dem. Det var dags att få ut det ur systemet.

Där och då ville jag bara ringa min fina vän, ville känna hans armar runt mig och bli tröstad. Ville bara få gråta ut i en trygg famn. Men klockan befann sig runt midnatt så det var bara att härda ut. Dagen efter fick jag ringa honom och berätta allt. Så skönt! Dessutom hade jag hunnit lugna ner mig.

Det tog tid att bli helt återställd, men nu har jag kastat mig ut i livet igen, träffat vänner och gått till jobbet. Jag ler igen för idag kan jag känna mig lycklig. Lyckligare. Ibland behöver man lite perspektiv samt höra en vän säga sanningen. Men ibland brister det och vet ni vad? Det är okey!

Likes

Comments