I vårt avlånga land

Dagen började med ett besök på torget där jordgubbar skulle inhandlas, bara det bästa är bra nog, eller hur? 😉

In på Konsum lite snabbt och sen iväg hem till familjen där jag mötte upp min bror och tillsammans åkte vi sedan ut till familjens sommarställe. På vägen stannade vi och köpte en present till mamma som fyllde år. Hon hade dock lyckats lista ut att vi skulle dyka upp så överraskning gick lite i stöpet, men hon var lika glad ändå.

Vi åt middag på restaurang, fikade muffinsen jag bakat kvällen innan och bara njöt av nuet och den vackra naturen. Hade nästan glömt hur mycket jag älskar naturen på ön, det är så vackert där.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ni känner säkert till det där uttrycket att man är så trött att ögonen går i kors? I fredags fick jag verkligen erfara att det verkligen är så det känns.

05:05 ringde klockan och då hade jag sovit cirka 3 timmar. Det var bara att hoppa ur sängen och dra sig mot jobbet, vid 14 var det dags för hemgång. Slängde i mig lite mat och fick undan lite disk sen bar det ut på en promenad som fick övergå till joggingrunda, brukar lägga upp det så.

Väl hemma igen körde jag några lättare styrkeövningar på min yogamatta och efter det fick sopor och grovsopor lämna lägenheten. Lite städ och en efterlängtad dusch efter det. Sen var det bara att sätta igång att baka muffins eftersom att jag och min bror planerat en liten överraskning på lördagen.

Vid tjugo i tolv på kvällen kunde jag äntligen landa i soffan för lite avkoppling men kände snabbt hur trött jag var och försöka läsa vad det stod på datorskärmen blev till slut omöjligt.

Likes

Comments

Musik

Med lite inspiration ifrån @whimsical och hennes "Music that matters" så tänkte jag köra en liten serie där jag bjuder på artister med fantastiska röster. Röster som har fått mig att känna något samt fascineras utav deras oerhörda talang.

Först ut är en fantastisk artist från de norra trakterna i vårt land, ja om man bor i Jönköping är Mora nästan som Norrland. Det är en man med en fantastiskt stor röst, den är till och med nästan lika stor som hans hår är långt. Jag pratar självklart om Joacim Cans, sångaren i Hammerfall.

Hans röst passar verkligen för mäktiga ballader, men tänker inte skriva mer än så för vad kan beskriva hans röst bättre än rösten själv? Så här får ni istället en vacker låt med Joacim Cans himself och Hammerfall - Enjoy!

Likes

Comments

Just nu sitter jag på jobbet och har lite paus medan de fixar något inne hos tryckaren.

Och den sanningen varade inte ens så länge att jag hann skriva klart meningen. Plötsligt bestämde de sig för att helt byta maskin så nu har jag fått hjälp att bygga om banan som tidningarna åker på. Det tog närmare en timme men nu ska vi strax köra igång igen.

Veckan har bestått av jobb sen i måndags, eftermiddagspass. Skönt att slippa gå upp fem eller jobba natt men känns som att hela dagen försvinner, därav har jag inte bloggat på hela veckan. Mycket stress på jobbet, det tycker jag inte om alls men på nått sätt så överlever man.

Har även klurat lite på boken jag skriver på och kom på en rätt galen idé och ska se om den kommer funka. Håller på att jobba med prologen och om ni är intresserade kanske den kommer upp hör på bloggen när den är lite mer mogen? Allt är ju än då länge bara utkast och behöver putsas en hel del. Ska väl framåt se om det finns några glada där ute som vill läsa med ett kritiskt öga. Sånt behöver man för att det ska bli bra och för att man ska utvecklas.

De stunder när man faktiskt inte stressar ihjäl sig hinner man faktiskt rita en ko.

Hoppas ni har haft en bra vecka so far och att ni får en härlig helg! Själv vet jag inte vad helgen kommer bjuda på men vill skriva lite.

Likes

Comments

Dagar och nätter

Tänkte väl egentligen i princip sluta med "i dag har jag..."-inlägg men det får bli ett undantag i dag. Så här får ni helt enkelt en liten småtråkig lista på vad jag måste göra och tänker hitta på under kommande timmar.

Dagens måsten:
- Handla mat inför veckan
- Ta en promenad
- Tvätta (andra maskinen körs i detta nu)
- Skriva lista på det jag behöver handla (både mat och annat)

Annat att göra:
- Åka till stan och shoppa lite smått och gott
- Läsa i Kungarnas Krig
- Skriva på min bok
- Damma

Likes

Comments

Musik

Ibland hittar man dom där låtarna som väcker något inom en och man kan inte sluta lyssna. Genom åren har det dykt upp några sådana och den senaste hittade jag för nån vecka sedan. Den är dock från 2013, så ingen nyhet för världen men för mig så är den det. Tycker den är så härlig. Det är något speciellt när sångaren tar ton och sjunger "Heyo". Magi på hög nivå!

Likes

Comments

Film och serier

hittade ett test på HBO Nordic's Facebooksida om hur länge man skulle lyckas överleva i serien Game of Thrones och tyckte det var lite småroligt. Tänkte testa det för tredje gången nu och se om jag kommer längre än de förra gångerna. Första försöket kom jag till avsnitt 12 och andra till avsnitt 20. När man misslyckas så berättar de även för dig hur du dog. Liten rolig sak för den som älskar GoT bara - Enjoy!

Länken till testet hittar ni Här

Bild lånad från HBO´s Facebooksida

Likes

Comments

Är det inte lite lustigt att man hämtar ut ett paket på måndagen men inte öppnar det förrän två dygn senare?
Hur som helst fick jag hem en mysig jacka från Zalando. Som ni kan se på bilden så är det en bomberjacka till modellen men tyget är som en hoodie. Väldigt mjuk och skön, särskilt invändigt.

Den känns som min stil, jag slänger ju gärna på mig en munktröja (med eller utan dragkedja) och nu kan man även se lite trändig ut när man gör det. Eller vad tycker ni? Hiss eller diss på denna typ av plagg?

Likes

Comments

Det är något med regn som får mig att le, känna mig lycklig och tillfreds med livet. Igår under kvällspromenaden började det regna lite smått och sen ökade det på. Efter en stund ser jag ett ljussken. Jag hinner knappt räkna till 4 innan det smäller till. Åskan befinner sig då nästan 1,2 km bort och där går jag i regnet och ler och känner bara lycka (och en viss oro eftersom jag inte dragit ur datorn där hemma).

Som en halvdränkt katt stapplar jag sen innanför dörren till min lägenhet och får äntligen slänga av mig det blöta.

Likes

Comments

Djur och natur

I lördags blev det en kväll med mamma och pappa. Först åt vi pizza på piren och efter det åkte vi till Rocksjön för att spana efter bäver. Mamma tyckte att hon såg en simma långt långt där borta men bortsett från det  hade vi ingen tur. Men hur som helst var det en trevlig kväll med päronen.

Likes

Comments