Efter valt olika sidor av SydAfrika är vi nu samlade igen.
Bilden är i från Härnösand där vi sågs senas. I Härnösand hade vi en vecka av två i utbildning för äventyret. Jag lärde mig mycket därifrån som jag redan nu har haft användning av. En rolig sak som jag lärde mid och inte var beredd på var att uppskatta vegetarisktmat. Några minuter efter att bilden togs skiljdes vi åt för att förbereda vår resa hem till vår packning som skulle ske på 2 dagar. Att packa för 4 månader på 2 dagar var helt ärligt ett projekt. Jag skulle inte ha klarat det utan min kära mor.

Nu fick jag packa själv till helgresan i Johannesburg och glömde nog hälften av det jag borde ha tagit med. Måste sorgligt erkänna att nagelfilen blev kvar på rummet och min vattenflaska. Den senare är något värre i denna värmen och när mötena är långa utan pauser. Jag är i Johannesburg för att det är YMCA årsmöte för Sydafrika. Vi är ett helt gäng interns från många olika delar i världen. Det är Sverige, Norge, Danmark, USA, Madagaskar, Kenya och Zimbabwe. Är en härlig blandning och alla bor vi på samma lägenhetshotell så helgen kommer bli fylld med möten och kulturutbyten mellan oss.

Men vilka tre är vi på bilden? Jo det är Madeleine, jag och Daniel. Madeleine är från Uppsala och jobbar på akis som undersköterska på hjärtavdelningen, minns inte fancy namnet, och Daniel kommer i från Lund och har precis blivit klar med sin kandidat i biomedicin. Daniel är i Kapstaden och jobbar på ett liknade sätt som vi gör i PMB om jag förstått saker korrekt.

Vad som skede i Johannesburg skriver jag om i nästa inlägg. Nu är jag hemma i home from home och ska sova. Godnatt 😴

                                                                                                              Bye Anna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Let's go to the mall, to day!

Africantime är påtaglig då vi fick vänta 2,5 timme på att taxin skulle komma men inga sura miner här. Vi han precis till the mall i PMB för att inse att butikerna stänger klockan 18. Men jag sladda in i en väskbutik och hitta väskan jag letat efter i 1 år nu!! Är så glad över det och måste tillbaka för att kolla i lugn och ro på allt annat som fanns. Kvinnan i butiken var hur trevlig som helst och retades med grabbarna när de inte förstod att man kan göra en statment med en väska beroende på färg och annat. Grabbarna är Lee, Chicago, Andreas och Jonathan från Danmark. Vi åt middag på Mallen på någon amerikansk resturang och gick sedan på bio. Såg The Dark Tower, den va ingen höjdare men biljetterna kosta knappt 60kr så.

Taxituren tillbaka var inte lika roande som den dit. Klockan var efter 22 och det var mörkt. Vi stannad vi trafikljus på en stor väg och jag kollade ut genom fönstret för att se barn i 12 årsåldern gå och tigga mellan bilarna medan de vänta på att ljusen skulle slå om till grönt. Det var så jobbigt att se och danskarna märkte att jag tog det hårt. Vi hade tidigare på dagen jobbat med gatubarnen i Y-justice så allt jag kunde tänka är att det där är detsamma som våra pojkar gör. Dem som har sån härlig energi. Så glad över de 2 veckors utbildning jag fick i Sverige för att förbered mig för sånt här. Utan dem hade jag nog inte tagit det lika lugnt. Men nu är jag framme i Johannesburg och ska vara här hela helgen och ha det riktigt skönt med avbrottet.

Ha det bra tills vidare 👋🏼

                                                                                                              Bye Anna

Likes

Comments

Uuuhhuu det är varmt....! Och varmare kommer det bli.

Var på ett konstgalleri på förmiddagen och såg afrikanska konstnärer. Jag fastna för en enkel skissad tavla med London som motiv, vaddå hemkär? Men den var väldigt snyggt gjord med skuggorna. Det andra jag gillade var tavlor med afrikanska motiv, en med Kilimanjaros (ena) topp bland molnen med diffus himmel och den andra ett ensamt träd på en pytteliten kulle på savannen.

Det roligaste hittills är det jag precis fick avsluta, Marimba. Det är ett slags afrikanskt instrument, googla, som påminner om piano lite lite så pressen ligger på mig att jag ska kunna det bra då de hörde mig spela på en flygel på flygplatsen. Men det är så underbart roligt och vi spelar med studenter som bor på området och det finns en lärare som kommer hit varje torsdag. De sa att vi måste vara med och spela på uppvisningen. De blir nog skojsigt. Chicago, amerikanen som är här, har film på när vi spelar som jag ska försöka få honom att skicka så får ni se senare.

Nu ska jag vara pannkaksdomare för TEEEP ett program som riktar sig till skolelever mellan 5-8.

So bye bye för tillfället!

                                                                                                              Bye Anna

Likes

Comments

How are you?
Frågan som ställs varje gång jag möter någon.

Kulturkrocken började redan i morse klockan 6. Jag och Madeleine sov i lugn och ro när vi väcks av högmusik som är afrikanskhouse. Jag ligger kvar och försöket bita ihop och somna om. Efter 5-10 min får jag nog och rycker på mig ett par byxor och öppnar dörren. Utanför står en afrikanskgrabb och sjunger med i musiken helt ovetande om att vi har flyttat in i huset mittemot. Det är bara ett stortsteg mellan våra dörrar så han blev chockad och lite skräckslagen tror jag. Jag härligt nyvaken ber artigt, för att vara mig på morgonen, om han kan stänga av musiken eller sänka den markant. Han ber om ursäkt 100 gånger och stänger av direkt. Jag nöjd tackar och stänger dörren för att sen komma på hur otrevligt det där kan ha uppfattas. Men en krock är en krock. Och sen fortsatta dagen med massa intryck som jag är alldeles för trött att återge nu.

Tack och godnatt nu 💕

                                                                                                              Bye Anna

Likes

Comments

Morsning korsning!

Vi har nu mellanlandat i Addis. Gick nostalgisk till London café och beställde apelsinjuicen som ni kan se. Vi sitter och spelar vänd 10a och jag förlorar just nu.... borde kanske fokusera då jag förlora för tredje gången nu. Men men internet är sämre här än vad det är hemma i köket så slut mumlat nu.

Nästa stopp Johannesburg sen Durban ✈️

                                                                                                              Bye Anna

Likes

Comments

Först och främst ber om ursäkt för bilden men kändes så tråkigt annars!

På Arlanda nu och ska kliva på planet egentligen men det gäller att prioritera ;) Nu är det nära och resfebern kommer i omgångar men magkänslan förblir stabilt bra.

Kaoset råder när folk ska kliva på planet, tänker er när det var god mat i skolan (hände yters sällan men i bland så) och alla skulle ta första för att det inte skulle ta slut. Det betyder för dem som inte får minnesbilden att kösystemet är något frånvarande utan det är mer en klunga där alla är egoistiska om att få komma på först. Men nu är det min tur. Vi hörs när jag mellanlandar 👋🏼✈️

                                                                                                              Bye Anna

Likes

Comments

God kväll!

Första inlägget måste komma nån gång. Men vad ska skrivas? Ska jag berätta allt om mig som att jag är 20 år och fyller år på Sveriges nationaldag, att jag har har två bröder och är mellanbarn (vet låter som en tuff uppväxt), att jag inte vet vad jag vill plugga ännu så flyttar till Sydafrika i 4 månader för att utvecklas som person och hjälpa ELLER ska jag bara säga hej i inlägget och återkomma mer om mig själv senare? Svår fråga de där men gör en kombo så blir det nog bra.

Nu stor kräftor på menyn och lax med risotto, så slut på intro och på återseende. 

                                                                                                              Bye Anna

Likes

Comments