Hej!

Jag får ofta frågor om hur jag sköter mina tänder och varför de är så vita. Har jag blekt mina tänder osv? Svaret är nja. Jag har aldrig blekt tänderna hos tandläkare utan jag har en gång för två år sedan använt en hemmatandblekning som kallas Smilelab. Jag borstar tänderna två gånger om dagen, sköljer med whitening-skölj och tuggar ofta whitening-tuggummin. Jag går till tandläkare en gång per år och nu senaste gången gick jättebra då tandläkaren sa att jag inte ”verkade vara en sån typ som får hål i tänderna” och att det enda jag bör tänka på i fortsättningen är att använda tandtråd, och självklart att komma tillbaka nästa år också för rutinkoll.


När jag var 17 år hade jag mycket problem med mina tänder, dels hade jag alldeles för många så det såg ut som att jag hade vampyrtänder. Det blev så att jag var en av de lyckliga som fick tandställning. Jag genomled tre år med tandställning, och jag minns att många killar tyckte jag var söt med den (kanske såg jag mycket ung och oskyldig ut?) men att det också var jobbigt att sova med den där hårda plastmallen på nätterna. Men efter de tre åren och sen plus de senaste tio åren med liten tandställning bakom tänderna har jag varit mycket nöjd.


Nya problem uppstod dock när jag var 25 år. Visdomständer kom upp som nya fiender för att förinta mina numera perfekta tandrader. En växte snett, rakt mot mina kindtänder och jag var helt enkelt tvungen att ta bort den. Jag fick punga ut 4000 kronor för den plågsamma operationen minns jag, hos en privattandläkare på Östermalm. Jag är allergisk mot morfin och i princip alla starka tabletter och smärtstillande ämnen. Men jag fick med mig citodon, för smärtan var outhärdlig eftersom det var ett stort hål i munnen, fyra stygn och det blödde ymnigt hela tiden. Men eftersom jag inte tålde citodonen så kräktes jag när jag kom hem. Så det var två efterföljande dygn av intensiv smärta då jag var tvungen att genomlida allt utan tabletter. Det värsta jag varit med om inom tandläkarbesök.


En annan gång som var mycket bra var när jag bodde på Kungsholmen och den närmsta tandläkaren som fanns vid mig var http://www.aquadental.se/.  Där gick jag för att rengöra mina tänder med någon slags saltblästring. Det var jättebra för mina tänder blev helt rena och lena.  Just nu är jag lite småsugen på att kanske skaffa mig en bettskena eftersom jag spänner käkarna på nätterna ibland och det sliter på tänderna har jag hört.  En sån här: http://www.aquadental.se/behandlingar/bettskenor/

Hur sköter ni era tänder?

/Missanja "

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Christoffer Columbus museum ligger i gamla stan i LAS Palmas. Det är ett mysigt litet museum med inspiration av skepp och navigation. Det finns allt från tavlor, modeller av skepp och saker de hittade under Columbus expeditioner. Columbus stannade alltid på Kanarieöarna innan han och hans besättning åkte vidare över havet.

/Missanja

Likes

Comments

Las Palmas är en mysig stad på Gran Canaria. Varmt soligt och bra shopping.
/Missanja

Likes

Comments

Hej!

Det är 23 grader varmt och sol här i Playa Del Ingles på Gran Canaria. Jag bokade en sista minuten med mamsen för en vecka lugn och ro innan vårens arbeten kickar igång ordentligt. Vi bor på ett bra hotell som heter Beverly Park. Det är stort med många pooler och bar och mat. Vi har pool och havsutsikt så det känns härligt att sitta här på balkongen.

Nu ska vi ut och kolla vad området har att erbjuda.

Soliga hälsningar,

MissAnja

Likes

Comments

God jul mina läsare!

Så här mysigt har vi det hemma i Tyresö i år. Julen 2015!

/Missanja

Likes

Comments

Jag gjorde en blixtvisit i Göteborg för en jobbresa. Jag hann gå en snabbrunda genom ett soligt Göteborg city i alla fall innan jag åkte iväg på jobb på Stena Line båten. Haga är ett mysigt område med fina trähus och mysiga caféer.

Jag bodde på hotell Bellora på Avenyn, mer om det i nästa inlägg.

Mvh MissAnja

Likes

Comments

Nyhet!!!
Alla glada choklad och kokos älskare-- Toblerone har gett ut en ny smak, Toblerone Crispy Coconut. Jag har smakat och den är god.
Yummy 😋 😀 😛

/Missanja

Likes

Comments

Hej!

Finaste tassarna fick jag som vanligt på favoritsalongen Luxury fingers and toes nu I slutet av November. Jag valde klassiskt varmt julrött skimmer med lite röda glitterkorn i. Jag fick dessutom extra lång ben och fotmassage den här gången. Top notch 😊!

Luxury fingers and toes 😉💅👠💄

/Missanja

Likes

Comments

Hej!

Jag var på modevisning för lyxiga hippieinspirerade märket Loveforeverchic som hölls på Casino Cosmopol nu i november 2015. Det bjöds på cider och en minst sagt färgsprakande modevisning med ett flertal olika kändisar som modeller. Anna Book hade en härlig energi och utstrålning på catwalken och jag blev så glad av att se henne Le. Annika Duckmark, Anki Bagger, Marie Herrey och Annika Ljungberg strödde sin stjärnglans över eventet. Jag pratade och bytte nummer med roliga skånefrun Christina Nilsson. Hon är mycket trevlig och jobbar dessutom med 2.6 miljoners klubben för kvinnors hälsa. Se länk här- 2.6miljoner

Min vän Tanja driver Stressav.nu och jobbar med yoga och avslappning och bjöd oss på en lugnande övning. Aicha Gaye driver Stockholm Saltrum och de lottade ut ett årskort.

Kul event!

/Missanja

Likes

Comments