​I fredags åkte jag till min älskling Daniel. Vi hade Game of thronesmaraton till tvåtiden på natten :-). Nu är hela säsong fem avklarad. Jättemysig kväll tillsammans med honom och hans fina dotter Julia samt en av hennes kompisar. Trivs verkligen där. Känns som att jag känt Daniel i evigheter fast vi bara varit tillsammans i två månader idag. Vi är så himla lika på många sätt och båda är vi Marvelnördar ;-). Känns skönt att ha träffat någon som är lika filmtokig som jag och som älskar mig precis som jag är.

Idag har jag suttit och gjort mina naglar igen. Tyvärr hade jag inte mina vanliga tippar så jag fick använda tippar som jag egentligen inte gillar. Måste in till Kungsbacka och handla nya någon dag.

Har varit väldigt trött idag. Blev ju jättesent igår natt och natten till idag somnade jag vid tolvtiden. Blev väckt vid halv tio av Gizmo som ville ut. Haft huvudvärk ett par dagar nu. Jobbigt :-(. 

Nu är det snart ny vecka och nya möjligheter. På tisdag är det träning igen. De hade stängt i torsdags och fredags så jag kunde bara träna en gång förra veckan tyvärr. Denna veckan ska jag även vara hundvakt fyra dagar hos min syster. Till helgen ska jag och Daniel på inflyttningsfest hos min kära systerdotter. Ska bli kul :-) Får se om jag kan äta något där. Kanske ska göra en vitkålsgratäng och ta med eftersom jag käkar LCHF. Vill verkligen inte missköta mig. Har som mål att ha gått ner fem kilo till när december är slut. Kanske dumt mål med tanke på julen och alla födelsedagar, men jag ska iallafall försöka. 

Nää, nu ska jag försöka få de små isäng. Ha en bra kväll alla <3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit till läkaren. Brukar alltid ha smått ångest när jag ska träffa honom men idag gick det jättebra. Han märker på mig att jag mår bättre. Han frågade mig en massa frågor om hur jag skulle reagera i olika situationer och hur jag reagerade på samma saker för ett år sedan. Jag märker själv hur långt jag kommit detta år.

Imorse ställde jag mig på vägen igen och nu är det nio kilo minus sammanlagt. Känns såå gott!! Har ca 14 kilo kvar att gå ner men känner ingen panik. Jag märker att det går neråt även om det går långsamt. Jag har som mål att ha gått ner de kilona till nästa sommar. Så jag har många månader på mig att gå ner de kilona. Idag kunde jag inte träna eftersom båda sjukgymnasterna är borta tills på tisdag. Men på tisdag är det dags igen :-).

Det känns som att jag börjar ha någon mening i detta liv. Att mitt liv liksom börjar starta upp på nytt. Många små saker som börjar falla på plats. Jag väntar på ett viktigt besked som jag hoppas kommer snart. Ytterligare en del som ska göra mitt liv lite lättare.

Att börja på RAMS igen känns som en positiv grej för mig nu. Förut när det var tal om det kände jag bara ångest vid blotta tanken, men nu känner jag att det ska bli kul. Jag behöver komma ut och träffa lite folk och eftersom jag vet att jag både får styrketräna och träna yoga där så ser jag väldigt positivt på det.

Jag vet inte vad det är som gjort att jag kommit framåt i livet nu. Jag har under en längre tid gått hos en psykolog pga bl a mobbning i min ungdom och jobbiga år som vuxen. Jag har inte tyckt att det gett mig så mycket, men jag funderar nu på om det kanske gjort det ändå utan att jag tänkt på det.

Känner mig lite som en blomknopp som är på väg att blomma :-). Har dock fortfarande en bra bit att gå, men jag är på god väg att utvecklas framåt.

Ha en bra kväll <3

Likes

Comments

​Idag har jag startat upp denna blogg. Jag har testat att skriva blogg innan men har alltid tappat intresset för att jag inte haft något speciellt att skriva om. Denna gång har jag dock bestämt mig för att skriva om mitt liv och de förändringar som jag håller på att göra i mitt liv för att förbättra och göra det lättare. 

Jag har Fibromyalgi och har varit sjukskriven i många år. Jag har under dessa år känt mig extremt deprimerad och värdelös..

Allt började för ca tio år sedan med att jag fick värk i kroppen, väldigt mycket ryggvärk och depression. Jag sökte läkare och de skickade hem mig med olika väldigt starka tabletter men ingen orsak till värken. Besök efter besök med samma utgång, tabletter men ingen diagnos. 

Efter ca fyra år med dessa problem, skilsmässa och en MASSA olika psykiskt och fysiskt lidande, fick jag hjälp av en nyutexaminerad läkare. Hon och hennes handledare kom fram till att jag hade Fibromyalgi. Alla mina besvär stämde in på det. Hon tryckte på en massa punkter på min kropp och varje punkt kändes som att hon skulle ha ihjäl mig! Det gjorde fruktansvärt ont! 

Efter detta läkarbesök fick jag medicin som underlättade enormt för mig. Jag blev även skickad till Spenshults reumatikermottagning i Kungsbacka och de gav samma diagnos, svår Fibromyalgi samt Artros i flera olika delar av kroppen. 

Mina problem minskade men min psykiska hälsa blev inte bättre. Jag mådde fruktansvärt dåligt. Orsaken till min Fibromyalgi är jag helt övertygad  om att jag vet. Vill dock inte lägga ut det här. 

Fibromyalgi startas ofta av traumatisk händelse, olycka eller annan livsomvälvande (negativ) händelse. 

Under många år har jag mått dåligt psykiskt. Jag har varit deprimerad och bara tagit dagarna som de kommit. Den oerhörda tröttheten som inte går att sova bort är värst. Värken kan man ta tabletter för och då ta bort värsta toppen. Tröttheten gör att man går i dvala. Man känner sig som en zombie. Man sover sover sover och sover men är lika trött ändå. Varje gång jag var tvungen att lämna huset mådde jag dåligt. Jag fick ångest när jag var tvungen att gå på möten eller annat. 

Jag tog inte tag i mitt liv. Jag saknade någon i mitt liv, någon speciell. Jag har under många år letat efter kärleken med många misstag och besvikelser. Min önskan har alltid varit att hitta den stora kärleken. Att hitta honom med stort H har alltid varit min avsikt. Många sk vänner och släkt har åsikter om mina "pojkvänner". De stör sig på att jag bytt pojkvänner ofta. Men hur ska man kunna hitta HONOM om man inte letar?? Nu är jag dock övertygad om att jag hittat honom :-). Tvivlar inte en sekund på att han är rätt för mig. 

Detta sista halvår har jag börjat ta tag i mitt liv. Jag har lagt om kosten till LCHF, har börjat träna hos sjukgymnast. De dagar jag är där cyklar jag 1,5 mil och tränar styrketräning. Två dagar i veckan tränar jag. Detta har gjort att jag gått ner nästan nio kilo i vikt och mår bättre. Jag har även blivit starkare och vågar säga ifrån. Jag har börjat lägga mitt gamla liv bakom mig och gör nu det jag kan för att förändra och göra livet så bra som möjligt. 

Jag ska fortsätta min "story" imorgon. Nu är det nanadags. 

God natt alla goa <3

Likes

Comments