jag har en dröm, min näst största dröm och det är att bli pilot. Har velat bli det sen jag har 8 år och håller fortfarande kvar i den drömmen,

Det bästa med att vara pilot, vad jag tror och vad jag vet, är att man lever sin dröm. alltså att vakna 04 på morgonen och åka till jobbet, när man vet att man kommer spendera timmar uppe i luften med antingen soluppgång, solnedgång, åskoväder eller storm. Att kunna på något sätt leva sitt liv uppe i luften och släppa allt nere på jorden en liten stund. Det behövs.

Har rest mycket i mitt liv och varje gång jag går in i ett flygplan kollar jag alltid in i cockpit och ser alla olika knappar, lampor. Det ser så coolt ut på något sätt.

Tänk dig sitta i cockpit mitt i natten, se alla stjärnor, kanske norrsken, vintergatan medan du sitter där med din andra kompis och äter godis medan du lever life. Ja det låter som ett bra jobb.

Pilotjobbet kan ses som att man inte gör någonting in princip men det är helt tvärt om. Tänk att du styr ett helt flygplan, två personer helt själva uppe i luften med tusentals knappar.


Men vet du vad min största rädsla är? Jag tror inte du kan tro på det men du vet nosen på planet? Alltså längst fram? Jag är så rädd för det. Det känns som att jag är den enda människan på denna jord som har den typ av rädsla, för att jag tycker själv det är jättekonstigt. Jag vet inte hur jag ska förklara hur jag tycker det är läskigt, men på något sätt så skrämmer det mig sååå mycket.

När jag var mindre, från 1 års ålder tyckte jag flygplan allmänt var jätteläskigt., flygplanstoalett, taket på flygplanet, sätena, golvet, motorerna och nosen (cockpit fast utanför). Mina föräldrar har en gång berättat att när jag vet 1 år och skulle gå på flygplanstoaletten började jag skriva och sparka för livet för att jag var så rädd. Dom har även berättat att jag var väldigt obekväm som barn när vi flög. Nu när jag är äldre beter jag mig lika dant, ingenting har förändrats.

Det är samma sak med att se flygplan under vatten, såååå creepy.

Som barn och fram till nu har jag även haft som grej att jag måste ställa mig i kö långt innan man ska boarda flygplanet, för att jag är rädd att jag ska missa planet.

Mina föräldrar och även jag tror och nästan vet anledningen till varför jag är så rädd för allt detta, och det är att vi tror att jag dött i en flygolycka i mitt tidigare liv. Men vem vet.


Likes

Comments

Jag har alltid gillat att resa.
Men har kommit till något stadie i livet då det enda jag vill är att resa och komma iväg från detta land.

Mitt drömresemål är att resa jorden runt och det är något som jag velat ett långt tag.
Liksom att åka en sväng till Hawaii eller Cuba, Schweiz eller Norra Norge eller varför inte Tokyo eller USA.
USA är ett land jag verkligen fastnat för, speciellt den fina staden New York. Stadspulsen, maten, folket, livet.
Att gå runt på time square eller Manhattan och bara leva life.

Sedan har jag länge velat åka till Schweiz. Ett sånt fint land. Bergen, naturen.
Har sett bilder på hur fin naturen och allt är i Schweiz, ett drömresemål om man gillar äventyr och se sig omkring, som jag.

Om jag ska beskriva min drömresa (kortfattat):
Börja resan i Norra Finland eller Norge för att se norrsken och stjärnhimmelen, sedan vidare till Japan (Tokyo) för att se hur annorlunda det faktiskt är där till skillnad från övriga länder, sedan vidare till Bahamas eller Hawaii för att få värmen och det tropiska livet. Efter det tar jag USA (New York) bara för att få känna på den riktiga stadspulsen och den goda maten + att se allt som man sett i filmer. Sedan, efter USA, åker jag till Schweiz för att få se den otroligt fina naturen och möta alla trevliga människor som bor där.
Efter Schweiz blir det Italien för att få äta en äkta och riktig pizza från pizzan och pastans land.

Beskrivningen, resan och listan kan göras lång och skulle egentligen vilja åka till alla land som existerar (okej, inte alla). För att jag är den personen som gillar äventyr och att se saker. Livet är för kort för att vänta, och livet är för kort att inte göra det man faktiskt vill göra.
Ta vara på tiden du har här på jorden. För du vet inte när det är försent. Gör det du vill, skit i vad andra ska tycka.
Alla här på jorden har någon dröm och har någonting som dom skulle vilja göra. Och jag vet att du också har det.✨

(Inte mina bilder)

Likes

Comments

Hej.

Har länge funderat över detta med blogg men har aldrig vetat om det passar mig eller om "jag är anpassad för det", men vems val är det? jo, mitt. Har alltså valt att börja blogga.

Jag är den tjejen som ofta klankar ner på mig själv och ofta bryr mig väldigt mycket om vad andra tycker. Det är jag inte ensam om. Men om jag sa säga något positivt om mig själv så är det att jag är målmedveten och vet vad jag vill här i livet, vilket andra kan lära sig efter. Det gäller att hitta sin grej och vad man är bra på..

Jag är säker på att du, som läser, har något som du är bra på.. Ta vara på det och satsa på det. Är det kanske att måla? Ta lektioner! Gå vidare med det och utveckla det. En dag kanske du är världens största konstnär! Du kanske är bra på att sjunga? dansa? eller kanske spela fotboll, hockey? Det finns något för alla, det gäller bara att hitta vad det är, sedan har du alla förutsättningar i världen till att göra vad du vill.

Jag har många drömmar. Min största dröm är att resa jorden runt, själv eller med någon jag tycker om, spelar ingen roll. Har alltid haft drömmen om "the tropical life" som det så fint heter, att leva fritt och inte bry sig om vad andra tycker. Är snart där, bara några år till i skolan, lite jobb, sedan har jag alla förutsättningar i världen till att leva det livet jag vill.


Har du någon dröm eller vet du vad du är bra på? kommentera gärna :)

Likes

Comments