Missame, Inredning, Skolan

Nu är det inte många dagar kvar till jul.
Helt otroligt vad tiden går fort.

Lussebullarna har bakats och snart ska det tillverkas lite julgodis också. Det är ju så gott!

Hittade så himla fina julprylar när vi var på vellingeblomman. Där är ju bara så mysigt och gå vid denna tiden.

Igår var jag på tjejmiddag i Lund. Så himla mysigt och välbehövligt.

Ikväll blir det 3 rätters och Kent-fest med ett gäng Kent-fan. Kul!

Är ledig från jobbet ända till nästa lördag! Så där ska jag tillbringa julhelgen. Ska faktiskt bli riktigt mysigt! :) Har två inlämningar som ska bli helt färdiga innan man kan ta lite julledigt. Lite finjusteringar kvar..sen så!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skolan, Missame

Det blev roliga dagar i Växjö.
Sov hos brorsan i Karlskrona och där var det full rulle! Roligt men som vanligt är det intensivt.

Föreläsningar om bla olika hjärtfel, NIDCAP och kramper.
Vi var på KTC och gick igenom BB och neovård bla.
Jättekul!
Jag blir så stolt och glad över mitt jobb när vi gick igenom hur det är på en Neonatalavdelningen. Två av mina gamla kollegor visade och berättade. Kul!

Tog lite bilder och ja, man ser ju hur jag trivs vid kuvösen! (Det är en docka som ligger i kuvösen)

Nu är jag påväg till Vellingeblomman och ska möta upp sambon där! Han jobbar i Höllviken så ibland tar vi en måndagsdejt där för han slutar tidigare :)
Nu är det tomteverkstad så de ska bli så kul!

Likes

Comments

Missame, Inredning, Skolan

Jösses vad veckorna springer iväg..!

Jobbat hela helgen och är så tacksam över mitt roliga, varierande jobb.
Nu när jag pluggar och är ifrån jobbet 75% så blir jag mer och mer tacksam och förundrad över mitt jobb när jag är där o jobbar. Jag reflekterar över hur mkt olika arbetsuppgifter jag har bara på ett arbetspass! Hur mycket mötena med familjerna betyder och att varje möte verkligen är unikt. Ja, jag är glad över mitt jobb helt enkelt!

Förresten, vår salstentamen från förra kursen ”barn och ungdomssjukvård” fick jag reda på i fredags att jag klarade! Woho! Så himla skönt! :D

På onsdag är det dags för lektioner i Växjö igen..! Ska ha följe med en klasskamrat till Karlskrona och bo hos min bror o hans familj denna gången. Ska bli mysigt att kombinera skola med familjemys! Lyxigt!

Här hemma fick jag upp lite adventsljusstakar och julstjärna igår..! Tänk att det liksom snart är julafton? Galet. Jag jobbar hela julhelgen så får fira jul på jobbet jag. :D

Likes

Comments

Skolan, Missame

När man har många arbeten klagar man, när man har lite arbeten klagar man.
Men nu efter att vi diskuterat färdigt om en studie vi läst så har vi två arbeten att jobba med till den 22 december.
Det individuella arbetet har jag börjat med. Handlar om amning och amningsobservation. Något jag själv utför på mitt arbete på neonatal. Tycker dessutom det är såå fantastiskt med amning för de som vill och kan (såklart) så detta klappar mitt hjärta lite extra för. Tyvärr måste man ju källhänvisa till allt man skriver så kan inte bara skriva på. Men kul är det!
Sen har vi ett grupparbete som ska vara inlämnat samma dag. Det har vi delat upp och jag ska skriva en fallbeskrivning om reaktionsfasen i en kris. Kan ju även där utgå från mitt egna arbeta på neo. Men har massa böcker att hitta källor i och förhoppningsvis så stämmer det ju överens med verkligheten. ;)

Har en jobbhelg som startar med ett kvällspass imorgon, så får lägga studierna åt sidan fram till måndag!
Måste ju bara få skryta om att jag har världens bästa sambo som köpet godsaker till mig så skrivande blir ännu roligare! :D

Likes

Comments

Missame, Skolan

Snart dags för första ledningsgruppsmötet.
Är klassrepresentant och ska ta upp en del som kan hjälpa till nästa års utbildning..!
Ska bli himla spännande.

Tex, den är på distans, men vi har en hel del träffar.. så det är viktigt att det står tydligt. Nu har de ändrat till delvis-distans. Men vad menas med det tex och var går gränsen får delvisdistans och studie på studieort? Alltså svårt o förklara men det är betydligt fler träffar än man tror när man läser distansutbildning.

Lite plugg hinns med här på tåget! Diskuterar och reflekterar i en grupptråd. Spännande!

Likes

Comments

Missame, Skolan

Två veckor sen mitt senaste inlägg ligger jag nu i en skön säng på Quality hotel royal corner i Växjö igen, har shoppat lite, bubblat och slappnat av. Helt i min smak!

Två intensiva veckor har det varit med både hemtenta, jobb och massa plugg. Varför nu denna plugghets?! Jo, har pluggat till vår första salstentamen som vi skrev idag..!

Alla vanliga barnsjukdomar, allergi, immunförsvaret, smärta och triagering på barnakuten.. det ni! Hjärnan är full med sånt nu. Tentan kändes helt okej men man ska inte vara så ”kaxig” så jag väntar spänt på resultatet och hoppas på det bästa helt enkelt. :)

Ny kursstart idag och nu har vi då kommit till kursen Neonatologi, det jag brinner för och jobbar med! Whoho!
Några av mina kollegor som jag arbetat med på neonatalavd när jag bodde här ska komma och föreläsa. Ska bli så hiiiimla kul! Ska försöka behärska mig o inte räcka upp handen hela tiden. Hihi.

Imorgon ska vi prata om amning!

Likes

Comments

Missame

Denna gången blev det husbilsliv i Växjö.
Kände att de är så onödigt o ligga ute med pengar för hotell för 1 natt. De är inte jättebilligt precis.. även om jag får pengarna tillbaka från fonden så tyckte jag de var onödigt helt enkelt.
Min snälla pappa ställde upp o fick agera både resa o logi ;)

Idag har vi haft föreläsning om hur man samtalar med barn och om sjukdomen Cystisk fibros. Väldigt intressant!

Blev en tur på stan som slutade med lite shopping. Ska på 30-års fest/inflyttningsfest i helgen så nu vet jag vad jag ska ha på mig där..! :D

Likes

Comments

Missame

Nu i veckan som varit har jag haft två av min 5 syskonbarn på besök. Höstlov hos faster!
Började med spökfika på systrar och brödrar. Älskar de stället. Så himla mysigt och massa goda kakor! Sen gjordes det eget slajm.. Min söta 7 åriga brorsdotter är helt såld på det. Hon älskar slajm!
Vi har varit och badat på hylliebadet och besökt tivolit i köpenhamn som hade halloween-tema. Jättemysigt och vi hade verkligen en härlig kväll tillsammans i grannlandet.
Igår avslutade vi våra dagar tillsammans på bounce. Där var dock galet mycket barn och de fick köa för att hoppa på trampolinerna. Dåligt!

Nu ska jag ta tag i boken jag ska ha läst ut till nästa vecka. På torsdag nästa veckan ska vi ha ett litet prov hemifrån. Ska skriva ner lite stödord under bokens gång. Dock så kommer det inte bli frågor som rör just min bok då vi alla i klassen har olika böcker. Så det blir nog mest reflektionsfrågor tror jag. Kan ha helt fel, men det är vad jag tror iallafall haha!

På måndag och tisdag är det lektioner i Växjö igen.. Man är inte hemma länge mellan gångerna. ;) Blir väldigt mycket mindre träffat nästa år för då har vi alla våra praktikperioder.

Nu fredagsmyser vi. Jag ska upp tidigt o jobba imorgon! Sen blir det kalas för 3 av 5 syskonbarn.

Likes

Comments

Missame, Mopsen Meja

En vilodag fick jag hemma innan vi är på resande fot igen.

Skolveckan gick snabbare än någonsin med många spännande föreläsningar. Bla om eksem, mag-tarmsjukdomar och urinblåsan o urinvägsinfektion.
Kom även två stycken som jobbar på barnakuten och pratade. Väldigt kul!

Kom hem igår och de är ju så skönt o komma hem efter en sån intensiv vecka. Städade lite och fixade hemma.

Nu är vi i Älmhult, solen skiner o höstens alla färger är så himla fina här i smålandsskogarna.

Likes

Comments

Missame, Skolan

Växjö tripp igen.
Även denna gången är vi här 4 dagar. 4 intensiva dagar, 3 kvar! :)
Idag pratade vi om patientsäkerhet och familjer i sorg. Det blev en väldigt tung eftermiddag, emotionellt tung. Sjukhuspräst föreläste. Så himla bra. Han borde få en medalj för hans arbete o insats..! Men tungt blev det.

Träffat två fina vänner ikväll som jag lärde känna när jag bodde här uppe. Det bjöds på flygande Jakob o massa tjejsnack! En kväll helt i min smak! :D


Likes

Comments