View tracker

~

~

Att börja dagen med en stooor frukost som ger energi till såväl alla kroppens celler som till huvud och tår har alltid var ett måste för mig. Även om jag egentligen finner det lättare att äta senare under dagen och på kvällen då kroppen har kommit igång samt arbetat lite så vet jag att den egentligen behöver rikligt med energi redan från start. Därför försöker jag det låta gå en stund innan jag äter för att på så sätt "hjälpa kroppen vakna" lite ;)
Till exempel så brukar jag passa på att städa kaninburen samt att gosa med honom en stund innan :)

~

En ny grötcombination som har fått äran att fylla min mage under de senaste dagarna är den såkallade: Chia- quinoa gröten. En uppfinning a la Mi som jag är mycket stolt över ;) Men den är otroligt god, känns bra i magen och är laddad med såväl bra fetter, proteiner och kolhydrater tack vare quinoaflingorna och chiafröna.

~

~

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

~

~

Bc Friday nights will always bee fridays nights?
Nej men seriöst... Kommer syster hem med detta efter bion - varför säga nej? Har under min sjukdomstid sagt nej till så mycket goda grejer, tackat nej till allt som mina demoner ansets 100 % hälsosamt eller för högt i kalorier... Så kommer syrran hem med detta? Varför låta dessa vanor sitta kvar? Lets kick some butt :D
Efter denna sega dag känner jag verkligen inte för något annat än att imitera ekorren från "På andra sidan häcken" hahaha

~

~

~

"Balanced not clean" 
Eller hur löd den magiska meningen nu igen...? ;) 
Nej! Nu ska jag ta och smaska i mig några bitar till - väljer de nyttigare alternativen såklart! Fiskarna, pizzan, grodan, jordgubben, cigaretten, nappen, coola flaskan osv ;D hahah nej jag bara skojjar! Ikväll ska inget få förstöra för dessa färgglada giftiga små kärleksbitarna <3 

~

Likes

Comments

View tracker

~

Vissa dagar är verkligen sådana dagar som inte går i många knop.. Som denna! Idag har jag lyckats få ihop en kaka men utöver det har jag mest sovit och ätit. Dock ska jag inte klaga över det! Jag vet att det är precis vad min kropp behöver. Säger den Vila så gör den det för en anledning. Nattens sömnlöshet, dagens bristande solstrålar samt alla de möter och tider som jag fått pricka in under veckan kan ha tagit lite mer än vad jag tidigare trott... Aja! Skam den som klagar. Andra ungdomar hade älskat en dag på rumpan. Så få helt enkelt se mig som en sådan idag och nöja mig med en dag i "bara vara" tecken.

~

~

~

Några timmar framför skype med denna saknade vän har jag dock presterat ;) Anton är en av de viktigaste personerna för mig och tyvärr en person som bortprioriterats under min sjuktid.. Men han får mig alltid att må så otroligt bra! Som tur är kommer han snart på besök från Uppsala! Som jag längtar!

Det är synd att denna sjukdom tar så mycket energi och ork.. Jag gnäller över att skolan kommer ta längre tid, att jag inte får träna eller vara med på semestrar osv. Det tar tid innan man inser hur osocial man även är... Vänner prioriteras bort precis som dagliga rutiner. Det är när man äntligen återigen vaknar till liv som man ser att man nästan står ensam kvar för att man själv har skrämt iväg sina nära eller att de helt enkelt valt att bryta kontakten för enkelhetens skull. Något som jag kommer lägga mycket energi på när energinivåerna laddar upp sig ytterligare är att både skapa nya kontakter men även att försöka återuppta mina gamla. För det är nu - dagar som denna som jag får sitta och gråta över att jag känner mig ensam som man inser hur dum man har varit. Men det är då man får vara stark genom att lära sig av sina misstag och helt enkelt låta framtiden bli bättre genom att jobba för det.

~

Likes

Comments

~

~

~

Idag har det bakats kan jag lova! Dock en väldigt enkel med otroligt god kaka :) Det är nämligen så att min systers kompis fyller 21 år imorgon så fick i uppdrag att baka en "chokladkaka med kokos" då samma skapelse hade landat på fikabordet några dagar tidigare och då hade uppskattats otroligt mycket! Mamma var riktigt duktig på att ge beröm och hon hade svårt att hålla sig ifrån den ;) Men jag blev otroligt glad för det och det var kul att familjen uppskattade kakan då jag som alltid ändrar ca hälften i receptet :P Hahaha jaa det kan dock göra det lite svårt att få till samma resultat igen så jag är glad att bakning aldrig kan smaka helt exakt igen. Som dagens resultat som tydligen hade en mer mintaktig karaktär.. hm! Jag undrar verkligen vart ifrån den smaken har smugit sig ned med tanke på att vi inte ens har mint tuggummi hemma. Nej, här är det bubbelgum som gäller! Hahaha :P

Som alltid är det otroligt kul att baka och eftersom att det redan finns en hel del allergier i familjen så valde jag att gå ytterligare ett steg längre denna gång:

*gluenfri
*mjölkfri
*äggfri
*sockerfri

Det ni! Inte illa pinkat eller hur? ;)

~

~

Likes

Comments

~

~

Äntligen! Som jag längtat :D Idag fick jag nämligen chansen att för första gången medverka i en målargrupp! Eller jaa.. egentligen är det väl ett glatt gäng sociala pensionärer som träffas och målar ihop men det var otroligt kul att få komma dit och se vad de gjorde. Många av dem var fantastiskt duktiga med erfarenhetsnivåer på över 40 år... Men som tur var fanns det fler som låg på samma nivå som jag, nämligen blanka nybörjare :P Men skam den som ger sig alla startar från grunden någon gång.

~

När jag var en liten parvel och familjens sommar semester bestod av att resa runt i husvagnen över hela Sydsverige samt på Öland så målades det vid ett par tillfällen. Jag mins att vi hade varsin målarlåda med akrylfärger som vi barn fått av vår kära gammelmorfar och att vi tog med våra lådor ut på allvaret på Öland vid några tillfällen. Som en gemensam aktivitet slog vi oss alla ned vid något trevligt område för att fika och skapa. Det magiska med detta var att se hur olika våra resultat alltid blev! För trots att det inte kunde vara mer än 10 meter som max mellan oss blev våra bilder inte mer lika än natt och dag...

Det är detta jag älskar med målandet och med skapandet! Hur olika människor ser och tolkar en och samma bild på så många olika sätt. Som idag exempelvis.. jag hade valt att testa på abstrakt konst och för min syn hade resultatet slutat som en tiger i solens alla glada färger som blir jagad av en ilsken apa. En glad gumma som stickar i en annan grupp tillsammans med min storasyster som också var där - dock för att virka och för att agera chaufför - vände målningen (enligt mig) upp-och-ned och började prata om hur vackert det hade varit att fylla i alla vita områden med lila nyanser osv. Det var tur att jag inte var klar för lite stött kunde jag inte låta blir att bli ;) hahah!
Aja men som sagt, jag hade ingen aning om vad jag skulle göra till en början utan lät helt enkelt bilden växa fram under tiden. Ett tag var jag helt säker på att det skulle sluta som en solnedgång som speglade sig i havet mellan två berg. Men några penseldrag senare såg jag framför mig en blomma i eldens alla magiska färger. Men ja... sen slutade det som en djungelbild istället. I alla fall framför min syn ;) Men det är ju som sagt det som är det magiska med abstrakt konst!

~

Idag testade jag även på att skissa lite :) fann en massa inspiration på Pintarest och saken med det är att man hamnar helt galet utanför de kategorier som man börjar med. Kollade runt på anime och manga i slutet men det slutade med 3 st bilder som jag lade ihop till en. Just nu försöker jag måla över den på en tavla men det är riktigt svårt! Tror det mestadels beror på att jag måste göra allt större.. eller så är det för det helt enkelt inte går att göra samma bild två gånger om :P men men! Som sagt - skam den som ger sig! Det ska bli samma figurer på den stora tavlan också så att jag kan börja måla sedan. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta.

~

Likes

Comments

~

~

Inför varje vecka har jag även valt att göra en "mat-lista" för mig själv :) Oftast ser middagarna likadana ut för mig som för resten av familjen men med planerade luncher och frukostar så behöver jag inte stå handfallen vid kylen varje gång som matklockan ringer ifall fantasin känns bristande eller matlusten är borttappad i något hörn...

~

Under de senaste veckorna har min kalender verkligen fåttäta lika mycket som jag ;) hahah dock i form av ”to-do-stuff” och mötenistället för i matväg. Läkarmöten, skolmöten, samtal med socialen och flertalettider hos dietisten har varvats med gäst- och släktbesök samt några turer medkaninen för kloklippning. Själv har man även tagit sig tid till friseringsbesökoch en stund i stadens galleria. Utöver det har lite prov och pluggtid lyckatsklämmas in under mornar utan sol eller efter middagens obligatoriska vilostund.

För att få allt att gå ihop måste jag planera! För mig äroch har alltid planering varit A och O i mitt liv. Det var något jag fick lära mig under mina år som elev påkunskapsskolan – att planera och strukturera upp sina studier och efter det harjag fallit pladask för kalendrar, notiser och peppande lappar. Som frisk kundejag hålla allt i huvudet men valde ändå att ha livet skriet mellan handpyssladeframsidor och just nu i mitt sjuka tillstånd skulle jag aldrig komma ihåg enenda läkartid eller ett enda pluggtillfälle om det inte var så att det stod imin kära bok JAtt förlita sig till mobilen kalender är inget som jag kommer att göra om!Försökte med det ett tag och vist, det fungerade till viss del men det gälldedå också att jag levde kring detta tekniska under vilket jag verkligen inte görså gick snabbt tillbaka till mina trygga boksidor. Kanske går det hand i handmed hur jag föredrar böcker och deras vackra bland framför filmer? Nej i dennafamilj håller vi oss till peppande lappar och överstrykningspennor!

Inför denna vecka skrevs de viktigaste sakerna upp för attalla skulle ha koll men självklart har jag fyllt på tavlan under tiden… dockmed mer ”Basic saker” som om en vän kommer på besök eller om jag ska baka osv…dock kan det vara lite kul att ha allt uppskrivet. Det ger liksom en litenmotivation boost varje gång som man kan checka av ett jobbigt möte eller sättakryss i en ruta JSådant är i alla fall jag! Och jag tror att det kan vara viktigt också! Vibehöver alla bli bättre på att berömma oss själva – även om en prestation kankännas fånig eller knappt märkbar på det långa hela. Men är man som jagsjukskriven och har lätt till att deppa ned så ger även den minsta grej en ettlitet glädjeskutt. Och varför tacka nej till det? Munnar med smilgropar är bramycket trevligare än de som efterliknar raka bananer.  

~

Likes

Comments

Life, Recovery

~

~

~

Som ung flydde jag till böckernas värld redan innan jag kunde läsa. Bilder och ord var för mig fascinerande redan i blöjåldern. Hemma hade vi ett bibliotek fyllt med såväl nya som gamla böcker i alla uppfunna genrer. Jag älskade att dra ut en random bok från sin plats i hyllan, stryka med handen över bokryggen. Känna dess styrka, styrkan från alla dessa vackra svarta ord på de blanka bladen. För mig skapade alla dessa ord hemligheter eftersom att jag inte kunde tyda dem. Koppla dem samman så att skattkartan istället ledde till kistan med dess historia som författaren berättade. Drivkraften till att öppna nyckeln till just denna skattkista fick mig att öva och öva. Mamma som var er än villig att göda denna drivkraft hos sin unga dotter satt gärna ned och hjälpte mig forma bokstäverna till begripliga ord. Så när jag började första klass hade läs-nyckeln nästan knäckts.

Under hela min uppväxt har jag läst en stund på kvällarna, på bussen, i läxpauserna, medans familjen kollar på tv. När den magiska värld jag för tillfället befann mig i var alldeles för spännande fick klockan ringa tidigare på morgonen så att ett par kapitel han läsas igenom innan det var dags för skolan och dess obligatoriska litteratur. Som 18åring har inte denna hobby svalnat - snarare tvärtom! Mitt intresse stiger snarare likt den globala uppvärmningen ;) och drömmen om att en dag kunna släppa en egen bok har inte passerat tanken bara en gång.

~

Idag när jag var på biblioteket fick flertalet böcker följa med. Bland annat dessa mangaböcker. Under högstadiet var vi en grupp i mitt arbetslag som var helt besatta av manga, anime och Asien, främst Japan och dess söta klädstilar, skoluniformer och kultur :) Eftersom att jag har svårt att koncentrera mig längre stunder så valde jag att återigen testa på denna form av genre då det enligt mig krävs mindre att läsa serier än böcker. Därför fick bland annat dessa två serierna följa med mig hem.

Självklart kommer recentioner upp när jag läst dem (vilket troligen kommer att bli ganska snart hehe..) men innan dess tänkte jag berätta vad de handlar om!

~

I.N.V.U av Kang Won Kim
16 åriga Sey tvingas flytta till sin mammas väninna Meja och hennes dryga son Terry, eftersom att henens moder väljer att resa till Italien för att skriva en roman. Det visar sig dock att Terry egentligen är en tjej och att hon är förälskad i samma lärare som Sey. Samtidigt faller hon kär i Siho, killen som hennes bästa vän Ria är tillsammans med. Men det är inte det största problemet... Sihos känslor för Sey är nämligen besvarade.

Boken kommer handla om dessa fyra tonårstjejers liv och hur de löser skola, förälskerlser, problem och familjesituationer.
Det låter som en väldigt tjejig serie vilket är typiskt just animie böcker så jag hoppas att jag klarar av att ta mig igenom dem. De har en tendens att vara duktigt pinsamma!

K2 - Kill me, Kiss me av Lee Young You
När Tae får reda på att tonårsmodellen Kun Kang, killen hon är djupt förälskad i går i samma klass som hennes kusin, Jung-Woo får hon genast en lysande idé! Nämligen att de ska byta skola för en vecka - de ser nämligen identiska ut! Det enda problemet är att Tae går i en flickskola och kusinen i en pojkskola... Planen lyckas dock hålla sig flytande fram tills att Tae hamnar i gängbråk i form av Jung Woo.

Bara genom att läsa baksidan av denna tror jag att jag kommer ha lättare för den här serien. Den verkar innehålla lite mer action så jag hoppas att jag lyckas gissa rätt på den punkten ;)
Men som sagt!
En ordentlig recension av båda serierna kommer när jag har läst dem :)
Så stay tuned!


~

Likes

Comments

~

När mamma har vart och handlat om kommer hem med detta klagar man inte! Men Hello and Welcomme lilla-Julafton :D <3
Kvarg i alla dess former och färger! Dessa var bara nyheter för mig så det var riktigt kul :)
Tidigare har jag testat på deras minikvarger, ni vet de i kokos, hallon, nötchoklad, hallon, citron lime, perssika passion osv. Samt deras drick kvarger i citron lime och hallon vanilj vilket alla har varit otroligt goda!Så när jag fick hem lite efterlängtande nyheter var jag inte sen framme med skeden om man säger så! Här skulle det provsmakas :D
Så vad tyckte jag om dem då?

~

Otroligt god med en mild och krämig smak!
Tidigare har jag själv blandat keso med yoghurt eftersom att jag tycker det blir krämigare och godare så nu kan man lata sig lite ;)

~

Mjuk smak av jordgubb men jag tycker att den kunde vara lite syrligare samt att lime smaken kunde vara lite mer framträdande. Annars en otroligt god blandning med bra innehållsförteckning. Toppade min med kiwi för syrans skull och då smakade det top-noch!

~

Men Hello desserter!!
Riktigt tydliga och rena smaker på båda.
Så otroligt goda och dessutom väldigt nyttiga! De innehåller nästan lika mycket protein som en proteinbar så man skulle kunna ha dem som post-workout snack eller bara en proteinrik måltid :) Dock tycker jag att de är lite för mastiga för att man ska kunna äta en hel så för mig blev det två stycken perfekta mellanmål av varje packet. Tips är att äta dem tillsammans med en fruktsallad eller som en lyxig topping på frukostgröten.

~

Likes

Comments

Natur, Recovery, Life

~

~

~

~

~

~

As you can see from above: My mother is acting queen again!
Allt som oftast känner jag en stress och en sorg över att vara ensam och att inte ha något att göra. Rastlösheten är alltid som störst under de dagar som jag är ensam eller solen skiner utanför. Visserligen är det för kallt ute för att jag ska vilja gå utanför dörren men jag saknar aktivtet och att "komma iväg" något otroligt under dessa dagar!
Gårdagen var en sådan dag då ångesten levde lite alltför väl i kroppen så mamma var helt underbar och tog mig ut på en liten solskenstur med bilen :D Det kan låta väldigt konstigt men våra solskensturer innebär alltså att vi hoppar in i bilen och kör runt på de småvägar kring vårt hus där solen skiner för att jag ska kunna titta in i dess vackra ljus, ladda kroppen full av C- och D-vitamin samt få en liten upplevelse utanför husets väggar. Dessa turer har kommit att bli otroligt viktiga för mig och jag skiner likt solen själv varje gång det sker :)

Här kommer några bilder från turen igår! Tyvärr var vi väldigt stressade eftersom att vi skulle få lunchgäster inom en kort stund så alla bilder är tagna från bilen.

~

Likes

Comments

Recept, Recovery

~

~

De två senaste dagarna har fått gå i samma spår när det kommer till min frukostrutin... Igår firades lördagen med saffransbanan-pannkaka med hemgjord hallonsylt och citronkvarg. Idag blev det denna läckra skål -
nämligen Quinoagröt med saffran! Nej vadå gul frukost? Det är tur att paketet endast räcker till en frukost till för sedan känner jag att det är bra dags att släppa julkryddorna för i år! 

~

Recept: Solskengröt 

För 1 portion: 

*1dl quinoaflingor
*2dl vatten
*1dl havremjölk eller nötmjölk
*Saffran kanel och kardemumma
*Persimon, ananas, clementin

Blanda gryn och vatten och låt koka upp på hög värme. Efter någon minut sänker du temperaturen, adderar mjölken och kryddorna och låt den sjuda i ca 5-8 minuter. Grynen ska ha fått "svansar" när den är klar. Har de inte det låter du den stå en stund till :)

*After picture: hampaprotein, mer kanel, chasewnötter, mullbär, torkad aprikos, gojibär, dinkelpuffar

haha Yes I love going crazy with the topping ;)


Likes

Comments