Godmorgon!
Gått ett tag sen sist igen ju. Men jag har letat lägenhet länge nu. Det här huset har bara blivit värre och värre att bo i det senaste halvåret. Nu flyttar vi till ett lugnare område. Det ska bli så skönt. Hoppas slippa känna samma press nu att hitta lägenhet i Motala. Dit vill ju barnen tillbaka. I alla fall killarna. Tiffany har flyttat iväg till pojkvännen i Tierp nu. Trist att hon flyttar långt ifrån oss men Jesper är en bra kille så jag vet att hon är i trygga händer hos honom. 💜
För vår del så känns det ok att flytta nu men HJÄLP vad mycket att packa. Jag tänkte att det är så mycket. När jag skilde mig för ca 1 1/2 år sen började jag om nästan helt från början med möbler och allt vad som behövs i ett hem. Nu har jag MASSOR med saker. Mycket mer än jag tänkte mig. Men skönt att ha allt. Nu är det bara att packa som gäller i veckan så det går att flytta nästa helg. Får min nya lägenhet på onsdag så då hoppas jag kunna få iväg lite lådor. Tycker det är mängder med lådor överallt nu.
Återkommer nog med lite bilder från flytten senare. I alla fall hur det ser ut i nya lägenheten sen.
Nu dags att packa i kaoset.

Ha en fin söndag!  💕
Kram kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon! 🌞

Nu är det en ny vecka igen. Näst sista veckan i skolan. Sen har barnen sitt efterlängtade sommarlov. Så himla skönt för dom. Speciellt Robin är glad över det. Charlie kommer nog bli lite rastlös att vara hemma hela sommaren. Men det får vi försöka lösa det också.

Nu tillbaka till där jag slutade sist. Då var jag på fredagen den 18 december 2015.
Micke kom upp och ville bjuda ett par killkompisar som var här på whiskey.  Han gick in när jag grejade med mat i köket. Bara öppnade dörren och sa hej sen gick han in till vardagsrummet. Han bjöd på sin whisky oceanen gick han. Så höll han på ettor gånger. Så skulle en av kompisarna köpa öl från en han känner. Då hängde Micke på och lånade 200 kr och köpte öl han också. Kompisen ställde in sin öl här till lördagen. Micke sprang åter igen in så där snabbt till vardagsrummet när jag höll på i köket. Tyvärr såg jag inte ölen. Men den sprang han in med och ställde på bordet framför ungdomarna. "Här har ni, drick så mycket ni vill " hade sagt och så gick han.
Senare på kvällen kom polisen och knackade på dörren och frågade om jag bjöd minderåriga på alkohol.  Jag som inte hade bjudit dom på något stod som ett frågetecken. Hade inte ens någon själv mer än två öl som jag druckit upp då. Dom skulle skriva en rapport på det. Jag blev kallad till soc på mötet och fick då prata med Martina som jag hade lite kontakt med innan, eftersom som jag sökte kontaktfamilj till Charlie när Micke var på psyk. Hon gjorde valet att inte gå vidare med ärendet eftersom hon, tack och lov, trodde mig och min version.
Micke tyckte synd om sig själv och åkte till sin mamma i Linköping tidigt på morgonen den 19 december, trots att han kvällen innan druckit en och en halv flaska whiskey. Där beklagade han sig och till slut blev det psyk igen på måndagen för honom. Den här stannade han längre. Han tog ingen kontakt med eller barnen under sin tid där. Sen plötsligt en dag, den 19 januari nu 2016 var han bara hemma utan ett ord. Då smsade han Robin att komma tillbaka med dubbelsängen som Robin fått ta från lägenheten för att han själv ville ha en bara en 90-säng. Men nu skulle han ha den andra och att Robin inte ville ha så liten säng som det brydde han sig inte om. Robin blev alltså nu utan säng helt. Det gjorde att vi tyckte ännu sämre om honom. Sen visade det sig den kvällen att han skulle ha sängen till sig och en ny tjej han träffat inne på psyk. Sen åkte han i två månader fram och tillbaka mellan hemmet här och henne i Nässjö. Sina barn brydde han sig inte det minsta om. Inte ens Tiffany och hennes pojkvän som bor där i lägenheten med honom. Dom lämnade han med en massa disk efter honom mm när han åkte.Själv diskade han aldrig eller gjorde något alls.

Det började bli dags att lämna in papper om att fullfölja skilsmässan, så i samband med det sökte jag också egen vårdnad om Robin och Charlie. Den satte han dig först helt emot. Vi blev kallade till tingsrätten i Eksjö för en första förhandling om vårdnadstvist den 5 april. Jag åkte dit ner med Ingela och Jeanette, två helt underbara tjejer på kvinnojouren här i Tranås.
Han kommer dit och är som inget hänt. Som om vi skulle vara bästa vänner eller något sånt. Väl inne i det lilla rummet med domare och sekreterare så läser hon upp våra namn och uppgifter. Hon säger att hon fått kännedom att jag vill ha egen vårdnad och att Micke inte vill gå med på det. Då bara från ingenstans avbryter han henne och säger: "hon får det bara jag får träffa dom". Va? Vad hände just?  Vi satt alla som frågetecken och domaren frågar om han är säker och det var han. Där med  blev det klart på bara fem minuter att jag fick egen vårdnad. Det kändes såå skönt. Men nu har vi den biten att han bor i porten bredvid oss och bara helt skiter i sina barn.  Han anser att dom bara kan komma när dom vill träffa honom. Robin har gett upp det sen länge eftersom det är Micke som ska höra av dig att han vill träffa dom så att dom känner att han bryr sig,  vilket han ju inte gör. Charlie går dit ibland men Micke ligger bara, som han alltid gjort i alla våra produkter ihop, på soffan och glor på tv. Charlie bryr han sig inte alls mycket om. Det gör att även han tröttnar på att gå dit. Inte alltid Micke är hemma heller eftersom han kommer och går som han vill.
Tiffany och Jesper klagar han på att dom är slöa och inget gör mm. Men som diskar, städar och gör allt där nere medans han bara klagar. Han jobbar på dagarna är hans ursäkt. Precis samma stil han körde med mig när gjorde allt som dom nu gör och lite till som dom nu gör. Han bara klagar gnäller och trycker ner. Han fattar inte hur mycket han förstör.
Sen har vi alla hans lögner om så mycket genom åren att det känns som att vi inte ens känner honom. Han vet inte att allt kommit fram och kommer fram allt mer. Men en dag ska vi konfrontera honom med alla lögner så att får förklara varför han förstört såå mycket för så många och vad han vunnit på det. Varför han ljugit två versioner om varför inte haft hans stora son tex. En variant till oss och en annan till sonens mamma. Det har resulterat i att han inte träffat sin son många gånger under hans uppväxt. Idag är han vuxen och vill inte ha med honom att göra.
Kommer bli samma sak med Charlie. De tog är redan med Robin och Tiffany.

Ja, det är ungefär här jag står idag. Ensamstående mamma på heltid. Jag kämpar på för att få allt att funka så gott jag kan. Jag fick avslag på ko
ntaktfamilj eftersom hon anser att Charlie har rätt till sin pappa trots att han inte bryr sig. Han har även blivit erbjuden stöttning i sin papparoll på familjeverksamheten som han först tackade ja till, en sen struntat i dyka upp på mötena. Nu har han sen ett tag helt avsagt dig det för att han inte har tid.
Här är vi som sagt idag.

Ha en fin dag! 🌞
Kramiz 💖

Likes

Comments

Hej gott folk!
Nu har jag inte skrivit på hur länge som helst. Men tar en liten uppdatering och berättar om allt har hänt sen sist. Lär nog bli ett långt inlägg detta...

Ja, den dagen jag skulle flytta upp hit, till min alldeles egna lägenhet, kom äntligen den 1 september 2015. Robin och jag bar upp lite saker efter att han slutat skolan den dagen. Sen fortsatte vi resten av veckan och till min stora förvåning var till och med exet med och bar upp köksbordet och stolarna jag skulle ha.
Jag hade väldigt lite möbler till en början men har nu fått ihop ett bra hem som jag är nöjd med.
Det funkade okej med exet i början och han brydde sig om sina barn lite lagom. Men så en dag gick i mitten av september gick det verkligen upp för honom att vi inte var ihop längre. Han började tjafsa med mig en kväll när jag kom från tvättstugan. Han stod ute och rökte när jag kom där och skulle gå in med min tvätt. Han gick fram till mig och vi började prata lite. Så plötsligt säger han att det är så skönt att ha ett städat hem. Han har i alla år gnällt om att jag inte kan sköta ett hem och inte laga mat eller städa fast jag är den som gjort allt. Jag svarade att det var väl skönt då och det höll han med om. Sen började han härja om att jag hade tagit alla våra vänner och han var helt ensam. Men hade han bara burit sig bättre åt mot folk hade han haft många vänner, både här och uppe i Motala. Hur som helst så tog han stryptag på mig där ute. Jag backade och sa högt att strypa mig kommer vi ju inte ens kunna vara vänner. Då kom allt igen om hur dum i huvudet och värdelös jag är. Då var det färdig pratat för min del. Jag tog min tvättkorg och gick in till barnen som bor var hos mig.
På söndagen den veckan skulle killarna börja vara varannan vecka hos honom. Dom gick lite motvilligt dit på kvällen och Charlie ringde mig och ville säga godnatt. På morgonen dagen efter får jag ett samtal från hans jobb. Dom ansåg att han var självmordsbenägen och hade kört honom till psykakuten i Linköping. Dom ville att jag skulle komma dit men jag sa nej. Jag ringde hans mamma så hon gick dit. Hon bor dessutom i Linköping. Sen blev han inlagd till mitten av oktober på psyk i Eksjö.
Han ringde och bönade och bad att han ville ha mig tillbaka och gör vad som helst för mig. Han älskar mig osv
Men jag sa blankt nej. Aldrig att jag skulle gå tillbaka till honom igen. Jag hade fått nog av hans psykiska misshandel. När han kom hem där i slutet av oktober så var det bara ett litet tag han  var hemma. Han började bo hos din mamma i Linköping och träffade söner hos henne någon gång.
Så i november flyttade han hem helt och skulle ha dom varannan vecka igen. Robin ville inte vara hos honom alla så han var kvar hos mig och Charlie var där varannan vecka. Två hann det bli. Då är vi framme vid veckan innan jul. Det är min vecka och Charlie skulle till honom igen på söndagen. På fredagen där min vecka gjorde han något jag aldrig förlåter honom för. Där började allt och mitt verkliga hat honom började.
Men det tar jag i morgon. Fortsätter med allt då eller ikväll.

Ha en skön lördag! 🌞

Kram kram 💜

Likes

Comments

Hej hej!

En riktigt trist dag idag med mulet och regn om varandra. Vi har inte gjort då mycket idag. Tiffany och jag har lyssnat på musik med Josef och Gabbe i vardagsrummet. Dom har även tjatat på Robin att få komma in i hans rum. Men han har en tjej där så han vill inte ha in dom där just nu. Det är en tjej han träffat på nätet och pratat i telefon med en hel natt och en hel dag i sträck nästan. Från Finspång är hon visst.

Charlie har cyklat runt med sin Sverigeflagga och lekt raggare när det varit uppehållsväder. Han har kört runt i sin Impala säger han. :)

Nu är Micke hemma från jobbet och som vanligt ligger han på soffan när han är hemma. Det ska bli så skönt att flytta sen och slippa se honom ligga på soffan konstant när han är hemma. Sen har han en extrem tjurperiod nu. Värre än vanligt ibland. Antagligen för att skiljsmässan närmar sig mer och mer. Önskar att tiden kunde gå lite fortare nu.

Skriver väl mer i morgon igen.

Kramelikram!

  • 73 readers

Likes

Comments

Hej hej!
Idag är det en riktigt trist dag och tiden går såååå sakta idag. Måndag i morgon och jag får pengar igen. Jag ska försöka hitta lite saker som tex lampor till min nya lägenhet. Skönt att ha sånt klart när man ska flytta sen. Nästa månad ska jag försöka hitta lite möbler också. Sånt behövs ju också. En del blir här ifrån och en del måste köpas. Tittar lite på bland annat blocket och där kan man nog hitta en hel del som kan vara bra.

Ska nog gå bort till skateparken nu och se om det går att få hem busfröt som är där med Robin.

Kramelikram

  • 74 readers

Likes

Comments

Hej!
Idag postade jag kontrakten på lägenheten påskrivna av mig. Nu är det bara att invänta det exet av det som ska ha. :)
Jag längtar verkligen till den 1/9 nu. Det är då jag ska flytta till min alldeles egna lägenhet. Det kommer bli toppen där. Men en sak som jag inte gillar är fyllegubben i dörren bredvid. Han stötte som fasen på mig när han bodde i porten här. Han lämnade in ett brev i brevlådan där han skrev att han var kär i mig och ville att jag skulle komma hem till honom på en fika och sen se vad som händer. Gör han något sånt igen så kanske jag anmäler honom. För säger jag hela tiden nej så är det ju att trackasera om han inte ger sig. Hoppas han håller sig inne hos sig.

Idag är Charlie vid Gapet och grillar med Engla och hennes syskon. Han älskar när man grillar. Synd att Engla ska flytta snart. Det är den lägenheten jag ska flytta till. Charlie och hon har varit så bra kompisar det här året hon har bott här. Hoppas det kommer någon ny svensk barnfamilj hit sen. Det finns några lediga lägenheter i huset och några är större så hoppas verkligen.

Nu ska jag diska lite igen. Men skriver snart igen skulle jag tro.

Kramelikram

  • 73 readers

Likes

Comments

Men hej där!

Ja, jag måste ju erkänna nu att jag varit världens sämsta bloggare. Men nu tar jag nya tag och ska försöka skriva oftare igen. Tänkte börja med lite som hänt sen sist....
Julen firade vi uppe i Motala hos mina föräldrar. Vi åkte dit på förmiddagen och hem igen på kvällen. Som vanligt var det bara vi och våra barn som var där. Syrran är aldrig där längre. Hon firar med sina barn och barnbarn. Har inte sett henne ens på runt tre år nu.

Ja så är det ju sommarlov nu. Robin har slutat 7:an och Charlie har slutat förskoleklassen. Tiden går ju så fort. Nu är det fem veckor kvar på sommarlovet. Sen är man åter i vanliga rutiner med skolan för barnen igen. Tiffany flyttar upp till Motala och blir inneboende hos mina föräldrar, för att plugga där. Hon ska gå vård och omsorgs lärlingsprogram där uppe.

Jag har ju varit irriterad länge på Micke och känt att jag inte vill leva med honom längre. Flyttar vi inte isär nu så kommer vi inte kunna vara vänner ens. Det är så har jag känt det länge nu. Därför har jag nu tagit tag i det och vi ska nu skiljas. Den 1/9 flyttar jag till min egna lägenhet. Det ska bli så skönt att kunna fixa till i den och bara kunna ha det lugnt och skönt där med barnen. Dom kommer bo varannan vecka hos mig eller om vi kör två veckor i streck. Hur som helst så kommer vi ju ha delad vårdnaden Robin och Charlie. Tiffany är ju myndig så där blir det inte samma sak riktigt.

Ja det här var ju en liten uppdatering om hur det är och har varit. Finns även en liten hemlighet som jag kan avslöja mer om när jag har flyttat. Det beror lite på vad som händer med den saken framöver. Det har jag ingen PM än. Just nu längtar jag bara tills jag har min egen lägenhet och att fixa ordning där.

Ha det gott!

Kramelikram på er! 💕

  • 73 readers

Likes

Comments

Hallå där!
Nu är det måndag och en ny vecka börjar. På schemat idag är det tvätta som gäller. Det är inte så mycket att tvätta idag. Skönt det.

Helgen har varit bra. Vi tog det mest lugnt. I lördags var Charlie hos Enrique och lekte och igår var han hos Teddy. Vi var med också till Teddy och umgicks med hans goa föräldrar, Linda (otroligt snyggt namn ;)) och Jesse.
Robin var hos kompisar hela helgen och sov två nätter hos Tim och Ted.
Tiffany har varit mest hemma nen en liten tur till Viktor blev det.

Nu får vi se vad den här veckan bjuder på.

Ha en fin dag!

Kramelikram Linda ♡

Likes

Comments

Hejsan!
Idag blev det en helt okej dag.
Dagen började med Charlies besök hos tandläkaren i morse. Det gick jättebra. Han fick se hur saker funkar och så fick han se hur det går till att laga en tand. Tandhygienisten visade på en tand i en mugg. Vi fick en ny tid i början av november för nästa steg före hans egna tand ska lagas. Känns toppen att dom tar det i lugn takt och verkligen visar hur det går till att laga.
Efter skolan följde han med hem till Teddy och lekte. Kul att dom två leker så himla bra. Trevliga föräldrar också så det är ju toppen. :)
Teddys pappa och jag stod och pratade på skolgården i ca 40 minuter innan killarna ville leka vidare hemma hos Teddy. Dom lekte först vaktmästare på skolgården så vi passade på att prata då om allt och inget. :)

När det gäller Micke så har han varit på bättre humör idag. Som en helt annan person. Skönt att slippa hans tjurande idag igen. Hade blivit riktigt arg om han hållt på en dag till.
Hoppas det dröjer länge till nästa gång nu. Han klarade sin uppkörning idag så han är väl glad över det. Hoppas teoriprovet går bra sen den 30/10 också. Då har han äntligen sitt körkort.

Nu lite tv och Facebook innan sovdax.

Kramelikram Linda! ♡

Likes

Comments