Header

Hej!

Just nu ligger jag i sängen och orkar inte göra någonting. Vet ni varför? För att jag är sjuk! Hatar att vara sjuk! Det är så tråkigt och jobbigt men jag visste att jag skulle bli det för min kille har varit det och skolan är inget undantag. Jag blir dock sjuk i ons kväll och vi hade nationella prov i matte i fredags. Så typiskt. Men jag gick dit iallafall och gjorde det och det kändes faktiskt okej. Inte det bästa provet jag har gjort med huvudvärk och snyftningar men det gick.

Jag har egentligen massor av saker som jag måste göra men jag har verkligen ingen ork. Jag måste städa mitt rum för det ser ut som skit, måste plugga så jag kan lämna in deg sista nu innan lovet.

MEN jag orkar inte göra någonting och det suger.
Aja nu ligger jag och väntar på att min kille ska komma och göra mig sällskap.
// Fortune

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna bloggen är till för att jag ska skriva av mig om allt jag går igenom i mitt liv.

OBS! Sådana här inlägg kan vara triggande så gå till någon psykolog eller läkare innan ni sätter egna diagnoser.

Jag har några diagnoser så som panikångest, depretion, social ångest osv... allt hänger på ett eller ett annat sätt ihop, men jag tänkte idag skriva om min ångest och ha det i fokus så gott det går, men som sagt så hänger allt ihop.

Jag lider av ångest. I ångestkategorin finns det ett antal olika ångest diagnoser. Jag lider av panikångest, generell ångest och förväntansångest.

Panikångest - den diagnosen får man om man lider av panikattacker.
Generell ångest - den diagnosen får man om man har ångest konstant.
Förväntansångest - den diagnosen får man oftast om man tex lider av socialfobi eller andra fobier.

Jag har fått min ångest pga av massor av faktorer. Den största är att jag tänker för mycket. - på hur jag ser ut, hur andra ser på mig, kommentarer osv...

Ångest för mig känns som ett stort tryck mot bröstet. Som om någon står och trycker ihop mina lungor så jag knappt kan andas. Det känns också som om mitt struptör svullnar upp så jag får svårt att svälja (och andas). Detta resulterar till att min andning kommer i orytm och i obalans. På grund att jag känner att jag knappt kan få någon luft börjar min kropp reagera för den får inte det syre den behöver så då börjar mina armar, händer, ben osv kännas kraftlösa. Jag får ingen ork till inprincip ingenting för all energi går åt till att få bort trycket från bröstet. Jag blir lätt trött och får mjölksyra så fort jag bara ska lyfta något. Detta resulterar till små skakningar hela tiden. Jag börjar också få ont i huvudet och kan varken koncentrera mig eller är så uppmärksam.

Eftersom att jag har diagnosen generell ångest betyder det att jag har ångest det flesta dagarna på året. Såklart finns det dagar då jag knappt känner av ångesten, men den finns alltid där och kommer fram direkt.
Men jag har perioder där jag känner av det mer som tex nu på hösten - det är mörkt ute, kallt, mycket i skolan innan jullovet, men även på våren. Jag känner oftast av det innan skolstart eller i slutet av ett lov.

Som sagt skriva av mig = det slutade där
// Miss F

Likes

Comments

Hej!

Pust* jag har sååå mycket att göra. Allt ifrån skola till jobb till mina skador till mitt mående osv... Men jag kämpar och allt kommer att löna sig i slutendan ;)

Tänkte visa dagens outfit lite snabbt.

Byxorna - VeroModa
Tröja - Gina


Det är VERKLIGEN inte min stil på kläder. Jag går så sällan i jeans och en tight tröja. Jag känner mig inte alls bekväm i det, men det kan vara snyggt ibland och då och då får jag sånna här impulser och går all in haha.

Det jag går i är bekväma och varma kläder. För mig innebär det mjukisbyxor med "stil" och en stor varm hoddie.

Då trivs jag som bäst!

Nu ska jag plugga lite matte och sedan kommer Hugo till mig.
Mys!

Likes

Comments

Hej!

Tänkte bara flika in lite kort för en liten uppdatering.

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Vi slutade kl 12.00.Just nu ligger jag i soffan och försöker vila en liten stund.

Planerna idag är att plugga och gymma för att sedan åka och jobba runt fyra-tiden. Ingen lugn dag idag heller. Sedan på kvällen kommer Hugo till mig. Vi ska bara ta det lugnt och göra absolut ingenting. Det förtjänar både jag och han. 


Likes

Comments

Hej!

Idag är det måndag morgon och jag ska snart cykla till skolan.

Tänkte dela med mig utav min vecka dag för dag om ni är intresserade. Som ni kommer att märka har jag väldigt mycket bokat varje vecka som jobb, plugg och träning osv... I och med att jag har så mycket inplanerat varje dag måste jag ha en struktur och en plan för hur jag ska göra sakerna så effektivt som möjligt. Det går ganska bra. Jag börjar hitta en rutin som passar mig.


Måndag:

 • Gå i skolan
 • Plugga
 • Dansa


Tisdag:

 • Gå i skolan
 • Jobba
 • Gymma


Onsdag:

 • Gå i skolan
 • Jobba
 • Plugga
 • Gymma


Torsdag:

 • Gå i skola
 • Plugga
 • Gymma


Fridag:

 • Gå i skolan
 • Plugga
 • Gå och kolla på uppträdande på Estrad
 • Tjej-middag


Lördag:

 • Plugga
 • Ev jobba
 • Gymma


Söndag:

 • Fira 1 års-dag
 • Plugga


Trevlig vecka // Miss F

Likes

Comments

Hej!

Nu är det äntligen fredag vilket betyder HELG! Vad jag har längtat. Den här veckan har gått så fruktansvärt långsamt.

Dagens planer för idag är att plugga lite, åka och gymma och sedan bara mysa med mig själv. En ganska chill fredag. Skönt att få slappna av lite för jag har planerat hela helgen i detalj. På lördag ska jag jobba hela dagen och sedan på kvällen åker jag till Hugo för att fira honom. Sedan på söndagen ska jag först vara hos Hugo, sedan åka och jobba och till kvällen kommer han igen. Det blir mycket fläng fram och tillbaka till helgen.

Har inte så mycket mer att skriva om just nu faktiskt så vi hörs i nästa inlägg.

// Miss_Fortune

Likes

Comments

Hej!

Om ni är en av mina nära och kära vet ni att jag antecknar hela tiden. Ibland överdrivet mycket. Just nu har jag exempelvis över 288 antecknings-sidor på mobilen och ändå raderar jag en sida/dag. Jag fattar inte. I skolan är jag likadan. Jag har ett anteckningsblock för varje ämne och det är alltid jag som gör slut på mitt block först.

Jag har alltid haft ett stort kontrollbehov. Enda sedan jag var en liten Miss_Fortune. Jag minns när jag och min bästa vän skulle sova över och jag gjorde ALLTID listor på vad vi skulle göra och på vad jag skulle ha med mig. Observera att vi bodde/bor 10m ifrån varandra. När hon skulle sova hos mig tog hon bara med sig en liten väska med inprincip bara kläder i, mesans jag tog med mig en hel resväska med allt man kunde tänka sig.

Jag kan sitta här och skriva hur mycket som helst om mitt kontrollbehov, men jag tänker att jag troligtvis kommer ta upp det igen i kommande inlägg för det är något som jag jobbar på hela tiden.

Hursomhelst. Igår var jag och köpte en kalender - ÄNTLIGEN. Jag har haft kalendrar förut men då har det blivit så att jag har glömt den eller något liknande. Men det här känns bra!

Det som jag tycker är bra med just denna är att den har en vecka per två sidor om ni fattar. Så när man slår upp boken ser man hela veckan istället för att hålla på med att bläddra och ha sig.

Ett tips från mig till er - köp en kalender!

P&K Miss Fortune

Tycker ni inte att den är snygg? Jag ÄLSKAR den!

Likes

Comments

Hej!

Idag är det måndag vilket betyder dans för min del! Jag älskar verkligen att dansa och är så sjukt taggad på denna terminen. Det har bara hunnit gå två danslektioner än så länge, men jag känner på mig att denna terminen kommer bli så j*vla bra.

Denna terminen valde jag att bara gå i en dans - Streetdance - då jag inte hinner med fler danser. Vilket jag tycker är jätte tråkigt. Förra året gick jag både i Streetdance och Contemporary/Lyrical. Det är två helt olika dans-stilar. Streetdance har ett högre tempo och man jobbar hela tiden med böjda knän. Det är även raka och hårda steg till skillnad från Contemporary. Den dansen handlar om att uttrycka en känsla. Man kan nästan dansa lite hur man vill så blir det Lyrical. Jag tycker om båda stilarna väldigt mycket, men det är någonting med Streetdance. Jag älskar det höga tempot och stegen.

Jag har lite svårare än alla andra p.g.a en skada i hjärnan, men det tänker inte hindra mig från att göra det som jag totalt älskar. För när jag dansar känns det som jag kan släppa allting. Jag kan bara få gå in i min lilla dans-bubbla och bara leverera. Det gör lixom ingenting om man glömmer något steg eller ser ut som Bambi på hal is. Man kan få vara den man är och ha sitt eget uttryck. Jag vet inte vad det är men jag får bara så mycket motivation utav dansen.

Dansen är det bästa som finns och det kan ingen ta ifrån mig.


Likes

Comments

Hej!

Kul att du klickade in här! Mitt namn är Frida Kjellén. Tänker inte dra en lång roman om vem jag är, utan ni kommer lära känna mig under tidens gång.

Varför jag valde att starta denna bloggen är för att jag har så många tankar i mitt huvud som jag bara måste få ut på något sätt. Mina nära och kära håller snart på att explodera av allt jag tänker på.

Innan sommaren startade jag en youtube-kanal. Länk finns till vänster. Jag tyckte att det var super roligt och gör det än idag, men jag känner att jag inte kan förmedla det jag vill genom att prata.. Därför tänkte jag att en blogg skulle passa bättre då jag har lättare att uttrycka mig skriftligt. Jag håller fortfarande på med youtube, men inte i det tempot jag hade i sommars.

Jag kommer skriva om allting . Från vad jag gör på dagarna, till mina tankar och funderingar om livet. Jag har en vision om att denna bloggen ska vara lättsam för alla att läsa, men ändå att man ibland får sig en liten tankeställare.

// Miss F

Likes

Comments