View tracker

Idag är den dag (förhoppningsvis) alla väntat på! It's Friday !! Bästa dagen på hela veckan.

Idag är det bara vara hemma som gäller, eller i alla fall under dagen, sen ska jag och Sebbe på julbord med hans jobb. Och då ska vi vara utan Iris ("länge") för första gången. Känns lite jobbigt faktiskt. Men det kommer nog gå bra.

Något mer som är bra med den här helgen är att vi är ensamma då hans föräldrar ska bort. Ganska skönt faktiskt, just för att vi får vara ensamma lite.

Men nu ska jag städa och fixa lite.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var det en tripp till kära Kungsängen för mamma grupp, ibland är det så skönt att åka till Kungsängen och bara få känna lugnet, finns nog ingen skönare och lugnare ställe än lilla Kungsängen.
Vi gick upp tidigt idag, så Iris sov mesta dels under hela tiden som vi var på mamma gruppen. Stackars fisan, hon är inte van att gå upp så tidigt.

I alla fall på hemvägen så började en "äldre" man prata med mig, han frågade mig om Iris och vi fick en bra konversation, vi pratade om allt, vi pratade hela vägen från Kungsängen till Karlberg då han gick av tåget. Han fick mig att tänka på en sak, hur lyckligt lottad jag är, och att jag ska vara tacksam för allt jag har. Han berättade om kvällarna han vart ute då han inte haft någonstans att ta vägen. Han var jätte trevlig, och ibland kan jag nästan tycka att dom som har minst är oftast dom med störst hjärta.
Jag menar hur många skulle helt random börja prata med någon? Inte så många tror jag.
Men han önskade mig en god jul (när julen kommer) och att jag ska ha det bra, och jag önskade såklart detsamma.
Jag hoppas han får det bra, för han förtjänar det!

Likes

Comments

View tracker

Nu har jag gått å blivit med gymkort. Första gym passet idag och jag vågar inte ens tänka på när jag gymmade sist. Haha.
Men det känns bra, det känns bra att börja ta tag i sitt "liv" och faktist göra saker man vill göra.
Mitt mål är att gå ner mina gravid-kilon och sen efter det bara träna för att det är bra och självklart för att hålla formen.
Det känns faktiskt jätte bra, ni vet när man har en "lista" på saker man vill göra och man äntligen kan bocka av det, så känner jag nu. Har pratat så extremt länge om att börja gymma och nu har det blivit av. Är så stolt över mig själv!

Likes

Comments

Jahapp.... Det blev inget vaccin för Iris idag då hon tydligen inte var tillräckligt gammal. Typiskt. Jag som tänkte att snart är det över så jag slipper oroa mig, men nej nu ska jag behöva oroa mig i en hel vecka till.
Känns nästan skönt att det inte blev av för jag är ju så orolig över att hon ska få sprutan men det hjälper ju inte för hon kommer ju få den oavsett.

Likes

Comments

Idag kommer den dag som jag absolut avskyr mest. För att idag ska Iris få sin första spruta. Inte bara för att jag avskyr sprutor så fasar jag över att min lilla flicka ska få en spruta.
Jag måste bara vara lugn för stressar jag upp mig så kommer hon garanterat känna av det. Sebbe kommer få hålla henne för jag kommer inte klara av det. Bara tanken gör mig panikslagen. Det scenariot jag har i huvudet är att man tvångshåller henne och det resulterar i att hon börjar gråta och sen mitt i allt det så får hon en spruta. Visst det kan även gå "bra", hon kanske inte alls gråter, så jag borde sluta tänka det "värsta".
Klart det känns i mamma hjärtat när dom ska ge min lilla tjej en stor spruta. Haha nejdå men det kommer säkert gå super bra!
Tur att jag har Sebbe med mig för annars hade jag nog inte klarat av det.

Likes

Comments

Inatt var en dålig natt, Iris sov jätte dåligt, men jag är glad ändå trots att jag sovit sjukt dåligt. Det är ju trots allt F R E D A G.

Just nu gör vi havrebollar så sjukt gott!
Kort inlägg men det var bara för att uppdatera lite. Lovar att bli bättre, men det är så mycket som händer i mitt liv just nu så bloggen är inte prio 1.

Likes

Comments

Idag har jag varit på mamma grupp för unga mammor. Gjorde även avgjutning av hennes hand och fot. Får säkert dom nästa vecka så då kan jag fota.
I alla fall så har hon knappt sovit idag, så just nu ligger hon helt deckad i sängen. Vi var uppe tidigt imorse vilket hon inte är van vid så hon har inte fått sin skönhetssömn haha, inte jag heller.
Vi brukar sova till tio men var uppe vid åtta imorse.
Idag har julgardinerna åkt upp och även vår lilla julgran. Nu är det julstämning på riktigt! Inatt kommer jag sova gott, och förmodligen Iris också.
Här får ni en dålig mobilbild på vår lilla gran.

Likes

Comments

Idag är det första advent och idag firades det med lussebullar och glögg hos grannen, första lussebullen i år. Idag har jag städat i rummet och imorgon åker julgardinerna upp. Då är det julstämning på riktigt.
Tänkte även köpa en sån där liten julkula till Iris, en sån som man skakar på så "snöar" det. Haha bästa förklaringen men hoppas ni förstår.
Jag vet att hon är alldeles för liten för att kunna använda den men jag tänkte att det kunde va något hon bär med sig när hon blir äldre, det kommer vara ett minne från hennes första jul.

Likes

Comments

För er som inte vet så rökte jag innan jag blev gravid, jag hade inte rökt så länge tror det var typ runt 3 år.
Jag valde direkt att sluta när jag fick reda på att jag var gravid då det kändes fel att röka när ett litet liv fanns där inne.
Jag hade inga problem alls med att sluta då jag länge tänkt på att sluta då jag märkte att det påverkade min hälsa. Men det var just graviditeten som satt stopp för det, vilket jag är glad för.
Under graviditeten har jag känt mig mest äcklad av rökning, vilket har vart bra då den första tiden oftast är jobbigast.
Nu efter förlossningen kan jag känna sug, i vissa situationer, oftast när man är med folk, eller efter maten, eller när man väntar på tåget. Alla dom ställena/tillfällena man tidigare rökt i.
Dock så skulle jag aldrig ta en enda cigg igen, då jag vet hur dåligt det är men också för att jag hållit mig såhär pass länge, det skulle vara ett svek mot mig själv att ta en cigg.
Jag är så glad för att Iris kommit, hon har gjort många förändringar, väldigt många bra faktiskt.

Likes

Comments

Idag blir min lilla Snurpis 2 månader och tiden går verkligen alldeles för fort! Dagarna går så snabbt när man har en liten bebis.
Det som har hänt den här månaden

1. Hon har börjat le och skratta mer, vilket är så kul!


2. Hon har börjat drägla sååå mycket! Och gör små bubblor.


3. Hon har börjat bli mer medveten om sin
omgivning och tittar efter allt som rör sig,
det är kul för då märker man verkligen att
hon är "närvarande" liksom.

Ska börja med att fota henne varje månad den 23 och sedan när hon är 1 år lägga ihop alla bilder i ett kollage så man kan se hur hon utvecklats varje månad. Det gäller bara att komma ihåg att fota, och försöka få någon bild lik den som man tog månaden innan.
Här är lite bilder som jag tagit idag.

Likes

Comments