"Jag vet att ni inte tror på vad jag säger, men ta till er det ändå. Jag har varit på många ställen, men det är platser som den här jag trivs på. Här kommer hela tanken fram. Överallt annars är det för fullt av intryck, så tanken blir liksom inte hel. Jag förstår att ni kanske vill bort härifrån, men tro mig - det är hit ni egentligen vill när ni vill bort. Ta vara på det."
  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger jag har försökt skriva detta inlägg. Har tappat räkningen nu, men i alla fall några gånger i veckan sen mitt senast publicerade. Det har alltid bara slutat med att det tjocknat till i halsen, ögonen fyllts av tårar och huvudet av för många tankar. Och rädslan, av att tvingas bearbeta något jag inte vill. Jag vill inte, för då blir det verkligt. Mitt bästa sätt att bearbeta något är genom att skriva. Kanske för att jag tycker att det är svårare, än att prata? Att skriva kräver ett större engagemang. Så nu tänkte jag bearbeta, genom att skriva, och hoppas att det hjälper. Helst av allt vill jag bara att någon ska väcka mig, och att de senaste månaderna varit en dröm. En dålig sådan. Men det kommer inte hända.


I december gick jag med tankar om att 2016 skulle bli mitt år. Kanske lite klyschigt. Men jag hade enbart positiva saker att se fram emot, och nu när jag tänker efter så var det nog just den grejen som fick mig känna att det skulle bli mitt år - jag blickade och tänkte framåt. Även om jag på samma gång tog vara på nuet. Jag kände att min tillvaro var så pass stabil, att nu skulle jag kunna lägga mer fokus på mitt liv, och mina drömmar. Vad vill jag jobba med? Ska jag börja plugga? Vad är det jag vill uppnå? Jag kan redan nu säga att det på ett sätt blev mitt år, men inte på det sätt jag hade hoppats. Det är snarare året då hela min värdegrund, mina prioriteringar och sättet jag behandlar mig själv på, förändrats och utvecklats. Det där med den stabila grunden och blicken framåt, är helt bortblåst. Tvärtom, har grunden rivits och byggs nu istället upp, bit för bit, dag för dag. Hittills ser den helt annorlunda ut. Och blicken framåt? Den blicken fylldes med tårar, och istället för att riktas framåt, letar den blint efter ljuset i tunneln.


I början av mars, den tredje mars för att vara exakt, pratade jag med mamma i telefon. Vi pratade, till en början på som vanligt, sen blev det plötsligt tyst. Och då visste jag. Hela dagen hade jag suttit spänd, och den där tystnaden sa allt. Det sägs att en blick säger mer än tusen ord, men i detta fall var det fem sekunder av tystnad som sa mer än vad alla ord i svenska språket kan säga. "Stefan har...cancer". Trots att det var något vi, tysta för oss själva, redan misstänkte, så var det svårt att ta in. Är, än idag, svårt att ta in. Min pappa har cancer, och det finns ingenting jag kan göra åt det. Eller det finns det väl, för att underlätta, men inget som kan göra det ogjort. Känslan av den maktlösheten, finns det inte tillräckligt med ord för att beskriva. Men den känslan har triggat igång tankar. Ibland bakåt i tiden, till minnen. Ibland framåt. Hur ser det ut om 1år? 5 år? 1 månad? Imorgon? Även om jag är medveten om att ingen annan heller vet hur det ser ut då, så finns de tankarna. Tillsammans med tacksamheten över att varje dag få vakna upp, stiga upp ur sängen och bara finnas. Känslan av existens.


Vad som tynger mig mest nu, är egentligen inte sjukdomen. Det handlar mer om vem jag är nu, eller rättare sagt vem jag blir nu. För som jag skrivit tidigare, så är hela min grund under ombyggnation. Det tar tid och så mycket energi. Jag orkar knappt med något. Men, för en gångs skull så lyssnar jag på mig själv. Min kropp & själ vill ha lugn, och det får den för det mesta. Orkar jag inte, då säger jag nej. Trivs jag inte, då gör jag något åt det. Och här kommer största tyngden in - jag orkar ingenting. Och mina vänskapsrelationer är de som blir mest drabbade av detta. Jag känner mig som en så usel vän, som inte tar mig tid. Men sanningen är den att hur mycket jag än vill, så finns inte orken. Det tar så mycket av min energi att "bara vara jag" nu, att det finns inte så mycket över. Det gör mig så himla ledsen. För jag har så fina vänner, som på samma gång ger mig så mycket energi. Moment 22.


Detta är vad som tynger mig mest just nu. Jag som i december hade en lång lista på mål att uppnå 2016. Nu finns det en punkt: tid med familj & vänner.

Min fina pappa, och jag.

Likes

Comments

Igår var en så omtumlande dag. Alltså fy. Kastades mellan lycka och förtvivlan, flera gånger om. Just nu känns det så rätt att jag tar det lugnt på jobbfronten. Även om det ibland är en stress i sig, att vara medveten om att jag inte drar in pengar på att gå runt hemma. Men, jag har världens bästa familj, och framför allt sambo, som stöttar mig i det beslutet. Välmående går först. Och är det något jag tagit till mig detta år, så är det att pengar inte har något verkligt värde i slutändan. En kan inte köpa lycka, eller köpa till sig god hälsa.


​Idag fyller min syster år, och i present av mamma fick hon en tjejkväll med jag, mina systrar & mamma. Så igår var vi fyra på plats i isladan för att se Trollkarlen från Oz av Glada Hudiks! Så fint, och otroligt bra. Skulle rekommendera alla att se den! Väntar bara på att Edwin ska vakna, sen åker vi till Gagsmark för Veronicas kalas. 

Likes

Comments

Idag är jag ledig, och hemma med feber. Himla typisk att vara sjuk när en väl är ledig. Edwin jobbar, men som tur är har vi Zigge i veckan, så han håller mig sällskap. Tror Zigge känner av att jag är sjuk. Han vill vara extra nära och ställer inga som helst krav på långa promenader. Sagt det förut, men säger det igen - drömhunden. Dagens planer är endast att försöka bli frisk. Har så många roliga planer för helgen, och vill inte avboka för att jag är sjuk!!

Världens allra bästa hund❤

Likes

Comments

Maj år här, och nu börjar det bli vår på riktigt. Idag har vädret verkligen levererat, och både jag och Edwin har haft turen att vara lediga. Vi såg till att ta vara på solen, så för det mesta har vi hängt på altanen. Grannarna var över på fika, och måste bara inflika att vi hade (har) verkligen sååååå himla tur med våra grannar. Världens bästa!

Till middag blev det grillat med Petra, Isabelle och Johanna. De åkte hem för inte alls så länge sen. Underbara vänner❤ Men imorgon är det jobb, och har turen att sluta lite tidigare. Hoppas på lika bra väder!

​Fångade regnbågen på bild igår, när jag och Edwin var i Piteå för att se Liljas barnkörkonsert. 

Likes

Comments

Nu har vi äntligen fått till möblerna på altanen! Inte direkt färdigt, men på god väg. Altandäcket är oljat, matbordet & stolarna är monterade och jag fick till sist tag i stolarna på översta bilden (även om det blev grå istället för svarta, som var tanken...). Nu fattas bara värmen och solen, så vi kan börja hänga där ute utan att frysa ihjäl. 

Likes

Comments

...var det söndag igen. Tänk att det varje år, känns som att tiden går dubbelt så snabbt under våren & sommaren?

I veckan har vi haft Zigge hos oss. Är sååå mysigt, och nu när han är hemma hos mamma & pappa igen, känns det så himla tomt. Jag och Edwin är båda hundmänniskor, så en vacker dag (läs: när iallafall en av oss har fasta schema), så kommer vi bli hundägare. Tills dess passar vi på att låna Zigge ibland, som faktiskt är min hund papper haha, av mamma och pappa. Tror dock vi blir lite för bortskämda med honom, han måste alltså vara den mest lättskötta hunden. Enda kravet är att bli klappad haha.

Likes

Comments

Hej! Redan torsdag, och bara två dagar kvar till ledighet. Jobbat sen i fredags, så ser verkligen framemot min lediga söndag. Har även två lediga dagar nästa vecka, kommer vara så ovant!! Tagit på mig alldeles för mycket extra senaste veckorna, och det börjar kännas nu. Jag som hade tänkt trappa ner nu på jobbfronten fram till sommaren, sen blev det raka motsatsen?? Så himla mycket som inte har blivit som jag tänkte mig med 2016, på både gott och ont.

Jaja, förutom att jobba så har vi senaste tiden hunnit med:
- Att beställa utemöbler (som jag gruvat mig inför detta..en stor sten har lättat från axlarna!!)
- Köpa en soda stream (hahaha och jag som tänkte dra ner på min läskkonsumtion..)
- Blivit några gröna växter rikare
- Planerat in en inflyttningsfest

...och det var väl allt, eller iallafall det mest spännande. Några middagar hemma hos Edwins föräldrar har det också blivit. 


En bild från imorse på min frukost. Bland det bästa med sovmorgon måste vara att hinna med en bra frukost? Hårdmackor med keso, avokado & linfrön, kaffe och juice. Mums!

Likes

Comments

I fredags jobbade jag öppning på Wayne´s, så slutade kring tre. Hann bara hem för att byta om, för att sen hoppa in i bilen, köpa med oss pizza till Kevin för att se hockeyn. Förutom att se hockeyn så fick vi se bilder och filmer från när Kevin varit ute och rest. Blev riktigt sugen på att bara boka en resa direkt, och bara lämna allt, haha!

Lördagen började med jobb, och på kvällen var vi ett gäng hos Kevin för inflyttningsfest. Så himla rolig kväll, från förfest till nattkäk!! Hann knäppa några bilder, för ovanlighetens skull. Tyvärr var de flesta tagna med några för många drinkar i blodet. Hittade två som var okej.


Söndag (igår)....fy alltså. Usch. Mådde inte alls bra, haha. Tack och lov räddade Edwins föräldrar oss, när de kom med pizza och läsk. Blev en tidig kväll, vilket inte var allt för oväntat.

Likes

Comments

​Hej! Måndag idag, och veckan har hittills börjat bra. Jobbade ett kortare pass idag - skönt att få en mjukstart. Slutade kring två, och Edwin passade på att sluta samtidigt som mig (då han för tillfället kan styra lite mer över sina arbetstider) så vi kunde åka in till Kåge och handla. När vi handlat färdigt, blev det ett fikastopp hos Edwins farmor, som helt ärligt måste vara den piggaste 87-åringen! Så full av energi, humor och glädje. Och från ena fikabordet, direkt till det andra, så landade vi hos Edwins föräldrar och stannade på middag. Vi kom hem alldeles nyss, och ska nu parkera oss i soffan framför en film!

Likes

Comments