Idag har vi varit på två gudstjänster och lite sightseeing. Den första gudstjänsten var på HTB och den gillade jag mycket, den typ av gudstjänst jag uppskattar med lovsång och bra talan! När jag var där kom jag på att nästa år kan jag flytta till London och kanske plugga (eller jobba) och gå i den församlingen. Haha min familj och kompisar hade väl inte blitt så glada men... Den andra gudstjänsten vi var på var Hillsong, och de började med väldigt hög musik/lovsång, alldeles för högt för min smak så kände inte riktigt att jag kunde vara med och lovsjunga, vilket var synd. Men sen när jag tänkte predikan skulle komma så var det en musikal 😍 så roligt, bra och amazing! Vi satt också i en konsert/musikal/teatersalong så kändes lite konstigt att ha gudstjänst där i början, men tänkte inte på det sen när de hade musikalen (som var nästan hela gudstjänsten) så det va ju bra! 

Sightseeingen var ganska ointressant för bryr mig inte så mycket om att se kända byggnader och sånt, men det funka i vart fall.

Efter HTB gick vi ner i en bokhandel de hade, och jag köpte fyra böcker + en bibel. Och då hade jag kunnat köpa många fler! Det var tre stycken som jag ville ha till, och så hade jag säkert kunnat finna några till 😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 0 Readers

Likes

Comments

I fredags kom vi till London sent på kvällen och somnade sedan vid 3 på natten ca. Så den natten sov vi i 5 timmar... vilket gjorde att alla var trötta idag, men det var en härlig dag i vilket fall! Först beställde vi biljetter till musikal, och sen fick man göra det man ville. Så jag, Janne-Irina och Erle-Martine gick till Primark och där hittade jag ett par jeans, en ”genser” (kind of huvtröja utan huva) och en blus. Sedan gick jag och Erle-Martine för att möta Johanna för vi tre skulle på musikal ihop. Först satte vi oss på ett café och vila lite, sen åt vi och så åkte vi till ”New London Theatre” där School of Rock visades. Den var så fantastisk bra musikal, första gången jag var på musikal och vill gå på massa musikaler nu! Så nöjd! Och så blir det lite mer sömn inatt, vilket kommer bli så skönt! Imorgon ska vi turista lite och besöka två kyrkor, blad annat Hillsong, så det blir bra tror jag.

  • 0 Readers

Likes

Comments

~ Träning: 
Idag hade vi idrott i skolan och först körde vi en lek där man skulle kasta en boll på varandra och om man blev tagen skulle man vänta vid kanten av planen tills den som tog en blev tagen, då fick man vara med igen. Efter det delades vi upp i fyra olika lag och körde fotboll fast rumpan skulle vara i marken hela tiden, konstigt men faktiskt roligt. Sedan var det andakt och så sluta lektionen med vanlig fotboll. Efter lektionen egentligen var slut var vi fem stycken som stretchade och så var det två stycken som spelade lite basket, eller sköt på mål för att vara mer exakt. Så först var jag med och stretchade och sen var jag med och sköt på mål med en basketboll. Superkul, verkligen! När klockan börjat bli mycket gick vi för att äta middag (vid 15:30 tiden) och så hjälpte jag till att fixa köket efter (man har en vecka då man hjälper till i köket efter middagen). Jag har inte denna veckan, men tog istället för Erle-Martine i måndag och tisdags för att Håvard var här, och igår hjälpte jag också till för att det var roligt och jag inte hade något bättre att göra. Och jag trivs så bra i köket och med Erle-Martine, Kristoffer L och Andreas S så jag gick dit idag igen ;). Efter vi var klara i köket gick jag till gymmet för att träna lite, så började med att jogga i 5 min, jag hade väl kanske klarat mer men då var jag svettig och andfådd så det tänkte jag fick räcka för den här gången, sen kommer jag att ta mer för varje gång. Sedan gjorde jag några situps innan Håvard - som skulle hjälpa mig - var klar med hon han hjälpte. När han var klar så hade han bestämt att jag skulle göra marklyft, och det försökte jag med i början av sommaren när jag tränade med Johannes i Uddevalla men lyckades inte få till det då utan fick bara ont i ländryggen. Men Håvard gick igenom det noggrant och tydligt så jag klarade att ta 60 kg utan att få ont, vilket kändes otroligt skönt!   

~ London:
Imorgon åker musik och metro till London! Där ska vi bland annat turista, se på musikal (frivilligt men jag ska göra det), besöka två olika kyrkor, och gå på något möte på måndag, så kommer vi hem måndag kväll. På tisdagen sen har vi ledigt från lektionerna och så ska jag ha min första trumlektion vilket jag är så gira på!! Ska bli roligt att åka till London också, men bryr mig inte om att turista så mycket så är inte lika taggad som alla andra är men ska fortfarande bli roligt att komma dit, gå till olika gudstjänster, framförallt gå på musikal, och så ska jag försöka hitta en vinterjacka på Primark också. 

~ Gud:
Jag har svårt att komma ihåg att läsa bibeln och att be. Det gör att min relation med Gud inte byggs på som jag skulle velat, men vem annan kan jag skylla än mig. Det är ju jag som inte ber och läser bibeln, alltså mitt fel att relationen med Gud inte byggs upp. Det är väldigt synd och jag skulle vilja göra något åt det, men det är så mycket lättare att säga det (skriva det) än att göra det... På tal om det så hade vi bibelgrupp igår kväll och vi hade så mysigt, och vi skulle säga i slutet hur vi hade det och hur det var andligt. Jag svarade att det är svårt att gå och prata med nya människor och lära känna nya för att jag inte gillar det, och det blir ännu jobbigare när jag kanske inte förstår allt de säger. Så jag har det inte jättebra. Och så sa jag också det med andligt, och det var så skönt att få säga det, och även få säga hur jag hade det. Det är inte så att jag inte trivs här på skolan, jag trivs bra, men jag vill ha bra relationer med fler människor här, det känns inte som jag har det vilket jag tycker är väldigt jobbigt. Jag är på bibelgrupp med Håvard, Egil, Martine-Andrea, Anne-Caroline, Miriam F och Johannes Y men Johannes Y har aldrig varit med. Men det är en väldigt bra grupp iaf tycker jag, man kan dela saker och prata om det är något jobbigt!

Likes

Comments

Sometimes life sucks, and the thing is that sometimes you don’t know why and then you can’t do anything about it. Then it sucks more... If you know what is bad, you can often do something about it, and that is a very great idea. But what if it’s just sadness and no explanation? Tired is one explanation, but there need to be more... Maybe loneliness is one, I feel lonely but don’t wan to talk to other people I don’t know because I don’t know them, I don’t know what to talk about and they’re speaking Norwegian...

Why can’t I just read my bible and do that everyday? Why does it have to be so hard to remember and want to do it? Why can’t I have a real good relationship with God?

This was many questions, but that’s life, it’s okey, even if it’s hard sometimes!

  • 0 Readers

Likes

Comments

Den 26 september kom Trygve Skaug till skolan och pratade om hur man skulle skriva låtar (det är en känd låtskrivare i Norge för er som inte vet) och efter middagen skulle vi få prova att skriva en egen låt. För att få inspiration gick jag på en promenad och lyssnade på instrumentel musik och när jag kom att tänka på något skrev jag ner det direkt på mobilen. Vad det än var jag kom på skrev jag ned det, för även om det inte används till den låten man skriver nu så kan det användas till framtida låtar, och så vet man inte alltid vilket ämne man vill skriva om innan och då är det smart att göra så för att sedan kunna välja utifrån vad man har.

Jag fick riktigt mycket tankar och kände mig nöjd över det, kändes skönt. När jag någon dag senare skrev ihop mina tankar fick jag tre ämnen, ett ämne som jag bara hade känslor om och inte kunde sätta ord på (men ville så gärna skriva om det ämnet!), mitt fadderbarn och om mitt liv. Alla tre ämnen är djupa tankar som jag bär inom mig och ofta tänker på. Jag kunde inte komma på vilket ämne jag skulle skriva om, vad som skulle vara lättast att komma på en hel låt om, så jag lät det vara för dagen. En vecka senare kunde jag komma någon vart med mina tankar, efter mycket funderande (när jag inte kommit fram till något alls. Men torsdagen 5 oktober drömde jag om det ämnet jag så gärna ville skriva om men inte kunde sätta ord på, det var en fantastisk dröm och när jag sedan vaknade skyndade jag mig att ta fram min telefon för att skriva ned allt jag drömt, för det kunde jag sätta ord på.

När jag sedan två dagar senare satte mig ned för att jobba med min låt hade jag huvudtemat (drömmen) och delade in den i olika verser och refräng och fyllde ut lite, då jag bara skrivit ner det viktigaste med få ord. Sedan var det en låttext med vers, refräng och brygga. Nu fattades bara melodi men det hade jag inte tid att ordna innan måndag då Trygve Skaug kom tillbaka för att se hur det hade gått.

Men jag läste upp min text som jag hade skrivit (de var bara några som sjöng, de flesta läste upp texten), det var väldigt pinsamt då det var så privat text, en text som handlade om mina innersta känslor och det jag funderat på länge. Men det gick bra och de tyckte att det var en bra text, en föreslog att jag skulle skriva den på svenska eller norska, men jag tänkte automatiskt att jag ville skriva den på engelska, så jag får se hur jag gör med det. Men det var roligt att de tyckte den var bra iaf! Sen gjorde jag den mest till mig själv, men det var en som sa att det kan vara en framtida poplåt så kanske inte behöver ha den själv, det är bara så svårt att visa världen sina innersta känslor. Jag kan visa att jag är glad eller ledsen men när det kommer till sina stora funderingar så håller jag de gärna för mig själv eller några få vänner.

Jag hoppas kunna sätta melodi på sången också, försökte häromdagen men då gick det inte alls... En kompis här på Fjellhaug (bibelskolan jag går på) sa att hon kunde hjälpa mig så det var bra! Jag ska ta ett steg att lättare kunna visa mina innersta känslor genom att publicera låttexten här på bloggen, kanske inte så stort steg men det är ändå något.

Låten handlar som sagt om något jag funderat på ett tag, men aldrig kunnat sätta ord på innan, så det är skönt att ha det i ord och som en sång (iaf texten). Den har inget namn än men här är den iaf:


Every time I think about him I get happy,
I just wanna meet him.
But I'm still not sure if I like him or not,
I don't understand.

Why can't I love him the way he loves me?
Why can't I just say stop and safe his feelings?
Why am I so selfish and only think about what I want?

When he touch me I don't want to think,
I just want to feel, to love.
To be in this moment forever.

Why can't I love him the way he loves me?
Why can't I just say stop and safe his feelings?
Why am I so selfish and only think about what I want?

Why can't I see what he needs
and be the perfect girlfriend he wants?
Why do I need to feel,
and be so stuck in myself?

Maybe time can help me sort my feelings,
I need to tell him, even if it's hard.
But what if he turns me down,
how can I live with that?
But how can I live if I hurt him?
I'm shrouded in darkness.

Why can't I love him the way he loves me?
Why can't I just say stop and safe his feelings?
Why am I so selfish and only think about what I want?

Likes

Comments