Träning

Idag slutade jag tidigt, så jag hann hem och träna hundar innan solen gick ner.
Amy fick den här gången gå bredvid skalmen och däcket, medan Zelda för första gången gick med skalm en längre sträcka. Det gick huur bra som helst jämfört med förra gången då hon bara ville krypa ur och knapp ville gå framåt

Hon gör helt klart framsteg!

Vi var ute och gick i ca 40 minuter

Likes

Comments

Draghund

Idag har jag fått göra mitt första riktiga träningspass med och utan hund efter magsjuka, hjärnskakning och allt vad det har varit..!!
Jag har i princip inte tränat riktigt på 3-4 veckor.

Vi fick tyvärr hoppa över SM veckan i Söderhamn i år, så det känns ju surt. Men vi laddar till Umeådraget nästa helg, sedan Vårdraget helgen därefter, får hoppas att vi håller oss friska.

Jag körde först med Amy några varv idag, hon sprang verkligen superbra idag!! Sedan åkte jag några varv utan hund. Det känns i kroppen att jag är långt ifrån i den formen jag brukar vara i, men jag är glad att äntligen få träna igen!

Min älskade guldklimp, vad jag älskar henne!

Likes

Comments

Draghund

Idag var det en tidsträning på Hallsta. Jag ställde upp med våran unghund Ferry, medan Anton Sundberg tävlade med min Amy.
Det skulle bli roligt och se hur Amy sprang med en "okänd" på en tävling, där det dessutom är varning som hon verkligen avskyr...
Det var även Antons livs första start och även första gången han ens körde draghund.

Vi hade inga riktiga förhoppningar med Tanke på Antons första gång och Amy som inte brukar fullfölja ett helt lopp utan att stanna.
Men dom förvånade oss! Dom slutade på en superfin 3:e plats! 12 minuter och 38 sekunder på 5,5 km!

För mig och Ferry gick det däremot sämre. Det gick bra första varvet, vi var då inte långt bakom Anton & Amy. Men när vi skulle ut på andra varvet hade inte vi nåt ekipage att jaga och Ferry tappade då suget att springa, tråkigt nog.
Men det var spännande att få tävla med en hund jag aldrig tävlat med iallafall!

Likes

Comments

Likes

Comments

Draghund, Träning

Idag slutade jag tidigt från skolan så hann ut med hundarna innan det blev mörkt. Jag började med att prova Ferry för första gången att gå i skalm. Det gick jättebra. Han var lite fundersam från början när han inte kunde vända sig ordentlig, men det gick super bra när vi började gå framåt!

Zelda däremot var det nästan omöjligt från början, hon ville inte alls, blev osäker och ville krypa ur.
Jag ville verkligen inte tvinga henne när det var första gången. Så jag började med att ta henne i koppel så hon fick gå bredvid medan jag drog däcket.

Efter en stund kunde jag koppla fast henne utan att hon kröp up. Självklart var hon fortfarande osäker med hon kunde gå framåt, hon hade svansen under mellan benen.
Men efter ca 100m kunde jag se hur han sakta men säkert började bli allt med tryggare.

Det var så kul att se att på en sån kort tid, från att inte alls vilja stå där fastspänd, till att gå helst själv framåt utan problem!

Likes

Comments

Draghund

Idag fick Amy gå i skalm för första gången för denna säsong. Allt som handlar om träning i olika former är inga problem för henne. Det är dock inte hennes första gång, så det gick hur bra som helst.

I vanliga fall när man kör med skalm på hund är det då en pulka med vikter i som hunden drar, medan åkaren åker skidor bakom.

Så den här träningsformen är bra för en hund som är nybörjare och ska dra en skalm dom första gångerna. Hunden kan gå med sin ägare i ett lugnt tempo och lära känna hur pulkan följer med i svängar osv.

Likes

Comments

idag började vi kl 09:00 så vi fick lite sovmorgon. Kl 10:45 hade jag bokat tid hos frisören. Jag klippte bort det som var nött, så nu känns håret fräscht.
Fick även med mig en crame som ska förebygga slitna toppar. Frissan sa att den ska vara bra, så jag får hoppas att det funkar på mitt hår med! ;)

När jag kom hem tog jag med Ferry, Zelda och Åke på ett lättare styrkepass med kedja. Dom gick i ungefär 50 minuter.

Sedan vid halv 8 åkte jag & pappa med alla 5 hundar till sollefteå för att köra draghund på skidor & snö. Roligt när det var fler draghunsförare ute i spåren!

Likes

Comments

igår var det 200-dagarsfest inför studenten. Så några i klassen träffades hos en kompis först innan vi senare vid 10 tiden åkte ner till strike där resten av alla 3orna i kramfors kommun var. Det var kul så roligt!

pappa och sebastian kom och hämtade mig runt halv 2.
Sen idag ville pappa bjuda hela familjen på lunch. Så vi åkte till Hallstaberget och käkade och tog det lugnt!

Just nu är jag hemma hos Sebbe och vi ska bara tar det lugnt ikväll!

Likes

Comments

Igår var familjen och våran granne Katarina i Hembygdsgården i Kyrkdal för att baka mjukbröd och hårdbröd. Som middag gjorde vi en egen pizza som vi gräddade. Vi har aldrig varit där tidigare och bakat, men det var super mysigt en lördagkväll!
Söndag, 20/11

Idag har jag inte gjort så mycket. Precis som nästan alla söndagar, dagen innan skolan ;)

Men jag var ut med två av våra hundar för en längre promenad. Det är så svårt att gå nånstans nu är det bara är is på vägarna. Vi tog oss runt byn och hem igen på 1 timme.

Amy till vänster & Ferry till höger

Likes

Comments