View tracker

Draghund, Träning

Idag slutade jag tidigt från skolan så hann ut med hundarna innan det blev mörkt. Jag började med att prova Ferry för första gången att gå i skalm. Det gick jättebra. Han var lite fundersam från början när han inte kunde vända sig ordentlig, men det gick super bra när vi började gå framåt!

Zelda däremot var det nästan omöjligt från början, hon ville inte alls, blev osäker och ville krypa ur.
Jag ville verkligen inte tvinga henne när det var första gången. Så jag började med att ta henne i koppel så hon fick gå bredvid medan jag drog däcket.

Efter en stund kunde jag koppla fast henne utan att hon kröp up. Självklart var hon fortfarande osäker med hon kunde gå framåt, hon hade svansen under mellan benen.
Men efter ca 100m kunde jag se hur han sakta men säkert började bli allt med tryggare.

Det var så kul att se att på en sån kort tid, från att inte alls vilja stå där fastspänd, till att gå helst själv framåt utan problem!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Draghund

Idag fick Amy gå i skalm för första gången för denna säsong. Allt som handlar om träning i olika former är inga problem för henne. Det är dock inte hennes första gång, så det gick hur bra som helst.

I vanliga fall när man kör med skalm på hunden är det en pulka som hunden med vikter i, medan åkaren åker skidor bakom.

Så den här träningsformen är bra för en hund som är nybörjare och ska dra en skalm dom första gångerna. Hunden kan gå med sin ägare i ett lugnt tempo och lära känna hur pulkan följer med i svängar osv.

Likes

Comments

View tracker

idag började vi kl 09:00 så vi fick lite sovmorgon. Kl 10:45 hade jag bokat tid hos frisören. Jag klippte bort det som var nött, så nu känns håret fräscht.
Fick även med mig en crame som ska förebygga slitna toppar. Frissan sa att den ska vara bra, så jag får hoppas att det funkar på mitt hår med! ;)

När jag kom hem tog jag med Ferry, Zelda och Åke på ett lättare styrkepass med kedja. Dom gick i ungefär 50 minuter.

Sedan vid halv 8 åkte jag & pappa med alla 5 hundar till sollefteå för att köra draghund på skidor & snö. Roligt när det var fler draghunsförare ute i spåren!

Likes

Comments

igår var det 200-dagarsfest inför studenten. Så några i klassen träffades hos en kompis först innan vi senare vid 10 tiden åkte ner till strike där resten av alla 3orna i kramfors kommun var. Det var kul så roligt!

pappa och sebastian kom och hämtade mig runt halv 2.
Sen idag ville pappa bjuda hela familjen på lunch. Så vi åkte till Hallstaberget och käkade och tog det lugnt!

Just nu är jag hemma hos Sebbe och vi ska bara tar det lugnt ikväll!

Likes

Comments

Igår var familjen och våran granne Katarina i Hembygdsgården i Kyrkdal för att baka mjukbröd och hårdbröd. Som middag gjorde vi en egen pizza som vi gräddade. Vi har aldrig varit där tidigare och bakat, men det var super mysigt en lördagkväll!
Söndag, 20/11

Idag har jag inte gjort så mycket. Precis som nästan alla söndagar, dagen innan skolan ;)

Men jag var ut med två av våra hundar för en längre promenad. Det är så svårt att gå nånstans nu är det bara är is på vägarna. Vi tog oss runt byn och hem igen på 1 timme.

Amy till vänster & Ferry till höger

Likes

Comments

Slutade tidigt igår så jag var hemma runt halv 2. Passade på att köra 2 pass draghund med Zelda & Ferry innan det började bli mörkt ute.
Jag valde att cykla efter hund. Det gick faktiskt ovanligt bra att cykla på snö, trodde det skulle bli halt och slirigt. Men det funkade!

Kl 18:00 var det äntligen dax att få åka skidor på snööö!! Det var rekord många på skidträningen, många hade längtat efter den här dagen! ;)

Dock var det inte mycket vi kunde åka på. Ca 1 km var åkbart. Resten av spåren höll dom på att spruta snö så det blev ganska trång i spåret när alla skulle träna på samma ställe. Men roligt var det! Efterlängtat!

Sebbe på bilden

En kort video på Zelda

Likes

Comments

Idag fick Amy och Ferry köra ett kortare styrkepass med kättingar bakom sig. Amy är skendräktig just nu så henne är det inte fart i just nu. Så hon ska få ta det lite lugnt. Hon vill helst ligga inne och vila. Där med är Ferry pigg idag

Likes

Comments

Draghund

I helgen gick SM i barkmark 2016 av stapeln, Jag valde att inte ställa upp på grund av osäkerhet i min hund när hon inte presterar alls som hon gjorde förut. Men jag fick en förfrågan av Jörgen Pettersson, en från Sollefteå draghundsklubb bara några dagar innan SM ifall jag och pappa ville ställa upp på stafetten på söndagen. Vi tackade ja, så jag sprang första sträckan, löpning 1,8 km, Jörgen på andra sträckan kickbike 2,8 km och pappa på sista sträckan med cykel med våran Zelda som inte har tävlat förut på 2,8 km.

20 st lag kom till start. Våran placering vet jag faktiskt inte riktigt. Har inte sätt några resultat.

Men vårat mål var att ''huvudsaken vi hade roligt'', och det hade vi verkligen!
Här är några bilder

Foto: Emma Hammar

Likes

Comments

Draghund

I söndags var det tidsträning i Graninge. Det skulle egentligen vara en tävling med det var för få anmälda så då körde dom tidsträning istället.
jag har tränat för att springa med min hund Amy, men med min förkylning valde jag att cykla istället, lite mer
lindrigt haha.

Vi körde 2,5 km på 5,59.
Jag är nöjd med tiden och hur bra Amy presterade med tanke på att jag var halvt sjuk och jag inte har tränat något drag med cykel utan bara löpning. Plus att när jag och Amy har ställt upp på tävlingar har hon inte alls presterat sitt bästa. Antingen har hon inte sprungit fullt ut eller så har hon stannat och vägrat att gå framåt så vi tillslut har blivit tvungen att avbryta loppet..

Även pappa & min lillebror Max 3 år gammal tävlade.
Pappa sprang 3,5 km på 10:30. Det var också bra med tanke på att han tävlade med en unghund som inte har tävlat förut! Han hade snabbast tid bland 3 startande.
Max sprang sina 300 helt galant!

Riktigt roligt att få ställa sig på startlinjen igen och komma i mål och känna att både hund & förare gjorde sitt bästa!!

Likes

Comments

Draghund

Igår passade jag och Amy på att träna ett 2h pass medan mamma var på föräldrar möte. Vi sprang 5km runt Bollstas elljusspår och upp på Svedjeberget en snabbis. Vi körde även lite intervaller med Amy kopplad och lösspringande.

Det var skönt att äntligen få fara ut och springa efter min extrema förkylning och även få träna på andra ställen än hemma.

Den 25 September ska vi ställa upp på en draghundstävling på barmark i Graninge. Jag ska springa med Amy för första gången på kanske 3-4 år så det blir spännande hur det kommer att gå. Men tanke på hur dåligt hon har gått på tävlingar nu på dom senaste åren.
Men får hoppas på att det kommer att gå bra!

Likes

Comments