Draghund

I måndags körde vi en gemensam träning uppför slalombacken i Sollefteå. Det regnade hela dagen men på kvällen sprack det upp och vi fick en jättefin kväll. Vi var många som kom och tränade tillsammans vilket var extra kul!

Vi började köra intervaller uppför hela backen och lufsade ner. Jag tränade med Sigge eftersom jag kommer att köra SM både med honom och min egna hund Amy på SM i Falun senare i höst.
Så Amy fick då träna med Anton istället för mig. Efteråt sprang jag en snabbis med 3åriga Rune som är helt fantastisk i draget. Otroligt stark!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I lördags anordnade min familj ett Pannsjö OS, där olika grenar som sprintstafett, fylleslalom, hink på huvet, skidskytte och blindslslom. Vi delade upp alla 17st som var med i 2 lag, Sverige och Norge. Alla fick nåt slags klädesplagg att ta på sig som symboliserade landet.

Vinnande laget var Sverige 🏆

Vi grillade hamburgare och korv efteråt och sedan på kvällen träffades vi hemma hos oss där alla käkade pizza i mängder!


Det var en så kul och mysigt dag!

Likes

Comments

Draghund

Nu sitter jag och pappa i bilen påväg hem från Vindelälvsdragets 40 mil långa stafett som håller på i 4 dagar. Vi tävlade i laget "Sollefteå DHK".
Jag kunde bara vara med torsdag & fredag, för på lördag och söndag ska jag på vanlig längdskidtävling.
Jag och pappa tävlade då båda dagarna med 2 hundar åt gången.

Första dagen startade jag på andra sträckan utav 9, på en 10km lång sträcka. Jag hann åka ca 200m innan ett långt hundspann med 8 hundar körde av min ena stav. Det blev spårit och det var nästan på gränsen för smalt för att åka riktigt så jag fick för det mesta staka med en arm hela vägen..

Senare på dagen åkte pappa ut på en 13km sträcka och det har gått bra!

Dagen därpå startade pappa på en 18km lång sträcka. Hundarna hade gått bra, men pappa blev ännu mer sjuk än innan tävlingen så han hade inte mycket ork för att orka hjälpa till hundarna så mycket som han hade önskat..

Senare på dagen startade jag på slutet av dagen på en 12 km sträcka. Vi hade inget hundekipage så långt vi kunde se, så hundarna fick springa utan någon framför. Men det gick hur bra som helst det med. Bättre än vad jag vågade hoppas på!

Med tungt före och bara stakning så tog vi oss igenom sträckan på 34 minuter.

Laget hade åkt 20 minuter snabbare än beräknat, så alla i laget har åkt så bra dag 2!
Nu är det 2 tävlingsdagar kvar, lördag & söndag, jag hoppas det går lika bra dom dagarna oxå, trots att vi blir 2 åkare färre än tidigare nu när jag och pappa åker hem

​Pappa med Zelda & Amy

Likes

Comments

Tävling

Jag fick sent på onsdag förfrågan om att åka JSM stafett med Ebba Andersson & Frida Karlsson uppe i Kalix. Dom hade en åkare för lite för att få ihop ett lag. jag tyckte det skulle vara jättekul att åka, men jag hade i baktanken att det är ju ändå 55 mil dit och jag har knappt tävlat längskidor på 2 år.
Men viljan sa JA. Så pappa och jag åkte upp på fredag, övernattande i Umeå hos mormor och fortsatte sedan på lördagmorgon.

Jag åkte förstasträckan, Frida andra och Ebba på sista. Alla åkte 3,3km, banan var riktigt tuff.
Jag fick en bra start men fler och fler åkte in i spåret framför mig så jag tappade fart.

I första saxbacken var det jättetrångt att komma förbi någon, och sedan i andra saxbacken hade jag oturen att hamna bakom en tjej som ramlade och hade sedan svårt att ta sig upp när en annan tjej stod på hennes stav.

Jag stressade upp mig själv och blev stum. Hade svårt att få in andningen riktigt och kroppen ville inte lika mycket som mitt huvud. Men jag hade legat sjuk veckan innan så det kan vara en liten del till varför kroppen inte var helt 100. Och jag är då också låångt ifrån deras form. Jag hade inte tagit fler placeringar om tjejen inte ramlade men jag hade nog kunnat fått en mindre lucka upp till dom andra! 

Växlade sedan till Frida som åkte super bra, som sedan växlade till Ebba som också hur bra som helst.

Vi slutade på en oväntat 7:e plats!

Hade velat prestera bättre, men jag gjorde det jag kunde och det var såå kul att få tävla igen!!

Grabbarna åkte super bra och hamnade på en fin 6:e plats!

Likes

Comments

Draghund

Jag och Karin tog med våra hundar upp på myren i Sollefteå.
Det var såå underbart att åka i detta väder som var idag. -3, vindstilla och sol!

Likes

Comments

Draghund

I helgen anordnade vi i Sollefteå draghundsklubb SM i pulka och stafett uppe på Hallstaberget! Vi hade också Vårdraget på lördagen efter SM i pulka.
Jag ställde inte upp i pulka med Amy, utan ställde istället upp i Vårdraget, 10km lång sträcka, vi skulle varva 3 varv.

Och Amy har ALDRIG någonsin gått så fruktansvärt dåligt på en tävling någon gång!! Vi åkte knappt 100m innan hon stannade!?!? Hon var hopplös att få springa igen, hon kunde lägga sig på backen och vägra kliva upp..
När hon visste att hon var på tillbakavägen ute i spåret så kunde hon komma igång lite grann. Men annars inte.. Det kom flera ekipage och körde om oss, men hon ville inte ens kolla på dom, hon bara vände på sig.
Så i 1 mil fick jag mesta dels gå med henne runt.
När det tävligen var på hemmaplan hade jag faktiskt bättre förhoppningar på att hon skulle springa.. menmen, det var bara att hålla tålamodet uppe när jag innerst inne var förbannad när jag vet hur otroligt bra hon springer annars!!

Här är några bilder från starten innan hon nästintill stannade. Hon var så taggad i starten så jag trodde verkligen att det skulle gå bra.

Ca 20 minuter efter att jag kom i mål så körde jag med en låndehund, Sigge. Det är en utan av Amys 13 valpar.
Sigge har verkligen den rätta hjärnan till draget. Han är en orutinerad hund, men bara han får träna mer kan han verkligen bli något bra!
Vi körde en 5km lång sträcka, två varv, med varvning nere på stadion. Jag tog det som en träning för både mig och Sigge eftersom vi aldrig har tävlat tillsammans förut.

Första varvet gick hur bra som helst när han hade ett hundekipage han kunde jaga efter.
Sen kom varvningen som jag var lite osäker på om han ville ut på ett andra varv eftersom att han inte hade någon hund framför sig, så jag trodde att det skulle va svårt att få igång han igen.
Med efter 50m var han igång och sprang på otroligt bra!

Den tävling slutade vi på en förvånande 4:e plats av 23 startande. Där med var det också blandat killar och tjejer i alla åldrar i den klassen. Så jag är nöjd med vår insats tillsammans.

Pappa ställde upp med våran lilla Zelda som slutade på en 14:e plats, 10sek efter Tess och Ferry som slutade på en 13:e plats.

På söndagen dagen efter så var det SM stafett.
Sollefteå DHK ställde upp med ett lag. Jörgen Petersson på första sträckan med pulka, Erica Winterqvist på andra sträckan med Linköping, sen jag på sista sträckan med pulka.
Jag hade då tidigare anmält mig med Amy. Men efter att jag kört med Amy dagen innan och hon gick så fruktansvärt dåligt så kändes det väldigt tveksamt om jag ens ville ställa upp. Men jag ville verkligen vara med, jag ville heller inte svika laget. Så vi började fundera på ifall jag kanske skulle ta Sigge istället. Men han hade ju aldrig någonting sprungit i pulka tidigare..
Så efter tävlingen så åkte vi hem med Sigge så han fick prova pulkan, och se hur han skulle regera.
Tack vare att han är en sån självsäker hund så var dom 5 minuterna han provade inga problem!

Jag funderade tills kvällen och bestämde mig för att köra med Sigge iallafall.

Det skulle bli en ren chansning! Det skulle bli hans 3:evtävling i livet, och livs första SM stafett!

Första starten gick och Jörgen växlade till Erica på en 10:e plats, Erica växlade sedan till mig på en 7:e plats!
Första varvet gick jättebra! Lite småstrul i början men det får man ju räkna med! Varvningen gick helt ok, tills Sigge sprang för långt utanför spåret så pulkan tippa och selen snurrade sig. Fick ta av mig stavarna och koppla lös Sigge för att sedan koppla fast honom riktigt igen. Under den tiden blev vi omkörde så vi låg på en seg 12:e plats.
Vi lyckades köra om ett ekipage i den brantaste uppförsbacken, så vi låg då på en 11 plats. Vi höll den placeringen tills sista backen innan mål då vi gjorde en fin omkörning och åkte in över mållinjen som 10:e placering.

Det var otroligt kul och spännande att köra denna hund. Han imponerar mer än vad man tror. Med dessutom 22kg tungt last i pulkan!

Jag hoppas vi får göra fler lopp tillsammans!

Likes

Comments

Träning

Idag slutade jag tidigt, så jag hann hem och träna hundar innan solen gick ner.
Amy fick den här gången gå bredvid skalmen och däcket, medan Zelda för första gången gick med skalm en längre sträcka. Det gick huur bra som helst jämfört med förra gången då hon bara ville krypa ur och knapp ville gå framåt

Hon gör helt klart framsteg!

Vi var ute och gick i ca 40 minuter

Likes

Comments