Måndag:
Började dagen men föreläsning i tyska. Vi hade ett ordförhör och jag hade ju förstås lyckats läsa på helt fel ord.. Efter föreläsningen gick jag till jobbet. Kom nyss hem från kontoret och nu ska jag plugga lite spelteori. Senare ikväll ska jag träna på gymmet, roligt!

Tisdag:
Ska läsa till tentan jag skriver på onsdag. Äta lunch tillsammans med Sofia. Efter lunchen går jag eventuellt på en föreläsning, men om inte ska jag bara läsa till tentan. Ett gympass ska jag också hinna med senare på kvällen.

Onsdag:
En föreläsning på morgonen, självstudier på förmiddagen och tenta på eftermiddagen. Pappa är även i Åbo den här veckan, så ska möta upp honom för middag. På kvällen vill jag hinna med lite träning och så måste jag packa inför helgen.

Torsdag:
Ska studera på förmiddagen och packa klart. På eftermiddagen hoppar jag på bussen eller tåget till Helsingfors. Ska övernatta där då flyget går tidigt på fredagsmorgonen.

Fredag:
Åker till Stockholm. Har väntat så länge på att få åka iväg och nu äntligen, ska bli så himla roligt! Kommer vara där hela helgen.
Vi har bestämt oss för att inte planera så mycket på förhand, så får se vad vi hittar på.

Så här ser alltså min kommande vecka ut. Mycket plugg innan helgen, men det stör mig inte ett dugg då jag vet att jag kommer få åka härifrån sen.
Hoppas du som läser får en riktigt bra vecka!

-Mirella


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Hoppas ni har haft en riktigt bra helg! Själv har jag haft en rätt lugn och skön en. Ska snart träffa Nicole för söndagsbrunch, men innan det tänkte jag dela med mig av gårdagen.
​Började dagen med att möta upp Elisabeth, varefter vi gick på konstutställning. Just nu är det en utställning på Wäinö Aaltonens museum här i Åbo som heter Kroppsbild. Hade faktiskt en aning högre förväntningar för utställningen så blev kanske lite besviken, men värt ett besök ändå. För det är ju alltid kul att gå på konstutställningar. Efter att vi sett utställningen satt vi oss ner på café och drack lite kaffe.


Efter kaffet bestämde vi oss att gå och titta på en handbollsmatch, då några av våra kompisar spelar i laget som spelade. Riktigt kul!
När matchen var slut mötte jag upp Linda. Vi gick en stund omkring på stan, köpte vin inför kvällen och sen spendera vi resten av kvällen hemma hos mig. Vi åt tryffelpasta och det var nog den godaste pastan jag ätit på en bra stund! Planen var faktiskt att vi sedan skulle dra ut någonstans, men när klockan börja närma sig midnatt blev vi båda så trötta att vi bestämde oss för att bara gå och sova istället.

- Mirella


Likes

Comments


Brukar oftast ha musik på i bakgrunden här hemma, men alltid om jag ska skriva meddelanden eller skriva vad som helst måste jag sänka volymen. Det är som att jag inte klara av att får ner tankarna till ord om musiken är på. Sänker även volymen då jag kör bil och ska hitta ställen, man ser ju bättre då eller..?

Min taklampa i vardagsrummet är aldrig tänd. Den har ett alldeles för varmt ljus, ett så där gult och fult sken som jag får panik av. Föredrar ett kallar ljus alla dagar i veckan.

Kan inte ha ett lösen på min telefon för jag skulle glömma det direkt. Förstår inte hur det överlag kan vara så svårt att minnas lösenord.


Kan sitta i timmar och titta på klipp ifrån auditions från diverse talangprogram. En annan typ av videon som jag också kan sitta och kolla på hur länge som helst är matlagningsvideon.

Har alltid kallats för Ella. Här i Åbo har dock ingen riktigt fastnat för det, så för dom flesta här är jag bara Mirella.

Nu som då brukar jag få frågor om mitt ursprung. Det är ofta män på krogen som kommer fram till mig och börjar konversationen på engelska. Sen när de inser att jag pratar finska/svenska så är följande replik vanligtvis något i stil med "men du ser inte ut som en finländare, va har du för ursprung?" eller så brukar de säga att "du ser helt ut som en *fyll i valfri nationalitet*". Har varit allt från same till australiensare. Mest tycker jag det här är lite störande. Hur ser ens en australiensare ut, liksom va?

Jag hade en väldigt lång "awkward phase" i tonåren. Brydde mig kanske inte så mycket om min stil eller smink, hade väl andra intressen. Fast det här gällde inte mitt hår. Mitt hår var min identitet. Kunde ha kommit som bra tvåa efter Rapunzel i hur långt hår man har. Lockigt skulle det också vara, så jag lockade det varje morgon och grät om jag inte hade tid.
Började väl först bry mig om resten av mitt utseende någon gång i gymnasiet. Använde heller aldrig smink innan tvåan i gymnasiet. Good times, good times.. Har dock alltid varit väldigt medveten om mitt utseende, också då när jag inte brytt mig om att göra något åt saken.


​Bilder: @LindaBonsdorff ​

Trivs bra i mitt egna sällskap. När jag var liten var jag ganska blyg och nu som äldre har jag insett att det tar väldigt mycket energi av mig att umgås intensivt med människor under dagarna. Man är väl en liten introvert.

Brukar tappa bort mina nycklar med jämna mellanrum, men bara här i min lägenhet. Ibland kan man hitta dom typ i kylskåpet, ibland i badrummet, ibland i dörren eller jaa, lite var som helst.

Jag pratar i sömnen och ibland kan jag sjunga också. Har en gång väckt min kompis mitt i natten och helt i panik frågat om hur vi ska lyckas vinna på lotto, haha.

- Mirella

Likes

Comments


​... nästan i alla fall. Bara idag kvar och så var den slut. Livet har nog endast handlat om detox den här veckan, haha.
Stundvis har det kanske varit lite jobbigt, då jag är van vid att alltid äta det jag vill när jag vill. Som sagt vet jag inte heller om jag märker nån stor skillnad, men känner mig nog kanske lite lättare, klarare och mindre svullen - både i kroppen och i huvudet.
Och hur lyxigt har det inte varit med plättar på morgonen, även om man hållit på med en detox.

Loggade även in på mina sociala medier nu. Har varit rätt så skönt att vara utan helt och hållet. Tror att jag saknat Instagram mest, nog på grund av att det är en väldigt stor källa för inspiration för mig. Snapchat och Facebook kunde jag fortsättningsvis klara mig utan.

Glad fredag annars! Dagens planer är att städa här hemma och sedan umgås med Nicole ikväll. Får se vad vid hittar på för kul!

- Mirella

Likes

Comments

Coat - Zara / Knit - Zara / Jeans - Zara / Boots- Vagabond
#nouwoutfit

​Bilder: @LindaBonsdorff ​

Ingenting speciellt med dagens klädsel, men tröjan! Den tröjan är nog livets tröja. Mjuk, varm, gosig och lite snygg. Allt man kan önska sig en kall dag i november.

Sen har ju den här onsdagen inte heller varit så speciell, men så är det ibland. Var på en föreläsning i tyska imorse och sen har jag (mer eller mindre) bara pluggat inför tentan i skadeståndsrätt som är på fredag. Intressant men väldigt mycket att ta in, får hoppas att det ändå skulle gå hyfsat på fredagen.

Är ju nu inne på tredje dagen av min lilla detox. Igår på kvällen hade jag lust att ge upp och gå till butiken efter choklad, men annars har det gått bra. Vet inte om jag märker någon stor skillnad än, men känns som att jag tänker lite klarare nu än förra veckan. Det beror nog säkert på att jag ätit mer regelbundet än vanligt. Sen kan det ju vara att jag känner så för att jag inte ständigt blir distraherad av Snapchat eller Instagram, heh..

Har även googlat efter trevliga matställen och barer i Stockholm. Åker dit redan nästa vecka tillsammans med Linda. Som man längtat. Så om du som läser vet något riktigt bra ställe att äta middag eller dricka vin på får man mer än gärna tipsa oss!

- Mirella

ps. Basilikan den lever ännu!

Likes

Comments