Postad i: Livsstil, Åsikter & Tankar

Så skönt att vakna upp idag och veta att jag har en till studiedag, kändes som Söndag först men kom på mig att det är fredag! Hur härligt? Min dag har varit väldigt blandad, jag har gjort många vettiga saker idag vilket man kan känna sig stolt över. Har dels pluggat (får faktiskt mer inspiration till att plugga när jag är ledig än när det är vanliga skoldagar), jag har matte-prov på onsdag, förhör om naglar på torsdag och ett annat prov om några veckor om krämer och sånt som jag har kickat lite på. Jag känner att jag har tagit in en hel del och det är ju positivt. Sen så har jag gjort en hel del annat.

_______________________________________________________________________________________

Snart ska jag se mitt favorit program Idol! Jag är en riktig idol-nörd och i år har jag svårt att välja mina favoriter eftersom att det är så många som är bra men de jag verkligen har fastnat för är Zeana, Nicole, Julie Mabel, Greg och Liamoo. Idag kommer ju bara 12 gå vidare så jag hoppas på att dessa 6 som jag nämnde ovan gör det. Nu tror jag popcornen är klara så vi ses igen i morgon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Livsstil, Träning

Shoo! Vaknade upp med ett toppen bra humör idag, det kan bero på att jag fick så extremt mycket motion igår. Det brukar det bli så att dagen efter ett träningspass så känner jag mig så himla stark och positiv. Jag känner mig alltid stark i kroppen och pigg i huvudet efter en träning men samtidigt så kan jag känna mig väldigt svag i kroppen också. Igår hade vi orienteringsdag, brukar gilla orientering men det var bara så extremt jobbigt att gå upp för alla backarna och så vidare, man kände sig dock väldigt stolt över sig själv efter att man hade kämpat så hårt och tagit alla kontroller. Eftersom att jag nu har motivation till träning (p.g.a igår) så var jag faktiskt ute och sprak förut samt gjorde några övningar hemma, detta har jag inte gjort på flera månader så gissa hur svag jag var i kroppen när jag skulle göra plankan. Dog nästan men fixade 1 min, förut har jag klarat 2 min ibland 3 så nu känns det verkligen som att jag behöver step up my game here.

Likes

Comments

Postad i: Mode & Skönhet, Smink

Sir John är ambassadör för LÒREAL PARIS och han har bland annat jobbat med Beyonce. I detta inlägg kommer jag att skriva upp 6 tips som är smink och skönhets-relaterade som självaste Sir John tipsade om. Tänk bort Kardashians sminktekniker, Sir Johns sminkteknik är motsatsen till det. Vilken som är bättre vet jag inte, det får du avgöra själv;)TIPS 1

Sir John uppmanar till återfuktning av ens hud. Visst har vi alltid hört om att återfukta huden är bra men för John är det extra viktigt. En återfuktad hy kommer få ens hy att se bättre ut, kännas bättre och sminket kommer att sitta bättre.


TIPS 2

För att uppnå no makeup looken så ska man alltid tänka att "less is more". Man ska börja med att bygga upp sitt smink lätt tills man känner att man har täckt det som behöver täckas. Man ska alltså inte applicera för mycket utav produkterna, satsa på ett naturligt resultat.


TIPS 3

Enligt Sir John så ska man massera in makeupen i huden och man ska inte vara rädd för att ta i.


TIPS 4

Han uppmanar oss till att skippa produkter som ger ett skimrande resultat. Jag kan tycka att detta kan vara fint men om det just är den här "no makeup looken" som man är ute efter så ska man istället satsa på produkter som endast ger ansiktet ett naturligt lyster. Sir John tipsar om en primer som ger ett naturligt lyster till ansiktet: L’Oréal’s Magic Lumi Light Infusing Primer ett annat alternativ som veckorevyn tipsar om är Lumene Beauty Base Moisturizing & Illuminating Primer


TIPS 5

Tvätta ansiktet innan du går och lägger dig. Denna har man ju hört förut och tänker man logiskt så kan man ju förstå varför. Han uppmanar också till att man borde använda någon sorts rengöringshjälp eller peelingmasker (med fruktenzymer) 1 gång i veckan.


TIPS 6

Skönheten kommer inifrån säger Sir John och jag håller med honom. Han tycker att om man har en bra kost och träning och mår bra på insidan så kommer det att visa sig på utsidan. Faktiskt sant!OBS: Jag läste detta på Elles hemsida: http://www.elle.com/beauty/makeup-skin-care/a39297/beauty-secrets-from-sir-john-beyonce-makeup-artist/

Likes

Comments

Postad i: Listor, Q/A

Eftersom att jag precis har startat upp min blogg så känner jag att det kunde vara bra om ni fick reda på lite mer om mig. Här får ni 10 frågor och 10 svar!

Vart reste du sist - Sist jag reste var till spanien, denna sommaren!

Vad lyssnar du på just nu - Tranquila med J Balvin och Aja Mara med Iana är två av mina favoritlåtar just nu.

Kärleken är - Den kan både vara helt fantastisk och raka motsatsen.

Jag kommer alltid - Kämpa för att nå mina mål och komma dit jag vill.

Min mobil är - Väldigt viktig för mig men eftersom att mitt internet vanligtvis tar slut efter 2 veckor så har man blivit van vid att vara utan den lite längre perioder vilket kan var väldigt skönt ibland.


Innan jag går och lägger mig - Så kollar jag igenom alla mina sociala medier och sätter på alarmet, sen kollar jag det flera gånger för att vara säker att jag har satt på det innan jag kan somna.

Jag vill verkligen - Hinna med så mycket som möjligt av mitt liv men jag blir stressad av att tiden går så fort.

Ler du ofta - Kan faktiskt inte sluta le.

5 saker som jag vill göra innan jag dör - Flytta till new york (1), lyckas med min karriär (2), ha ett eget företag (3), släppt ett eget sminkmärke och en egen klädkollektion om det går (4) och träffat mitt livs kärlek (5)

5 saker för att vinna mitt hjärta - Var målmedveten och inte leka "cool" och säga att skolan är för töntar osv för då är du bara korkad (hehe), ha självförtroende så att ingen kan sätta sig på dig men inte så att du sätter dig på andra, vissa att du bryr dig och va en gentleman. Sen gillar jag killar som kan skämta och som är spontana.

Likes

Comments

Postad i: Mode & Skönhet, Smink

Inom loppet av 1 vecka har jag köpt 3 olika Liquid Lipsticks från NYX. Snacka om att vara beroende av Liquid Lipsticks när man köper 3 stycken på en vecka!? Men jag älskar verkligen dem. De är enkla att jobba med och sitter länge på läpparna och de kostar dessutom 100 spänn. Det är inga para enligt mig och det är fett värt det! Färgerna är också väldigt fina men det är många som liknar varandra. Vissa färger påminner mig faktiskt om Kylie Jenners Liquid Lipsticks, nu har jag ju inte testat hennes Liquids men detta är ett bra budgetalternativ!

From top to bottom:

08 Midnight flirt

04 Ruffle Trim

12 Exotic

Likes

Comments

Postad i: Introduction


Hej och välkommen till min blogg!

Jag heter Mirela och är 16 år. Jag föddes i "Lilla London" (Göteborg som det också heter) och är 50% bosnier, 50% svensk. Jag går mitt första år på Drottning Blankas Gymnasium och jag valde linjen stylist eftersom att jag älskar mode och smink. Jag känner att jag i framtiden skulle vilja jobba i just den branschen. I min blogg kommer ni också att få läsa om min vardag, träning, mina personliga tankar och åsikter kring olika ämnen och annat. Eftersom att jag går stylist linjen så kommer jag att skriva en hel del om vad vi gör på skolan. Jag känner att det kan vara bra att skriva ned det vi gör och lär oss, dels så att jag alltid kan titta tillbaka på hur kul jag faktiskt hade det i gymnasiet samt vad jag lärde mig men också för att ni ska få ta del av en massa tips när det kommer till skönhet, smink, mode och naglar. Hoppas ni vill följa mig på min resa till att bli en framtida stylist och nagelterapeut. Hoppas ni hänger med nu för det här kommer att bli maxat!Likes

Comments

Instagram@mireladimiraca