På lørdag bestemte vi oss for å se Vatikanstaten. Lite visste vi at akkurat den dagen skulle vi også se paven Frans. Det var tydeligvis noe som skjedde på lørdag(jeg vet fortsatt ikke hva det var), men vi så ham i hvert fall.
Senere dro vi ut for å spise og ta et glass vin på kvelden. Jeg tror jeg aldri kommer til å bli lei maten her nede.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • Reise

Likes

Comments

Vi var innom en øy som kun hadde 11 innbyggere. Øya var ganske koselig med masse hyggelige restauranter og ikke minst den kjente katedralen Santa Maria Assunta.

Likes

Comments

Altså. Ord kan ikke beskrive hvor fint det er i Burano. Vi fikk bare vært der i en time, men jeg skulle ønske vi kunne ha vært der i en hel dag.
Burano er en øy utenfor Venezia. Alle husene ble malt i forskjellige farger på 50-tallet for en filminnspilling og siden har de beholdt fargene og man må faktisk ha godkjenning for å male huset.

Uansett. Dette er den fineste byen jeg har sett i mitt liv. Her vil jeg flytte som pensjonist og lære meg å male. Fy søren alle bør dra hit.

Likes

Comments

Øya Murano er en av øyene utenfor Venezia (Laguna di Venezia) og er også byen som kanskje er mest kjent for å produsere glass.
I sin tidligere tid var byen en fiskerlandsby, men glassmakerne flyktet til øya etter brannfare i Venezia.

  • Reise

Likes

Comments

Shit dette er en fin by!
Nå har vi kun sett en nokså liten del av Venezia, men det vi har sett er uten tvil noe av det fineste jeg har sett noensinne.
Vi tok toget fra Roma i dag tidlig som varte i ca. fire timer. Billettene kostet ca 1700 kroner tur/retur for en person. Er litt dyrt, men togturen er ganske behagelig.
Vi bor på et sted som heter Zattere og her kan man enten velge å ta ferjen over til San Marco eller gå. Vi valgte sistnevnte og kom til der jeg tipper «alt» skjer. Her finnes det masse restauranter, cafer og ikke minst utrolig mange merkebutikker. Alt fra Chanel til Bvlgari.
Vi endte opp på en koselig restaurant der vi bestilte pasta og lasagne, var vitne til noen som stakk fra regningen og servitøren som ropte «mama mia».
Etter spaserturen og mange inntrykk gikk vi tilbake til hotellet for å slappe litt av før vi endte opp på en restaurant ved havet og ved siden av noen brautende svensker. Hadde så lyst å filleriste dem og forklare hva folkeskikk er, men lot være og gav dem heller noen heftige blikk.

  • Reise

Likes

Comments

Jeg kan ikke engang beskrive hvor hjemme jeg føler meg i Roma. Ikke bare er Roma en helt fantastisk by, men italienerne er utrolig hyggelige og ikke minst høyrøstede så en kan si jeg føler meg hjemme, haha.
Første dagen fikk vi både sett Colosseum, Trevifontenen, Den spanske trappen, Altare della Patria, Piazza Navona og og spist pizza i Trastavera-området.

  • Reise

Likes

Comments

Tenkte jeg skulle starte å blogge igjen og hva er bedre enn å begynne å blogge igjen fra Roma?
Nå har vi akkurat kommet hjem etter en dag ute på sight seeing. Er så mye å se i Roma og Colosseum stod selvsagt på listen. Jeg ble lurt til å ta et kleint bilde så der sto jeg da og var...klein...

  • Reise

Likes

Comments