Bildanalys

1. Det står inte vad konstverket heter, men det ska föreställa en far och hans son. Bilden är den första bilden längst ner i blogginlägget.

2. Bilden föreställer en far som håller hans skjutna son i famnen. Runt omkring bilden är det ett gammaldags rum. Det är en väldigt sorlig och känslosam bild.

3. När jag såg bilden så väckte det många känslor faktiskt, den är väldigt sorlig och utstrålar mycket förtvivlan. Bilden är väldigt mörk och dyster. Man ser i ögonen på fadern och sonen hur förtvivlade båda är. Man ser speciellt på fadern hur ledsen han är att förlora sin son. Konstnären har målat så att deras ögon skriker ut sorg och skräck. Det verkar som att sonen och pappan har en väldigt stark relation med varandra och det ser man i deras blick.

4. Bilden är väldigt mörk och dyster som sagt. Den är uppbyggd av mycket mörka färger runt omkring sonen och fadern, men de har gjort färgerna lite ljusare på personerna så att det syns mest. Konstnären har försökt förmedla mörker och sorg med sina färger.

5. Jag blir ledsen när jag kollar på bilden för den förmedlar en mycket stark känsla tycker jag.

6. Budskapet med bilden är nog kärlek, sorg och en relation mellan son och far.


Fakta om en konstnär:

1. Picasso Pablo

2. Född 25 Oktober 1881, död 8 April 1973.

3. Picasso var son till en teckningslärare som bodde i Malaga. 1895 flyttade han och sin familj till Barcelona.

4. År 1895 startade han konstskola i Barcelona och blev följande år intagen till konstakademin i Madrid.

5. Han började med linjestil och neoimpressionismens färgbehandling. Från 1901 blir dock hans målningar mer sorgsna och han målar mycket utdragna människor i förfall. 1904 börjar han måla lite mer harmoniska, varma bilder.

6. Hans målningar är väldigt annorlunda, med ansikten som har olika färger och former. Det är ganska surrealistiskt.

7. Jag valde bilden som är längst ner i inlägget. Jag tyckte att bilden var väldigt känslosam och uttrycker att kvinnan på bilden är ledsen eller orolig.

8. Jag var intresserad av hans konstverk och av hans historia så jag ville välja honom.

9. Picasso målade en period i sitt liv mycket personliga målningar. Som yttrade sig i en mängd målningar som speglar hans familjeliv och mänskliga konflikter. Hans nya målningar gav nya speglingar av Picassos personlighet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag startat med projekt 3. Jag har påbörjat att måla med både blyerts och akvarell.

Det som har gått bra är att jag blev nöjd med hur det blev, och det kommer nog bli bra när jag är klar ser det ut som.

Problem som uppstod var att jag måste måla på akvarellpapper istället för jag råkade att ta ett vanligt papper.

Likes

Comments

Hej! 

Idag har jag arbetat med projekt 2. Jag gick ut i skogen och tog bilder. Min kompis hade på sig tröjan med frågetecknet och så tog jag bild när hon stog i skogen. Bilden blev bra, jag redigerade den sen på photoshop och skrev ut den. Det som gick dåligt var att jag inte kunde photoshop så bra, men läraren hjälpte mig. 

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag påbörjat mitt bildprojekt 2. Jag sprejade ett frågetecken på baksidan av tröjan och sprejade och målade massa olika färger på tröjan. Nästa gång ska jag fota och då ska personen ha tröjan på sig och en svart mässa på sig.

Likes

Comments

Hej 

Jag är nu klar med mitt bildprojekt. Jag blev väldigt nöjd faktiskt. Mitt tema var känslor, och jag har fokuserat på att försöka framställa känsla av ensamhet och att hon är helt förkrossad. Jag har fokuserat på att uttrycka så mycket ensamhet som möjligt.

Jag sökte inspiration på internet, främst på tumblr. Jag sökte på ensamhet och där fanns mycket inspiration. Det är därifrån jag fick alla texter jag skrev runt bilden också. Det som inspirade mig var att jag gärna ville måla en bild som uttryckte ensamhet och sorg för att det visar mycket känslor. Jag kom på min idé av att kolla på tumblr somsagt.

Jag har andvänt tekniken scetch med blyerts. Jag har arbetat med den genom att göra olika kontraster och ljusare på vissa ställen och mörkare på vissa andra ställen. Jag vill uttrycka att när man kollar på bilden ska man känna att den handlar om ensamhet. Jag tror att jag lyckats med mitt uttryck, jag tror att det syns vilja känslor jag ville förmedla med bilden.

Problem jag har stött på är att håret blev lite fel tyckte jag, det är något jag inte blev så nöjd med. Blyertsen smetades också ut lite där jag inte ville att den skulle göra det och det löste jag genom att sudda bort det.

Jag är nöjd med det svarta som rinner ner, för jag tyckte det förmedlade mycket. Jag är också nöjd med hela kroppen och sketcherna.

Råd till andra som vill göra detta eller sketcha är att vara noga och försöka att inte smeta ut blyertsen. Också att göra fötter och händer i den storleken som passar med resten av kroppen.


/ Miranda Svanvik 9C

Likes

Comments

Hej

Idag har jag målat vidare på min sketch och det har gått väldigt bra. Jag valde att jag ska måla hela med blyerts istället för akryl eller akvarell eller något sånt.

Jag målade till att det rann ner svart färg från hennes hals och armar, och det tänkte jag skulle visa hur hon kände sig. Ensam och övergiven. Jag skrev också till text bakom henne och det ska jag fortsätta att göra nästa lektion.


Likes

Comments

Hej!

Idag har jag jobbat vidare på min målning. Jag sketchar och ska skriva text runt hela bilden. Jag jobbar med temat känslor och försöker förmedla känslan ensamhet och sorg.

Jag fick problem med texten för den råkade suddas ut lite, och fötterna var svåra att måla men jag fixade det.

Jag löste problemen med att sudda bort och göra om helt enkelt. 

/ Miranda

Likes

Comments