Första helgen för detta året börjar lida mot sitt slut. Jag har hunnit med middag hemma hos päronen, drilltävling, lite fest och en hel lat söndag, perfekt! Det är fantastiskt kul att vara i tävlingshallen och ännu roligare att vara det som bisittare, mitt mål är att till slut bli domare. Har slutat som aktiv och att vara tränare är inget jag är intresserad av, har testat och jag vantrivdes så mycket så detta är ett bra sätt att ändå vara involverad i min favoritsport på.

Imorgon börjar skolan igen, ska bli skönt att avverka det sista delprovet för denna period denna vecka för att sedan påbörja termin 8/9! Kan inte förstå det, jag ska påbörja min sista termin med kurser innan det är dags för examensarbete. Om ungefär ett år är jag förhoppningsvis nyutexaminerad ämneslärare. Denna utbildningstiden har verkligen varit en berg-och-dalbana, men än så länge är den omtentafri och bara det är något att vara stolt över.

Förra helgen var det nyår, firade med härliga vänner i Malmö. Värdparet hade fixat så fin dekoration och mat, så himla lyxigt att slippa ordna allt själv. Mamma och pappa kom hit för att montera min julklapp, taklampan från kartell. Jag är så glad över den julklappen, tack så himla mycket till världens bästa föräldrar.

Miranda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna veckan har varit en ledig vecka, en vecka som har bestått av sovmorgnar, onödigt filmtittande och mat. Inget plugg så långt ögat kan se. Om tre dagar är det ett nytt år, något som jag verkligen ser framemot. Jag hoppas att detta får vara lite mer utav mitt år än vad detta gångna året har varit. Jag hoppas på ett lite mer lättsamt år så att säga. Ett år som får bestå av roligare saker i livet än vad detta året har gjort, ett litet uppsving i kurvan. Det nya året ska firas in med en lång och fin kväll med vänner. Jag har redan förberett mig genom att köpa bubbel, skölja upp nyårsklänningen och målat glittriga naglar. Jag ser nyår som både ett avslut på ett kapitel men också en början på ett annat. Egentligen gillar jag inte tristessen kring allt som har med denna högtid att göra då kvällen oftast inte blir sådär perfekt som man tänkt sig. Om jag ska vara ärlig så blir ofta inte nyår så kul, men jag ska försöka att lämna mitt pessimistiska jag hemma och göra det bästa av kvällen och vem vet den kanske blir fantastik. Jag ska göra mitt bästa för att lämna detta året med stil trots allt och kliva in i det nya med nyfikenhet och förhoppningar. Och så kommer vi till detta med nyårslöfte(n)... Jag brukar aldrig ha nyårslöften, jag menar det känns bara meningslöst att ge sig själv förhoppningar om att man kommer hålla dem, och det gör man i princip aldrig (inte jag iallafall). Tänkte ändå att jag ska försöka mig på något eller några löften i år, känns som att jag har samlat på mig en del erfarenheter detta året som ger mig en viss tro på att jag kan komma på några bra. Oftast brukar människor vilja lova sig själva att börja träna, sortera hemma eller äta nyttigare, men det är lite för banala löften för mig och klyschiga för den delen. Jag vill försöka lova mig själv att fortsätta leva och nej inte bara det fysiska leva som att andas och ha blodtillförsel till sina organ utan även mentalt leva, alltså leva det som vi kallar livet. Ta risker eller chanser, prova nya saker, tänka på sig själv och sin egna hälsa, resa och träffa nya människor. Är ändå nöjd med mitt nyårslöfte, jag vill njuta av detta sista året på högskolan innan jag måste ut i den läskiga verkligheten och bege mig in i det där ekorrhjulet.

PS. Fick högsta betyget på en tenta i miljökemi som jag satt och skrev i en bil fram och tillbaka från en begravning, sjukaste.

Miranda
Likes

Comments

Närmar mig sakta men säkert ett årsdag. Det låter ju lite härligt, men det är inte något som är värt att fira att för ett år sedan jag blev sjuk. Förra jullovet bara kraschade allt, kanske därför jag har sådan ångest inför julen. Jag vill inte att den ska komma, kan vi bara skippa den? Men det bästa är ju att möta sina rädslor och det kommer antagligen att bli en fin jul, får bara försöka att sluta oroa mig. Jag är inte samma person som för ett år sedan, allt är helt annorlunda faktiskt. Och det är jag väldigt glad för. För cirka ett år sedan trodde jag inte att jag någonsin skulle orka något igen, jag trodde att jag skulle få plågas igenom resten av livet. Kroppen är fantastiskt så sätt att den har förmågan att faktiskt återhämta sig. Jag är inte hundra procent återställd, kommer förmodligen inte bli det heller, men jag är delvis återställd. Jag kommer alltid vara ärrad av den utmattning och ångest jag har utstått och nuförtiden kan jag verkligen känna i hela kroppen när jag är på väg åt fel håll. Denna vecka har varit en sådär inte jättebra vecka. Har känt mig tung, seg, stel, då vet jag att det är dags att vila. Känner verkligen att jag har jobbat en hel termin och att den lider mot sitt slut. Fy vad jag har presterat, men denna termin har jag också haft en massa kul. Jag har prioriterat vänner och att ha kul och att leva, trodde aldrig jag skulle kunna känna såhär igen. Jag är inspirerad av min egna resa, man läser om folk som går igenom sånt här och om de som aldrig tar sig igenom det. Jag tog mig igenom det, eller håller på att ta mig igenom det!

Miranda

Likes

Comments

​Inredningstoken är igång!

Miranda

Likes

Comments

Idag hade jag tydligen min sista session med kuratorn, hon sade upp mig helt enkelt. Kändes oväntat faktiskt, men enligt henne klarar jag mig själv nu. Och i och för sig så tror jag att hon har rätt, det är så mycket som har förändrats på så många plan och framförallt i hur jag tänker. Det känns ändå konstigt, men det är ett gott tecken att hon som professionell anser att jag är redo att möta världen själv nu, inte ensam för det är jag inte, men själv utan min ena krycka.

Jag kommer ihåg hur jag kände för ett år sedan. Jag var upp över öronen stressad över att jag skulle ha praktik igen. Praktik på ett ställe där jag vantrivdes och med en handledare som pressade oss. Jag gick och oroade mig över detta från sista dagen på första praktiken till sista dagen på andra praktiken, alltså i tio veckor... Utöver detta så var det arbeten som skulle skrivas, kalas som man skulle närvara på, träningar samt att tävlingssäsongen drog igång. Mitt i allt det här glömde jag bort mig själv, Miranda. Hon fick inget andrum och hon fick inte riktigt bestämma vad hon själv ville göra, men främst fick hon inte leva. Detta är så känslosamt att skriva om, skröt idag om att det var länge sedan jag kände mig ledsen och grät, men nu kom det en tår. Hur fan kan man låta något gå fel så långt? Hade jag vetat det hade jag aldrig gjort det, men en sak är säker. Jag ska göra allt i min makt för att inte inte leva igen, någonsin.

Mitt nya livsmotto är YOLO, för vad vi människor vet så lever vi bara en gång och det får man ta tillvara på. Vårt liv på denna jord är så himla kort i förhållande till jordens ålder. Det man inte gör är sådant vi kommer kunna ångra. Så nu försöker jag leva så mycket det går. Dejter, vinkvällar, resor, träning, familj och vänner är en del av allt som jag tycker är kul och som kryddar vardagen. Längtar så tills fredag/lördag då jag och Hanna drar till Schweiz för att hälsa på en kompis, fy vad vi ska ha kul! Ska svassa runt på Zürich gator i min nya vinterkappa och dricka massa vin...

Miranda


Likes

Comments

Hej alla, om där är några som läser. Kommer inte ihåg sist jag skrev här faktiskt, men det har varit fullt upp den senaste tiden med det såkallade livet. Ja det finns ju mer än sociala medier. Min sista VFU för utbildningen är avslutad, halleluja på det. Sex kurser kvar innan examensarbetet, bara att köra. Så nu har jag flyttat hem till min lilla borg i Kristianstad igen, skönt men lite tomt utan alla familjemedlemmar. Påbörjade denna helg med inte en utan två drinkkvällar, den ni! Kan man ska man eller vad är det man säger. Avslutade helgen med lite shopping och pizza framför film med Lovisa och Hasse. Har sådan dille på skor just nu, så himla farligt ska jag säga er. Beställde de fräckaste loafersen från HM igår, vågade gå lite crazy när priset är så bra (visar dem i collaget sen). Har dock varit duktig och sorterat ut mer kläder och skor, men där är mycket kvar. Jag är för sentimenatl helt enkelt, måste bli tuffare! Vill man ha nytt så får man ju göra sig av med sådant man inte använder, det säger ju sig själv. Får ta en ny omgång senare i veckan kanske. Nu ska jag börja fila på outfits inför Zürich- resan.

Miranda


1. Vans //2. HM //3. Vagabond //4. Gant //5. Flattered// 6. Flattered// 7. Dinsko

Likes

Comments

Förra helgen när mamma och pappa var bortresta passade jag och syrran på att åka på lite söndagstur. Vi hamnade bland annat på plantagen. Jag visste att jag gillade att kolla på växter, men att jag skulle bli så förtrollad kunde jag inte ana. Jag ville köpa allt och jag hade kunnat gå där inne i timmar. Hittade så massa fräcka gröna växter, så nu vill jag bara köpa ännu fler till min växtfamilj. Bjuder på lite inspo, samt en egen bild på min älskade kaktus.

Miranda

Likes

Comments

Mamma klagade på dålig uppdatering och jag kan inte annat än att hålla med henne, men det har varit ganska fullt upp. Förra veckan avslutade jag min matematikkurs, den sista matematikkursen för min utbildning. Jag och Patricia hade fullt upp med att få ihop våra uträkningar till alla uppgifter. Denna veckan som har gått har jag påbörjat min fjärde och sista praktikperiod. Jag är tillbaka på min gamla grundskola för fyra och en halv vecka vfu och det är så kul. Det känns underbart att få den där exalterade känslan som man får inne i magen när man verkligen vill göra något. Har längtat och väntat på den känslan länge nu...
Just nu har jag kemi med årskurs nio så jag håller i sex lektioner per vecka. Det bästa är att båda klasserna gör samma sak så jag har möjlighet att förbättra mig hela tiden eftersom jag får "göra om" alla lektioner.
I helgen var det kusinkalas på schemat och idag har jag och mamma sorterat en massa, älskar verkligen att kasta saker har jag insett. Och ja en sorglig sak, min trofasta dator valde att gå i pension så nu har jag en ny ung fin och modern dator. Jag är än så länge nöjd, den är mindre, lättare, snyggare och smidigare än den gamla.

Miranda

Likes

Comments

I tisdags efter att jag hängt med Lovisa hela dagen så åkte vi spontant för att plocka svamp. Kan låta som en fin idé såhär i början av hösten, men om man har noll svampkunskaper så är det ingen bra idé. Men vi hittade många olika svampar både små och mycket stora. Vi hittade en i speciell form som såg sjukt läskig ut så den rörde vi inte, i efterhand har vi fått veta att det var en blomkålssvamp, en riktig delikatess tydligen.

Igår var jag på yoga och fy vilket hårt pass hon körde med oss. Till och med så att killarna frustade och stönade där bak i idrottshallen. Har fruktansvärt ont i bröstmusklerna idag haha.

Imorgon är det fredag och helg. Första gången på evigheter som jag inte ska åka hem till mina föräldrar över helgen. Det medför ju alltid en liten stress att packa fixa och åka fram och tillbaka så jag valde att stanna denna helgen. Jag tycker också att det är bra träning för min ångest som jag hade över detta förut. Nu är jag mogen för det, små steg säger dem ju att man ska ta det i. Imorgon väntas eventuell vinkväll och jag är taggad!

Miranda

Likes

Comments

Inledde helgen med en lyckad tur på väla med syrran, både nya jeans och en ny tröja. Hittade även en perfekt korg att ställa min kaktus i, ni anar inte hur jag har letat, i-landsproblem...

igår blev det lite drillning med tjejerna följt av middag ute. Alltid mysigt och träffas och framförallt att få hänga med mr William lite. När jag var på väla kunde jag inte hålla mig när jag hittade sötaste lilla sticketröjan, så jag köpte den till honom...

Innan jag satte mig på tåget idag så gick vi en tur i skogen med farmor och Max. Han blir alltid lika glad, vår älsklings-vovve.

Miranda

Likes

Comments