Har haft en ganska lugn vecka, bar två dagar i skolan. Just nu när vi har kurs i Helsingborg tar det nästan 4 timmar att pendla fram och tillbaka och det är verkligen tröttsamt... Men bara att hålla ut en eller två veckor till!

Miranda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter skolan idag så gick jag ut på en promenad. Verkligen behövligt att bara fä en stund för sig själv och det är ju även fantastiskt vackert i skogen just nu. Nu är jag på väg mot mina och Patricias VFU elevers årliga cabaret, ska bli spännande!

Miranda

Likes

Comments

Spenderade en dag i Helsingör. Besök på Kronoborgs slott, lunch, fika och fönstershopping med härliga människor. Fantastiskt mysig stad som alltid är värd ett besök.

Miranda

Likes

Comments

En ledig onsdag, underbart. Spenderade dagen med att bland annat inhandla en ny växt. Har verkligen fått "växtdille", så kände att jag behövde en Monstera i min lilla växtfamilj.

Miranda

Likes

Comments

Sista veckan på VFU:n är klar! Och fina omdömen blev det från handledaren, känns fantastiskt. Detta firades såklart ordentligt med en riktig fredagsmiddag med Dennis, följt av mys framför tv:n. Man vill inget annat än bara slappa nu efter dessa fem intensiva veckor kan jag lova.

Veckan har varit ganska fylld med saker och helgen fortsätter i samma anda. Kalas för Hanna, bowling, träning och kalas för Gustaf. Det är bara att köra!

Miranda

Likes

Comments

I fredags ringde min mamma och tio minuter senare lade jag på luren ganska ledsen. Eller kanske mer chockad... Det känns faktiskt helt surrealistiskt, detta händer ju alla andra inte vår familj. För att klargöra så har en nära släkting blivit sjuk och det gör inget annat än att smärta i mitt hjärta just nu. Efter ett dygns ledsamhet som inte riktigt ville lämna så har jag ändå insett att jag inte kan påverka sjukdomsförloppet och det som sker sker. Däremot kan jag vara där för personen och hela familjen, jag kan också se till att ta vara på tiden som är just nu. Detta ger mig ändå en okej känsla ett tag och sedan helt plötsligt så är man nere i botten för någon minut igen och tårarna vill fram.

Detta gjorde att jag åkte hem igår för att vi alla skulle vara tillsammans. Det var inte meningen men jag kände att jag behövde det för att prata och krama av mig.

Miranda

Likes

Comments

Beställde hem nya skor för två dagar sedan och idag hämtade jag dem på posten, otroligt snabb leverans! Det blev ett par nya löparskor från Nike i blått denna gång. Tänkte inte beställa det nu, men de hade någon kampanj så de var 300 kr billigare så jag passade helt enkelt på.

Igår efter "jobb" så fick jag ett ryck och helt plötsligt var lägenheten städad, köksbordet flyttat och tavlorna på tavellisterna utbytta. Att möblera om och dekorera om är ju en av de roligaste sakerna jag vet och det är även avslappnande. Alla mår ju bättre av att man lever i en miljö där man trivs. Mina kort som jag köpte i naturbokhandeln på Öland i somras åkte även äntligen upp på väggen. Så nu kan jag njuta av att se dem inte bara av vetskapen att jag har dem.

Miranda

Likes

Comments

I helgen åkte jag och Dennis hem till mina föräldrar för middag och spel, på lördagen åkte vi vidare mot Mikaelas inflyttningsfest i Malmö. Och söndagen, den bästa dagen denna helgen spenderades med att inte göra någonting nästan, dagen bestod endast av ett biobesök. Bridget Jones' baby var i klass med de andra två filmerna och helt klart sevärd!

Nu jobbar jag på att ta mig igenom veckan utan att inte glömma att andas. Skolan, VFU, drill i Bjuv, drill i Ekeby, vänner och familj drar alla i mig lite just nu... Varför ska allt hända samtidigt?!? Men tar det dag för dag och i slutändan så vet jag att allt kommer att lösa sig.

Till något lite roligare, mamma verkade sugen på en greklandsresa till nästa år och vi ska boka Krakaow till påsk. Då detta år inte varit någor resår precis, så kan jag inte annat än längta. Bjuder på två godingar från Paris förra året, vive la France!

Miranda

Likes

Comments

I början av detta år fann jag något som verkligen har hjälpt mig i min vardag med allt som hör där till, yoga. Jag är en person som väldigt lätt faller i stressfällan, jag har väldigt nära till att få problem med magen vilket påverkar en psykiskt på grund av stress. Detta gör att man måste lära sig att känna igen sina egna signaler för att inte falla dit, och det har jag absolut, men jag har ändå svårt att slappna av och verkligen stänga av huvudet.

Jag fick nys om yoga, något som man kan utföra hemma med hjälp av youtube, fantastiskt praktiskt! Med hjälp av en instruktör på andra sidan jorden kan man utföra runt 20 min yoga hemma själv varje dag. Detta har verkligen hjälpt mig att slappna av, för under dessa minuter så släpper man allt och bara fokuserar på kroppen och andningen. Starkt tips till alla där ute som precis som jag stressar och har svårt att slappna av, yoga för din skull!

Miranda

Likes

Comments

Har en hel del att berätta. För en vecka sedan snart så började jag på min VFU på en skola i mitt närområde. Det är fantastiskt kul än så länge och jag hoppas att det ska fortsätta att kännas så hela perioden, känns som jag har gjort rätt yrkesval.

Förutom det så åkte jag hem till mina föräldrar över helgen för träning bland annat. Någon gång i månaden tränar jag den största gruppen i Ekeby, och hade väldigt roligt i lördags. Tjejerna är så suveräna och kunskapstörstande! Jag och Amanda valde att gå ut och äta och efter det träffade jag Hanna för en drink, mysig kväll. Jag och Hanna stötte även på en annan gammal vän ute, och alla tre hade så roligt, ville inte lämna när jag skulle åka hem.

Nu är jag på väg hem mot Kristianstad igen för ytterligare en vecka. På lördag kommer alla landskapsvetare hem igen från sin Sverigeresa och det ser jag framemot, det väntas bland annat kräftskiva på lördagkväll.

Miranda

Likes

Comments