Måndag, ny vecka, nya möjligheter, ny kurs och en fin dag. Påbörjade äntligen läsårets näst sista och enda kurs på HKR, som jag har längtat. Det känns helt plötsligt som vanligt igen ihop med min lilla klass i rätt byggnader. Imorse så cyklade jag direkt till affären, hade verkligen noll saker hemma. Fortsatte förmiddagen med en liten promenad i det fina vädret innan föreläsningen. Efter föreläsningen köpte jag och Lena pizza och avslutade med film: sleepless in Seattle, en klassiker som jag aldrig har sett fören nu. Nu har jag precis pratat med både mamma och syrran i telefon och dem hade det bra i Ekeby. Har haft en bra dag i dag, kan verkligen känna det och det är underbart! Ja visst är jag lite trött och huvudet hänger inte alltid med till hundra procent, men känslan har varit bra! Ljus, tv och soffan är det nu som gäller, får ju ladda för min lediga tisdag imorgon då det ska tvättas...

Miranda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår så började jag fundera på något som har funnits i mitt huvud från och till i många år. Enda sedan jag var barn har jag uppskattat egentid i form av att vara ensam och kolla tv eller bara pyssla inne på mitt rum eller ute. Jag har bortsett från vad många tror inte lidit något särskilt av detta, utan jag har valt det. Jag uppskattar och älskar att umgås med folk, men har alltid behövt den egna tiden. Jag har också haft en egenskap i många år i form av blyghet i nya sammanhang, något som jag antagligen inte är ensam om. Denna egenskap har dock försvunnit mer och mer med åldern som tur är. Dock så blir blyghet i kombination med det tidigare nämnda lite farligt ibland... Det har gjort att jag hellre stannar hemma eller inne även om jag vet att där händer något i min närhet på campus och så för att jag är lite feg. Vi är tre i min klass, ja TRE! En av dem är uppvuxen i Kristianstad och har hela sitt liv med tidigare vänner, aktiviteter och familj här och den andra är lika gammal som min mamma och bor inte här. Detta har gjort det oerhört svårt att träffa folk att umgås med i Kristianstad, svårare än vad jag trott.

Nu när jag håller på att granska mitt liv inifrån och ut så vill jag bara jämföra med en metafor. Jag tänker mig mitt liv som ett rum som jag nu har tömt på alla möbler och just nu försöker jag bara sätta in de möbler jag gillar och finna harmoni i dem, samt kanske addera något nytt. Något som jag verkligen vill förändra är min sociala situation här, och det passade jag på med att göra redan igår lite sådär spontant. Det är en ny möbel som jag vill ha i mitt rum. Minska lite på den så kallade ensamheten som råder ibland.

Miranda

Likes

Comments

Veckans fråga tror jag... Ibland undrar jag när mitt huvud ska fatta att jag klarar saker bra ändå och kan trivas på ställen fast jag inte tror det. Känns som det kvittar hur många gånger man motbevisar sig själv så vill ändå inte hjärnan registrera det.

Idag har varit en slappedag. Det enda nyttiga var nog tvätten som tvättades. Idag så fick jag även målat lite med akrylfärgerna. Det är kul och rofyllt att måla, en ny favorithobby. Man är ju ingen konstnär precis, men vad gör det? Provar mig fram så gott det går.

Gick även ut ikväll och snodde en gren från en sälg här utanför. Ja kände mig lite hemsk, känns som det går emot mitt natur-jag och dra av grenar från ett träd, men det räknas väl inte om inte någon såg?

Imorgon har jag bara en plan än så länge, får se om det även blir simning, dock bara om jag orkar och känner för det. Jag lever lite så just nu efter känsla och ork, precis som jag ska, även om jag hatar att begränsa mig själv. Men jag gör ju det för mitt egna bästa och det är något man måste påminna sig om konstant. Måste erkänna dock att jag längtar till nästa vecka när matematikkursen startar och man kan få lite rutiner i vardagen igen så smått. Tror det kan hjälpa mig, ordning är ju något som alltid passat mig och nu smygs det så smått in igen.

Miranda


Likes

Comments

Jaha vart har dagen tagit vägen? Klockan är halv fyra och det känns inte som jag gjort något, kanske beror på att jag inte lämnat området där jag bor. Jag har iallafall städat och packat lite inför helgen. En läkartid imorgon gör att jag måste åka hem, då jag fortfarande är listad på den vårdcentralen plus att det är lättare att få tider där. Känslan av nystädat är underbar, allt ser så fint och orört ut.

Andra tankar idag... Jag måste ta tag i mina sömnproblem, känns hopplöst, men hoppas läkaren kan hjälpa imorgon. Solen skiner idag däremot och det känns alltid lika fantastiskt, så jag ska snart dra på mig ytterkläder och mina solisar för att ta mig mot tåget. Nästa helg vankas det drilltävling i Linköping, jag är taggad på att se allas program och dräkter för i år. Det bästa ska ändå bli att träffa alla igen, de är så mycket kärlek för mig och det behöver jag nu.

Hämtade ut min nya matematikbok idag också på posten. Den verkar bra, nästan lite sugen att smygläsa i förväg. Handlar om vilken matematik man lär ut i skolan och hur antar jag. Bjuder på lite bilder på mitt nypiffade hem.

Miranda

Likes

Comments

Passade på att dra in lite av våren i min lilla etta denna vecka. Jag erkänner att det är solens fel, jag fick feeling helt enkelt. Konstigt nog så blev det i form av rosa influenser? Vad hände där liksom? Jag är ju inte den rosa typen om vi säger så, tror att min favoritfärg alltid har varit blå enda sedan jag var liten. Har varit väldigt flickig samtidigt som jag aldrig varit rädd för de "pojkiga" sakerna. Hade allt från barbies till bilbanor när jag var liten, haha. Jaja tillbaka till vårinrednigen... Så lite omfördelning och tillskott bland kuddfodralen, nya rosa ljus och färska blommor så har man helt plötsligt en ny känsla. Tänk att så lite kan förändra så mycket, less is more!

Miranda

Likes

Comments

Något som jag tänkt mycket på den senaste tiden är att man skulle uppskattat att vara barn mer än vad man gjorde. Jag kommer ihåg längtan efter att växa upp så fort som möjligt, gå klart grundskola och gymnasie följt av universitet och flytt. Nu står man där med 1,5 år kvar på universitetet med egen lägenhet i en annan stad, är man så lycklig som man hoppats? Jag säger inte att jag är olycklig, tvärtom just nu. Tog ett viktigt beslut i veckan som höjde min "lyckometer" kanske med hjälp av vårsolen dock... Men jag tänker på alla ansvar som kommer med att vara vuxen, samt hälsan som man helt plötsligt blir väl medveten om. Man ska göra allt som man sett mamma och pappa göra hemma och lite till som man inte alls visste att de ens gjorde. Ibland bara önskar jag att man kunde prata med sitt tioåriga jag och förklara att man ska vara tacksam och njuta av varenda dag och timme, för helt plötsligt så fylls dagarna med massa måsten. Ibland kan jag inte förstå att min 23-åriga födelsedag väntar, hur kan det vara så när jag fortfarande är 17??? Tiden bara rinner ur händerna på en, och jag har insett vikten av att ta till vara på alla de bra stunderna i livet. Och så är det det här med hälsan, hallå vad hände efter den 20:e födelsedagen? Man blir välkomnad av alla de krämpor man ärvt från diverse personer i släkten så som värk i händer och migrän till exempel. Så utöver allt man måste ta ansvar över själv så ska man brottas med kroppen, toppen! Det var ingen som förberedde en på det tyvärr, men de vågade väl inte berätta för då hade man väl aldrig velat växa upp. Så alla barn där ute, njut, lek som om där inte fanns en morgondag! Hälsningar en bitter ung kvinna i sina så kallade "bästa" år...

Miranda

Likes

Comments

Vilken bra dag det var idag faktiskt. Efter gårdagens ångestfyllda dag så var detta härligt. Vaknade typ kvart över sju, tog mig ut på promenad och utförde lite mindfulness på vägen. Fortsatte med frukost och dusch innan jag promenixade ner till stan för lunch med Patricia och Lovisa. Den lunchen blev till en heldag för mig och Lovisa iallafall. Sedan tvätt och middag. Nu väntar en lugn kväll, ska snart lägga mig på spikmattan som kom på posten idag, har verkligen längtat efter den! Åh en annan sak med, fixade äntligen kort till simningen med, så det kanske blir lite simning imorgon då.

Satsar på en minst lika bra dag imorgon med!

Miranda

Likes

Comments

Fick lite feeling att prova göra ett kollage på massa fina saker som man som student kan drömma om ibland. Drömmen är ju att fylla ett större boende (mer än 27 kvm) med massa fina inredningsprylar! Ja mitt kollage är inget pro-kollage, men ändå.

Ljusstake, Svenskt tenn, Kruka, Lyngby, Lampa, Kartell, Ljusstake, Klong, Vas, Svenskt tenn och Bricka, Svenskt tenn

Är en sucker för Svenskt tenns saker, men dem är lite väl dyra för studentbudgeten, men drömma får man!

Miranda

Likes

Comments

Livet är ett tufft spel som man ibland får kämpa sig igenom och ibland bara går allt som på räls. Dagen idag har varit mycket på många sätt. Vi kan väl börja med en positiv sak, VÅREN ÄR HÄR! Idag var den det iallafall. Att äntligen få stå i solen, med tunnare jacka och bara andas i den speciella luften igen är helt underbart. Jag har längtat så mycket efter det, hoppas verkligen på ny energi inför resten av terminen. Den mindre trevliga delen är att jag numera är single lady igen... Efter någon månads känsla, pratstunder med familjen så tog jag i tisdags ett tufft beslut. En stor sten trillade från mina axlar när jag insåg att det var denna delen av mitt liv som behövde förändras, jag som undrat i mer än två månaders tid vad det är som måste förändras, så har det varit framför näsan hela tiden. Men det är väl ofta så att man inte vill inse att man ibland måste göra jobbiga saker för att det sedan ska kunna bli bättre, jag tror absolut att jag tagit rätt beslut och nu vill jag bara se framåt! Dennis är en av de finaste människor jag har haft i mitt liv, så jag önskar han all lycka, men för att jag ska kunna gå vidare så var detta tvunget.

Nu vänder vi och avslutar med något positivt också. Jag vill här och nu tacka alla mina vänner som funnits där denna vecka när jag har behövt ringa, skriva eller gå ut på promenad med någon. Detta trots att jag känt att jag halvt försummat dem det senaste halvåret, dags att förändra det. Nu vill jag bara umgås med er och även finnas där för er när ni behöver.

Miranda

Idag tog jag fram solisarna igen, dock med mitt numera kortare hår. Frågan är om man ska låta det växa ut igen eller ej??? 

Likes

Comments

Vilken dag, det doftar vår även om det blåser en del. Var på promenad med farmor innan idag och det var helt magiskt. Denna vecka har varit bra, stan helt klar med min essä, vilket betyder ca 2 veckors ledighet innan nästa kurs. Ska under den tiden bara vara snäll mot mig själv och ta hand om mig.

Ikväll kommer mormor och morfar hit på pizza innan de ska åka på semester och innan jag åker hem igen. Åker till Kristianstad imorogn, ska ta tag i ett par saker som behöver ordnas. Tänk vad lite förändringar i livet kan göra för hälsan...

Miranda

Likes

Comments