Ett tag efter jag började må "dåligt", gillar inte säga det så men ja, gick in i vinterhumör, så bad mamma mig att skriva. Hon bad mig skriva ner något litet positivt som jag är tacksam för varje dag i en skrivbok. I början kändes det lite fånigt, men nu tycker jag att det är nu fantastisk sak. Tro det eller ej, men det hjälper faktiskt. Man glömmer bort att man är seg ibland, har svårt att fokusera eller att man har en "sämre" dag. Fokus blir på de små sakerna i vardagen som är positiva och mest betydelsefulla, så som en fika, en promenad eller ett skratt. Så rådet till alla som saknar solens ljus lite extra just nu, ta tillvara på nuet.

Miranda

Likes

Comments

Detta är en fråga som poppade upp i mitt huvud igårkväll när jag satt och kollade på ett tv-program. I programmet pratade de om att man ska uppfylla de drömmar man har och bara leva, och det var då jag började undra om jag ens har några specifika drömmar? Jag blev nästan lite besviken på mig själv när jag insåg att jag nog inte har några specifika drömmar, eller iallafall inte några jag kan säga på stående fot.

Att gå färdigt min utbildning är väl ett mål men inte en dröm som skulle kännas fantastik att uppfylla. Efter lite funderingar så är en dröm att bo eller iallafall köpa ett boende utomlands, gärna i Frankrike som jag känner nu, tänk att jobba på svenska skolan någonstans och svassa omkring på Paris gator när man är ledig, hur drömmigt? Djupt inom mitt akademiska hjärta så är en dröm att doktorera också, inom vad är väl inte fastställt, men hur coolt hade det inte varit att få forska på något man verkligen brinner för? Troligen inom matematikdidaktik. Sedan är en dröm såklart att göra en resa ner vid Australien och Nya Zeeland, samt till Grönland. Många i min ålder passar på nu när de är unga, men jag närmar mig slutet av min utbildning istället, och det är ju härligt på ett annat sätt. Jag får spara pengar när jag börjar att jobba istället. Okej, en annan dröm är att skriva en skönlitterär bok, fråga mig inte varför, men att skriva historier när jag gick i skolan var alltid kul. Sen vill jag vid en punkt i livet flytta till Småland, inte så världsomvälvande men det är en plats där jag alltid har trivts.

LIte drömmar har jag ändå verkar det ju som, härligt! Även om de inte är superextrema eller äventyrliga.

Miranda

Likes

Comments

Dagen har spenderats i skolan med opponering på examinationsuppgiften, följt av middag med familjen. Jag och Dennis firade lite i helgen istället så ikväll valde familjen att gå ut på restaurang för att fira pappa som snart fyller 45! Imorgon är jag ledig så det får nog bli en promenad i skogen med Max.

Miranda

Likes

Comments

Dagen har spenderats på stan. Skulle bara fönstershoppa men... ja man kan ju inte hålla sig! Nytt kuddfodral i vårmönster, blus, färger att måla med och en väska. Unnade oss även en lyxfika på duvanders, en god semla blev det. Lyxandet fortsatte, pizza och mellokväll blev det med. Dock sitter jag här nu med en opponering som jag förbereder, men man ska ju passa på när man har energi!

Miranda

Likes

Comments

Eftersom jag åker hem från Kristianstad på tisdag, så firade vi lite förtidig allahjärtansdag igår redan. Jag lagade god mat med efterrätt, kvällspromenad och utbyte av presenter. Jag gav en egenmålad tavla och en trisslott, tyvärr ingen vinst...

Miranda 


Likes

Comments

Idag så åkte jag hem till Kristianstad igen. Jag piffade till lite här hemma, handlade mat, promenerade med Lena, lagade tacos och träffade Dennis. Så himla bra dag, nu ska jag snart ladda batterierna lite inför morgondagens föreläsning.

I affären unnade jag mig lite lyx och köpte "blommor", eller ja det blev bara grönt i form av bland annat eucalyptus, men ack så vackert!

Miranda

Likes

Comments

Kom på att jag nog inte har delat med mig av förra helgens tävling. Mina småtjejer skulle tävla med både juniorer och seniorer, men pga mitt nuvarande tillstånd så åkte jag med min tränare så jag var framme vid tävlingen vid lunch istället för morgonen. Det gick bra ändå, hann dit innan min duett körde, och det blev en nolla, så stolt, vilket även gav dem silvermedaljen!!! Så bra avslut på deras säsong! Det var även så fantastiskt att träffa alla härliga personer i deillamiljen igen, jag mår så bra med dem. Trött och lycklig kom jag hem åtta på kvällen igen, och avslutade dagen med långpromenad med Max.

Miranda 

Likes

Comments

Ja jag skulle ju inte handla inredning detta år.... men idag på Erikshjälpen kunde jag inte motstå en liten vas/urna i kinesisk stil. Jag bara fastande för den, så otroligt vacker. Dessutom var den prislös så väl framme i kassan behövde jag bara betala 29kr, ja men man tackar!

Har förövrigt börjat läsa min kurslitteratur i denna kurs, så flummigt! Alltså verkligen inte min grej, det är därför jag håller på med naturvetenskap, klara saker, inte flummigt velande om sånt som diskriminering, fördomar, makt, etc.

I veckan förväntar jag mig att åka till Kristianstad, har bokat klipptid (äntligen) och ska bland annat träffa Mikaela och ja jag vill styla om lite hemma så det blir nog bra. Sedan åker jag till mina päron igen för en spadag bland annat.

Miranda

Likes

Comments

Började dagen 8.00 när jag gick hemifrån min lägenhet i Kristianstad, mötte upp studietjejerna i Lund för att förbereda inför seminariet imorogn, hängde med Anna till Nova Lund för shopping och fika, åkte tåg till Landskrona, åkte hem till farmor och farfar, åkte med mamma hem till Ekeby. Vilken dag! Så nu ska här slappas framför teven innan läggdags.

Funderar på om jag ska på tävling i helgen eller inte, men har ställt in mig på syrran tekalas iallafall! Packade ner en ljusblå klänning (kan man ha det i januari?). Om inget annat så kanske den lyser upp den lite mörkare tillvaron för tillfället!

Miranda

Likes

Comments

Har hamnat i ett sorts utmattningsläge just nu. Detta har tyvärr resulterat i att jag har fått bromsa in livet lite för att orka med det absolut viktigaste. Därför har den senare veckan enbart bestått av massa promenader och avslappning/yoga. En tenta ska göras på måndag, den första jag ej knappt pluggat till, hoppas ändå mina kunskaper från VFUn och rapportskrivandet ska hjälpa lite. Men som alla säger vad är 3 missade HP mot hälsa?

Miranda

Likes

Comments