Som ni kanske förstår ligger jag kvar i soffan även idag hade hög feber tog då en Ipren så jag kunde sova lite, för jag sov sjukt dåligt inatt antagligen pågrund av feber. Men efter att sovit några timmar och iprenen hade verkat så var febern borta och den höll sig borta några timmar. Men nu är den påväg tillbaka. Jag sysselsätter mig med att kolla på massa tv men idag kom ju ett nytt avsnitt av Riverdale ut och det var ju typ dagens höjdpunkt. Den serien är en riktig favorit, har ni kollat på den ? Om inte gör det!

Denna vecka blev ju inte riktigt som tänkt, tanken var att Elke idag skulle ridas men så blir det inte hon får nog istället vila. Hon fick verkligen en lugn igångsättning. Jag hoppas febern ger med sig snart så jag kan rida henne.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Såklart är det nu min tur att ligga däckad i soffan pågrund utav feber. Så segt att bli sjuk igen känns som jag nyss var sjuk. Mest irriterande för man hamnar så mycket efter i skolan, man ligger hemma och blir stressad över att man vet att man missar massor. Jag hoppas inte febern sitter i allt för länge utan att den ger med sig ganska tidigt. Vet ju dom som haft feber i över en vecka, jag hoppas inte jag är en av dom.

Likes

Comments

Jag är så enormt less på detta väder nu! Jag vill ha sommar eller en resa. Jag längtar varje dag efter sommar och efter studenten. För något jag bestämt jag ska göra året efter studenten det är att resa. Jag vill på hösten å vintern kunna åka iväg till några varma länder och lite ovanliga ställen. Inte det ställen som alla åker till . Jamaica verkar vara sjukt fint och det är varmt, Johanna Lassnack var ju i Kap Verde och även där verkar det vara sjukt fin och varmt ! Det är verkligen solen och värmen jag vill åt. Jag blir så sjukt påverkad av vinterhalvåret, trött och orkar inte ta tag i något jag vill helst bara sova hela dagarna. Jag kommer börja spara pengar redan nu. För det kostar ju att resa och jag tänker om jag börjar spara nu så har jag en bra början.

Har ni något dröm semester ställe? Jag skulle hemskt gärna vilja åka till Maldiverna det verkar så sjukt fint där, men också dyrt. Men det är säkert en upplevelse. Sen skulle jag också vilja åka på safari, tänk att se vilda djur i deras egna natur, det är nog en upplevelse! Ja att jag längtar efter studenten och värmen är det ingen tvekan om. Synd bara att jag har två och ett halvt år kvar innan det är min tur... Men förhoppningsvis kommer solen och värmen om några månader i alla fall!

Längtar tillbaka lite extra till Rhodos idag !

Likes

Comments

Jag tog mig alltså aldrig till skolan idag, inga tåg fick och ingen ersättningsbuss kom. Så jag fick stanna hemma. Jag gjorde klart i stallet och tog in hästarna redan vid 14 tiden. Det blåste och snöade så enormt och dom stod bara och hängde, dom var väldigt nöjda med att få komma in i det torra .

Jag är så less på vintern nu för vinter är det ju verkligen. Har kommit en meter snö och nu kommer det ännu mer plus snöstorm. Eftersom det nu är en riktigt vinter så hoppas jag på en riktigt sommar också med varma dagar !

Likes

Comments

Egentligen är jag inte ens brydd över att Peder andra året i rad tog hem Jerringpriset. Det visar bara hur stort ridsport Sverige är, oavsett om vi röstar 20 gånger var så visar det ändå hur stor denna sport faktiskt är i Sverige. Jag hoppas att det tas emot bättre detta år och att ingen förminskar Peders prestation. Han är en stor förebild och han lyckas visa att även ridning är en sport som man får kämpa hårt i för att lyckas !

Jag sitter just nu på pappas jobb och väntar på att jag ska kunna ta ersättningsbuss till Ånge. Alla tåg nu på förmiddagen är inställda då det både snöar och blåser. Vi får väll se om jag tar mig till skolan 😅Jag hoppas att blåsten lugnar ner sig mot eftermiddagen annars får Elke och Sune vila idag.

Likes

Comments

Nyss suttit med min kalender och planerat upp kommande vecka samt tävlingssäsongen 2018. Jag har även skrivit upp mina mål i övrigt för 2018 när det kommer till hästarna med även privata mål. Något jag även ska börja göra i år är att skriva upp mål för varje månad ett för varje häst plus ett privat mål. Sedan i slutet av månaden ska jag utvärdera och se om jag uppnåt månadens mål och se hur det gått.

Mina mål för Januari månad är:

Sune: Komma in i en bra ridning, hitta bra teknik och hitta ännu mer knappar på honom.

Elke: Stärka henne i den förvända galoppen och i slutet på månaden kunna ta snävare svängar i den förvända galoppen.

Sen har jag ett privat mål men det är som sagt privat och det håller jag för mig själv.

Likes

Comments

Jag hade då förväntat mig att Elke skulle busa, hoppa och flyga fram i ridhuset, men riktigt så blev det inte. Hon joggade lugnt runt ridhuset med nosen i backen. Hon fick jogga ett tag för att komma igång i kroppen och för att få ut lite energi. Det blev ändå en bra start för henne. Hon har ju inte gjort något på två veckor endast gått och skrotat i hagen så att starta igångsättningen men lite lugn löslongering blev bra. Det gäller ju att inte rivstarta och börja tokrida nu, även om jag helat skulle vilja det 😉 Utan nu första veckan så blir det longering några dagar innan jag hoppar upp och joggar igång henne med lösgörande övningar. Jag ser verkligen framemot att få rida henne igen. Hon är ju en dröm att rida, så himla rolig att jobba med.

Likes

Comments

Då var första skoldagen på denna vecka avklarad. Idag på skolan kommer två tjejer och föreläste om arbetsmarknaden och pratade om vilka jobb man kan få direkt efter studenten och även kanske nu. Även om att det är dax att söka sommarjobb. Har ni fixat sommarjobb inför sommaren ? I så fall vad?

Nu väntar jag på att maten ska bli klar, efter vi har ätit middag ska vi åka ner till lilla ridhuset med Elke och släppa lös henne och longera henne lite. Tror hon tycker det är på tiden att hon får börja jobba igen, vila tycker hon är så onödigt.

Likes

Comments

Nyss hemkommen från fotbollsträning och det fick bra förutom att jag sträckte framsida lår ordentligt... Blir så arg nu när vi äntligen kommit igång då sträcker jag mig och det kändes rejält... Jag får se hur det känns på tisdag men jag kommer antagligen vara med på fysen och göra det övningar som inte berör låret. För att få en sträckning att läka så är det ju tyvärr bara vila som gäller 😩 Skir också! Vi får väll se om jag kan gå imorgon 😂

Imorgon ska även Elke sättas igång nu har hon vilat i två veckor, något hon tycker har varit extremt onödigt mem jag tror det har varit bra för henne. Vi börjar med att få bort lite överskotts energi då jag inte törs hoppa upp på henne direkt imorgon, så vi åker till lilla ridhuset och släpper lös henne för att sedan longera henne. Vi kommer nog longera henne några dagar innan jag sitter upp och rider. Bättre att vara på den säkra sidan än att något ska hända.

Likes

Comments

Från och med April 2018 kommer jag ha möjlighet tillsammans med min mamma att ta emot 1 ponny på tillridning, inridning, utbildning och försäljning av ponny. Jag är 16 år och har ridit hela mitt liv, jag har tävlat upp till och med LA:P1 ( dressyr )på ponny och upp till MSV:A (dressyr)på storhäst. Ponnyn jag har nu har jag och min mamma hitills utbildat till LA:1.Min mamma har tävlat storhäst till och med Intermediare 1(dressyr). Hon har också ridit in flera unghästar och har därför stor unghäst vana och hon har utbildat sin storhäst helt sjäv upp till Intermediare 1.

Vi har ett stall med 4 boxar och stora hagar. Här får hästarna mycket utevistelse och varierad träning. Vi har grusvägar att rida ut efter samt raksträckor med sand där vi kan konditions träna så din ponny får bästa möjliga träning. Vi har även ridbana på gården. Vi är dressyr ryttare så det är dressyr vi kommer tävla eller utbilda din ponny i, men vi varierar träningen med lite markarbeten och uteritter.

Vi har möjlighet att ta emot som minsta ponny liten C .

Pris 5000kr inkl moms, i priset ingår ridning 5-6 gånger i veckan, uppstallning, full skötsel av ponnyn, hö/ hö silage och kraftfoder. Skoning, ev. veterinär och ev. tävlande tillkommer.

Vi har F-skatt

Hör gärna av dig så kommer vi fram till ett bra upplägg för just din ponny.

OBS inga problemhästar!

Likes

Comments