Ni vet när man ska åka bort och lämna hästar och katter hemma och någon annan ska ta hand om dom. Urs det kan vara bland det värsta jag vet jag hatar att själv inte ha kontroll över mina djur. Jag vill vara hemma och själv se att allt är bra. När det är tävling så åker ju nästan alltid bara jag och mamma dels för att pappa har fotboll men också för att jag inte kan släppa hästarna till någon annan en han, då skulle jag inte kunna slappna av och inte heller koncentrera mig på vad jag ska göra. Men är det pappa som är hemma och tar hand om hästar och katter då går det bra för han gör ju det dagligen annars också liksom. Men om hela familjen ska åka iväg på något då är det påriktigt hemskt att åka hemifrån tänkt om något händer hästarna och dom som ska ta hand om dom inte vet vad dom ska göra. Tänk om katterna blir ute och det spöregnar, tänk om hästarna sliter sig... tänk om går i huvudet hela tiden. Att släppa kontrollen över djuren är något jag absolut inte vill göra jag vill ha full koll över dom. Är ni lika som mig eller kan ni släppa kontrollen åka iväg och slappna av?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hoppas ni fick en bra midsommarafton igår det hade jag. Åt som jag skrev först middag med familjen och en till familj sedan åkte jag vidare för att umgås med kompisar. Vi grillade och spelade kubb hade det super mysigt och dessutom vann mitt lag kubben 😉 En toppen midsommar och jag kom hem vid 03.20 men då kan jag säga att jag slocknade direkt i sängen 😂 När jag kollade till hästarna inatt när jag kom hem kollade dom på mig som jag var dum i huvudet och undrade om dom inte skulle få gå in.

Likes

Comments

Nu har hästarna verkligen fått riktigt sommarlov för nu är dom släppt på bete, Elke om någon tyckte det var härligt hon sprang järnet och gjorde glädjesprång i luften tokfia! Nu får dom bara gå och mumsa gräs utan några som helst krav det förtjänar dom verkligen mina stjärnor ⭐️ Midsommar idag vad gör ni idag? Jag ska äta middag med familjen och en till familj sen blir det grillning och mys med kompisar. Jag hoppas vädret håller i sig i all fall att det är uppehåll.

Likes

Comments

Svensk ungdomsfotboll där får man inte längre vinna upp till 13 år finns det ingen serie och inget vinnande lag i någon cup! Jag om någon är så jäkla glad att jag inte är 13 eller yngre. Vad är meningen att spela fotbollen man inte kan vinna serien eller om det inte ens finns någon serie? Jag har spelat många fotbolls cuper när jag var yngre och hela tiden var det vinna som gällde inte skulle jag vilja åka på en cup där man inte får medalj och kan vinna vad är då meningen liksom? Detta är alltså något som svensk fotboll tycker är ett problem man får inte pressa barn för det ska vara roligt med fotboll och absolut så är det ju. Men jag kan med ganska stor säkerhet säga att nästa alla barn vill kunna vinna serier och kunna vinna cuper. Det är ju liksom hela grejen och man lär sig ta motgångar när det inte går bra. Men återigen detta är ett problem enligt svensk fotboll, men det finns nog större problem inom svensk ungdomsfotboll. Domare får blåsa av knatte matcher för att föräldrar och ledare gör personangrepp, vänta nu det var att vinna som var ett problem va..? Hallå vakna frågan är om inte detta är problemet va? Att man som domare när man dömer knatte matcher läs knatte matcher ska få höra av ledare och föräldrar att man är dum i huvudet, värdelös och mer. Nu ska man aldrig säga det till en domare men att föräldrar och ledare gör det är inte det om något ett problem. Ofta är det nyutbildade unga domare som dömmer yngre lag och hälften om inte mer lär ju bli avskräckt om man får höra saker som dessa. Jag vet själv hur det var när man spelade flickfotboll. Föräldrarna hejade och skrek och även skrek på domaren. Flera gånger har jag efter cup matcher sett domare gråta. Det är inte okej man ska inte behöva höra sånt skit på ungdomsmatcher. Så om det är något som är ett problem inom svensk ungdomsfotboll då är det att ledare och föräldrar inte kan bete sig sportsligt. Det är något man borde göra nått åt jag tror inte att om man som 12 åring vinner en cup är problemet man lär sig bara av mot och framgångar och även om det låter hårt tycker jag man i den åldern är mogen att lära sig att allt inte alltid går bra. Jag har under alla mina år inom flickfotboll förlorat serier vunnit serier förlorat cuper och även vunnit cuper och inte tycker jag att jag är en sämre människa för det utan tvärt om, jag lärde mig i tidig ålder att förlora och att allt inte alltid går bra och som man vill och det tror jag man har nytta utav.

Likes

Comments

Nu när EM uttagningarna har kommit så dyker det upp lite här och var där folk ber allmänheten att swischa en slant för att ryttaren ska ha råd att åka på EM. Det är en dyr sport vi håller på med jäkligt dyr sport och att det kostar 50 000 kronor att åka på ett EM det gör mig egentligen inte ens brydd. Att kostnaden är ett problem och gör det problematiskt för vissa ryttare att åka på EM gör mig heller inge brydd. Många föräldrar sliter hårt för att deras barn ska kunna göra den satsning dom vill och det är väll underbart! Sponsorer är något vi alla som satsar behöver om vi inte har föräldrar med riktigt täta plånböcker för som sagt dyrt är det. Men det här med att lägga ut mobilnumret och be folk swischa vet jag inte riktigt om det är något jag skulle göra. Jag förstår absolut att man som förälder gör allt för att ens barn ska få åka på EM om man tagit sig dit. Jag skulle aldrig lägga ut mitt nummer och be dolk swischa jag skulle försöka lösa det med sponsorer och på andra sett. Detta är ju egentligen inte dom som tagit sig till EMs fel och inte heller deras föräldrar. Förbundet borde ju kunna hjälpa till att hitta sponsorer och lösas detta på ett vettigt sätt. För om man nu tagit sig till EM då bör man ju få rida också det ska inte handla om att man inte har råd. Om förbundet bara kunde hjälpa till med sponsorer och med den ekonomiska biten mer än vad dom gör då skulle inte folk behöva lägga ut sina nummer på sociala medier heller. Jag vet att många blir irriterad på detta och tycker det är tiggeri och jag kan förstå det. Sen att vi alla ser olika på saken kan jag också förstå. Folk swischar ju också frivilligt det är ingen som tvingar dom. Men åter igen det är inget jag skulle kunna tänka mig att göra och nu lär ju även förbundet insett att det ekonomiska är ett stort problem inför dessa mästerskap och jag hoppas dom framöver kan ge mer stöd till dessa duktiga unga ryttare som tar sig dit.

Likes

Comments

Var uppe vid halv åtta imorse och åkte direkt till Nordanberg för att kolla till hingsten som igår gjorde sig illa. Vi åkte dit igår kväll igen och satte på bandage och det satt kvar även idag, så jag såg inte hur själva såret såg ut men han stod ju i alla fall på benet och gick även om han var lite stel. Ägaren kommer och kollar ikväll så får vi sedan se vad som händer.

Imorgon är det midsommar, vad ska ni göra? Jag ska noga bara hitta på nått med kompisar typ grilla å bara mysa.

Likes

Comments

Mitt sommar jobb i sommar är unghästbetet på nordanberg. Det är som det låter ett unghästbete 7km härifrån. Ikväll har vi flyttat dom stona var inga som helst problem att flytta det var bara att ta bort tråden så gick dom över duktiga tjejer. Hingstarna var dock lite värre eller ja egentligen en av hingstarna. Tre av fyra hingstar gick över men en stannade kvar och vägrade. Tillslut var två inne i den nya hagen och då tog vi grimma på en av dom som inte var över och gick då följde även den andra efter, så tillslut fick vi över alla fyra hingstar. Men då har såklart en av dom skurit sig rejält så nu ska vi ringa ägaren och så får vi se vad som händer. Så tråkigt om han får åka hem för han är så härlig, och en av dom som är rejält hanterad. Annars är det många av hästarna som går på bete som är väldigt o hanterad. Näst intill rädd för miniskor och omöjlig att få på en grimma. Det kan bli jobbigt sen när dom ska hämta hem dom när dom är sådär o hanterad.

Likes

Comments

Just nu har ju både Elke och Sune lite sommar vila som dom båda verkligen förtjänar efter en bra vårsäsong. Elke har utvecklats otroligt mycket på kort tid så hon behöver få smälta allt och hämta igen sig i kroppen då hon bara är 6 år också så hon växer säkert lite till. Sune har presterat otroligt bra och framförallt på träning. Han kan verkligen det gäller bara att få fram det på tävling i höst. Elkes nästa tävling blir ett meeting på SURF i slutet av augusti och tanken då är att hon ska gå LB LA om det finns klasser för det. Sen kommer det bli massa endags tävlingar hon behöver ju fortfarande komma ut mycket för att få rutin. Sen om hon fortsätter att utvecklas och känns klar för det så kanske vi kommer att starta en LA:P1 i höst annars gör vi det nästa år. Just nu har vi jobbat med massa grunder när det gäller Elke rakriktning och ha koll på bogarna. Det jobbet kommer vi fortsätta på efter vilan sen får vi se hur hon utvecklas. Rörelserna är egentligen inget problem bara vi får koll på grunderna tror jag inte LA:P1 är något problem.

Sunes nästa tävling blir ett meeting på Strömsund där tanken är att han ska gå MSV B och MSV A . Efter vilan kommer vi träna på med MSV A rörelser men känns som att jag hittat lite mer ridning på Sune nu så tror vi kan göra en förbättring i nästa MSV A start. Innan säsongen är slut med Sune hoppas jag kunnat satt i alla fall ett SM kval och det vet jag att vi kan det handlar ju bara om att det ska finnas tävlingar till det också. Annars hoppas jag kunna komma till den ridning som jag gjorde på förra tävlingen i klasser. För då red jag verkligen och det visade sig ju gå bra. Tror höstsäsongen kan gå riktigt bra för mig och Sune lite mer träning bara så blir vi riktigt farliga.

Likes

Comments

Nu när jag vet att jag och Sune kan då vill jag verkligen kvala SM till nästa år. Men alltså det finns inga kval härikring närmaste är typ Stockholm och det är ändå en bra bit härifrån liksom. Färsta som anordnade kval ska verkligen ha en eloge så tacksam att dom hade det. Men inga andra klubbar verkar vilja ha kval trots att mamma mejlat dom och frågat. Dom skyller på att dom inte får några anmäld. Men man behöver ju inte ens göra någon klass av det låt det bara vara ett kval. Blir det bara jag anmäld ja då går det på 8 minuter. Har man ändå nationell tävling och tre domare där då förstår jag inte problemet helt ärligt. Känns så hopplöst att klubbar inte vill ha kval hur fan ska ekipage i distriktet kunna kvala om man måste åka som närmast till Stockholm det blir liksom inte hållbart. Jag vill ju verkligen detta så gärna så jag hoppas att någon i distriktet kan ha kval så kanske man inte behöver åka till Stockholm flera gånger i alla fall. Man tycker ju att distriktet borde vilja ha ekipage som rider SM och har man nationella tävlingar och tre domare ja då förstår jag verkligen inte problemet. Håll nu tummarna så jag får chansen att kvala i alla fall, för nästa år vill jag rida SM!!

Likes

Comments

I onsdags var jag iväg och tränade för Issa inför helgens tävlingar, här kommer massa bilder från det som jag inte visat.

Likes

Comments