Jaha då var en ny vecka här. Tiden går så fort just nu snart är det dax för tävlingsdebut med Elke och årsdebut med Sune taggad är bara förnamnet. Denna vecka kommer att bli lite lugnare för Elkes del. Sune hoppas jag kunna träna för Isabelle på söndag, har ännu inte tränat med han för henne. Men tror det blir lika bra med Sune som med Elke.

Måndag: Både Sune och Elke vilar
Tisdag: Elke får busa i ridhuset
Onsdag: Elke ska mätas och hon får vila
Torsdag: Åker ner till ridhuset med Elke och rider
Fredag: Elke rids i snön hemma, jag rider Sune
Lördag: Elke hoppning i Ånge, jag joggar Sune
Söndag: Förhoppningsvis träning i Matfors för Isabelle med Sune. Elke vilar

Likes

Comments

Då var denna helgen slut. Jag avslutade helgen med en riktigt bra fotbolls träning älskar sånna här träningar när allt bara klickar för en, allt funkar. Det var jobbigt då vi i början gjorde cirkel träning men det är bra så man får bita ihop och tänka att det är för ens egen skull. Många hoppade av för att dom fick ont, så passande när det blev jobbigt 😬 Men man fuskar bara för sig själv. Biter man ihop så kommer det bli lättare så småningom. Det lär kännas i kroppen imorgon men den känslan är bara skön för då vet man att det tagit. Är så glad att jag kan hålla på med båda dessa sporter jag verkligen älskar det! Med hästarna blir det väldigt individuellt då är det så kul att få träna och spela med ett lag. Dressyren och fotbollen kompletterar varandra så bra.

Längtar tills jag får tävla !

Likes

Comments

Sune är verkligen i form just nu! Jäklar vad fin han är nu alltså. Det känns bra inför säsongen. Idag jobbade jag lite piruett galopp men jag frös så otroligt mycket om händerna i början så var svårt att riktigt få till något. Men red lite piruett jobb, lite byten och jobbade lite med slutorna i galoppen. Det är ungefär vad jag gör just nu i galoppen. Jag jobbar mest samma saker för det är vad vi behöver träna på. I traven var han riktigt fin idag Sunes bästa gångart är galoppen, men idag var han även riktigt fin i traven. Han travade på stor och fin framåt jag red några steg passage och sedan fram i trav men försökte att behålla dom där stora stegen från passagen. Han gjorde några riktigt fina öppnor jag hade en sån bra kännas idag i traven.

Likes

Comments

Varje fång man promenerar med Elke blir det en riktig kvick promenad då Elke skrittat på riktigt bra och blir rätt ivrig. Men hon sköter sig bra trots att hon är pigg. Nu är det Sunes tur att få jobbs.

Likes

Comments

Fint väder idag inte så kallt heller och det gillas! Idag ska Elke promeneras ut så hon får se annat en ridhus och ridbana. Sune hade jag tänkt rida på ridbanan och fortsätta med gårdagens jobb. Sedan ikväll är det fotbolls träning. Inlägg om ridpasset kommer senare.

Likes

Comments

Elke fick idag ett lugnt joggingpass kände lite på henne i alla gångarter. Hon kändes väldigt mjuk och fräsch, hon gick att ställa igenom till höger vilket ibland är lite svårt, så jag red inte länge alls.

Likes

Comments

Här kommer en liten filmsnutt från dagens ridpass på Sune

Likes

Comments

Sune levererade verkligen idag! Började med att värma upp red mycket förvänd galopp bland annat förvänd galopp på volt för att verkligen få honom lösgjord. Sen jobbade jag galopp slutor på diagonalen det gick bra men får tänka på att baken inte hamnar före. Gjorde lite piruett jobb också det gick faktiskt riktigt bra, jag har börjat komma på lite hur jag ska rida i piruetterna nu. Byten i vart fjärde vart tredje och såklart några i varje jobbade jag också. I traven jobbade jag öppnor och diagonal slutor som dom ligger i programmet Sune var riktig fin i traven. Har haft svårt för öppnor förut men det känns som jag nu börjar få till dom. Så fin som Sune var idag var det längesedan han var så pigg och fräsch!

Likes

Comments

Som jag skrev igår så är det en helg fylld utav hästar. Idag ska Elke ridas hemma på ängen joggas lite i alla gångarter på ängen. Sune ska jag rida på ridbanan i snön, ska kolla igenom programmet jag rider den 18 och rida lite program delar på han. Kameran kommer följa med ut så senare kommer det komma massa nys vinterbilder.

Likes

Comments

Idag var Elke jätte duktig. Jag fick en mycket bättre känsla idag en igår. Jag jobbade med den där höger sidan och att hon ska vara kvick för skänkeln. Hon fick jobba på ganska bra men hon var duktig. Jag varierade med att följa fyrkanten och rida på volt i galoppen, på spåret red jag på framåt och på volten samlade jag upp galoppen, eller jag samlade inte jag försökte att få lite lugnare språng. Jag avslutade sedan med lite trav och där var fokus framåt framåt och framåt. Att hon travade på och bjöd av sig själv. Mycket nöjd med dagens ridpass imorgon blir det jogging i snön.

Likes

Comments