Valborg, vad gör ni ikväll? Jag ligger hemma i soffan med myskläder och håller på att somna. Är så jäkla trött alltså kommer somna tidigt ikväll men det är väl tur det då det blir en lång dag imorgon. Jag startar 16.51 men ska vara på tävlingen och hjälpa till från 09.00 så det blir en lång dag och även för Elke. Hon kommer stå på box hela dagen men såklart kommer hon få massa promenader och mys. Jag är riktigt taggad inför imorgon det kan gå lite hur som helst. Men det känns bra och jag känner mig redo för LA. Målet för imorgon är att kunna utföra alla rörelser gör vi det då är jag nöjd. Sen får vi se hur långt det räcker.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Denna helg har varit så bra! Igår var det träning som gällde och Elke skötte sig super hon var så jäkla fin alltså. Jeanna tyckte också om henne och tyckte att hon rörde sig fint. Jag fick jobba med skänkelvikningar och tempoväxlingar i trav och i galoppen jobbade jag mycket förvänd galopp, det funkade jätte bra. Sedan på kvällen så åt vi massa ost och kex och bara myste på vi var ett helt gäng som satt och pratade jätte mysigt. Sen var det sovdax men jag har inte sovit mycket, jag har legat och tänkt på hur Elke har det kan inte släppa kontrollen över henne är så rädd att något ska hända henne. 06.30 hick jag ut och fodrade då fick hon kraft och hö och en liten promenad för att komma till ro i boxen. Sedan var det dax för träning igen och idag fortsatte vi med skänkelvikningar fick dock jobba lite mer idag hon ville inte riktigt gå undan för höger skänkel men efter lite jobb fick vi till det. Även idag jobbade vi förvänd galopp vilket gick super vid kunde till och med galoppera genom kortsidan i förvänd galopp. Vi avslutade med att kolla på fattningarna från skritt och få var hon nog lite trött i musklerna så hon tyckte det var lite jobbigt men nån fattning fick vi till. Elke har verkligen skött sig super hennes första gång hon sover borta hon har druckigt bra men mat biten har varit sämre hon har inte ätit upp kraftfodret som hon fått. Hö har hon stått å små pilla med så hö har hon ätit.

Inte nog med att träningen gått super jag har även fått ett stipendium för min satsning inom ridsporten, super kul!

Nu är jag hemma och ska strax byta om
för fotbollsträning taggad?... nä inte direkt jag är väldigt trött men förhoppningsvis piggnar jag till när jag kommer dit.

Likes

Comments

Idag gick det mycket bättre för mig och Sune. Vi började med att värma upp och jobbade sedan lite med piruetterna som vi idag fick till bra för att vara oss. Sen la jag mest fokus på traven idag. Jag har förut haft lite svårt för öppnor men nu har jag börjat få till dom. Red öppnor och slutor som dom ligger i programmet och jäklat vad Sune travade efter ett tag. Vi gjorde riktigt fina öppnor och slutor i trav idag. Efter dagens pass kände jag ändå att jag faktiskt kan. Jag behövde ett sånt här pass på Sune.

Nu är vi påväg mot träning för Jeanna med Elke. Elke var taggad redan när jag tog in henne hon kunde inte stå still när jag skulle göra henne i ordning. Det ska bli kul att se vad Jeanna säger om henne.

Likes

Comments

Dagens pass på Sune började bra red igenom galopp delen från MSV A och det fick helt okej fick till piruetterna helt okej. Sen red jag typ 7 byten i varje vilket var toppen bra men efter det gick det bara utför. Såklart kunde jag inte nöja mig där utan vart tvungen att testa med fler byten i varje och det resulterade med att inget funkade och jag avslutade passet med självförtroendet i botten. Jag tycker helt ärligt att jag är dålig och att jag inte alls roder Sune bra längre. Får aldrig till det längre och får ingen bra känsla när jag rider. Det är så otroligt frustrerande då jag vill debutera MSV A i Huddik men jag vet inte direkt hur mycket jag tror på det själv vill det vill jag men jag tror typ det kommer gå åt he**ete. Jag måste försöka få tillbaka självförtroendet på Sune och faktiskt tro att jag kan annars kommer detta aldrig gå.

Likes

Comments

Idag är det prick ett år sedan Elke kom hem, ett år har jag haft denna underbara ponny. På ett år har vi tagit oss från ny inriden till LA . Jag har haft så kul med denna ponny å mer kul ska vi ha i sommar !❤️

Likes

Comments

Elke var idag brunstig och vart jätte kär i ponnyn i boxen bredvid i Ånge. Men jag måste ändå säga att Elke är väldigt bra trots att hon är brunstig, hon kickade i galoppen och ville helst att jag inte skulle röra henne så man får vaga lite extra försiktig med skänkeln men annars så. Jag värmde upp och sedan red jag igenom LA:1 precis som jag tänkt och det gick bra. Fattningen från skritt fick jag ta om men jag hade inte tagit någon sån på uppvärmningen heller, sedan kickade hon i ena förvända galoppen så tog om den med. Men i övrigt skötte hon sig väldigt väldigt bra och man märker verkligen att hon mognat. Förut vart hon smått hysterisk på utebanan när det hände saker runtikring. Men idag brydde hon sig inte så mycket hon tittade lite bara men jag kunde bara rida vidare. Min fina tjej❤️

Likes

Comments

Ikväll ska vi åka upp till Ånge med Elke för att rida på banan dom sätter upp staket inför måndagens tävling idag så vi tänkte träna lite innanför staketet för att se hur Elke reagerar på det. Om hon är avslappnad så tänkte jag rida igenom LA:1 och se hur det går. Det är ju ute så måste se hur mycket jag kan satsa utan att hon hoppar ut genom staketet 😅 Därför är det bra att vi får möjlighet att rida innanför staketet idag.

Vill ha sommar nu

Likes

Comments

Just nu är jag så jäkla motiverad till både fotboll och ridning det är det ända jag skulle vilja göra. Skita i skolan och rida å spela fotboll hela dagarna skulle vara drömmen. Med Elke flyter allt bara på och hon utvecklas hela tiden så jag vågar knappt tro på att hon är min ponny. Hon är en på miljonen å hon är min. Elke är det alltid roligt att hoppa upp på har haft det lite jobbigare med Sune men nu när MSV A debuten närmar sig känner jag mig rejält taggad på att träna med han. Till helgen är det Jeanna träning Lördag och Söndag det blir första gången med Elke och ska bli super kul att höra vad hon har att säga om Elke. Allt rullar på just nu och det ända jag kan se framför mig är Ungponny SM i Juni jag önskar och hoppas så mycket att vi kan ta oss dit.

Likes

Comments

Jag startade min eftermiddag med att hjälpa Molly och Pumba det gick jätte bra dom utvecklas hela tiden. Sedan var det dax för Elke jag värmde upp henne och sedan red jag igenom LA:1 det gick super. Jag börjar tro att vi faktiskt kan kvala till Ungponny SM för Elke utvecklas hela tiden och vi är nu redo för LA debuten på måndag. Jag tror helt ärligt att detta kan gå vägen!! Min kväll ska avslutas med lite bål stabilitets övningar som jag blivit tillsagd att göra då jag måste stärka upp bålen mer. Jag är stark i magen men jag måste stärka upp hela bålen och sen blir det en dusch.

Likes

Comments

Om man vill bli en bra ryttare tror jag det år viktigt att man är bra tränad och det har jag skrivit förut också. Nu tränar jag tre dagar i veckan fotboll två dagar och sen har vi fys en dag i veckan och då är det verkligen fys mycket back intervaller där man får rejäl mjölksyra i benen. Sen att hoppa grodhopp och göra utfalls steg uppför är riktigt riktigt jobbigt också, sen fick vi gå krabba gång ner för backen. Vi får verkligen jobba med hela kroppen helt utan vikter utan bara med våran kroppsvikt förutom när vi var någon på ryggen och ska springa. Denna fys träning som vi har en gång i veckan är så jäkla jobbig helt ärligt så hatar jag den men jag vet och känner hur bra den är så jag biter i!

Likes

Comments