Idag red jag Sune och mamma Elke vi brukar dela upp det så jag rider en häst och mamma en på vardagarna för att lättare hinna med att rida ordentligt och att även hinna plugga. Idag var det Sune jag red som sagt, i uppvärmningen fokuserade jag på att få honom riktigt lösgjord jag böjde och ställde samt var noga med att han skulle svara framåt han blev riktigt fin av det jobbet. Jag gick sedan in på en fyrkant och gjorde piruettvändningar i varje hörn detta sa Jeanna att jag skulle jobba med för att få koll på vändningarna och det funkade bra. Jag avslutade med att gå in på linjen och rida piruetterna och tro det eller ej men jag fick direkt till två bra piruetter åt varje håll. Jag avslutade hela passet med att jobba traven utan stigbyglar, i vinter ska jag lägga mycket fokus på min sits och inverkan när det gäller Sune. Stor stjärna till Sune idag han var super fin. Mamma red Elke och även det gick super bra hon jobbade till och med lite öppnor och slutor så tacksam över mina fina hästar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inlägget är i samarbete med MH dressage

I samarbete med mh dressage har jag fått hem fläckborttagnings spray som jag ska testa och utvärdera. Igår var första gången jag testade den och jag blev verkligen positivt överraskad. Fläcken Sune hade på rumpan luckrades upp på några minuter och sedan var det bara att torka bort fläcken. Den är perfekt för att ta bort urin fläckar eller liknande. Om ni är sugen på denna spray så klicka hem den här!

Likes

Comments

Idag bjöd Elke på ett toppen pass ett sånt pass då man påminns om varför man älskar detta så mycket. Vi jobbade mycket förvänd galopp och lite fattningar från skritt och hon var jätte duktig. Fattningarna från skritt har hon tjurat lite i förut men idag fattade hon direkt galopp från skritt när jag la till skänkeln. Hon behöver stärkas i dom dock då hon laddar som bara den in i fattningarna och går då upp lite i form. Jag avslutade med att minska och öka traven hon börjar förstå vad jag menar där nu såfort jag lägger till skänkeln så travar hon på mer framåt och jag behöver bara sitta till i sadeln så minskar hon traven. Stor guldstjärna till Elke idag!

Likes

Comments

Jaha då var helgen redan slut det går verkligen otroligt snabbt. Igår spenderade jag kvällen med mins två bästa vänner vi åt tacos och bara myste. Nu sitter jag bara i soffan och väntar på att mamma och pappa ska komma hem. Idag ska Elke ridas ska bli spännande att se om det är någon skillnad nu när hon är klippt hon hade ju såå mycket päls så det måste vara en lättnad att bli av med lite och speciellt att hon slipper bli så svettig hela tiden.

Likes

Comments

Nu är Elke klippt det var första gången hon klipptes och hon skötte sig så bra. Vi klippte halve henne ungefär också tar vi allt sen i vår. Det brukar ju kunna bli ganska kallt här så vi sparar lite päls på rumpa och rygg. Så nöjd över henne att hon skötte sig så bra. Efter att vi klippt henne fick hon gå ut nakenfis och rulla sig. Vi tog då Sune och löshoppade honom han fattade dock inte alls vad han skulle göra i början. Han vände och sprang åt fel håll flera gånger men när han tillslut fattade hoppade han bra. Sune vann ju faktiskt löshoppningen som 4 åring på kvalitets. Så han har ju väldigt bra teknik tror även han tyckte det var väldigt roligt. Sen var det Elkes tur och hon fattade direkt vad hon skulle göra hon drog direkt och hoppade super bra hon vart lite brydd över andra hindret och hoppade det stillastående några gånger men sen hoppade hon riktigt fint. Även Elke har väldigt bra teknik och hon är väldigt rädd om benen. Hon tyckte det var super kul att få hoppa lite.

Likes

Comments

Då var det äntligen helg igen ! Direkt när jag kom hem så sminkade jag om mig och lockade håret för jag skulle ta lucia bilder för jag är nominerad till att bli torps lucia. Men nu är det klart. Eftersom att jag inte han rida så gjorde mamma det och Elke hade varit jätte fin. Det känns som att hon redan börjar bli mer liksidig och att vårat jobb börjar ge resultat. Imorgon ryker hennes päls hon blir så himla svettig så imorgon ska hon klippas vi har även tänkt att löshoppa hon och Sune efter det.

Likes

Comments

Eftermiddagen har sett ut så att jag kom hem från skolan och satte mig och plugga för imorgon är det dax för matte prov igen så jag har pluggat formler och regler. Efter att plugga drygt en timme var det dax för lite träning igen, även idag blev det lite simning men jag ökade idag på med tio längder från förra gången. Jag vill ju få träningsvärk så jag känner att det verkligen ger något så imorgon hoppas jag på träningsvärk 😅. Mamma slutade tidigare idag och gick då en promenad med Elke hon hade varit pigg och fick klättra lite för att få jobba av sig lite energi. Imorgon vilar hon helt och på lördag ska hon klippas.

Likes

Comments

Idag var det bara att ta på ländtäcket när man skulle rida kallt och regn ute det värsta som finns. Elke jobbade på bra idag jag fortsatte med samma jobb som igår. Jag började att värma upp och lossade då henne i sidorna och i galoppen red jag på framåt så att hon ska tänka framåt. Sedan fortsatte jag att jobba med den förvända galoppen jag varvar mellan att fatta rätt galopp och fel galopp på rakt spår. Idag förstod hon direkt vad hon skulle göra och hon var riktigt duktig. Hon lär sig så himla fort Elke. Eftersom hon var så duktig så red jag inte så länge varken hon eller jag tyckte det var speciellt roligt att vara ute i kallregn. Imorgon får hon en promenad då jag ska plugga imorgon igen på torsdag är det matteprov igen så dax att plugga 🙄

Likes

Comments

Detta inlägg är i samarbete med mhdressage

Jag har nu startat ett nytt samarbete med mhdressage där jag och två andra ryttare kommer få hem produkter som vi noga ska testa och sedan recensera. Vi tre ryttare ska funka som testpanel för att hon ska hålla bra kvalité på hennes produkter. Är vi inte nöjda ska vi säga det och hon kommer då så småningom plocka bort dessa produkter på hemsidan. Är vi nöjda kommer dom såklart finnas kvar. Jag kommer i veckan få hem ett paket med grejer som jag under en längre tid noga ska testa och utvärdera. Ni hittar hennes webbshop här med både produkter och utrustning för häst och ryttare.

Likes

Comments

Sune får som sagt bara gå i hagen och skrota några dagar nu, då kan jag passa på att lägga fokus på Elke. Vi jobbar mycket galopp på henne just nu då det är där hon behöver stärkas. Jag börjar att värma upp henne i alla gångarter och då lossar jag henne och fokuserar mycket på att hon ska tänka framåt. När hon var uppvärmd började jag jobba galoppen jag red en meter innanför spåret och varierade med att fatta rätt galopp och fatta fel galopp från trav på rakt spår. Detta gör att hon dels fått stärka galopp fattningarna och att hon får jobba den förvända galoppen. Idag var hon väldigt duktig. Det går lite fort i den förvända galoppen ibland med det handlar ju bara om styrka ju mer hon får jobba den ju starkare kommer hon bli. Idag var hon positiv och framåt för skänkeln hela passet. Jag avslutade med att känns lite på traven jag har börjat att växla mellan långsam trav och sedan rida på framåt detta för att jag ska få en mer nyanserad trav så småningom. En stor guldstjärna till Elke idag hon bjöd på en toppen känsla.

Likes

Comments