View tracker

Pigg de kan man säga att Elke var idag. Hon har ju fått vila i två dagar och de märktes idag kan man säga. Hon var nästan lite jobbig i början slog med huvudet vända hit och dit och bara sprang på. Men jag vill ju att hon ska gå framåt så jag ville inte bromsa för mycket, istället lägger jag massa volter rider serpentiner och när hon har fått jobbat bort lite energi börjar jag jobba skritt trav övergångar. När jag kände att hon lyssnade på mig och att hon var med mig tog jag lite galopp. De är väldigt löst på ridbanan som jag skrev förut så jag jobbade inte så mycket galopp. Men tog några trav galopp övergångar i båda varven innan jag nöjde mig. Sen när jag skrittar av henne så tar jag nu ett långt spö och börjar flytta henne för skänkeln idag förstod hon de riktigt bra och var super duktig. Hon vart helt sjö blöt i svett efter dagens pass så hon fick en dusch efter och hon älskar att duscha hon står absolut helt stilla.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 121 readers

Likes

Comments

View tracker

Jaha då var dagen har... Idag är de för mig sista sommarlovs dagen. Känner mig faktiskt inte alls taggad till att börja skolan imorgon. Men innan imorgon ska jag ta vara på denna dag. Elke ska joggas på den blöta ridbanan. Mamma rider Sune idag, och jag tänkte städa rummet så de är rent och snyggt där när skolan börjar. Sen ikväll är de fotbolls träning som gäller.

  • 126 readers

Likes

Comments

View tracker

Elke fick en promenad för att få bort träningsvärk som hon eventuellt drog på sig i fredags. Sune joggade jag rund och låg på ridbanan som är riktigt blöt och lös... Men man får göra så gott de går. Jag började att jobba han mycket i skritten lossa och mjuka upp honom, sedan tog jag trav lika där lossa och mjuka upp honom. De kändes bra, men de känns att de var ett tag sedan sist jag red honom jag har nog tappat lite ridning. Men de hittar jag förhoppnings vis snabbt tillbaka till de är som att cykla. Jag nöjde mig med skritt och trav idag då ridbanan var så fruktansvärt lös, jag hoppas den blir bättre så att jag på tisdag kan rida lite mer ordentligt lite program delar.

Likes

Comments

Vart utebliven uppdatering igår då jag efter matchen åkte och sov hos en kompis. Matchen började inte vidare bra efter endast några sekunder gjorde motståndarlaget mål. Men vi kämpade på och lyckades vända matchen och vi vann med 2-1 . Riktigt skönt att få vinna denna match då deras mål bara var ett skit mål, och vi behövde verkligen en vinst. Som jag skrev så efter matchen åkte jag och sov hos en kompis vi kollade film och hade de bara bra.

Nu är jag hemma och Sune ska idag joggas lite och mjukas upp lite. Elke ska få en promenad för att promenera bort eventuell tränings värk.

Likes

Comments

Elke som igår fick ett väldigt tuff pass igår går idag bara i hagen och skrotar igen. Imorgon ska hon skrittas ut för att få bort eventuell träningsvärk. Men nu är de fotbolls match som gäller. De är Timrå vi möter. De har inte gått jätte bra för laget i år men jag hoppas såklart på vinst idag. Sen vad som händer i eftermiddag får vi se.

Likes

Comments

Vilken härlig dag jag haft! Började dagen på bästa sätt genom att träna med min super tjej å hon levererade som den stjärnan hon är. Efter de vart de fika hemma öppnade lite presenter fick bland annat ett par nya jätte fina vita ridbyxor. Sen lite senare vart de god middag! Kvällen spenderade vi på fotbolls match alltid kul att kolla fotboll. Å nu såklart taggar vi OS final och hejar fram fotbolls damerna till OS guld ! Verkligen haft en bra födelsedag.

Likes

Comments

Alltså bästa födelsedags presenten jag fick idag! Elke levererade ett super pass. Kunde jobba galoppen jätte bra vilket hon har haft lite jobbigt för. Höger galoppen som hon för två månader inte ens kunde fatta idag galopperade hon tre varv runt spåret. Så himla duktig. Samt att hon gjorde fina fattningar, i vänster varv kunde jag nästan till och med samla tillbaka henne lite innan fattningen. De var galoppen vi la tid på idag, traven jobbade vi inte mycket alls bara fram joggning och av joggning. I skritten testade vi att flytta henne för skänkeln, jag vände in vid medel linjen och flyttade henne ut mot spåret. Hon hade lite svårt att förstå vad jag menade så hon blir lite frustrerad ibland. Men när hon väl förstod vad jag menade gjorde hon de bra. Vi får jobba vidare med de så kan vi snart börja jobba med att flytta henne i traven också.

Här ser ni de nya tränset visst vart hon fin i de?!

Likes

Comments

15 år är jag nu då! På morgonen har jag fått ett jätte fint träns som vi ska testa på Elke idag. Nu är vi påväg mot Ånge för att rida i ridhus, ganska skönt att få rida i ridhus idag då vädret inte är så bra, även om jag är van att rida i alla väder. Idag blir de fokus på galoppen med Elke, mamma longerar henne lite först som vanligt och sen rider jag. Kameran är med så bilder å inlägg om passet kommer senare!

En lite suddig Elke som så snällt jämnt går raka vägen in i transporten!

Likes

Comments

Nu är jag äntligen klar på minigolfbanan! Behöver inte stå där något mer nu, dagen har varit otroligt lång och långtråkig men som sagt väldigt skönt att vara klar nu. Imorgon fyller jag år! Vi ska åka upp till Ånge med Elke och rida henne där, för att miljö träna henne. De är något som är viktigt med unghästar enligt mig. För att göra dom vana vid olika platser och nya platser. De är andra gången vi åker upp till Ånge, första gången var hon jätte duktig inte de minsta tittig eller så, men hon verkar vara en ponny som inte bryr sig om så mycket. De är verkligen jätteskönt att ha en ponny som är så lugn och trygg i sig själv.

Likes

Comments

I höst händer de roliga grejer häst relaterat såklart ! Sista helgen i Augusti åker vi upp till Umeå på meeting med Sune, jag hoppas då att sätta mitt första MSV A kval. De är till SURF vi ska, jag älskar att tävla på SURF dom har alltid så bra tävlingar.

18-19 September ska jag träna för Jeanna Högberg en hel helg, ser fram emot de jätte mycket. Tränade för Mads Hendeliowitz förra året och så fin som Sune var då har han aldrig varit den träningen var så bra. Jag har hört att han å Jeanna ska vara ganska lika att träna för så jag hoppas på de. De är alltid roligt att träna för bra tränare som får fram de allra bästa från ekipaget.

Sen i vinter ska jag och mamma åka på SIHS såklart något man börjar se fram emot nu. Då blir de en helg fullspäckad med häst å shopping !

Likes

Comments