Nu är det noggrann veckoplanering som gäller med Elke, planera hur hon ska ridas. Hon kommer gå tre riktiga dressyr pass i veckan sen ska hon fortsatt få komma ut en gång i veckan så det inte bara blir ridhus och ridbana. Vi kommer även att åka upp till Ånge för att rida i ridhus och på ordentligt underlag 1-2 gånger i veckan. För att kunna träna på rätta mått och ja som sagt rida på bra underlag.

Måndag: Elke fick vila då det blåste så mycket hon skulle ha skrittats ut
Tisdag: Mamma longerar Elke
Onsdag: Jag joggar Elke
Torsdag: Rider igenom Elke i Ånge
Fredag: Joggar Elke lite lätt
Lördag: Tävling i Timrå rider en LC:1
Söndag: Elke vilar

Denna vecka vart ju inte riktigt som vi tänkt kanske då jag blev sjuk och det blåser storm här. Men tror det bli en bra vecko plan ändå för Elke.

Bästa sällskapet när man är sjuk❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår kväll började febern att smyga sig på så jag har legat däckad sen igår och gör det fortfarande. Igår anmälda vi till Svenska ridsportförbundets Ungponny dressyr så nu är det bara att kvala. Jag kommer att rida en LC på lördag i Timrå men sen blir det bara LA framöver jag har 7 chanser att sätta kvalen så vi ger det verkligen en ärlig chans. Så jag hoppas att jag blir frisk fort för behöver träna nu 😅

Likes

Comments

Hemma från träningen nu och det gick bra jag fick jobba med den där högersidan och rida igenom program delar från LB. Det gick bra men hon är fortfarande lite proppig och går inte riktigt ärligt framåt för skänkeln. Hon fick jobba på bra idag och tillslut släppte hon även till. Vi pratade med Issa efteråt och vi har nu bestämt oss för att försöka kvala Ungponny SM med Elke, Issa sa det att vi kommer ångra oss om vi inte försöker, och om det inte skulle gå nä då gör det inget. Så nu blir det hårdträning mot LA i Ånge är planen att vi ska debutera LA och ta det som en program träning bara för att få debuten gjord. En ny plan ska nu sättas med träningar och tävlingar för nu satsar vi mot Ungponny SM.

Likes

Comments

Jag har gått å blivit väldigt förkyld så typiskt när det till veckan är tävlings vecka... hur som helst så är det idag träning för Issa med Elke. Ska be om att få jobba med lite LB vägar jag ska nämligen kanske efteranmäla till LB på lördag men det beror på hur det går idag.

Likes

Comments

Det är så otroligt kul att se utvecklingen som Pumba och Molly gör. Jag kan Pumba utan och innan han är ingen enkel ponny och han kan alla knep som finns för att komma undan så man måste verkligen rida för allt du får inget gratis. Nu senaste veckorna har jag hjälpt Molly 3-5 gånger i veckan och hon och Pumba har verkligen utvecklats tillsammans hon kommer hela tiden på hur hon ska göra super kul att se, det värmer i hjärtat att se hur fint Pumba lotsar runt henne trots att han ibland gör allt för att slippa jobba. Men han är verkligen värdens snällaste och detta passar honom så bra han trivs rätt bra som pensionär han behöver röra på sig men han går inte hårt så detta passar honom toppen.

Likes

Comments

Jag hade tänkt mig ett joggingpass på Elke idag men istället blev det en riktig genomkörare för både henne och mig. Hon ville hela tiden räta ut sig i högersidan istället för att böja igenom där. Efter tag fick jag till det i traven och galoppfattningarna men från galopp till trav skulle hon hela tiden räta ut sig. Hon vart sur och då skulle hon inte gå fram. Men jag måste ändå säga att hon tål mycket för att vara sto för jag gick på henne ganska mycket med skänkeln när hon vägrade gå framåt och hon gjorde inget annat en att tillslut gå framåt. Efter mycket om och men och rejält jobb med högersidan så fick vi igenom det och fick till en bra avsaktning från galopp till trav då gav jag mig och travade av henne. Elke var svettig jag var svettig å helt slut i kroppen efter. Jag vet att outfiten inte var on point idag massa färgblandningar men jag bjuder på bilderna ändå😉

Likes

Comments

Att vakna med fruktansvärd halsont var kanske inte direkt vad jag hade tänkt mig men men. Idag ska Elke mjukas upp inför morgondagens Issa träning, kameran följer såklart med ut så bilder kommer sedan. Ska packa iordning sakerna för imorgon också. Det är jätte fint väder ute riktigt vårväder såå härligt jag hoppas våren är påväg på riktigt nu.

Likes

Comments

Det är en tuff sport vi håller på med och speciellt om man inte har pengar växande på träd hemma. Jag vet att om jag framöver ska ha en fin storhäst så måste Elke säljas inom några år. Det är planen hur hårt det en känns och bara tanken av att sälja min finaste tjej får mig att vilja gråta. Men det har varit planen ända sedan hon köptes hon ska utbildas och gå så högt det går sedan om några år ska hon säljas så jag kan köpa en fin storhäst. Det är såhär man får jobba sig uppåt om man inte har möjlighet att köpa någon klar GP häst får man helt enkelt jobba sig uppåt. Är det bättre eller sämre det vet inte jag men jag vet att jag kommer lära mig otroligt mycket då jag aldrig fått någon färdig häst. Elke var bara inriden när vi köpte henne, jag kan stolt säga att det är jag som utbildat henne och det är jag som kommer utbilda henne till de högre klasserna. Såklart skär det i hjärtat när man måste sälja sin bästa vän, men vill man klättra sig uppåt i denna sporten så är det ett måste för att kunna köpa något lite bättre. Planen finns den är redan bestämd men först ska jag såklart ha några riktigt roliga år med min Elke och förhoppningsvis få lite fina framgångar.

Kärleken till denna ponny är obeskrivlig ❤

Likes

Comments

Vi tog faktiskt och släppte ut Sune idag lite på kvällen. Vi tog in Elke så att dom inte skulle springa så mycket då Elke antagligen hade tyckt att det var skitkul att Sune var ute igen. Sune stod först bara och åt men sedan blev det några glädjeskutt rakt upp såklart han är glad att få komma ut. I boxen har han verkligen inte varit glad han har varit så grinig huggit efter både hästar å människor. Imorgon ska han få gå ut på förmiddagen med Elke så hoppas att dom inte springer allt för mycket.

Likes

Comments

Snart är det helg en dag kvar, Elke har idag fått sig en promenad i vår vädret. Imorgon vilar hon och på söndag blir det träning för Issa med henne. Nu väntar jag på att molly ska komma ska hjälpa henne med Pumba. Sen ikväll blir det lugnt känner mig så trött så ska se till att komma i säng tidigt.

Likes

Comments