Inte många dagar kvar av detta sommarlov nu på onsdag börjar jag skolan, samtidigt som jag gärna fortsatt att ha lov så ska det bli skönt att komma tillbaka till rutiner. Men jag har idag och imorgon kvar av detta lov. Idag ska Sune och Elke promeneras Elke ska tillbaka på återbesök på fredag och Sune får promenera av sig träningsvärk från helgens träningar. Mamma slutar tidigt när hon kommer hem fixar vi stallet och går med dom men fram till det ska jag nog bara ta det lugnt. Kolla tv och va lite lat😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alltså Sune har varit magisk denna helgen han har varit så jäkla fin alltså, så som han travat i helgen har han aldrig gjort förut. Igår jobbade vi både lite trav och galopp det är ju piruetterna i galoppen som är svårast så fick jobba lite med dom. Sen i traven berättade jag att han blir ojämn och att jag vill jobba med att hitta flytet Sune blev jätte fin och gjorde jämna och fina skolor men samtidigt med tryck i. Idag kollade vi av piruetterna och han gjorde en åt båda varven som var dom bästa vi gjort vi hittade verkligen rätt. Sen jobbade vi mycket trav idag. Å jäklar vad han travade alltså. Jag fortsatte att jobba med att hitta flytet i skolorna å han travade på framåt och vart super fin. Jeanna lyckas verkligen få både mig och Sune till vårt yttersta, så som Sune travade idag har han aldrig förut travat och det är det Jeanna lyckas plocka fram. Jag är super nöjd över helgens träningar nu ser jag framemot att få träna för Issa och sedan försöka mig på dessa SM kval igen. Men först ska Sune få några promenad dagar för att bli av med träningsvärk. Jag kommer lägga ut video på instagram så kolla där mpdressage. Ridhuset är tyvärr väldigt svårt att få bra bilder i så jag har inte så många bilder, men jag hittade några som var någorlunda bra men absolut inte i super kvalité.

Likes

Comments

Idag blir jag 16 år äntligen får jag övningsköra 😉 Jag firar min födelsedag med fotboll och ridning låter som en toppen dag. Jag började dagen men pannkaksfrukost för jag sov hos en kompis inatt så då gjorde vi pannkakor till frukost. Sen vid 11.00 blir det tårta med familjen. I eftermiddag är det fotbolls derby så då ska vi åka och kolla sen såfort fotbollen är klar åker vi hem och lastar Sune för att sedan åka mot Njurunda och Jeanna träning. Jag rider vid 19.00 ikväll och det är såklart Sune som är med eftersom Elke inte är fräsch. Kameran hänger med så ni kan vänta er massor av bilder ikväll från träningen.

Likes

Comments

Idag har jag hjälp Selma med hennes minns igen. Det är ett jätte fint new forest sto som är född 98 så hon kan ju såklart alla trix för att komma undan när det gäller jobb. Hon blir seg utan spö och det måste ju vara standard för äldre ponnyer att dom blir sega såfort man släpper spöt. Nästa gång ska hon få testa ett par sporrar för att se om hon då kanske kan använda lätta hjälper istället för att sitta och banka. Vad som är bra med dessa ponnyer är att man verkligen lär sig att rida på dom, det är inga ponnyer som går av sig själv. Jag har själv fått börja på svåra ponnyer och såhär i efterhand är jag glad för det för jag har lärt mig otroligt mycket även om det ibland har varit kämpigt att haft en ponny som inte går i form av sig själv och som man måste sitta och banka på. När jag pratar om ponnyer börjar jag få abstinens efter att rida Elke. Imorgon tänkte jag ta in henne och borsta henne efter promenaden kanske till och med duscha henne för hon älskar det och hon är så värld att bli ompysslad min älskling !

Elke trivs dock rätt bra med våra promenader för då kan man ju äta massor 😉

Likes

Comments

Jag har kommit in i en period då jag är kroniskt trött och hungrig kan ju mycket väl ha med åldern att göra 😉 Men att jag är så trött tror jag mycket beror på att jag inte gör så mycket på dagarna på ett sätt längtar jag tills att skolan börjar för att få komma tillbaka till rutiner igen. Jag trivs med rutiner för då rullar allt på. Elke och Pumba fick sig i alla fall en promenad lite efter grusvägen och lite skogsstig. Sen red jag Sune efter det. Han var lite tung i handen i början men efter lite galopp jobb där jag red på honom framåt och aktiverade bakbenen så blev han mycket bättre. Jag kunde avsluta med en bra känsla där Sune verkligen bjöd på framåt.

Likes

Comments

Som jag skrev imorse så får bloggen lida lite när hästarna vilar. Idag vilade Sune och Elke vilade ifrån promenad idag imorgon ska hon få en längre promenad igen, och Sune joggas. Ska be mamma fota lite när jag rider Sune imorgon så jag kan uppdatera lite med bilder här. Dagen har varit rätt tråkig har inte gjort så mycket. Jag hjälpte molly på eftermiddagen och det gick super bra och nu ikväll har jag haft fotbollsträning. Imorgon blir det bättre uppdatering.

Likes

Comments

Hej på er det har varor fruktansvärt dålig uppdatering här men jag har inte känt att jag haft nått att skriva om när Sune vilar och Elke bara promeneras. Igår joggades Sune och han kändes super fin idag ska han vila och på onsdag och fredag ska han ridas sen i helgen är det träning för Jeanna. Elke promeneras varje dag 20-30 minuter ungefär hon är lite som att rasta en hund 😉 Än så länge har hon faktiskt helt sig lugn även om hon ibland försöker busa till det på promenaderna. Igår kväll åkte jag och några kompisar och grillade hamburgare jätte mysigt synd bara att det inte var ännu varmare för då hade man kunnat bada.

Likes

Comments

Idag är det min mammas födelsedag grattis till henne❣️Idag blir det en lugn söndag tror Elke och Sune ska få en promenad idag och jag har fotbollsträning ikväll det är ungefär det som händer idag. Längtar till kommande vecka för då ska Sune sättas igång ordentligt för nästa helg är det Jeanna träning. Bloggen blir väldigt tråkig när jag inte har någon häst att rida det är ju liksom hästarna jag skriver om .

Likes

Comments

Idag var det äntligen dax att jogga igång Sune igen. Han kändes väldigt mjuk och fin det han brukar tappa är känsligheten för skänkeln men stel brukar han inte bli. Han var även idag lite seg för skänkeln men bara man väckte upp honom så blev han bra. Jag jobbade skänkelvikningar i alla gångarter för att få han riktigt lösgjord sen även slutor i skritt och trav även det för att få honom lösgjord. Även förvänd galopp såklart det är nog det som gör Sune allra mest mjuk och fin. Jag avslutade med att lägga han riktigt rund och låg i både galoppen och traven så han får komma upp och jobba med ryggen. Imorgon ska han promeneras ut med Elke sen nästa vecka blir det lösgörande pass inför Jeanna träningen som är lördag och söndag.

Likes

Comments

Idag ska Sune sättas igång igen efter hans mini vila. Han longerades igår och idag ska han joggas. Nu står jag ju med bara en häst att rida då Elke ska promeneras i två veckor nu sen återbesök och då är hon förhoppningsvis bra så jag får börja sätta igång henne igen. Så det är tur att vi har Sune så jag inte tappar ridning. Vid 11.00 idag ska jag även hjälpa Molly så tror jag ska rida innan det om jag hinner ska bara äta frukost och åka på nordanberg först.

En liten selfie från gårdagen

Likes

Comments