Header
View tracker

MAT & BAK

Fick lite nostalgi till Asien så fick bli kokosnöt till frulle. Förstår inte varför jag inte ätit det innan. SÅ gott!! Och tänkasig att man faktiskt använder hammare på riktigt för att få upp dem? Stenhårda ju. Slog på den runt, runt och runt tills den tillslut fick en spricka på mitten och man kunde bända upp den.

Det lilla kokosvattnet inuti använda jag i min smoothie för att inte wastea något. Funkade kanon!

Efter jag använt nöten som skål skar jag upp den och har nu det perfekta mellanmålet i kylen!

Puss/M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

MAT & BAK

Lasagne extra allt för 6-8 personer

Du behöver:

Köttfärssås
800g nötfärs
150g champinjoner
140g (ett paket) bacon
1 stor gullök
5 stora vitlöksklyftor
1dl tomatpure
500g passerade tomater
150g västerbottenost för rivning
10 lasagneplattor
smör för stekning
salt
peppar

Bechamel
7dl mjölk
2dl vispgrädde
100g smör
1dl vetemjöl
muskotnöt
peppar
salt


Det första du kan göra är att sätta ugnen på 200 grader. Sedan börjar du med att steka upp nötfärsen tills den är genomstekt och lägger det sedan i en gryta.


Finhacka sedan vitlök, gullök och champinjoner och stek upp i stekpannan. Klipp även i bacon. När det stekt till sig kan du vända över detta i nötfärsen och blanda.


Häll nu i tomatpuren och de passerade tomaterna och rör runt. Smaka av med peppar och salt. Detta ska nu stå och sjuda i ca 30 minuter samtidigt som du börjar på bechamelsåsen och river upp all ost så att det är förberett för senare.


Det första steget för bechamelsåsen är att hälla upp mjölk samt vispgrädde i en kastrull och smöret i en annan större kastrull. Låt mjölkblandningen värmas upp på svag värme och låt smöret smälta. Då smöret smält är det dags för att pudra över vetemjölet och sedan röra om. Nu ska mjölkblandningen i och även här ska det röras om. Låt såsen sjuda i några minuter innan du blandar ner salt, peppar och muskotnöt efter eget behov.


Välj nu en lite djupare ugnsform och börja med plattor i botten. Värva sedan köttfärsen och bechamelsås + ost på de olika lagrerna. På det översta lagret kan man blanda köttfärsen, bechamelsåsen och ha osten på toppen för att få den lite krispig. Sedan ska den in i ugnen i ca 30 minuter för gräddning.


Voila! En riktigt drömgod lasagne.

/M

Likes

Comments

View tracker

VARDAG

Så himla härligt att få träffa sina vänner igen efter så lång tid. Idag blev det brunch på Ethels café med Sofie och många timmars catch up. Så mycket man missar av varandras liv när man är på två olika sidor av jorden. Riktigt god brunch btw med variation. Älskar såna här små ställen med mysig inredning som känns så mycket mer personliga. Bra förmiddag med andra ord! Nu sitter jag på vagnen hem för att förbereda mig för tacokväll hos Lassie!

Puss/M

  • VARDAG

Likes

Comments

VARDAG

Resan hem tog sammanlagt 30 timmar. Det var ganska jobbiga timmar för Miranda då hon hade bihåleinflammation, hosta och ont i halsen. Vi mellanlandade i Istanbul där Turkish Airlines anordnar gratis guideturer för de som mellanlandar och har några timmar över. Perfekt för vår del då vi hade 9 timmar på flygplatsen.

Istanbul verkar vara en fantastisk stad, väldigt mysig och fin. Vår guide var 2,5 timma. Hade gärna sett mer men det får bli en annan gång!

/Niclas

  • VARDAG

Likes

Comments

VARDAG

Tänk att man i 4 månader inte vetat riktigt vad man stoppat i sig. Rätt sjukt ändå? Känns så skönt att kunna äta precis vad man vill och veta vad allting är och vad det innehåller.

Förmiddagen idag har bestått av att föra över bilder från GoPron och mobilen till datorn. Inte riktigt hunnit klart än, men är på god väg. Det jobbigaste är att jag måste kolla igenom nästan alla bilder eftersom datorn inte har plats för riktigt alla. (12 000 bilder och filmer :')))) Så det är en del att gå igenom.

Just nu väntar jag på att Amanda ska komma hem från jobbet så att jag kan få gosa lite med henne.

PoK! /M

Yoghurtkvarg med hallonsmak i botten och müsli, frysta hallon, gula russin, chiafrön och pumpakärnor som topping💋

  • VARDAG

Likes

Comments

VARDAG

Första natten i min egna säng blev lång. Sov i hela 14 timmar innan mamma kom in och dubbelkollade om jag var vid liv. SÅ skönt att vara hemma nu faktiskt. Njuter så mycket av den kalla friska luften som man inte kännt på evigheter. Blev en promenad till havet med mamsen efter en ägg och kaviarmacka!! En av mina alla abstinenser haha.

/M

  • VARDAG

Likes

Comments

VARDAG

En hel del har varit otroligt billigt under vår resa. Några exempel här på Bali.

⬇️

En timmas fotmassage - 30kr

En Magnum - 8kr

200g oxfilé med potatismos, sallad och obegränsat med såser - 50kr

1,5l Coca-Cola - 6,50kr.

Bo på femstjärnigt hotell - 200kr per person

1,5l vatten - 1,50kr

Hyra surfbräda en hel dag - 30kr

De flesta säljer dyrare än så här. Men om man kollar runt lite extra hittar man ofta sina billiga ställen, vilket vi tycker vi varit duktiga på.

/Niclas

Likes

Comments

ATM with my bae. Svartvitt bara för att.

/M

Likes

Comments

VARDAG

Gårdagen i bilder. En helt perfekt dag med andra ord! Idag var dagen inte lika perfekt. Jag har blivit sjuk och det suger verkligen så mycket. Speciellt när vi idag skulle åka från Gili till Sanur. En lång båtresa + minivan med aircon osv. Var helt slut när vi kom fram. Som tur är har vi checkat in på ett jättefint 4-stjärnigt hotell nu de sista två nätterna på resan. Hoppas på att friskna till så snart som. Druckit te och bombat med halstabletter ikväll så förhoppningsvis är jag tillräckligt pigg för att utforska Sanur imorgon!

Natti!
/Miranda

  • VARDAG

Likes

Comments

VARDAG

Den största skillnaden mellan Gili Air och Gili Trawangan är lugnet. Mer barnfamiljer, ingen fest, nästan inga som vill sälja droger. Ganska skönt för oss med lugn då vi snart ska hemåt. Vi gick runt ön på typ 40 minuter.

För det mesta har vi bara legat och pressat på solstolarna och tagit ett dopp när det behövs. På kvällarna äter vi oxfilé för 50kr, så gott!

Mirandas Hawaiisallad. God men väldigt liten portion 😋

Snorklingsäventyr i regnet 💦

Ciao,

/Niclas

  • VARDAG

Likes

Comments