En varm kopp kaffe. Hon lät handen flytta koppen mot munnen och ta en klunk. Kaffe. Vilken underbar drog. Hon hade aldrig känt att hon blir pigg av att dricka kaffe, inte ens lite. Det är mer lugnet. Lugnet över en kopp kaffe, morgon som kväll.

Att som småbarnsförälder kunna unna sig den där lyxen som en kopp kaffe, hon har ofta tänkt på de föräldrar som inte dricker kaffe. Ibland känns det som att det hör till, att man helt enkelt ska dricka kaffe när man blir förälder. Hon visste att kaffet inte hade hjälpt henne en enda gång i sitt föräldraskap, men det har däremot alltid varit en gemensam nämnare, ett enkelt begrepp - " ska vi ta en kaffe? "

Att något så enkelt som kaffe kan föra personer nära. Det handlar nog inte om kaffet i sig. Kaffet är en synonym för gemenskap, för ett tillfälle att ses, komma nära. Kaffe är ändå något stort. Ofta görs det posters om kaffe, det görs kollage och det läggs ut bilder på sociala medier. Hon undrade hur ofta hon såg att det var lika stor hysteri över the, dricka eller alkohol.

Kaffe är en underbar drog. Kaffet är min vän. Kaffet är en gemensam nämnare i mitt sociala liv.

Hon kunde inte hjälpa att tänka igen, hur är det för de som faktiskt inte dricker kaffe... Men hon släppte snabbt tanken på det och gick tillbaka till sin egna kaffekopp, nersjunken i soffan tillsammans med feberkänslan, golfbollen i halsen och värken i kroppen.

Idag var hon inte pigg eller frisk, idag var hon sängliggande med en kopp kaffe och seriemaraton. Hennes dotter fick spendera tid med sin pappa medans mamman vilade upp sig. Idag bestämde hon att det blir tacos på menyn, fredagsmys och kanske en film när dottern somnat för natten.

Hon önskar alla en fin fredag! 

M.J

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hon bestämde sig, en mulen dag i slutet av April. Nu är det dags att skriva igen.

Den där terapin att få av sina känslor, förr skrev hon allt i en stängd dagbok. Idag skriver hon öppet på en blogg. Välkommen tillbaka Miranda, det här är din värld. 

Hon visste det inte förrän hon satt där med datorn i knät, hur mycket man kan sakna en så liten hobby som att skriva. Men oj vad det är inspirerande, det är en livsstil. Att inlägg efter inlägg blir en bok. Hon kände hoppet inom sig, den här gången kan det bli precis det hon önskat. Sin egentid med sig själv! 

Den här gången bestämde hon sig för att inte ta sig vatten över huvudet, bara känna fantasin flöda, inte göra stora listor och begära för mycket av sig själv. En hobby ska alltid vara rolig, lite av en drivkraft. Den här gången kände hon verkligen att hon har en hoppfull chans. 


Att blanda sin lilla enkla vardag tillsammans med sina älskade funderingar, tankar och känslor. Ärligheten. Hon älskar ärligheten. 

M.J ❤

Likes

Comments