View tracker

Första sommar dagen! Hade en heldag med Anja så vi gick till stranden då det var fint väder. Blev att ta på sig badkläder och hoppa i! Var varken kallt eller varmt, men skönt. Inte för kallt för ett dopp :) Varmaste doppet i December jag någonsin gjort. Vattnet var väldigt salt dock, kändes i ögonen.

Så nu är det december och officiellt sommar. Har köpt lite julgrejer för barnen här för att vi ska köra Svensk jul tillsammans. Så idag tändes ett nummer adventsljus, julkänslan dämpades dock lite då det var solljus ute när ljuset var tänt. Inte mycket att göra åt det. Blir ljust så tidigt här och när det är mörkt sover redan tjejerna. På kvällen kollade vi även på julkalendern som man kan kolla på över hela världen på Svtplay ^^ De gillade den, jag med. Vi kollade även på med teckentolkning vilket speciellt Anja gillade. Hon ville kolla på mer när det var slut och gillade inte att hörde att hon måste vänta tills imorgon, hehe. Tror att Julkalendern kommer flyta på här borta :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vilken helg! Jag bokade in mig via Au Pair Link Skydiving i Taupo och på lördag morgon alltså igår bar det iväg! Vi åkte iväg mot Taupo, var jag och tre andra au parer , två tjejer från Tyskland och en kille från Sverige. Vi kom fram vid halv ett tiden. Fick skriva på kontrakt att vi tar på oss eget ansvar för att vi hoppar fallskärm och om vi ville ha något paket. Jag körde på ett paket som gjorde att jag fick selfie video och bilder från mitt hopp. Vi fick sätta på oss overaller, kolla på en video. Träffa min tandem hoppare och det bar iväg.

Vi satte oss i ett litet gult flygplan och det bar upp i luften. Blev kallare och vi fick syr masker när vi kommit en bi upp och jag blev ihopkopplade med. Kändes inte något, andades knappast bättre men de hade väl dem av någon anledning. Blev mer och mer pirrigt i magen men kändes spännande på samma gång.

När vi nådde 15000 feet så öppnade de flygplansluckan och blev genast mycket kallare. Jag var den andra personen att hoppa ut. Vi föstes mot luckan. Fötterna ut först, det är då det pirrar mest, precis innan man lämnar planet. Men så är man där och så plötsligt faller man. Var superhäftigt dock! Enda jobbiga var att jag fick ont i öronen av trycket. Men föll genom ett moln, man såg ingenting men blev lite våt. Sen så vecklades fallskärmen ut och jag kunde få bort locket för öronen. Blev mycket bättre då. Fick ta bort glasögonen, styra fallskärmen lite. Var kul, jättefin utsikt över Taupo där uppe. Verkligen något speciellt! Kom till sist tillbaka ner på jorden. Kände sig så lätte på något sätt, adrenalinet var verkligen högt kan man väl säga! :D

Vi fick våra usb-minnen med videos och bilder och fick även en t-shirt. Valde en bli vit en :). Sen bar det iväg i bilen igen för att åka tillbaka till Auckland. Vi stannade vid en pizzeria innan vi lämnade Taupo dock och jag köpte vitlöksbröd :) Kom hem vid åtta på kvällen sen, trött men väldigt glad, nöjd med min dag. Avslutade kvällen med att kolla på de nya avsnitten av Gilmore girls och en kort Skype med mamma och pappa och farmor och farfar sov är på advent besök hemma på tunvägen.

Söndag

Fick sova ut, rätt länge iallafall :) Var as gött och sedan bar det av med buss in till Auckland med Kirsty, där mötte vi upp en till Au pair och kollade på "Santa parade" vilket var en väldigt lång parad av massa människor som var uppklädda och danade och gjorde olika saker. Hade bilar som var uppklädda och ungefär 5 olika uppsättningar av folk som spelade säckpipa i kilt som kom med jämna mellanrum i paraden. Var fin dock. Jultomten var sist i paraden och sen var den slut. Tyckte de kunde ha fått in jultomten lite tidigare. Men men. Kanske var ett sätt att få folk att stanna hela paraden.

Sedan efter ett stopp i en park för att snacka och döda tid så gick vi till en biograf på queens street som vi köpt biobiljetter på och kollade på Fantastic beast and where to find them! Delade även på en stor popkorn, vilket hade storleken av en mellanpopkorn hemma i Sverige. Trodde aldrig att jag skulle sakna SF bio, men de har mycket bättre information inne på biograferna hemma. :D Var as taggad på filmen dock och filmen levde upp till mina förväntningar! Är väldigt nöjd, :) Är allt jag tänker skriva om den ;).

Så är väldigt nöjd med min helg! :) Varit väldigt fin och med mycket fina stunder, möten och upplevelser. :)

Likes

Comments

View tracker

Idag är det min tre månaders dag här på NZ! Känns så konstigt! Att det redan gått tre månader! Har nu knappt sex månaders jobb kvar och då har jag ändå all min semester kvar! Hehe. Känns som att tiden flyger förbi, dagarna går så snabbt nu. I början kunde tiden ibland kännas ganska långsam men nu känns det som att det är svårt att få dygnets alla timmar att få in allt jag vill göra. Har kommit till rätta här i Belmont och här omkring nu. Känns jätteskönt. Har kommit igång med min simning och vet hur jag ska ta mig runt och vart jag ska hitta här omkring nu. Känns väldigt skönt. Känns inte längre som en främmande plats utan mer som att jag börjat slappna av och äntligen verkligen börjat känna mig som hemma här och vant mig vid mina kulturskillnaderna. ( Men lugn kommer inte flytta hit) Har kommit in i au pair live på riktigt nu, jag och ungarna har vant oss vid varandra och även om det kan dyka upp lite knepigare situationer så har jag även fått väldigt många mysiga och härliga stunder med Anja och Natalja. Älskar att bli kreativ med dem och ha våra egna små äventyr. Få höra deras härliga och knasiga kommentarer och skratt kan göra min dag så lätt! Vi har våra egna små skämt nu, lekar och saker vi tycker om att göra. Med julen som kommer nu är det mycket jul prat och pyssel på gång vilket jag älskar! Får ju ösa på med min egen kreativitet och julkärlek och nostalgi vilket är underbart!! ^^

Med tanken på hur snabbt tre månader har gått känns det rätt läskigt att jag "endast" har sex månader kvar med dem. Känns som att jag redan börjar sakna dem fast jag inte ens har åkt än. ;)

Känner med andra ord att jag är väldigt glad att jag vågade mig hit på andra sidan jorden, för det är verkligen en helt annan upplevelse än vad jag tidigare har gjort. Älskar naturen och hur spontana människorna är här borta och hur glada alla är här, att le och säga godmorgon till en främling är vardag här, vilket är väldigt mysigt och kan göra sån skillnad! :) Känns som jag verkligen har gjort rätt beslut och au pair livet känns ändå som väldigt rätt för mig. :) En helt annan skillnad än att vara barnvakt också då man kommer mycket närmare barnen också då man är med dem så mycket.

Ser fram emot vad de kommande månaderna kommer innehålla. Börjat planera för semester och längre resor, mamma och pappa kommer efter Julhelgen och vi spenderar mellandagarna och fram till dagarna efter nyår tillsammans vilket ska bli väldigt roligt! Om en månad är det närpå jul, känns så konstigt..Inte minst för att det bara blir varmare och varmare här.. :p Känns jättekonstigt och har väldigt svårt att greppa konceptet att julen infaller på sommaren här. Men har inte mycket val även om det känns konstigt. 

Men även om jag trivs bra här som jag är glad över också så saknar jag Sverige och alla där hemma också. <3 

Likes

Comments

Halloween, Blev att köra lite bus eller godis med barnen. Vi åkte hem till en familj som barnen känner och som har en dotter i barnens ålder. Jag fick ansiktsmåla dem och blev väldigt nöjd faktiskt. Sen gick vi ut och körde "trick and treat" Var väldigt mysigt! Barnen fick sitt godis och var väldigt nöjda iallafall. Halloween är rätt stort här ändå. Blev rätt impad av alla dekorerade hus och hur de hade gjort det. Var kul att se att så många körde all in. Vi hade även lite bus eller godis vid vår egna dörr och det kom en del barn. På kvällen sen så vägra Anja bada bort sin fjäril ansiktsmålning som jag gjort utan den fick va kvar tills morgondagen. Hehe. Rätt gulligt ändå, tar det som en komplimang. :)

Likes

Comments

Då 21 October är memorial day här i NZ så har alla ledigt i och med att jag hade en måndag ledigt så bad jag om att få ledigt delvis av fredagen, och det gick att ordna vilket var jättebra då jag fick en lång helg att köra road trip på. :D Så jag lämnade barnen på fredag morgon och sedan tog jag bussen in till stan där jag möte upp Janine och så fick vi ordaining alla papperna för hyrbilen och körde iväg.

Då det var en väldigt populär helg så hade biluthyrningen där man får hyra när man är från 18 år inga bilar kvar så vi fick nöja oss med ett företag som körde från 21, så jag körde hela tiden, annars skulle inte försäkringen gälla. Men vi hade en bra bil och har vant mig nu så tyckte det var skönt att köra och är skönt att vara 21 så man faktiskt kan hitta en bil. :)

Miranda Town

På hemvägen från Cormandel helgen så såg fick jag se skyltar på att det fanns en plats som hette Miranda här på NZ, Vi hade inte tid att stanna då men jag lovade mig själv att se till att åka dit någon gång. Så när vi båda hade ledigt på fredagen så hade vi möjlighet att stanna där på vägen. Tog drygt en timma med körning att komma dit, först kom vi till Miranda road, vilket jag trivdes jättebra med då jag körde och allt. Stannade och tog kort på vägen där de skyltade, åkte förbi bilar som säkert trodde vi var jättekonstiga.

Vi kom till Miranda och var världens minsta lilla ställe. Vi kom dit och passerade ett cafe. Åkte vidare och kom till en korsning. Körde vänster och kom till Miranda fågelcenter efter 2 km och när vi körde tillbaka och kom till andra stället kom vi till Miranda Hotsprings. Hehe. Visade sig att korsningen där de var några enstaka hus så är centrum av Miranda. Så vi åkte tillbaka till Cafeet och fikade där och jag hittade kort där det stod Miranda på och köpte en brownie som var supergod så var väldigt mysigt ändå. Var ändå väldigt vackert där med mycket natur och när havet. :) Sen bar det vidare till Taupo.

Taupo

Vi kom fram till slut ochfick våra rumsnycklar och packade ur bilen och såg till att göra middag för vivar rätt hungriga. När det till slut var avklarat så körde vi en spontan poppapopcorn, ta med påsen, körde ner till vattnet och åt popcorn, var jättemysigtoch trevligt. Vi kunde dock inte se så mycket då det var mörkt. Vi körde sedanupp till Haka falls men det var stängt så vi fick inte se det i mörkret, vikunde höra vattnet forsa dock :) Sen blev det hemfärd och läggdags. Sängarnavar väldigt mysiga på detta hotellet med små förhängen så man fick en egenliten mysig koja :) Sängen var lite för hård för mig dock men jag sov bra ändå.

Lördag

Planenvar ursprungligen att köra Tongarino Alphine Crossing på lördagen men dåväderprognosen runt berget var så dålig så bad vi om att få flytta fram vårbokade "shuttle" och det gick bra. Så lördagen fick lite ändradeplaner och mycket spontana beslut. Vi började med att åka till Haka falls igendå dock denna gången med fördelen att det var ljust och soligt. Vi kom dit ochvar väldigt fint där, väldigt turkost och blått vatten och starka strömmar!Kunde se båtar som åkte vid botten av forsen och som inte kunde/ville kommaända fram då strömmen var för stark. Fanns till och med två som paddlade Kajaksom stod stilla i vattnet fast de paddlade som bara den. Efter de så åkte vitillbaka till Taupo och där så hade de marknad just idag så vi stannade ochkollade, var väldigt gulligt och fint och de hade många fina saker, dock köptejag inget.

Vi hade bokat en båttur på förmiddagen från Hostelet så vid halv två var vi nere vid hamnen och åkte iväg.Var en segelbåt vi åkte med. Det var rätt blåsigt och kallt först stunden så tyckte det var lite jobbigt med vågorna och blåsten men sen så blev det bara bättre och bättre. Båten tog det lugnare, de delade ut filtar och solen tittade fram med jämna mellanrum. ^^ Vi var på väg till Maori Carvings som finns ute på klipporna på Taupo Lake och just på denna dagen den 22 Oktober 2016 så var det 40 år sedan de blev klara tydligen så var flera båtar där ute med oss som filmade och fotade. Samt så stod den en grupp med Maori människor som gjorde en av sina "hakas/ hyllningsdanser" . Var coolt att se och roligt att vi lyckats komma med på det. Vi hade ingen aning om det när vi bokade utan fick veta det när vi nästan var framme vid ristningarna. Ristningarna i sig var häftiga och fattar verkligen inte hur de lyckats att göra dem!

Efter båt turen hade vitänkt åka iväg till Rotorua men vi fastnade på vägen hehe. Föst stannade vi vid parken där de spelade in tunnelscenen från The Hobbit. Var väldigt fint :) och sedan blev det stop vid wai-o-tapu wonderland där de har massa varma källor.Det var stängt där men det fanns en liten källa vid vägkanten som vi badad i,var jättevarmt vatten och var as gött!! :D Sedan hade det såklart börjat mörkna så det blev att vända hem och köra under en jättefin natthimmel. Vi stannade vid Taupo utkiksplats och kollade på staden i mörkret och såg på stjärnhimlen.Var magiskt. Sen blev det till sist att köra tillbaka till vårt hostel och packa inför morgondagen och att sova.

Söndag - Tongariro Alpine Crossing
Vi gick upp väldigt tidigt.. kl fem på morgonen. Vi bar ut allting till bilen, gjorde frukost och körde sedan iväg. Vi hade nästan en timmas körning framför oss och vi var tvungna att var där innan 7.30 på morgonen. Vi hade betalat för att åka shuttle från slut stationen till början av vandringen. På det sättet så behövde vi inte oroa oss för att hinna i tid till något utan kunde gå på i vår egen takt. Så vi kom fram i tid men tog ändå ett litet tag för bussen att komma. Men vi kom iväg till slut. De hade gå stavar vid bussen som man kunde låna så jag lånade en vit :) Bussresan tog ca 20-30 minuter. Klockan var 8..25 när vi äntligen kom iväg och började gå. Var kallt så när vi kommit fram till bussen så jag gjorde misstaget att ta på mig för mycket. Så när vi sedan började gå så blev jag såklart varm och var tvungen att ta av mig.. hehe. Men var solsken och fint. Tänker inte skriva så mycket om vandringen i sig. Ja det var uppför väldigt mycket och så mycket trappor men första halvan av den var väldigt fin och härlig! Stod och kollade upp på "Mount Doom" vilket kändes väldigt coolt, dock så besteg vi det inte, var för snöigt samt för brant och vi var inte packade för det, skulle dessutom ta 3h extra vilket vi inte hade tid med.

Men vi fortsatte och såg massa fina varierande platser och jätte blåa sjöar vilket var underbart. :) Så fram tills att vi hade ca 9 km kvar för min del så var allt frid och fröjd. Var varm och så men annars var det bra. Men sen började långsam nedförsluttning med hur mycket trappsteg som helst. I början var det ingen fara men sen började jag känna lätt obehag i knäna som bara blev värre och värre. När det "bara var" 3 km kvar så var det soppas jobbigt att det kändes som knivar ibland när jag gick ner för trapporna. Var inte jättekul. Jobbigaste var att jag kände att jag inte var trött mentalt eller så mer att det gjorde ont.. hade det bara varit plant hade de 9 km gått bra! Men när jag äntligen kom fram så var jag ändå väldigt stolt över mig själv för att jag hade klarat av det. :) Mina fötter ben och knän hatade mig dock. hehe. Landade på slut tid 9h och 20 min då jag kom fram 17.45. :p Blev sedan en 2h körning till Rotorua, stannade i Taupo snabbt och köpte fika. Men gick bra dock :) Var lättare att sitta i en bil och bara köra än att lyfta på knäna. Hehe Vi kom fram till vårt hostel blev det en skön dusch och sedan läggdags då vi var så trötta.! hehe Aldrig har en säng varit så sjön! ( Eller har svårt att minnas det i allfall ;) )

Måndag

Vaknade med värdens träningsvärk...Suck men det blev att lämna min sköna säng och gå upp och äta frukost. Sen så åkte vi iväg och åkte upp i en linbana så man kunde se Rotorua skyline. Var väldigt fint. Gick även en 500 m promenad, fick gå igenom en liten inhägnad där man kom nära lamor eller vad de nu var för några. Var lite läskigt, kändes som att de kunde göra lite vad de ville om de hade lust men de va snälla och var intresserade av att vi tog bilder på dem. :)

Sen tog vi vår hyrbil och begav oss till Rotorua museum, som var i en jättefin byggnad. De hade en jättefin utställning om Maori folket där, fick dock inte fota där men var väldigt bra och informativ. De have även en konstutställning samt en utställning om vad huset användes för förr vilket var ett spa/hälsoanstalt. Man kunde även gå ner i källaren på huset och se hur det var uppbyggt samt gå upp på taket och se hela området.

Det sista vi gjorde var att gå på en promenad längs sjön vid en liten slinga som gick precis vid museet. Var fint och blåste lite men man fick se en del av de varma källorna där.

En sak som är värt att nämna för Rotorua är att staden luktar skämda ägg, är inget skämt utan staden luktar bokstavligt talat från dess varma källor som de har och är berömda för. När vi först kom dit och klev ur bilen så kände jag det direkt. Man vande sig efter ett tag. Vi fick höra från de som bor där att de har vant sig.

Sen blev det att köra tillbaka till Auckland, vi var båda lite trötta men blev musik och kakor och så bar vi iväg. Åkte strax efter klockan tre och var framme vid Auckland vid halv sju. Var hemma igen vid klockan åtta. Var väldigt trött men också väldigt nöjd med min helg.  Var en väldigt fin helg, sett jättefina ställen och platser. :) 

Likes

Comments

Så genom Au pair link så hade jag bokat in mig att åka med på Waitomo Caves vilket är ca 3h från Auckland . Bokade tillsammans med Janine som jag träffade när jag åkte till Hobbiton så det känndes kul och hade kontaktat tre andra för att åka ner tillsammans i en hyrbil. Lördag, går upp tidigt, alltså tidigare än vanligt halv sex på morgon. Tog bussen in till Auckland och till bilföretaget vi bokat en hyrbil hos. Jag var där tidigare än beräknat så fick papperna ordning och allting :) De andra kom och en till tjej skrev in som för att köra då man var tvungen att vara minst 20/21 år för att köra. Många företag kör på 21 års gräns vilket gör att jag är jätteglad att jag är 21 år här ^^ Gör allt mycket lättare :) Jag körde hela vägen ner till Waitomo. Kändes lite pirrigt då jag inte kört någon längre sträcka i bil på vänster sida men körde en liten bil och gick jättebra. Var lite jobbigt att hitta rätt placering på vägen i början men man vande sig snabbt och tog det lugnt. Kändes underbart att köra igen och är inte så svårt som man tror att byta till vänster sida. Svåraste var att komma ihåg att blinkersen var på andra sidan av ratten.. Hehe

Vi kom fram strax efter 11 på förmiddagen och åt lunch och sedan klockan 12 drog vi igång och fick börja med att sätta på oss våt dräckter och skor och hjälmar etc. Var ett projekt i sig, tog sin tid sen satte vi oss i en buss och körde iväg en liten bit, var åtta stycken :) Vi kom till ett ställe där vi fick öva på att säkra med rep och sen så fick vi åka ner för en 40 m lån lina och kom ner i en grotta Sedan gick vi en liten bit och fick en och en åka linbana i mörker där man kunde se lysmaskarna. Var häftigt och lite läskigt men mest kul! :D Sen satt vi och drack varm choklad och någon havre kaka vilket nog var ganska bra då vi sedan hoppade i vattnen med badringar. Var kallt, vattnet var inte iskallt men det kändes som det

Vi simmade runt i en gång, var kallt och händerna domnade av, vattnet var strömt och var faktiskt svårt att ta sig fram speciellt då man har fötter som liksom flyter så det gör det ännu svårare att simma.. :p Men när vi kom till slutet av gången så blev vi ihop kopplade med varandra med ringarna och hade fötterna på någon framför oss och så blev vi dragna hela vägen tillbaka och fick ligga och kolla på lysmaskarna i taket och vissa sjöng lite bland annat halleluja så var väldigt avslappnande. ^^

När vi kom tillbaka så fick vi lämna ifrån oss våra svarta badringar och fortsätta gå längs en gång, där man fick åka rutchkana ner och sedan flyta med i strömt vatten, var rätt mörkt under hela denna tiden men alla hade lampor och var aldrig läskigt eller så, bara när man trampa lite snett på någon sten eller så men man tog det försiktigt. Blev en till fika paus med varm saft och chokladbittar vilket var jättevälkommet då jag vid den stunden frös så jag skakade.. Så var skönt med värme. Sista grejen vi gjorde var att klättra uppför två små mindre vattenfall. Var häftigt och lät väldigt mycket men guiderna hjälpe till och sa vart man skulle sätta fötterna så gick bra. Sen kom i äntligen ut i värmen igen och kunde sluta frysa.

Var verkligen en väldigt häftig upplevelse att göra och lysmaskarna var helt fantastiska. Väldigt glad att jag gjort det nu även om det var lite väl kallt ibland. Vi fick duscha av oss efteråt och även om duscharna var väldigt primitiva så var det nog den bästa duschen jag haft här, vattnet var så varmt och skönt!

Bar sedan väg hemåt och denna gången körde inte jag och jag sov över hos Janine då det var närmare till henne och hade kommit överens om det innan så det var trevligt. Blev te och tjöt på kvällen så väldigt bra avslutning.


På söndagen åkte vi in till Auckland och kollade på en Indisk festival de hade där under helgen. Var kul, en hel gata med stånd där de sålde saker och längre upp massa matstånd där de skrek och tjoade för att få sina saker sålda. Hade även en scen uppställd där de var uppträdanden, var rätt mycket folk där och var kul att se vad de gjorde och att köpa Auckland indisk gatu mat. :p Tog sedan färjan hem , väldigt trött men också väldig nöjd med min helg!

Likes

Comments

Sista dagen i New Plymouth. Fick skjuts av Christine till Paritutu klippa då jag ville klättra hela vägen upp denna gången. Tog ca 10-15 minuter tror jag blev rätt varm! Var blåsigt och skönt på toppen iallafall och man kunde se hela New Plymouth vilket var jättevackert!

Blev en fin kust promenad tillbaka till huset sedan och ett par väldigt trötta ben! Men var väldigt nöjd också! Känns som en bra avslutning. Blev en lugn eftermiddag och sedan bar det iväg till flygplatsen men vi stannade på vägen och fick se en bro- " Te Rewa Rewa Bridge" som är en landmärke här i New Plymouth innan så det var kul. :)

Blev sen att sätta sig på flyget med tjejerna vilket var lite rörigt för när vi var uppe i luften börjar de gråta och sakna farmor. Så var en rätt känslosam flygresa hem. Väldigt gulligt ändå för de visar att de haft en väldigt bra vecka. Så var två trötta tjejer som åkte bil hem på kvällen.

Haft en väldigt fin vecka, många mysiga stunder med tjejerna och varit jättekul att få se en till stad på Nya Zeeland. :)

Likes

Comments

Morgonen började med att jag och Christine fick ett musikframträdande av flickorna. De hade valt en låt : Dancing Queen, Abba och tränade i sitt rum och ville att jag skulle hjälpta till och när jag kom in i rummet så började jag sjunga på låten och dansa med dem och Anja stannar upp och kollar på mig och frågar : " How do you know this song" Hade svårt att sluta skratta, hon är alltid lika förvånad när jag kan texten till någon låt. Fast jag ofta själv har valt musiken.

Vi åkte sen på förmiddagen till Pakekura park. Där barnen gick iväg med farmor och jag gick iväg på egen hand. Var en jättefin park, väldigt stor har en gigantisk scen där de konserter på. Gick väldigt mycket i Parken då den var rätt stor, lyckades till och med gå lite vilse då skyltningen var rätt förvirrande på några ställen men hittade runt till slut och fick mig en skön lång promenad. Hade ett vattenfall i parken som jag blev kär i. Man kunde tryck på en knapp som det stod " Press for waterfall" och så fick man ett vattenfall. Var jättecoolt, konstgjort jag vet men ändå, önskar att jag hade en sån att bära med mig så jag när som helst skulle kunna se ett vattenfall. Hade varit något :)

Blev en lugn eftermiddag sedan, mina ben var rätt trötta efter allt vandrande men gick med tjejerna till parken också, var mysig. Blev mycket lek och bus där så de fick göra sig av med lite energi. :)

Idag skulle Andrew och Patrycja egentligen ha kommit med bil ner från Auckland, men vägarna var för ostabila, har fallit ner stenar på en sträcka så ej säkert att de kunde komma fram. Så det blev ändrade planer med ett bokat flyg för morgondagen. Flyger istället upp till Auckland med tjejerna imorgon Lördag vid 19.00 och så möter de oss på flygplatsen vid Auckland. Tråkigt att de inte kunde komma ner samtidigt är det skönt att slippa en 4-5h bilresa.

​Idag är det även ett år sedan jag blev tillsammans med Richard. Så blev lite Skype samtal vilket var väldigt mysigt. :)

Likes

Comments

Tjejerna har fått kolla på The Secret garden men han inte se allt så på morgonen fick de se klart filmen, vilken de tyckte mycket om. Sen åkte vi till en till vän av Christine som hade sitt barnbarn på besök också och badade i deras pool då de hade det på deras område. Var kul, fick leka mycket med Anja i vattnet och hjälpa henne att träna på att simma samt lära sig dyka, vilket hon tyckte var väldigt kul! Natalja simmade mycket med Molly, som är lite äldre så hon fick träna mycket på sin simning med henne. :) Ösregna när vi åkte därifrån dock så vi blev blöta på nytt..

På eftermiddagen så gick vi in till Museet. De hade en havs utställning som var väldigt bra, speciellt anpassad för barn men mycket titta och röra och pilla grejer. Natalja och Anja älskade det. Fick även lite egen tid där och gick in på deras andra avdelningar som hade utställning om NZ djur och marker. Var väldigt fina.

Vädret är så varierande här, men vi har haft rätt tur ändå och varit hemma när det regnat. Man behöver alltid ha med sig regnjacka då man aldrig vet hur och när vädret kommer förändrats. Men det blir varmare nu hela tiden vilket känns jättekonstigt då det är Oktober. 

Likes

Comments

Denna fina onsdag så åkte vi först till Christines vän i New Plymouth's utkant som har en liten bondgård. Hon har höns, tuppar även får på sin mark fast det är inte hennes får men fick se dem iallafall. Även råttor, katter, hundar och två samt barn barn på besök. Var väldigt kul att se. Flickorna fick leta hönsägg och ta med sig hem då hönorna lägger dem lite var stans tydligen. Hon hade flera stycken tuppar också så de gol lite då och då. Hon berätta att det inte alltid är kul att bli väckt ca 5 på morgonen av dem.. Men var väldigt mysigt att se, flickorna tyckte det var jättekul! Fick klappa en råtta! De hade två tama, en var vit med röda ögon, kändes olycksbådande men var klapp vänlig men deras svansar var lite överallt. Blev att återvända till bilen med tjejerna som fick turas om att hålla i ett ägg packet med egna plockade ägg som de var väldigt stolta över.

Efter bondgårdsbesöket så blev det Zoo, vi åkte till Pakuranga park, där de även har ett Zoo som är gratis. Hade jättemånga söta djur där! Bland annat uttrar!! Blev helt kär i dem! Vet inte om jag sett uttrar för, tror det var första gången. Var ett par, vi fick se när de fick mat också :) Hade en jättefin lekpark där också som flickorna tyckte jättemycket om.

På eftermiddagen gick jag på egen hand in till New Plymouth centrum och kollade mig omkring, blåsigt dock men skapade fina höga vågor vid havet. Köpte lite vykort och samlade på mig gratis kartor över staden, nya zeeland. :) Har redan massa men är så enkelt att kolla upp grejer i dem och hitta nya ställen att upptäcka. ^^

Likes

Comments