Så genom Au pair link så hade jag bokat in mig att åka med på Waitomo Caves vilket är ca 3h från Auckland . Bokade tillsammans med Janine som jag träffade när jag åkte till Hobbiton så det känndes kul och hade kontaktat tre andra för att åka ner tillsammans i en hyrbil. Lördag, går upp tidigt, alltså tidigare än vanligt halv sex på morgon. Tog bussen in till Auckland och till bilföretaget vi bokat en hyrbil hos. Jag var där tidigare än beräknat så fick papperna ordning och allting :) De andra kom och en till tjej skrev in som för att köra då man var tvungen att vara minst 20/21 år för att köra. Många företag kör på 21 års gräns vilket gör att jag är jätteglad att jag är 21 år här ^^ Gör allt mycket lättare :) Jag körde hela vägen ner till Waitomo. Kändes lite pirrigt då jag inte kört någon längre sträcka i bil på vänster sida men körde en liten bil och gick jättebra. Var lite jobbigt att hitta rätt placering på vägen i början men man vande sig snabbt och tog det lugnt. Kändes underbart att köra igen och är inte så svårt som man tror att byta till vänster sida. Svåraste var att komma ihåg att blinkersen var på andra sidan av ratten.. Hehe

Vi kom fram strax efter 11 på förmiddagen och åt lunch och sedan klockan 12 drog vi igång och fick börja med att sätta på oss våt dräckter och skor och hjälmar etc. Var ett projekt i sig, tog sin tid sen satte vi oss i en buss och körde iväg en liten bit, var åtta stycken :) Vi kom till ett ställe där vi fick öva på att säkra med rep och sen så fick vi åka ner för en 40 m lån lina och kom ner i en grotta Sedan gick vi en liten bit och fick en och en åka linbana i mörker där man kunde se lysmaskarna. Var häftigt och lite läskigt men mest kul! :D Sen satt vi och drack varm choklad och någon havre kaka vilket nog var ganska bra då vi sedan hoppade i vattnen med badringar. Var kallt, vattnet var inte iskallt men det kändes som det

Vi simmade runt i en gång, var kallt och händerna domnade av, vattnet var strömt och var faktiskt svårt att ta sig fram speciellt då man har fötter som liksom flyter så det gör det ännu svårare att simma.. :p Men när vi kom till slutet av gången så blev vi ihop kopplade med varandra med ringarna och hade fötterna på någon framför oss och så blev vi dragna hela vägen tillbaka och fick ligga och kolla på lysmaskarna i taket och vissa sjöng lite bland annat halleluja så var väldigt avslappnande. ^^

När vi kom tillbaka så fick vi lämna ifrån oss våra svarta badringar och fortsätta gå längs en gång, där man fick åka rutchkana ner och sedan flyta med i strömt vatten, var rätt mörkt under hela denna tiden men alla hade lampor och var aldrig läskigt eller så, bara när man trampa lite snett på någon sten eller så men man tog det försiktigt. Blev en till fika paus med varm saft och chokladbittar vilket var jättevälkommet då jag vid den stunden frös så jag skakade.. Så var skönt med värme. Sista grejen vi gjorde var att klättra uppför två små mindre vattenfall. Var häftigt och lät väldigt mycket men guiderna hjälpe till och sa vart man skulle sätta fötterna så gick bra. Sen kom i äntligen ut i värmen igen och kunde sluta frysa.

Var verkligen en väldigt häftig upplevelse att göra och lysmaskarna var helt fantastiska. Väldigt glad att jag gjort det nu även om det var lite väl kallt ibland. Vi fick duscha av oss efteråt och även om duscharna var väldigt primitiva så var det nog den bästa duschen jag haft här, vattnet var så varmt och skönt!

Bar sedan väg hemåt och denna gången körde inte jag och jag sov över hos Janine då det var närmare till henne och hade kommit överens om det innan så det var trevligt. Blev te och tjöt på kvällen så väldigt bra avslutning.


På söndagen åkte vi in till Auckland och kollade på en Indisk festival de hade där under helgen. Var kul, en hel gata med stånd där de sålde saker och längre upp massa matstånd där de skrek och tjoade för att få sina saker sålda. Hade även en scen uppställd där de var uppträdanden, var rätt mycket folk där och var kul att se vad de gjorde och att köpa Auckland indisk gatu mat. :p Tog sedan färjan hem , väldigt trött men också väldig nöjd med min helg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sista dagen i New Plymouth. Fick skjuts av Christine till Paritutu klippa då jag ville klättra hela vägen upp denna gången. Tog ca 10-15 minuter tror jag blev rätt varm! Var blåsigt och skönt på toppen iallafall och man kunde se hela New Plymouth vilket var jättevackert!

Blev en fin kust promenad tillbaka till huset sedan och ett par väldigt trötta ben! Men var väldigt nöjd också! Känns som en bra avslutning. Blev en lugn eftermiddag och sedan bar det iväg till flygplatsen men vi stannade på vägen och fick se en bro- " Te Rewa Rewa Bridge" som är en landmärke här i New Plymouth innan så det var kul. :)

Blev sen att sätta sig på flyget med tjejerna vilket var lite rörigt för när vi var uppe i luften börjar de gråta och sakna farmor. Så var en rätt känslosam flygresa hem. Väldigt gulligt ändå för de visar att de haft en väldigt bra vecka. Så var två trötta tjejer som åkte bil hem på kvällen.

Haft en väldigt fin vecka, många mysiga stunder med tjejerna och varit jättekul att få se en till stad på Nya Zeeland. :)

Likes

Comments

Morgonen började med att jag och Christine fick ett musikframträdande av flickorna. De hade valt en låt : Dancing Queen, Abba och tränade i sitt rum och ville att jag skulle hjälpta till och när jag kom in i rummet så började jag sjunga på låten och dansa med dem och Anja stannar upp och kollar på mig och frågar : " How do you know this song" Hade svårt att sluta skratta, hon är alltid lika förvånad när jag kan texten till någon låt. Fast jag ofta själv har valt musiken.

Vi åkte sen på förmiddagen till Pakekura park. Där barnen gick iväg med farmor och jag gick iväg på egen hand. Var en jättefin park, väldigt stor har en gigantisk scen där de konserter på. Gick väldigt mycket i Parken då den var rätt stor, lyckades till och med gå lite vilse då skyltningen var rätt förvirrande på några ställen men hittade runt till slut och fick mig en skön lång promenad. Hade ett vattenfall i parken som jag blev kär i. Man kunde tryck på en knapp som det stod " Press for waterfall" och så fick man ett vattenfall. Var jättecoolt, konstgjort jag vet men ändå, önskar att jag hade en sån att bära med mig så jag när som helst skulle kunna se ett vattenfall. Hade varit något :)

Blev en lugn eftermiddag sedan, mina ben var rätt trötta efter allt vandrande men gick med tjejerna till parken också, var mysig. Blev mycket lek och bus där så de fick göra sig av med lite energi. :)

Idag skulle Andrew och Patrycja egentligen ha kommit med bil ner från Auckland, men vägarna var för ostabila, har fallit ner stenar på en sträcka så ej säkert att de kunde komma fram. Så det blev ändrade planer med ett bokat flyg för morgondagen. Flyger istället upp till Auckland med tjejerna imorgon Lördag vid 19.00 och så möter de oss på flygplatsen vid Auckland. Tråkigt att de inte kunde komma ner samtidigt är det skönt att slippa en 4-5h bilresa.

​Idag är det även ett år sedan jag blev tillsammans med Richard. Så blev lite Skype samtal vilket var väldigt mysigt. :)

Likes

Comments

Tjejerna har fått kolla på The Secret garden men han inte se allt så på morgonen fick de se klart filmen, vilken de tyckte mycket om. Sen åkte vi till en till vän av Christine som hade sitt barnbarn på besök också och badade i deras pool då de hade det på deras område. Var kul, fick leka mycket med Anja i vattnet och hjälpa henne att träna på att simma samt lära sig dyka, vilket hon tyckte var väldigt kul! Natalja simmade mycket med Molly, som är lite äldre så hon fick träna mycket på sin simning med henne. :) Ösregna när vi åkte därifrån dock så vi blev blöta på nytt..

På eftermiddagen så gick vi in till Museet. De hade en havs utställning som var väldigt bra, speciellt anpassad för barn men mycket titta och röra och pilla grejer. Natalja och Anja älskade det. Fick även lite egen tid där och gick in på deras andra avdelningar som hade utställning om NZ djur och marker. Var väldigt fina.

Vädret är så varierande här, men vi har haft rätt tur ändå och varit hemma när det regnat. Man behöver alltid ha med sig regnjacka då man aldrig vet hur och när vädret kommer förändrats. Men det blir varmare nu hela tiden vilket känns jättekonstigt då det är Oktober. 

Likes

Comments

Denna fina onsdag så åkte vi först till Christines vän i New Plymouth's utkant som har en liten bondgård. Hon har höns, tuppar även får på sin mark fast det är inte hennes får men fick se dem iallafall. Även råttor, katter, hundar och två samt barn barn på besök. Var väldigt kul att se. Flickorna fick leta hönsägg och ta med sig hem då hönorna lägger dem lite var stans tydligen. Hon hade flera stycken tuppar också så de gol lite då och då. Hon berätta att det inte alltid är kul att bli väckt ca 5 på morgonen av dem.. Men var väldigt mysigt att se, flickorna tyckte det var jättekul! Fick klappa en råtta! De hade två tama, en var vit med röda ögon, kändes olycksbådande men var klapp vänlig men deras svansar var lite överallt. Blev att återvända till bilen med tjejerna som fick turas om att hålla i ett ägg packet med egna plockade ägg som de var väldigt stolta över.

Efter bondgårdsbesöket så blev det Zoo, vi åkte till Pakuranga park, där de även har ett Zoo som är gratis. Hade jättemånga söta djur där! Bland annat uttrar!! Blev helt kär i dem! Vet inte om jag sett uttrar för, tror det var första gången. Var ett par, vi fick se när de fick mat också :) Hade en jättefin lekpark där också som flickorna tyckte jättemycket om.

På eftermiddagen gick jag på egen hand in till New Plymouth centrum och kollade mig omkring, blåsigt dock men skapade fina höga vågor vid havet. Köpte lite vykort och samlade på mig gratis kartor över staden, nya zeeland. :) Har redan massa men är så enkelt att kolla upp grejer i dem och hitta nya ställen att upptäcka. ^^

Likes

Comments

Vi åkte iväg till Toy Library!! Varför har jag inte hört om det förr, undra om vi har det i Sverige. Principen är rätt enkel att förstå. Det är ett bibliotek där man kan låna leksaker, får betala lite och sen får man ta ett antal leksaker och ha dem ett antal veckor, antal leksaker och längd på lovet beror på vad man betalar. Så vi tog sex leksaker, spel, leksaks slott, utklädningsklänning och jag vet inte vad mer det var. Väldigt praktiskt då Christine kan lämna tillbaka dem sedan och inte behöver ha leksaker liggande runt i huset hela tiden utan kan anpassa sig till ålder och intresse hela tiden istället. Super smart.

Vi åkte sedan mot Christines mamma alltså barnens gammel farmor men vi stannade först på Paritutu klippa och jag och Natalja sprang upp för alla trappor nästan ända upp. Var väldigt fint. Sen när vi var på väg ner ville Anja såklart också gå upp så gick med henne en bit också även om det inte var lika högt upp. Var kul, men mina ben fick sig en rejäl träning utan uppvärmning på kort tid vilket kändes senare. Hehe. Tog väldigt fina bilder där uppe dock. Har tagit så mycket bilder här borta, Natalja tycker det är kul dock då hon får låna min kamera ibland. När vi var på väg ner från klippan så tog jag en bild på flickorna och de ville såklart sedan gå ner sista 100 meterna till bilen och krama varandra samtidigt och skrattade hela vägen, de är så söta ibland alltså! Älskar mina små tokungar! De gör mina dagar ljusa och fulla av skratt och leenden även om jag ibland kan bli små tokig på dem också. Fick ett " Miranda you are a very very very very ( etc för hon tyckte det var kul att säga very) great au pair" från Anja och båda har friat till mig flera gånger och sagt att jag ska gifta mig med dem. Tur för mig att de inte får det förre de är 18 och inte kommer känna lika dant då ;) ^^ .

Sedan åkte vi vidare till gammelfarmor och gud stället hon bort på! Det är för visso privat men gud! Är som en spa anläggning och så fint och lyxigt och det är ett ålderdoms hem. Hon bor i en lägenhet och får hjälp med det hon behöver, som städning och vissa måltider. Hon är 93 år. Hon hade en pool på området också som jag och barnen simmade i tillsammans. Fick mig att bli sugen på att komma igång med simningen på allvar när jag är hemma i Auckland igen. Men vi åkte först till Oakura stranden. De har svart sand där, vi tog av oss skorna och sprang barfota i sanden och i vattnet. Var så härligt! Sanden var jätteskön också, jättelätt att få bor från fötterna när de torkat. Kanske borde besöka fler vulkanstränder i framtiden ;)

När vi åkte bil till stranden såg vi också en glimt av Mount Taranaki viket är vulkanen. Hade inte sett den förr då det varit för molnigt för att se den. Så vackert, har till och med snö på sig! I just love this country!!

Likes

Comments

En av sakerna jag älskar med au pair gemenskapen är whatsapp grupperna som vi har här. Där är alla au pairer i Auckland med och man kan skriva om frågor, funderingar om man vill arrangera en playdate för sina värdbarn eller bara mötas up på fika eller planera en resa. Väldigt bra då det är ett väldigt smidigt sätt att kontakta andra även fast man inte känner dem. Så i fredags så skrev några att de skulle upp till Hobbiton på helgen och om någon vill med, jag svarade att jag redan varit där men gärna hänger på något annat om någon planerat något. Fick sedan svar från några tjejer som planerade att hyra bil och köra ner till Cormandel över helgen. Så blev indragen i bilbokning och hostel letande i sista minuten och vi fick tag både på bil och hostel för lördag-söndag. Så blev sen packning och fixande på fredag kväll och tidig uppgång lördag morgon.

Vi gav oss iväg vid från Auckland vid ca 9 på morgonen då vi fick ut hyrbilen. Var jag och fyra tjejer från Tyskland. Vi körde ner mot "halvön" öst om Auckland. Vi kom först till Karangahake. Där de hade flera olika leder som går runt i en gammal gruva som de haft. Gick runt i gångarna och droppade vatten från stenarna i taket och var så mörkt att vi fick använda lamporna på mobilen för att se något. Gick fram till en bro sedan vände vi då vi inte hade tid att gå en längre slinga då det skulle ta flera timmar...

Sedan bar det av till HOT WATER BEACH!

O jag skojar inte, det är varmt där, året runt. Det finns tydligen källor eller något under marken som värmer upp stranden. Så när vattnet kommer in och om man grävt gropar så får man sig en egen lite varm pool! Var as nice! Så klart hade jag glömt att packa mina badkläder dock...Men då jag hade fått med mig sport-bh och shorts så löste det sig ändå ^^. Var jätte mysigt. La sig ner i varma små polar bara njöt. När man grävde ner fötterna i sanden så var det varmt, på vissa ställen för varmt. Gick fram till en pol och doppade fötterna och AJ var jättevarmt!! Fick snabbt kliva ut ur den. Sen när jag kollade närmare så såg jag att det bubblade i vattnet! Så varmt var det! Men mina fötter klarade sig bra. Vi sprang ut i havet också! Doppade mig till och med, fast inte huvudet men kroppen, så nu har jag badat i havet i NZ! I Oktober. Sen blev det snabbt att springa tillbaka till stranden och värma sig i groparna igen. Tidvattnet började sedan komma in och riva ner polerna och gjorde vattnet kallt så det blev det dags att dra vidare.

Vårt sista stop innan vi drog iväg till vårt Hostell var Cathedral Cove. Det var där de spelade in en scen i Narnia!! :D Var väldigt vackert! Vi tog vääääldigt många bilder där och blev lite blöta... hehe. Mina gymnastik skor blev genomvåta då vi tog en gruppbild vid stranden och en tidvattenvåg kom in och blötte ner oss alla... Men var inte så kallt så var helt okej. o när jag ändå var blöt så sprang jag ut till en sten och ställde mig på en sten som snart skulle vara dränkt i vatten. Var väldigt mysigt och fint där, kul att springa omkring på stranden. Sen traskade vi tillbaka till bilen blöta och hungriga. Sov på hostel i:

Vår Hyrbil:

Vi stannade vid en supermarket och handlade mat, blev billig pasta, tomatsås, bröd, skinka, choklad och vin för att överleva och bli mätta och glada. Blev billigt och bra! Blev att krypa ner i en våningssäng sedan och sov jättebra! En väldigt bra och händelsefull dag!

Vi gick upp vid åtta och gjorde frukost blev mackor med äggröra och vid tio var vi iväg igen. Stannade vid Waiau Falls, regnade massa då men var ändå fint att se! Dånade som bara den och var blött men stort.

Sedan körde vi ända vägen tills Coromandel "staden" byn eller vad man nu ska kalla det. Det regnade massa då och vägarna var väldigt svängiga så vi fick åka väldigt långsamt. o nej jag körde inte var en av de andra som körde under roadtripen så jag satt aldrig bakom ratten. Fick sitta i baksätet och sjunga, dansa och fota istället så jag klagar inte ^^ Vi kom fram och det regnade fortfarande men de släppte snart så vi körde söder ut en liten stund och gick en slinga genom en skog där de hade ett gigantiskt träd! Tog ca 20 minuter att gå igenom. Men det var väldigt fint. Kändes som att gå igenom en regnskog! Hela tiden träd omkring sig som hängde över än och man hörde fåglar och kunde samtidigt ibland se havet genom träden. När vi kom ut därifrån så gick vi till stranden där vi parkerat bilen. Var väldigt fina träd och stranden var jättefin och i ett träd satt en gunga som vi hade skoj med. ^^

Sista vi planerade att göra innan hemfärd var att gå en till led men när vi kom dit var den avstängd.. lite trist men men, inte mycket vi kunde göra åt det. De gör något underhållsarbete på den eller något liknande. Så vi satte oss i bilen och körde kusten tillbaka mot Auckland. Vi stannade vid Sylvia Park som ligger strax utanför Auckland på hemvägen också. För att kolla hur det var. De har öppnat HM där nu..åkte hela vägen till NZ för att äntligen kunna handla på HM, vilket tur jag har! Men var mer de andra som ville se hur det såg ut men när vi kom dit så var det kö in till butiken..så vi sket i det. Hade ingen lust att köa för att få komma in på HM. Men här på NZ är det en stor grej att de öppnar. Vi lämnade tillbaka hyrbilen och tog färjan tillbaka till Devonport. Tog en sista bild då efter en fantastisk helg! Var jättefin verkligen och kommer planera flera roadtrips i framtiden! Hade med mig en bok men behövde aldrig använda den, när jag satt i bilen så var det underbart att bara sitta och kolla ut på landskapet och se allting, det ändrar sig så fort och är så underbart vackert här. Men säger ju att gräset är grönare på andra sidan men gräset är bokstavligt talat jättegrönt här, och har massa söta djur som går omkring på det. Har även lärt mig mycket om vad jag borde ha med mig på en roadtrip. Tex extra skor är bra. Fast jag är jävligt nöjd med mina nya då det praktiskt taget torkade på en natt. Alltid packa baddräkt och handduk. Att en högtalare gör en roadtripp mycket roligare. Hade med mig min röda och den användes flitigt ^^ Batteriet tog till sist slut..Men vi hade en backup så vi överlevde. Kom hem väldigt trött men nöjd och packade upp och packade igen för åker till barnens mormor i veckan nu. Avslutade helgen med en fin Skype med Richard så var mysigt, somnade väldigt snabbt!

Likes

Comments

Då Natalja har skollov i två veckor så bestämdes det att jag skulle flyga ner med tjejerna till deras farmor som bor här sista veckan. Vi flög från Auckland super tidigt! 6.25 på morgonen gick flyget så vi gick upp vid halv 5 och vid 5 åkte vi. Regnade men Andrew körde oss till flygplatsen och var ingen trafik så det var skönt, gick bra på flyget tjejerna var väldigt lugna och duktiga. Kändes bra, när vi kom till flygplatsen så mötte barnens farmor Christine oss där och vi åkte hem till henne.

Vi åt frukost hos dem då vi åkte så tidigt och endast ätit frukt på morgonen. Var mysigt och sedan gick vi till biblioteket. New Plymouth har jättefint kultur hus. De har ett museum som var jättefint och är en gro mellan husen i glas som går till biblioteket. Jättefint verkligen och har flera olika avdelningar och jättefin barnavdelning. De har verkligen bra kulturutbud här i NZ. Efter biblioteket blev det glass med barnen och åt själv en chokladglass som var rätt god. Eftermiddagen spenderades i lugn och ro hemma. De har vilostund här hos farmor så var lugnt och skönt, sen tog farmor iväg dem till bad på egen hand också så det var skönt att få egen tid. Är kul att se en annan del av Nya Zeeland, är väldigt fin stad och kusten här är så vacker. Stenarna är svarta och lava stenar då New Plymouth har en vulkan väldigt nära och stenarna är från dess utbrott genom åren. Dock var senaste flera hundra år sedan som jag förstått det. Stränderna här är också svarta har barnen berättat då det är malna lava stenar som bildat stranden här. Vulkanen är inte "död" så att säga utan kommer få ett utbrott igen någon dag, så de har en akutplan för staden ifall det skulle hända hur de skulle reagera etc. Men de har räknat på det och om vulkanen skulle få utbrott så skulle lavan inte komma till New Plymouth utan på andra sidan tydligen. Christine bor ca tio minuter kvart från centrum så är lätt att ta sig runt i staden även via gång.

Likes

Comments

I söndags var jag i en härlig Hobbit koma. Var jättenöjda med gårdagen och vädret var kasst i Auckland då. Regn och rusk. Hade planer på att åka till ön Rangitoto med en kompis men de föll sönder då vädret var så dåligt. Blev att sova ut lite istället. Andrew moster och mormor var på besök den helgen också så det var trevligt, de åkte på tisdagen. De bytte till sommartid här i Söndags också. Känns jättekonstigt. Ställa fram klockan en timma i September.. Så nu är det 11 h tids skillnad i ca en månad mellan Sverige och NZ fram tills Oktober då Sverige får sin Vintertid då det blir 12 h. Insåg också att ur deras perspektiv så är jag född i Vintern, inte konstigt egentligen, Men Natalja och jag är båda födda i Juni och hon är född på vintern och jag på sommarn, känns lite lustigt. Har fortfarande inte vant mig vid att det är tvärtom årstider här än. Blir nog tydligare när jag går i klänning på julafton..hehe.

Första skol-lovs veckan. Har inte jobbat så mycket övertid men det känns som det då min personliga lediga tid har blivit mindre. Men det är så det är, kommer ha mera egentid nästa vecka så det är bra. Barnen har "vår lov" blir det väl i två veckor här. Anja har förskola som vanligt medans Natalja har haft "Tennis Camp" . Hon har gått mellan nio till ett på dagarna så jag har hämtat henne mycket tidigare än vad jag är van vid då hennes skola går till tre. Har gått bra dock. Varit kul att ha lite annan rutin och miljöombyte och hon har varit glad att få mera tid att vara med mig och att inte ha läxor och de vanliga aktiviteterna.

I måndags hade jag heldag med Anja, dock har vi inte så mycket tid då vi måste hämta Natalja redan klockan 1. Så vi gick till stranden, vilket var väldigt mysigt. Hon gillar att gå till stenarna när tidvattnet är lågt och kolla i pölarna och efter snäckor och annat levande. Är rätt kul att se. Att köra springtävlingar på stranden är också en favorit :) Blev en mysig stund både vid parken vid stranden och vid stranden.

Resten av veckan har flytit på. Har haft många mysiga stunder. Min topp var nog när barnen kollade på Askungen på Svenska igen och sedan bad om att få leka städare. Ja jag frågade faktiskt om de menade allvar när de sa det men ja, de gjorde det minsann, tog fram dammsugaren och dammsög varandras rum. Var hur gulligt som helst. och de sjöng hela tiden på " Sjung min näktergal" från Askungen när de städade. De ville till och med duscha ( vilket de annars inte gillar utan oftast vill bada) för att " städa duschen" och stod och sjöng tillsammans högljutt i duschen. Så underbart. Ja jag vet inte var de fått städa grejen ifrån, tror inte jag kan ha så bra inflyttande på dem men var ändå jättekul att de vill göra det!

I torsdags så var jag med Anja och vi åkte ner till Biblioteket och lämnade tillbaka böcker och lekte i parken.

Så till sist idag fredag så lämnade jag barnen och sen gick jag ner till Devonport, tog ca 30-40 min, var jättehärligt väder och hittade en fin slinga man kunde gå som jag inte upptäckt förut och en park i utkanten av Devonport. Gick till min bank då ja hade lite grejer att fråga samt köpte MARABO CHOKLAD i Nordiska butiken! Så glad! :D Fanns även Bamse tidningar där som jag kunde ta då de var på "dela med sig hyllan" så jag och Natalja har läst Bamse på Svenska idag, jättemysig!

Blev Taco-fredag också vilket var jättemysigt och gott! Inte ätit det på jättelänge känns det som samt planering för helgens roadtripp till Coromandel! ☺️

Likes

Comments

Idag åkte jag och en massa andra au pairer iväg med buss tidigt på morgonen mot Hamilton vilket är söder ut på nord-ön. Vi anlände först till Hamiltons gardens där de har massa olika typer av trädgårdar med andra ord, italiensk stil, japansk, brittisk med mera. Var fint men lite fel årstid men ändå häftigt att se. Hade en del häftiga grejer, statyer och inredningar. Tog en del bilder.

If you don't know where you are going any road will take you there. - Lewis Carroll. Mitt favorit citat för dagen som stod på en Alice i underlandet staty.

Sedan begav vi oss iväg till HOBBITON!!! ( Sorry Elly, men jag kommer tillbaka hit en dag och då är du med mig, du har inget val! ;) <3) Var så taggad, Vi kom dit och åt lunch de flesta hade som jag tagit med egen matsäck så åt och köpte en del souvenirer. Köpte en t-shirt, var så dyrt där de har ju monopol så allt kostade skjortan men ville ha något iallafall. Sedan fick vi en guidad tur av de som jobbade där. Man behövde åka bort från souvenir och cafe't stället med andra ord entre'n till en liten bit för att komma till själva movie sett stället. Fick guidad tur genom Hobbiton. Man går runt bland alla hus, var lite för stora grupper tyckte jag blev trafikstockning av människor då alla ville ta bilder och detta är ändå på våren här inte ens stora turist årstiderna. Jag var inte mycket bättre vet inte hur många bilder jag har tagit. Efter alla små söta och och ungefär tusen bilder på Bag End så blev det The Green dragon där det blev en öl innan vi var tvungna att gå tillbaka till bussen.

Alla var rätt slut och trötta så blev lite prat men var väldigt lugnt och skön bussresa hem, plus att vi hade haft bra väder inte super solsken men ändå molnigt och fint och när vi åkte iväg hemåt så började det regna så det var rätt bra tajming för oss.

Haft en helt underbar dag med andra ord, känns jättebra att kunna stryka detta från min NZ bucket list. Speciellt då detta ändå är något jag verkligen tycker om då jag både har älskat filmerna och böckerna ett bra tag nu.

Likes

Comments