Kolla vad som kommer här då!! Ett helt inlägg om bara min just nu bästa film och bästa inspirationskälla. CLUELESS.

90-tal, rutigt, diadem, fluff och rosa. Jag kanske inte behöver något mer för att vara glad faktiskt. Älskar att det är lite lite preppy men på ett roligt och avslappnat sätt, och med 90-tal såklart.

Så kolla noga här nu och inspireras kompisar! Jag vet iallafall att mitt nästa köp ska bli en basker :)))

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

top Zara, kjol Zara, diadem Stadsmissionen, örhängen Weekday, bälte Stadsmissionen.


Likes

Comments

Hej!!

Hörrni FÖRLÅT för så dålig uppdatering, men nu ska jag verkligten bli bättre, lovar. Men här är iallafall en outfit från kontoret förra veckan! Älskar tubtoppen i spets från Daisy Grace. Så bra till lager på lager och gör allt lite intressantare.

Skjortan är min mormors gamla, tubtopp Daisy Grace, kostymbyxor, diadem och väska från Stadsmissionen, Sjal Pop Stockholm, jacka Modern Retro, örhängen Weekday :)

Kram!!! <33

Likes

Comments

Hej!!

Nu var det ju ett tag sedan sist, min ursäkt är att jag har jobbat receptionen på Perfect Day Media (vadårrå??) nästan hela veckan och haft SÅ fullt upp. Men kul har det varit!! Och här är en outfit från i onsdags som jag gillade! Skjorta, kostymbyxor och kavajliknande jacka, vem har jag ens blivit??

Och förutom sjalen (Pop Stockholm) och smyckena (Edblad) så är HELA outfitten second hand. Mvh, kanske Sveriges bästa fyndare :))))

KRAM <3

Likes

Comments

KOLLA på denna jacka. Hittade den på Modern Retro och är FÖRÄLSKAD. Äkta vintage, ljusrosa och lite Chanel inspirerad. Ojojoj. Modern Retro är i sig också det underbaraste som hänt mig. Hamnade där av en slump och har aldrig varit där förut, men det var kärlek vid första ögonkastet när jag gick in. Googla upp, kolla bilderna och spring dit. Glasögonen är också nyinköpta och från Pop Stockholm, bästa stället för solbrillor!!

Så mycket kärlek i ett inlägg kompisar, men vad ska man göra.

KRAM <333

Likes

Comments

Älskar leopardmönster så mycket. Vem är jag ens?????? Hade jag för 1 år sedan vetat om att jag skulle säga detta hade jag gråtit. Men äsch.

En sak som jag faktiskt tänker på ibland är om jag hade hakat på om crocs blev en trend. Scenariot är ju inte helt otroligt eftersom Christoffer Kane hade det på sin visning förra året. Just då tror jag dock att dem flesta var överens om att det var lite too soon. Men om några år kanske?? Vill säga att jag aldrig skulle gå så långt, men ärligt talat har jag ingen aning. Kommer säkert sitta med crocs på fötterna och skratta åt detta 2022.

Solbrillor Stadsmissionen, turtleneck & Other Stories, t-shirt Hornstull Marknad, byxor Humana, Converse Stadsmissionen

KRAM!!

Likes

Comments

Skulle säga att denna outfit är lite Gucci-inspirerad. Flera olika djurmönster samtidigt, och så lite gulddetaljer. Gillar Gucci och gillar outfiten. Liksom man skulle ju kunna tänka att det blir kaos när man slänger över ett ormmönstrat linne på en zebramönstrad blus. Men i mina ögon så funkar det faktiskt riktigt bra, och jag tycker att det är det som gör det så coolt. Älskar när man får flera tillsammans otippade plagg att se bra ut tillsammans.

Blus & linne H&M, skärp byxor & skor Stadsmissionen, örhängen Antikt Nytt & Gammalt, solbrillor Pop Stockholm.

Kram <333

Likes

Comments

Hejjj <33

Så här kommer andra delen av min lilla blogginläggsserie där jag dekad för dekad tänker gå igenom 1900-talet i fashion. För det ÄR faktiskt intressant och så kul att kunna. Jag är självklart ingen expert på ämnet modehistoria, men har nu under sommaren börjat plugga på och sätta mig in i det mer, så en del kan jag ändå!

På 1920-talet revolutionerades modeindustrin helt från tidigare årtal, då siluetten blev rak och korsetterna som skrotades. Detta dels tack vare Coco Chanel som nu börjat bli stor och influerande i modevärlden. Hon ville göra kläder som kvinnor kunde röra sig fritt i, till skillnad från de stora och opraktiska klänningarna och korsetterna som tidigare varit populärt. Andra kännetecken för 1920-talet som också var Chanels förtjänst är långa pärlhalsband, färgen svart och även att solandet blev trendigt. Men tillbaks till den raka siluetten! Så kallade flappy dresses (se klänningarna på bilden) stod mycket för det nya moderna. Dessa klänningar var raka i formen ända ner till nedre höften där dem satt åt lite extra, för att sedan bli fladdrigare nertill och ofta sluta vid vaden. Håret var nu modernt kortklippt i en bobb, och på det satt en liten cloche hatt.

Det var allt för nu, kram!!

Likes

Comments

Turtleneck & Other Stories, byxor Humana, Converse Stadsmissionen, halsband Antikt Nytt & Gammalt, solbrillor Pop Stockholm.

Kramm!!!

Likes

Comments

Hejjj <33

Jag tänker att jag ska ta och göra en serie blogginlägg där jag lite kortfattat går igenom 1900-talet i kläder, dekad för dekad! För när man väl börjar sätta sig in i det så ÄR det faktiskt jätteintressant med "fashion history". Hur vi människor under alla år har klätt oss är så ihopkopplat med vad som har pågått samtidigt i världen. Liksom hur klyschigt det än låter så berättar kläderna vi har på oss verkligen en historia. Och hur kul är det inte att dra till med fraser som "det här plagget är SÅ 30-tal", och faktiskt veta vad man pratar om.

1910-talet signaleras av den väldigt ankliknande figuren som ni ser på bilderna, där överkroppen är långt framskjuten och endast kopplas ihop med resten av kroppen med en väldigt smal midja. Denna figur var såklart ouppnåelig utan korsetter, som därför var en nödvändighet bland adelskvinnorna. För att balnsera upp detta bar man sedan en stor hatt ovanpå uppsatt hår och osminkat ansikte.

Kram!!

Likes

Comments