View tracker

Här kommer recept på en fantastiskt god mjölkchokladmousse på endast 2 ingredienser! Dessutom går den väldigt snabbt att göra då den måste stå i kylen så att man bara kan ta fram den när det är dags och vispa upp den!💕

3dl vispgrädde
200g mjölkchoklad

Värm grädden i en kastrull men låt den inte börja koka.
Häll grädden över den hackade chokladen.
Rör till en jämn smet och ställ in i kylen i minst 6 timmar.
Vispa upp moussen och lägg i ca 6st glas.
Servera med färska eller rårörda hallon, ät och njut!
💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag är det kladdkakans dag!
Här kommer receptet på min lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt som jag vann kladdkakeracet med!

Lakritskladdkaka
100g smör
2 ägg
3dl socker
2dl mjöl
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk lakritspulver
60g mandlar

Karamelliserade mandlar
140g mandlar
3/4 dl socker
1 msk smör
Ca 1 msk flingsalt

Grädde
Hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform ca 24 cm i diameter.
Smält smöret och rör ihop sockret med äggen.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i ägg och socker smeten.
Grovhacka mandlarna och vänd ner dem och smöret i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

Smält sockret i en stekpanna till en gyllenbrun karamell.
Vänd ner mandlarna.
Lägg på ett bakplåtspapper och strö över flingsalt och smält smör.
Sära på mandlarna och dekorera kakan med mandlar och hallon, ät med vispgrädde och njut!
💗

Likes

Comments

View tracker

Äppelpajen

5-6 äpplen
1 msk kanel

150g rumsvarmt smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala äpplena och skär de i små jämnstora klyftor.
Blanda samman äpplena med kanel och lägg dem i en pajform.
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen till en smulig deg.
Smula degen över äpplena och grädda mitt i ugnen tills den blir gyllenbrun, ca 25 minuter.


Salt karamellsås

2 1/4 socker
3 msk vatten
100g smör
1 1/4 dl vispgrädde
Flingsalt

Blanda vatten och strösocker i en tjockbottnad kastrull.
Sätt kastrullen på spisen på låg värme.
Rör med en träslev tills allt socker är upplöst.
När allt socker är upplöst, öka värmen på plattan och rör nu inte mer i karamellen!
Koka sockret tills det får en gyllenbrun färg.
Ta bort från plattan och lägg i smöret.
Rör om tills smöret smält helt och häll då i grädden och flingsaltet.
Var inte försiktiga med flingsaltet, ta ganska rejält så blir det en fin brytning mot det söta.
Rör till en jämn och fin karamell.

Servera äppelpajen med varm karamellsås och vaniljglass, ät och njuut!

Likes

Comments

Förra helgen hade min lillasyster halloween fest med sina kompisar. Då fick jag uppdraget att baka lite läskiga saker. Här kommer recept och bilder på det jag gjorde!

Spökmaränger
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk citronsaft

Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vispa sedan ner lite i taget av sockret och även citronsaften.
Spritsa ut marängspökena på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Använd sedan smält choklad och gör ögon och mun på spökena.


Oreo ögon

Oreos
Röd karamellfärg
Nonstop
Smält choklad

Dela på oreosarna så att all den vita krämen kommer på en sida.
Tryck sedan fast en nonstop på varje oreo.
Ta den smälta chokladen och gör pupiller på ögonen.
Doppa sedan en tandpetare i röd karamellfärg och gör blodådror på ögat.

Spindelnätskaka

100g smör
2 ägg
3dl socker
2dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
200g mörk choklad
100g vitchoklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker i en bunke.
Vispa ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i ägg och socker smeten och därefter smöret.
Grädda kakan i en smord springform ca 24 cm i diameter mitt i ugnen i ca 20 min.
Låt svalna.

Smält chokladen.
Bred den mörka chokladen över kakan.
Spritsa sedan ut den vita chokladen med en liten tyll alternativt en "spruta" i ringar på kakan.
Dra sedan med en tandpetare ut den vita chokladen från mitten och till kanterna så många gånger du vill tills du får ett spindelnäts liknande mönster på kakan.

En sån här använde jag!

Oreospindlar

Oreos
Godissnöre
Nonstop
Smält choklad

Dela på oreosarna.
Tryck fast lagom långa godissnören i krämen och tryck sedan på den andra delen av kakan igen.
Använd smält choklad som lim och sätt på två 2 nonstops som ögon.
Ta smält choklad och gör pupiller.

Likes

Comments

Här kommer ett recept på ett lite nyttigare snacks nämligen lakritskulor, supergoda och dessutom väldigt enkla att göra!

Lakritskulor ca 20st

1 msk kokosolja
12 färska urkärnade dadlar
3 tsk lakritspulver
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
Extra lakritspulver att rulla kulorna i

Smält kokosoljan och häll den i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna. Mixa ihop till en slät smet. Rulla smeten till små kulor och rulla de sedan i lakritspulver. Lägg dem i kylen i minst en timme innan servering.
Ät och njut!


Likes

Comments

Hejsan! Här kommer receptet på daimtårtan jag gjorde i helgen! Den blev verkligen såå himla god och smakade rätt likt den köpta, kanske lite bättre bara haha!

Ingredienser:
Mandelbotten
6 äggvitor
185g mandelmjöl
150g socker

Smörkräm
5 äggulor
1dl vispgrädde
1dl socker
175g smör

300g marabou choklad med daimbitar

Gör såhär:
Mandelbottnar: sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan till ett fast skum. Blanda mandelmjöl med strösockret och vänd försiktigt ner det i äggskummet. Spritsa eller bred ut smeten på ett bakplåtspapper i 2 lika stora cirklar (ca 20 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.

Smörkräm: Lägg äggulorna i en kastrull och häll på mjölk eller grädde samt strösocker i en kastrull.
Vispa till en jämn smet. Låt koka upp under omrörning. Vispa kraftigt och låt smeten sjuda (ej koka) tills den tjocknat. Vispa kraftigt under tiden! När smeten tjocknat, ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna någon minut.Tillsätt sedan det kalla smöret, lite i taget, och vispa till en jämn smet mellan varje smörklick tills allt smör har vispats ner och krämen är jämn, blank och fin.
Låt sedan krämen kallna och stelna i kylskåp.

Bred hälften av smörkrämen på den ena botten, lägg på nästa botten och bred på resten av smörkrämen. Låt stelna en stund i kylskåp. Smält chokladen under tiden och låt den svalna lite. Bred till sist på chokladen över tårtan. Ät och njuut!

Kram Miranda
💗


Likes

Comments

Hej! Jag är en 13 årig tjej som älskar att baka så här på bloggen kommer jag dela med mig av smaskiga recept och annat som har med bakning att göra! Hoppas att ni kommer uppskatta det! Följ även gärna mig på instagram @mirandabakar

Likes

Comments