Barnen ligger nu i sina vagnar, med välling. Engla sitter med surfplattan och tittar Minecraft, Lucas är med en kompis men kommer strax hem, pappa sover för han ska jobba inatt. Själv sitter jag med ena foten och skagar ena vagnen, nått som får Thor att bli lugn. Nu på senare har han haft svårt att komma till ro så att jag skagar vagnen hjälper lite.

Vi har varit hos de andra kusinerna idag och Engla har fått leka av sig lite.

Tänkte berätta hur en dag kan se ut här hemma....

Dagen brukar börja vid 6 då vaknar den första , vem det är brukar variera. Men när en vaknar så väcker vi resten också. Engla och Lucas väcker vi bara samtidigt om det är skola, annars är de förskonade ;)
Men de minsta väcker vi samtidigt för att de ska sova middag samtidigt senare på dagen, även för att de ska få mat samtidigt. När de åt ersättning var det med synkad mat ännu viktigare än idag. Men just nu är sömnen extra viktig.  De vaknar samtidigt, sover middag samtidigt och somnar för kvällen samtidigt.
När då alla vaknar klockan sex så bär vi ner dem en och en .. de får ny blöja och sen sätter vi dem i matstolarna för att titta på Bolibompa. oftast bär vi ner vars två men jobbar en av oss blir det alla fyra vi bär ner och gör samma rutin på varje barn. Sen blir det välling till frukost. Detta är skönt för då hinner vi koppla av och dricka en kopp kaffe innan dagen börjar på allvar :)
När de börjar bli otåliga så får de springa ner och leka.... Oftast då har de som rutin att bajsa... skönt det med , för sen är det avklarat.
Nu fick ni lite av morgonen. :) resten av dagen kommer Ikväll eller i morgon ;)

​Nu har även twistshake lanserat sugnappar som du ser på bilderna att mina barn använder. Ni får fortfarande 20% rabatt på hela deras sortiment när ni anger mirakelbarn20 som rabattkod. /https://twistshake.com/sv/

Likes

Comments

Idag så var vi hos min bror och hans familj. Så fint de pyntat inför halloween. Väldigt kreativt, tänk om man själv hade haft fantasin till att pynta så.

Våra barn var helt förtjusta över kusinernas lekrum, så mycket leksaker de har. Det fick mig att inse att våra barns rum är ganska kalt och det finns brist på leksaker. Nu får en lista till tomten skrivas. Deras minsta är bara några månader yngre än Thor, Saga , Loke och Viggo, så de kommer ha stor glädje av varandra.

Imorgon ska Englas rum städas, kom upp innan och det ser ut som nån slängt in en handgranat. Vi ska även börja på att måla Lucas rum och fixa i ordning åt honom. Känns som vi börjar beta av "Att göra listan" här hemma.

Tvätten som skulle varit vikt förra helgen , blev vikt i onsdags, men har ff inte burits in i respektive garderober. Ibland räcker bara inte tiden till.

Likes

Comments

Likes

Comments

Hur reagerar folk när de ser oss? När de får reda på att vi har sex barn och när de hör att de sistnämnda är fyrlingar?. Reaktionerna blir oftast WOW, SHIT, HUR GICK DET TILL?? Hur vi känner oss...tja som en freak show. Sen kommer följd frågor på är det jobbigt? Men visst får ni hjälp? Ni blir sponsrade väl? Nej , vi blir inte sponsrade. Vi fick hjälp de första nio månaderna, hjälp som inte var så självklar. Hjälp som vi var tvungna att kämpa för. Givetvis är det inte lätt att få fyra på en gång, det finns tillfällen då vi känt hopplöshet och frustration. men det blir bättre, barnen blir äldre. Så svar på om det är jobbigt.... ja. Men det som gör det jobbigt är att det är fyra som skulle matas, fyra som skulle ha mediciner fyra som ska kläs på fyra som ska bäras ut och sättas fast i bilen, fyra som ska borstas tänderna på , fyra som är lika gamla som är i samma utveckling . Det är inte mina barn i sig, deras personligheter som är jobbiga/jobbigt. Alla våra sex barn är lika underbara på sina sätt.

Likes

Comments

Vi har fått frågan många gånger om var vi har barnen på dagis ,eller om de inte ska börja snart. Ansökt har vi gjort med start 1 Mars, de kommer då vara nästan 2 År. Men jag börjar känna mig kluven. Hur ska jag då hinna med att gå på Kyrkis, eller ta med barnen på lekplatser eller bara köra och fika hos någon? För då har vi dagis och ta hänsyn till också. Som det är nu jobbar jag och min man om varandra lite, det är sällan vi överlappar så farmor får passa de små nån timme. Behovet av dagisplats när vi jobbar finns inte. Behov av avlastning? Ja, kanske? Men det är nog mer så att jag och min man får komma iväg själv lite då och då.....Vi hade nog även behövt en extra famn här hemma typ alltid, men det är inget dagis kan hjälpa till med. Som igår min mamma var här och hon bada de små barnen , bara att få hjälp med det ibland är guld värt. Så jag tror att vi ska ta oss en extra funderare på detta, ansökan kan stå kvar, för jag hinner väl vara kluven många gånger innan Mars är här ;)

Likes

Comments

Vi gör allt vi kan för att varje barn ska få sin tid. ibland känns det som de små tar all tid vi har. Men jag hoppas jag lyckats med att dela tiden med alla mina barn. De små kräver mer och tar tiden på ett annat sätt än de lite äldre barnen. Alla som har småbarn kan säkert relatera till det. Men jag avsätter mer tid till de större som tex åkat.  på bio, tar till badhus, bla.  Men som ikväll , alla små sover även Engla hade lagt sig, då får jag och min son tid. Vi pratar och skrattar och bara umgås helt ostört. Det är det jag tar tillvara på , stunderna med min tonåring när de andra lagt sig❤

Likes

Comments

I morse när vi steg upp så hade varken Thor eller Saga kissat i blöjan på hela natten, så vi slog till och satte dem på toaletten och se där, de kissade. Oj som vi klappade händerna och berömde dem, tänk så glad man kan bli för lite kiss i toastolen ;). Men så kommer samtidig dilemmat, hur gör man nu detta med så många samtidigt? Jag tror att vi får helt enkelt ta det som det kommer. Thor och Saga är kanske mogna för detta nu så tar vi Viggo och Loke sen. Vi ska helt enkelt inte göra en för stor grej av det. Men Shit va kul :) Kissat på toa , det är faktiskt en liten milstolpe.

Igår blev de hela 19 månader, fick sitta och räkna så det stämde. Kan erkänna att med dessa sista nu har jag inte alls lika bra koll längre som med Lucas och Engla. Där var varje ny månad som en födelsedag. Nu känns det som att tiden måste räcka till, till så mycket annat än just hålla koll på månader ;). Vi har nästan precis kommit hem från kyrkis så mysigt det är och jag tror de små också tycker om det. Man märker att de känner sig mer och mer hemma där och leker som de aldrig gjort annat :). Fick reda på idag att de även ska gå Lucia i kyrkan dessa små och för mig som älskar allt som hör julen till, passar ju detta perfekt. Även Engla ska gå så det blir många tåg <3

Det är väldigt sällan syster får äta ostört efter skolan.

Jag saknar att få slippa ytterkläderna.

Likes

Comments

Igår var det kaos här hemma och jag han tyvärr inte skriva fler inlägg. Barnen är tyvärr sjuka igen och jag var själv med dem igår kväll och inatt. Det har varit mycket snor, hosta , gnäll, skrik och många vakna barn, hela kvällen och hela natten. Kl 3 sov alla och jag fick två timmars sömn innan de vakna igen. Jag har inga problem att vara själv med de små om dagarna, vi hittar på saker och jag drar mig inte för att ta med alla till tex affären. Men att vara själv på natten och de råga på allt är sjuka då är det jobbigt. Nästan så man har ångest inför natten Och man ligger och bara väntar på att det ska bli morgon så man kan få stiga upp. Engla har också sovit hos oss inatt och hur hon kunnat sova genom allt är ett under ;)

Något jag alltid tampats med är känslan otillräcklighet. Jag har inte kunnat trösta alla samtidigt, eller bara sitta och mysa med alla samtidigt. Visst har jag suttit med alla men det blir ju inte mys, utan hur håller jag lättast utan att du trillar ner, eller släng dig inte bakåt nu för jag kan inte fånga dig. Eller ett annat exempel, jag lyfter upp två och de andra två står nedanför, sträcker upp armarna och vill upp. nu när de är lite större så börjar det bli lättare. De leker mycket med varandra och jag sitter mycket på golvet med dem och de turas om att sitta i mitt knä, klättra på mig och pussas, bits. Så mycket kärlek de ger men också magsår ;) haha

Lucas och Engla har varit en stor tillgång och de har hjälpt till mycket och hjälper fortfarande till mycket. Jag kräver det aldrig av dem utan de kommer själv när de känner för att hjälpa till. När barnen var små och flaskmatades så tyckte Lucas det var mysigt att få mata då och då. Och det var den känslan de större skulle ha tyckte jag att det var mysigt och inget tv¨ång. Engla har alltid fullt upp med kompisar och det är så det ska få vara.

Likes

Comments

Som jag skrev tidigare så han vi vara hemma ca en vecka innan de små börja bli sjuka. Kommer så väl ihåg den natten, Saga fick jätte problem med andningen, hennes näsa var så täppt att det skumma ur munnen på henne när hon andades. De var då lika gamla som om de skulle varit födda i vecka 38. Min man ringde 1177 men de tyckte vi skulle avvakta. Något jag ångrar idag. Vi ringde BVC på morgonen och de sa att vi skulle in direkt. Alla var mer eller mindre förkylda, Saga och Thor var värst, än så länge. Min man och barnens farmor åkte till barnakuten. Thor skickades hem, Saga blev inlagd med sin pappa. Thor kom hem och jag var sen själv med resterande av barnen. Läkaren på barn avd ville sen ha in alla små. Just för Saga hade testat positivt på RS. Jag är så tacksam för alla som hjälpte oss då, vänner och familj. Engla skulle komma med skolbussen så min mamma fick möta upp henne. Detta måste ha kommit som en kris för Engla, att vi försvann igen när vi lovat att bo hemma nu. Usch det var en jobbig tid. Lucas fixa det bättre och är tacksam för att han har haft så bra vänner som funnits där för honom.

När vi lämna neonatal så åt barnen ur flaskor själva. Nu ville de inte äta mer och det var som att börja om på nytt. De fick sondmatas igen och även här räckte man inte till. Min syster , systerdotter och en nära vän kom ofta till avd och hjälpte till. Vi var inlagda ca en vecka och sen fick vi åka hem med hemsjukvård i ett par dagar. Alla klara viruset bra, men det var en jobbig tid. En tid då man trodde man skulle få komma hem och börja sitt liv med de små och deras syskon, som en familj, så fick man detta bakslaget.

Efter detta så har våra barn varit mycket sjuka, ibland har de bara varit friska en vecka mellan varven. Thor är nog värst drabbad med sin astma, han inhalerar dagligen. Saga, Loke och Viggo inhalerar när de är förkylda. Det sätter sig alltid på deras luftrör och gör allt så mycket värre.

Tyvärr så drabbades Thor även av pungbråck några veckor efter RS viruset. Detta är tydligen vanligt bland prematurbarn. Han blev opererad och har inte haft några men sen dess.

Fortsätter ikväll ... :)

Likes

Comments


Kändes som vi bodde på neonatal en hel evighet.. de sista dagarna innan vi åkte hem så bodde vi med barnen. Vilken omställning från att fått sova om nätterna till att vakna och mata var 3-4e timme. Det var tufft! Detta var ju inte alls som med våra större barn när de var små, dem amma jag så det var ju smidigt, men dessa fick på flaska och vi fick ringa på personalen efter mjölken, så tog det lite tid. Sen skulle fyra barn matas.
Vi har alltid varit väldigt noga med att synka barnen med allt. Maten och sömnen har varit extra viktig att synka. Vakna en tidigare och ville ha mat , då väckte vi alla för mat. Alla har alltid sovit middag samtidigt. vaknar en kl 7 på morgonen så väcker vi alla för frukost då.... nu sover de bara middag en gång så nu låter vi de vakna när de vill efter middagsluren. Men när de var mindre och sov flera gånger om dagen så lät vi dem sova lika länge just så de somna samtidigt sen igen. Väldigt planerade dagar och väldigt synkade barn.
Det här spontana har jag saknat, även om det blir mer av det nu när de är lite äldre.

Dagen kom då vi blev utskrivna. Det var med blandade känslor för nu var vi själv, Vi hade inte fått det helt klart av kommunen med personal o så hemma hos oss, första veckan fixa vi själv hemma. Dagarna funka, men det var också bara det, att det funka, inget annat. Nätterna  innebär ångest.  mat var 3-4e timme och det tog två timmar att mata alla barnen, byta blöja och få dem att somna igen.
Vi han tyvärr bara vara hemma 7 dagar sen blev barnen sjuka i RS- viruset och vi blev inlagda med dem igen, fast denna gången i Ystad.

som jag nämnde tidigare i texten så vänta vi på personal från kommunen.
Vi hade blivit beviljade hjälp 5 nätter i veckan Inga helger.
Detta innebär att en av oss hjälpte pesonalen och en av oss fick sova en natt. Vi försökte köra varannan natt.  Senare utökades tiden med 6h i veckan dagtid också. 
Jag har alltid haft känslan av att aldrig räcka till. och många trodde nog vi ville ha hjälp för vi ville kunna ha egentid, men vi behövde alla extra famnar vi kunde Få. 

Precis när vi blev inlagda igen så börja personalen.

forts i morgon ...

Likes

Comments