Denna dagen har varit bättre än igår... De små har sovit bra inatt och direkt efter frukosten gjorde vi oss färdiga så vi kunde köra och hälsa på morfar och Lotta. Vi körde och hämta upp dem för att svänga inom min farmor för att säga hej, sen ner till affären för att handla fika. Vi packa ner barnen i två kundvagnar så turades vi om att köra. Engla var verkligen duktig på att hjälpa till idag så hon förtjäna en slush ice på vägen hem sen. Det här med att ta med alla barnen till affären gör jag aldrig, om inte jag har hjälp av någon, i detta fallet , barnens morfar och Lotta ❤

När vi kom hem var alla helt utslagna så jag kunde förbereda steken i lugn och ro😊

Hoppas ni alla haft en trevlig helg?❤

Likes

Comments

Visst ser bilderna mysiga ut? Jag hade ju egentligen kunnat skriva hur mysigt vi hade det där ute i skogen vid sjön.. men då ljuger jag. Bilden är bara en liten del....men om några år när jag tittar tillbaka så kanske jag kan le åt det hela.
Vi hade sett framemot detta att åka ut på picknick i skogen efter en tids sjukdomar här hemma. Viggo har fortfarande lite feber men lite frisk luft skadar ju inte, eller hur?
Kan ju nämna att det tar mig en evighet att klä på alla barnen och få ut dem i bilen.... sen när vi väl är framme vill ingen samarbeta, alla springer åt olika håll, Thor tar sikte på den halvt frusna sjön och springer ut på isen.. jag efter.... dock inte lika lätt som Thor så jag trampar genom. Blöta skor och vatten som tagit sig upp längs benen på mig... så börja vår ljuvliga picknick. Thor blev också liiiite blöt, men han verka inte bry sig om det, han var också bättre klädd än sin mamma.😏  Jag var nu stressad, men äta skulle vi iaf när vi nu ändå tagit oss dit. Där lyckades jag få till den lyckade bilden, bilden som det ligger mycket jobb bakom... Vid detta laget så är Viggo jätte trött och gnällig.. han bara gnäller, samtidigt som jag vill att han och de andra ska äta så vi sen kan köra hem. För jag orka verkligen inte vara där mer. Speciellt inte med blöta skor......
Sen var det snabbt in med barn som skriker i bilen .... (under tiden hinner Thor ut på isen igen ....suck)

Jag återhämta mig några timmar senare...😉

Men varför väljer man som jag att åka till en sjö, med alla dessa barn? Jo jag vill bara kunna vara som alla andra.....Nu gick det ju bra men jag gör aldrig om det iaf ......

Likes

Comments

Idag fick vi ett paket på posten, det innehöll jättefina napphållare från Smått & Gott Till Barn, ni finner dem både på facebook ( Smått & Gott Till Barn) och på instagram (@smattochgotttillbarn). Trevliga att göra affärer med och hon förstod precis hur jag menade. ❤ Pärlorna är både giftfria och salivbeständiga. Tråden är i polyestertråd som bränns i varje ände för maximal hållbarhet.

Barnen fick färg efter sin färgkod. Loke har fått grå, Saga rosa, Viggo grön och Thor fick blått. Så nu hoppas vi att det blir mindre spill på nappar när vi är ute på vift😂

Likes

Comments

Varför blir barn oftast sjuka på natten? Denna natten har varit intressant, Saga och Loke har också blivit förkylda, som vanligt sätter det sig på luftrören även på dem. Natten har varit jätte jobbig då tre av de små vaknat om varandra och behövt inhalera eller få nässpray. Sen trodde Saga att det var morgon klockan fyra på natten så hon ville gå upp, men det kunde hon glömma ;). Nu på Dagen har Saga fått feber så det går inte åt det bättre hållet.......


Igår prova vi att ställa in bord och stolar till dem på lekrummet. Men det blev som vi misstänkte, de klättrar upp på bordet och sen ställer de sig upp. Man måste vakta dem hela tiden och då blir det bara jobbigt. Allt i vårt hem, iaf bottenplan är barnanpassat, annars hade inte våra dagar funkat. Deras lekrum ser kanske omöblerat ut, men det funkar inte med för mycket möbler för de klättrar och staplar saker så det blir verkligen livsfarligt. Deras spis är fast i väggen så den får stå där, men Thor har också trillat ner ett antal gånger , lär sig gör man ju inte.... ;)

Likes

Comments

Inatt vaknar jag av att min man kommer in i sovrummet i ren panik med Thor, han får inte luft. Han lät så tjock i sina andetag och det lät som en trumma när han andades, ledsen och blek fick vi ut honom på balkongen så han fick kall luft. Jag ringde larmcentralen och de skicka ut en ambulans till oss. Det var vad vi misstänkte , ett kruppanfall. Loke och Viggo har haft samma men inte så här som Thor hade inatt. Thor har ju även astma och inhalerar dagligen så kan ju kanske vara därför han blev drabbad värre. Han var jätte duktig när ambulanspersonalen titta på honom och var inte alls blyg, de är ju vana vid sjukhus så han kunde detta :). Klockan 3 var vi nog i säng igen.... sen upp halv sju ....härligt ;). Han låter fortfarande inte bra, men nu sitter det längre ner så vi har börjat inhalera honom oftare , enligt läkare då ;). Det är ju Februari så varför ska vi få vara friska ? Men jag ska inte klaga ;)

Det är aldrig kul när ens barn är sjuka eller inte mår bra, det gör så ont i en <3

Likes

Comments

Om lite mer än en månad så fyller fyrklövern 2 År. Hur gick det till? Stora frågan nu är, vad köper vi till fyra två åringar? Materialet och formen är oerhört viktigt ... de slåss... så inget som inviger till slagsmål. I omgångar får vi plocka bort leksaker för de använder dem som tillhyggen, hur en leksakskvast kan verka kul att dänga i huvudet på brorsan förstår jag inte, jag trodde att det var nått man kanske kunde få inspiration att hjälpa till att städa, men icke. Eller vi kanske skulle köpt bord med stolar? Men jag ser det framför mig, fyra små apor som staplar möbler och börjar klättra upp på hyllor ...sen är olyckan framme. möjligtvis om vi limmar fast allt i golvet.... men det är bara till att inse, barnen har allierat sig och hittar nya vägar att knäcka sina föräldrar .... hahaha (får läsas med en glimt i ögat)

Vi har fått väldigt mycket snö nu här nere så vi tog på alla barnen och drog ut i trädgården. Idag är vi båda hemma och så mycket enklare det blir när vi är två vuxna som kan hjälpas åt att se efter och leka med de små.

Alla som ska ut på vägarna. Kör försiktigt :)

Deras 1 Års tårtor. Klart de skulle ha vars en. Och alla fick sin egna färg på tårtan. Dessa färgerna använder vi så mycket det går för att bla inte blanda ihop deras tandborstar tex.

Likes

Comments

Ja ni läste rätt, jag satt precis och räkna ut hur många paket blöjor vi behöver om jag ska börja beställa dem på nätet istället. 600 blöjbyten gör jag och min man varje månad....blir vars 300 lyft upp till skötbordet varje månad, det låter ju inte riktigt kokt när man hör det framför sig så här... men tydligen så är det så, synd bara att det inte märks på gäddhänget ;) .

Och vill även påminna om att vi fortfarande har ett samarbete med Twistshake och att med rabattkoden mirakelbarn20 så har alla mina följare 20% rabatt på hela sortimentet ... Följ bara länken här https://twistshake.com/Likes

Comments

Ibland så kan jag inte låta bli att tänka tillbaka. Speciellt tiden då vi precis kom hem från neonatal. Viken kaos det var. vi har fortfarande kaos men den är i alla fall hanterbar.Barnen gör sig förstådda på ett helt annat sett.

Nätterna har alltid varit jobbiga och ångestfyllda. Vi vet aldrig hur det går även om de sover mycket bättre nu, det finns en chans att de sover hela natten , även om den är liten. Precis när vi kom hem från neo så visste vi att sömnen skulle bli obefintlig, vi valde medvetet att inte ta emot besök när våra stora var i skolan, då var vi tvungna att sova. Vi förberedde varje kväll 12-16 flaskor ersättning. Vi köpte en micro och ett litet kylskåp som vi hade i vårt sovrum, allt för att underlätta. Det tog 30-40 min att mata två barn. Alltså en timme ca ... detta gjordes var tredjetimme om natten. Sen skulle de somna om också... Det hjälpte personalen oss med så vi kunde komma snabbt i säng igen. Vi hann kanske sova 1 1/2h tills nästa matning var igång..... Hur orka vi?

Vi har aldrig begärt att våra stora barn skulle hjälpa till, de har gjort det självmant. Lucas vår äldsta, det var många kvällar han erbjöd sig att hjälpte oss att mata en innan han gick och lade sig, så att vi skulle kunna komma snabbare i säng. Guld värt.

September det året, barnen var 7 månader... då var vi så trötta att vi bara gav nappen på natten....barnen lärde sig att acceptera det ganska så snabbt. Vi hade dem alla i sängen och bara gav nappar.

Vi hade personal på natten från halva maj till slutet av juli. Det var väldigt skönt, det gjorde så en av oss föräldrar kunde sova en hel natt. Men det var också psykiskt jobbigt att aldrig få vara själv.

Detta året tror vi kommer bli lättare på många plan, även om 2 års trotsen står runt hörnet ;)

Likes

Comments


I samarbete med Twistshake har jag nu fått möjlighet att hålla i en tävling på instagram, Så följ mig där så hittar ni tävlingen igen.

En lycklig vinnare vinner en valfri Twistshake med tillhörande super-mixer och pulverbehållare.

Följande regler:

· Följ @mirakelbarn83 & @twistshakebaby på instagram

· Tagga 2 vänner som du vill tipsa om tävlingen

· Varje kommentar räknas så ju fler kommentarer, desto större chans att vinna

· Till er som inte kan vänta på priset så får ni en rabattkod – använd koden mirakelbarn20 och få 20 % på hela @twistshakebaby’s sortiment. Följ länken https://twistshake.com/ för att besöka deras hemsida :)


Lycka Till

Likes

Comments