Ibland så kan jag inte låta bli att tänka tillbaka. Speciellt tiden då vi precis kom hem från neonatal. Viken kaos det var. vi har fortfarande kaos men den är i alla fall hanterbar.Barnen gör sig förstådda på ett helt annat sett.

Nätterna har alltid varit jobbiga och ångestfyllda. Vi vet aldrig hur det går även om de sover mycket bättre nu, det finns en chans att de sover hela natten , även om den är liten. Precis när vi kom hem från neo så visste vi att sömnen skulle bli obefintlig, vi valde medvetet att inte ta emot besök när våra stora var i skolan, då var vi tvungna att sova. Vi förberedde varje kväll 12-16 flaskor ersättning. Vi köpte en micro och ett litet kylskåp som vi hade i vårt sovrum, allt för att underlätta. Det tog 30-40 min att mata två barn. Alltså en timme ca ... detta gjordes var tredjetimme om natten. Sen skulle de somna om också... Det hjälpte personalen oss med så vi kunde komma snabbt i säng igen. Vi hann kanske sova 1 1/2h tills nästa matning var igång..... Hur orka vi?

Vi har aldrig begärt att våra stora barn skulle hjälpa till, de har gjort det självmant. Lucas vår äldsta, det var många kvällar han erbjöd sig att hjälpte oss att mata en innan han gick och lade sig, så att vi skulle kunna komma snabbare i säng. Guld värt.

September det året, barnen var 7 månader... då var vi så trötta att vi bara gav nappen på natten....barnen lärde sig att acceptera det ganska så snabbt. Vi hade dem alla i sängen och bara gav nappar.

Vi hade personal på natten från halva maj till slutet av juli. Det var väldigt skönt, det gjorde så en av oss föräldrar kunde sova en hel natt. Men det var också psykiskt jobbigt att aldrig få vara själv.

Detta året tror vi kommer bli lättare på många plan, även om 2 års trotsen står runt hörnet ;)

Likes

Comments


I samarbete med Twistshake har jag nu fått möjlighet att hålla i en tävling på instagram, Så följ mig där så hittar ni tävlingen igen.

En lycklig vinnare vinner en valfri Twistshake med tillhörande super-mixer och pulverbehållare.

Följande regler:

· Följ @mirakelbarn83 & @twistshakebaby på instagram

· Tagga 2 vänner som du vill tipsa om tävlingen

· Varje kommentar räknas så ju fler kommentarer, desto större chans att vinna

· Till er som inte kan vänta på priset så får ni en rabattkod – använd koden mirakelbarn20 och få 20 % på hela @twistshakebaby’s sortiment. Följ länken https://twistshake.com/ för att besöka deras hemsida :)


Lycka Till

Likes

Comments

Det känns som vi hela tiden får nya utmaningar. Nu har vi precis gått igenom det som jag egentligen trodde skulle bli skit svårt, natta dem uppe i deras sängar. Vi börja med det kring jul och det har verkligen funkat över förväntan bra. Jag minns när Lucas och Engla var små, då var just nattningarna en tuff kamp, men känns nästan som att det var lättare med dessa fyra att styra in dem i nya rutiner än som det var med en när de stora var små, hur kan det vara så?
Men en sak som jag tror kommer bli en kamp är potträning. Jag fasar för fyra som kommer göra olyckor i varje hörn. Måtte sommaren bli fin så vi kan börja då och vara ute mestadels av dagarna. Och måtte vi föräldrar finna styrka till att orka ännu en utveckling 😂.

Tänker vi tillbaka på dessa "snart" två åren så har det varit väldigt tufft. Men vi är mitt uppe i det och hinner liksom kanske inte tänka på det så direkt för stunden. Men just tillbaka blickar så blir känslan att hur orkade vi? eller som nu, hur kommer vi finna styrkan att orka?

Vill påminna att i samarbete med twistshake så har jag fortfarande möjlighet att ge alla.mina följare 20% rabatt på hela sortimentet. Ange rabattkoden mirakelbarn20 när ni beställer😊 Följ länken
https://twistshake.com/ för att göra din beställning 😊

Likes

Comments

Äntligen har det kommit lite snö till oss också. Direkt efter frukosten i morse så klädde jag på alla och gick ut. Barnen älska det och storasyster drog dem i pulka. Engla är väldigt duktig på att hjälpa till med de små 😊
Snön gjorde även så att de inte hitta allt smått att stoppa i munnen vilket var väldigt skönt, det brukar annars vara det som gör att jag ger upp och går in efter en halvtimme ute. Men idag var allt så mycket lättare så vi stanna ute i 1 1/2h 😊 jätte härligt. Det var inte mycket snö men det räcker.
Morfar och Lotta har hunnit hälsa på en runda också. De kom med bullar och det satt fint efter en förmiddag med utelek.

Nu ska jag passa på att vila mig lite medan barnen sover ❤. Trevlig söndag på er❤

Likes

Comments

Fick en fråga om föräldrardagar så tänkte att jag svarar här.
När man får fyrlingar så får man 220 dagar per barn, SGI.  alltså får vi mindre dagar för fyra barn som är födda samtidigt än om de skulle vara födda efter varandra. orättvist eller inte ?! Helt ärligt tycker jag det är mycket dagar ändå så har inte tänkt så mycket på det faktiskt.
Dock är vi inte föräldrarlediga längre, utan jag jobbar 100% och min man 75%. Vi har så bra tider och vi överlappar endast 4 gånger ca i månaden och då ställer barnens farmor upp som barnvakt tills jag kommit hem. Brukar röra sig om 2h på morgonen innan jag är hemma 😊. Därför har vi inte heller så akut behov av dagis och har fördelen att kunna ha dem hemma längre och här är alltid en förälder hemma med barnen 😊.

Sen om man hoppar över till ett helt annat ämne så tillhör jag en av dem som avlagt ett nyårslöfte. Det där klassiska om att leva sundare och ta hand om min kropp. Det har iaf börjat bra, inskriven på viktväkarna och var på spinning igår. Jag har verkligen saknat träningen så jag hoppas att jag kommer kunna unna mig det iaf 1 gång i veckan. Efter fyrling graviditeten så har jag så jäkla ont i ryggen så detta behöver verkligen jag ❤

Likes

Comments

Regn,regn och regn... tänk om det kunde varit lite sol idag iaf. I morse hade jag precis klätt på alla små när jag tittar ut och ser att det REGNAR!!!  jag tittar ner på Loke och han säger sko, ut.... jaja jag får väl fortsätta min plan och gå ut med er😂. De säger ju att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder 😕
Barnen nöjda och de sov iaf bra middag sen👌

Vi har fått svar om deras dagis och de har svårt att få in alla på samma avd, så vi blev erbjudna plats i en annan by.. det är vi inte så sugna på, så vi flytta på starten till den 1 augusti i stället och helt ärligt tycker jag det känns jätte skönt. 😌

Farmor har varit här nästan hela dagen och det har underlättat så mycket❤, får se om jag kan somna nu efter allt kaffe 😂

natti på er 😊

Likes

Comments

Vad har ni alla hittat på idag? Årets näst sista dag😉. Först har jag tvättat av stolarna vi köpt på fb loppisarna,  sen placera jag ut dem vid bordet. Barnen tyckte det var väldigt spännande och ville inte hoppa ner från dem.
Sen har Jag och alla mina barn... (låter som jag har ett helt fotbollslag😉) ...vi har varit hemma hos barnens farmor och firat henne på hennes  födelsedag. Där bjöds det på kasslergryta och ris, yes ris ... ni kan själv tänka er hur där såg ut efter att mina barn ätit färdigt😂. Men det var väldigt gott😋

I morgon är det Nyår och den ska vi givetvis fira, men som de flesta barnfamiljer så tar vi det ändå lugnt 😊, den firar vi med trevligt sällskap ❤

man trodde ju att de stora barnen skulle kunna stå still så jag hade fått en bra bild....men nä.

Likes

Comments

Vilken mysig start på dagen, att få sin välling i soffan. Kan den börja bättre?
De små har flaskor från twistshake och i samarbete med dem nu har alla mina följare 30% rabatt på hela sortimentet december ut så skynda fynda 😊. Twistshake hittar ni via länken 👉 https://twistshake.com/sv/ . Ange mirakelbarn30 för att få 30%😊

Men kom ihåg  att detta erbjudande bara gäller december ut😆
Har sagt det tidigare men tåls att nämnas igen att flaskorna är super bra👌 och finns i massor av läckra färger💚💛💜💙

Likes

Comments

Nätterna här hemma innebär fortfarande ångest, och just nu är de små förkyld så det gör ju inte saken bättre...men ett plus är att de iaf sover till nästan 8 på morgonen( vaknar massor på natten), så det får vi väl se som lyx 😉.
Innan natta vi de små i vagnarna, men det verkar som vi faktiskt släppt det helt nu och lägger barnen direkt i sina sängar.
Thor är inte alls med på detta utan visar sin ilska genom att skrika och kasta iväg sin välling, men han är också den som somnar först. Saga finner sig i situationen och somnar ändå ganska snabbt. Jag brukar börja med att sitta mellan Thor och Sagas sängar, hållandes i deras händer tills de somnar. När de väl somnat så sätter jag mig mellan Viggo och Lokes sängar, de två är något svårare. Viggo har svårt att komma till ro, men han är inte ledsen eller så. Loke däremot , han tycker det är skit rolig att vi är där, han skrattar och hoppar runder i sängen, kastar nappar och inte en tanke på att det är kväll och sovdags.... han somnar alltid sist och oftast måste vi lämna rummet för att han ska komma till ro och somna.
Nattningen har vi valt att göra själva, så vi turas om, mycket pga att vi många kvällar är själva om det ändå, om den ena av oss jobbar tex. Men i vilket fall går den nya nattningen över förväntan.
Nu ska jag ställa klockan och försöka sova, ska upp tidigt för jobb och det lär bli en jobbig natt...pga en förkyld Saga.
Natti på er där ute ❤

Likes

Comments