Nu ska jag berätta lite om både söndagen och måndagen. Så mycket som jag kan komma ihåg xD På söndagen var det som sagt sista dagen för säsongen för Grönan 2016! Kommunal hade hyrt hela Grönan så det var mycket att stå i. Men när dagen led mot sitt slut han tankarna slå in. Att inte få träffa alla dessa underbara människor i denna glädjefyllda arbetsplats som grönan verkligen är så vill jag tillbaka direkt! Även om det varit en hetsig sommar som inneburit mycket slit så har det samtidigt varit extremt kul och lärorikt.

Efter jobbet blev det såklart AW! Denna gång med massor av helium ballonger, godis, snacks och mycket skratt! Jag gick o la mig kl 3 så det blev ju lite svårt att ta sig upp nästa morgon då jag skulle vara hos Evelina kl: 15. Men jag lyckades iallafall. Grönans Stjärngala sker ju endast en gång. När min utklädnad var klar så bar det iväg till Solna. Där så började vi "för festen". Men jag Fredrika och Julia hade köpt middagsbiljetter så vi begick oss till Debaser tidigare än de andra. Jag älskade hur taggade alla var och det var en fröjd att bara gå upp för trappan till ingången då alla chefer stod och tog emot en!

Kvällen var fullspäckad med massor av roliga grejer såsom nomineringar, tävlingar, god mat, fotografering, musik, dans och självaste Timbaktu kom och uppträdde för oss! Kvällen var episk, kunde inte förvänta mig ett bättre avslut. Dock skulle jag gärna velat ha en bättre baksmälla... Jag skulle vara vid Älvsjö kl 10 på morgonen!

Jag var där i tid men såg ut och mådde skit... Men som tur va träffade jag Vickan som mådde lika dåligt som mig så efter mötet så gick vi o åt vid K25.

Hahah extremt ful bild på mig .. xD Och man kanske inte riktigt fattar men jag är Lois Lane och Fredrika stålmanen.

​Mango och ingefärs smoothie! Den var super god och perfekt för baksmällan! Fick även en påse med lite olika kattmats påsar på centralen. Pelle älskade godisarna i den orangea påsen! ^__^

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Personligt

Idag så började jag 11:45. Ericsson hade hyrt hela grönan. Ericsson är ju som sagt ett extremt stort företags så de var inte få folk där. Men dagen gick ändå relativt smidigt. Fick även besök av Ebba under dan! Det är då jag blev påmind av hur många jag inte träffat som jag så gärna vill återuppta kontakten med.

Efter jobbet så träffade jag på några arbetskollegor så vi drog till Gamla stan för att ta en drink och så slutade det med att några av oss åkte till Fredrika för att titta på film och bara hänga. Det var som alltid super mys. Nu sitter jag på tåget påväg hem och så småningom så kommer Christoffer och hälsar på^__^

Likes

Comments

har inte hunnit uppdatera! Men i går så var det en comeback till Grönan för att hjälpa till de tre sista dagarna ! Sedan fick jag även besked från Skistar och jag blir tyvärr inte skidlärare i år... Men de kommer inte stoppa mig från att åka skidor! Efter att träffa alla härliga människor på jobbet så följde Christoffer med mig hem och så hade vi movie night. Dock var både han och jag så trötta då vi la oss innan vi ens han se en tredje del av filmen.

Likes

Comments

I går så vakande jag tidigt. Jag började med en supergod smoothie frukost. Sedan till min förtjusning kom mamma och min syrra in och fira min namnsdag! Hade ingen amning om att det var min namnsdag, men man säger ju aldrig nej till uppvaktning vid sängen och presenter! Fick ett jättefint kaffe/te set bestående av två muggar med tillhörande skedar från SagaForm. Sedan var det dags för lunch och jag tittade samtidigt på dokumentären "Speciesism: The Movie" En dokumentär som får en att tänka lite och omvärdera. För det allra viktigaste är att man alltid har ett öppet sinne och aldrig blir principfast för vad man tror på! Sedan bar det iväg till gymmet. Dock så märkte jag att jag har en munblåst vilket tyder på att jag håller på att bli förkyld så jag tog det lugnt med konditions träningen. Som alltid befann jag min på bibblan tills dom stängde och för att göra det ännu krångligare för mig började ös regna! Som tur var fick jag komma tidigare till Fredrika men trots den korta vägen och min rusch från tunnelbanan till hennes port blev jag dyngsur.. Men så snäll som Fredrika alltid är så fick jag låna ett par mjukisbyxor och nya strumpor. Efter den super mysiga spelkvällen med Fredrika och hennes kompisar så skulle jag sova hos Christoffer och blev återigen kall som en isbit då vinden var rejäl och mina skor inte helt torra... Men men vad gör man inte för kärleken <3 Nu sitter jag här nästa dag. Mätt och redo att fånga dagen!

Likes

Comments

Idag har jag tagit det väldigt lugnt. Har planer på att gå raw vegan (som jag nämnt innan) och såklart så behövs det mycket kunskap och medvetenhet innan jag kan övergå till denna typ av livsstil. Även mycket tänkande kring hur denna typ av livsstil på bästa sätt kommer kunna funka för mig. Alla är ju olika och därför har jag ägnat de senaste dagarna åt att bli mer medveten om hur min kropp reagerar och funkar i olika situationer och med olika typer av livsmedel. Sedan har jag såklart tittat på massor av dokumentärer, videos och läst om andras erfarenheter.

Jag fick även ett meddelande från Gröna Lund som undrade om jag kunde komma och hjälpa dem nu sista veckan vilket jag gladeligen tackad ja till! Sedan så har jag även valt att hjälpa till nu under Chokladmässan!! Så det är mycket på G vilket är något som jag verkligen kan behöva! Älskar ju när jag har mycket runt mig.

Hahah en fin liten bild på min morgon smoothie! Den kanske inte ser så god ut men den smakade delicios!

En hel skalad gurka 

En hel fryst banan 

Frysta Hallon 

Lite Spenat 

Två matskedar smoothie boost, från Renée Voltaire (pulvret innehåller acai, spirulina och vetegräs.)

lite honung för smaksättning 

<3

Likes

Comments

En stor fördel med att ha mycket mera fritid är att man utvecklar nya intressen, sätt att tänka och tycka. Jag spenderade t.ex. gårdagen och dagen i dag i stan och gick runt och fönstershoppade! Prövade massor av olika kläder bara för att de är kul att hitta olika stilar! Igår så jobbade jag för första gången på nästan en månad! Det kändes riktigt bra att få dra igång med jobbandet då jag även älskar mina jobb! Hehe måste erkänna att jag saknar att jobba på Grönan dock.. Speciellt alla underbara människor som jobbade där! Troligtvis kommer jag träffa några av dem på torsdag så jag är super taggad inför de.

Idag så har jag shoppat en kjol som jag ska ha på mig på stjärngalan då vi har bytt tema. Sedan har jag tittat på hela debatten mellan Donalds Trump och Hilary Clinton. (hehe.. Är man en samhällsvetare så är man!)

HM, kort pennkjol, 199kr

Idag är det även "Dressed in black eventet" som jag supportar genom att jag haft på mig helt svart idag! <3

Det är ett event som ser den 27:e september varje år och visa att du är mot rasism och diskriminering. Man klär sig alltså i svart för varje människas lika värde.​

2015 var det över 40.000 personer i Sverige som klädde sig i svart mot rasism och diskriminering. Hoppas vi lyckas lika bra i år!​

Känner stor sorg för de människor som känner att de inte ges samma mänskliga rättigheter som andra i samhället endast för att de har en annan etnicitet. Varje liten rörelse för att uppmärksamma orättvisor i världen är viktig. <3 

Likes

Comments

Raw vegan

Jag har skulle gärna vilja prova att bli raw vegan! Hehe jag vet att det kanske låter som en ide som hastigt kommer från ingenstans men har faktiskt tänkt på det av och på under ca ett år. Lika länge som jag tänkt att jag vill bli vegan. Men har inte vågat uttala mig om raw vegan eftersom det inte är lika accepterat i samhället då det finns mycket ovetskap och fördomar om en sådan livsstil. Mitt intresse för hälsosam mat har växt mer och mer. Älskar att titta på dokumentärer, inspirerande vloggare, läsa på om näringslära och andra relaterade ämnen!

Jag har varit vegetarian i ca fem år nu och när jag gick i åttan i grundskolan var det ganska svårt att säga att man var vegetarian. Något som inte alls är ett problem längre då samhällets matkultur inte längre är lika fyrkantigt. Det finns mycket mer att välja på (speciellt alternativa måltider). Att säga att man är vegan känns lite för mig som att gå tillbaks till åttan igen, eftersom denna livsstil är i ännu mindre minoritet än vegetarianer. Så man kan ju bara föreställa sig hur svårt de skulle vara att säga att man är raw vegan.

Många kanske tror att min största oro skulle vara att jag inte får i mig tillräckligt med näring men det oroar mig inte det minsta! Såklart är det en större ansträngning att planera om man är raw vegan eftersom det lär krävas en större variation, men det är ju just det som gör denna livsstil så rolig och möjlighet till att vara kreativ!

Om man får i sig tillräckligt med näring eller inte borde inte vara en fråga ställd till de som väljer att utesluta vissa livsmedel. Utan det borde vara en fråga ställd till vem som helst. För om tänker ett steg längre så har ju alla sina olika matvanor. Skillnaden är bara att man som vegan eller vegetarian har en "överenskommelse" (en definition) på vilka livsmedel man undviker. En person kanske har som regel att aldrig stoppa i sig sådana livsmedel som smakar som ost då hen kanske har ett dåligt minne från barnrommen när hen åt ost. Det skulle även kunna vara så att man inte äter några typer av grönsaker av ren vana. Eller att man inte äter röda livsmedel då man upplever maten som oätbar eller att man utesluter vissa livsmedel helt enkelt för att man inte gillar smaken av dem. Alternativen till en persons matvanor är många!

Det som oroar mig mest om jag skulle bli raw vegan är vad folk i min omgivning skulle tycka, eller hur man ska göra när man blir bortbjuden, går på resturang, sociala tillställningar, att man tappar vänner, att man är ensam i det här och att folk missförstår.Sedan så borde jag ju inte bry mig om vad andra tycker för så länge jag känner att jag kan vara mig själv fullt ut så borde inte detta ses som hinder. För samtidigt att inte till 100 procent få vara den man vill vara ger ju i sig väldigt mycket skada.

Jag blev dock nyligen vegan och jag tror på att vanor är något man förändrar med små steg för att få en jämn balans så att övergå till raw vegan får bli ett senare projekt än så länge :)


Fullyrawkristina är en av mina idoler när det kommer till recept och målmedvetenhet! Hon driver fyra egna företag, vloggar och har varit raw vegan i 11 år sen hon var 18 år!


Fred Bisci har en Ph.D i biokemi och har arbetat med hälsofrågor. Han har varit raw vegan i över 50 år. Nu är han 87 år och är fortfarande aktiv både fysiskt och arbetsmässigt i NYC,Sedan vill jag bara ta upp en annan inspiration, honom känner ni säkert igen och han var nämligen också mycket intresserad av raw vegan livsstil. Han var förvisso under sin livstid till största delen en pescetarian men under perioder valde han att bara äta råkost.

Likes

Comments

Efter en mysig morgon med Christoffer var det dags för att leta efter en klänning till "stjärngalan" a.k.a Grönans officiella hejdå fest för alla som jobbat under säsongen 2016! Jag är super taggad och temat är "Super Heroes". Jag och två andra tjejer från Grönan har bestämt att tillsammans vara Powerpuffpinglorna! Jag spenderade därför eftermiddagen i stan för att hitta en grön klänning då jag ska klä ut mig som Buttran. HM var den affär som jag märkte hade mest gröna korta klänningar! Dock har jag inte kör något än men jag har några som jag spanat in! ^__^

HM, Skjortklänning,199 kr

HM, Ribbad trikåklänning, 149 kr

​HM, Trikåklänning med snöring, 179 kr 

Likes

Comments

I går va de fredag, vilket betyder fredagsmys! Att bara få vara  med Christoffer en hel kväll är precis de jag behöver.

Dagen började med ett långt och härligt bad! Älskar när man tvättar håret, rakar benen och fixar hyn. Det finns inget bättre än att känna sig helt ren och fräsch!

Sedan har jag kollat runt lite om hur de skulle vara att vara Aupär! Jag kan definitivt tänka mig att vara Au pair i NYC!  och det finns massor av olika bra företag som kan hjälpa en. Dock är det oftast ett krav på att man har körkort så måste se till att skaffa det först 😅 Men att få åka utomlands i ett år och jobba i ett land som man är intresserad av och skaffa nya erfarenheter låter väldigt attraktivt. Men detta får bli en framtidsplan änsålänge ^__^

Likes

Comments

Som en envis liten unge vill jag ha svar från Skistar direkt! Jag lägger alla andra jobb på is då jag inte vet ifall jag kommer spendera de kommande fem månaderna i Stockholm eller i Dalarna 😅

Att vänta har aldrig varit min starka sida. Förrutom min frustration till att vänta har jag inte så mycket att rapportera från idag. Har gått igenom mina dagliga sysslor som plugg, städning, träning

Kommer bli bättre rapoteringar nästa vecka,
jag lovar! ^__^ 

Likes

Comments