Båda mina projekt har jag inspirerats av andras konstverk. Jag har bland annat varit inne på kapareskolans blogg och kollat på gamla elevers arbete och fått olika idéer och slått ihop dem till en hel idé. Jag ändrade nog aldrig riktning helt och hållet, men jag ändrade lite tankar och lite små detaljer under processen. Till exempel under mitt första projekt så hade jag tänkt att måla ett träd med en gunga och en tjej med lång klänning på, men jag ändrade mig för att jag fick inte till det bra, så jag målade bara ett ensamt träd istället. Och bakgrunden tänkte jag från början skulle vara lite rött och orange i bilden, men jag testade det och det blev inte så bra så då målade jag en blå bakgrund i olika nyanser.


Det var inte så lätt att komma igång utan jag fick med mitt första projekt måla min bakgrund till exempel några några gånger innan jag blev nöjd. Med mitt andra projekt så var det lite svårt att komma igång med Photoshop eftersom jag aldrig jobbat med det förut.


Jag använde mig av akvarell i mitt första projekt, då jag försökte skugga och göra färgen mörkare och mörkare, och ljusare och ljusare. Jag försökte även använda tekniken lager på lager och det tyckte jag funkade bra.

Jag använde mig av Photoshop i mitt andra projekt, då jag klistrade ihop två bilder till en och försökte göra mittenranden så snyggt som möjligt. Även det blev jag hyfsat nöjd med.

Jag använde mig utav akvarell för att jag tycker om att måla med de, då jag har målat med det innan. Och Photoshop använde jag mig utav för att jag tycker inte att jag målar bra, så då var det lättare att göra det på datorn istället.


Jag körde fast under mitt första projekt då jag hade målat färdigt min bakgrund och skulle påbörja trädet och flickan. Men det var då jag ångrade mig och då visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Sedan tycker jag att jag inte helt lyckades med någon utav mina arbeten, då jag hade en bild i huvudet vad jag skulle göra och hur det skulle se ut, men sedan när jag skulle få ner det på papper eller på datorn så blev det inte som jag hade tänkt mig.


Om jag hade fått göra om allt så hade jag bara jobbat med Photoshop och varit ute och fotograferat istället för att sitta och försöka måla. Jag hade på så sätt valt ett lättare arbete för mig och jag hade nog lyckats och blivit nöjd istället för att välja för svåra arbeten som jag litegrann gjorde nu och misslyckas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag gjorde jag färdigt mitt tredje arbete om motsatser. Jag hade gjort en liten skiss på mitt arbete förra lektionen och denna lektionen så målade jag den på ett större papper. Det problem jag stötte på var att när jag bara målade med blyerts så blev det väldigt streckigt så då tog jag en stomp och suddade ut och skuggade lite. 

Bild på mitt arbete kommer in nästa vecka. 

Likes

Comments

1. Jag har valt konstnären Claude Monet.

2. Claude Monet föddes den 14 november 1840 och dog den 6 december 1926.

3. Monet föddes i Giverny som ligger nära Paris, men bara några år efter så flyttade familjen till Le Havre i Normandie. Där bodde han ett tag och sedan flyttade han till Paris igen 1862. Under det fransktyska kriget år 1870-1871 flyttade Monet till Storbritanien för att undvika konflikten. 1872 återvände Monet till Frankrike igen och bodde i Argenteuil nära Paris, där bodde han enda till 1878. År 1878 så flyttade Monet tillsammans med sina barn och sin nya fru Alice tillbaka till Giverny, och där bodde han resten av sitt liv.

4. När Claude var sex år så började han skolan i Le Havre och lärarna upptäckte mycket tidigt att den unga eleven var någonting alldeles extra. Han började nämligen redan under sina första skolår visa ett stort intresse för målarkonsten och som ung gillade han att måla karikatyrer med hjälp av kol. Folk var mycket intresserade av dessa tavlor redan då och Claude började sälja sina målningar. Det var ingenting han blev stormrik på just då men han tjänade ju i alla fall in pengar. För att finslipa sin teknik så anlitade Claude Monet experthjälp i form av en viss Jean-François Ochard som var en mycket begåvad konstnär. Han hade tidigare varit elev till den ännu mer begåvade, franske konstnären, Jacques Louis David. Till skillnad från många andra kändisar så hade Claude en bra barndom med många vänner och en stöttande och snäll familj vilket självklart underlättade det för honom under hans liv som ungdom.

5. Monet jobbade i impressionism.

6. Det som kännetecknar impressionism är att målningstekniken är ofta skissartad med kraftig penselföring. Konstnärerna använder grova synliga penseldrag eller färgfläckar. Detta skiljer sig mycket mot tidigare stilar. Impressionismerna hyllade landskapet sett i det naturliga ljuset. De fascinerades av förhållandet mellan ljus och färg. De var också radikala i sitt motivval och undvek traditionella historiska, religiösa och romantiska ämnen för att istället koncentrera sig på landskap och vardagsscener. Man försökte fånga det omedelbara intrycket av verkligheten, de snabbt flyende ögonblicken och dess stämningar.

7. Jag har valt en målning som heter "San Giorgio Maggiore at Dusk". Jag tycker denna målningen berör mig i form av att jag tycker den är väldigt fin och att den utstrålar harmoni. Jag tycker den innehåller många mjuka färger.

8. Jag valde att skriva om Monet för att jag tycker han målar väldigt fina tavlor och jag har stött på hans målningar sedan innan och på grund av det så ville jag veta mer om honom.

9. Jag hittar ingen målning som visar en historisk händelse, men 1873 så målade Monet en målning av hans hus i Argenteuil, bara ett år efter att han flyttat dit. Det kan vara en konsekvens utav fransktyska kriget. Det vill säga att fransktyska kriget gjorde att Monet flyttade till Storbritanien och sedan när konflikten var över så flyttade han tillbaka och då målade han en målning av sitt hus. På grund av kriget så målade han tavlan.
Likes

Comments

1.

2. Jag har valt ett konstverk som heter "Water Lily Pond" och den är målad av Claude Monet.

3. Bilden föreställer en bro som går över en damm med massor av näckrosor i. Det är fin natur med mycket växter.

4. Jag tycker man blir glad när man tittar på denna bilden, den är fridfull och den väcker vår och sommarkänslor. Man får en myskänsla.

5. Det börjar högst upp där det först börjar med ett flertal träd liknande björk i olika gröna färger. Det finns ett träd till vänster som står lite närmre än de andra. Under dessa träd börjar dammen med en massa näckrosor och vass överallt. En bit framför dessa träd och vasstrån finns bron. Den har två olika nivåer av stänger och den är lite grönblå. Dammen fortsätter framåt och fortsätter utanför tavlan. Vassen fortsätter på sidorna och är fortfarande kvar när tavlan tar slut. Det är en färgstark tavla, Monet använder mycket färg och ljus.

6. Jag tänker på sommar. Det är varmt och det är helt vindstilla och jag går med min tunna vita sommarklänning ut på bron och ställer mig och tänker. Jag andas in den härliga doften av växtlighet.

7. Jag tror att Monet vill med sin målning visa fridfullhet och lugn. Att det är en målning som man inte behöver tänka så mycket på utan bara tolka den på sitt sätt och bara vara. Att man inte behöver tänka på budskapet utan att man få tolka målningen själv.


Likes

Comments

Idag gjorde jag färdigt mitt projekt om motsatser. Det jag gjorde på denna lektionen var att sudda ut linjen imellan bilderna. Jag testade att ta grå färg och stryka över linjen men det såg inte bra ut så då testade jag att smeta ut linjen och det blev bra.

Sedan så skar jag ut som en ram och limmade fast bilden så att det blev som en tavla. Jag hade lite svårt med att skära ut bilden så första blev lite ojämn, så jag gjorde om den och den andra blev bra.

Nästa vecka så ska jag fortsätta på mitt tredje projekt.

Likes

Comments

Idag så var datorn upptagen så istället för att jobba med Photoshop så började jag med mitt tredje och sista arbete, identitet. Jag kollade efter lite inspiration på internet och kom på en idé. Bild nedan på bakgrund och skiss. Jag har inte kommit på vad mitt budskap ska vara med bilden men kanske nästa gång.

Problem jag stötte på var att jag kunde inte riktigt bestämma mig för vilken teknik jag ska använda, på bakgrunden blev det akrylfärg, men jag tror att jag kommer blanda teknik.

Likes

Comments

Den här lektionen har jag lagt in bilderna på datorn och klippt ihop dem. Det problemet jag stötte på var att jag visste inte riktigt hur jag skulle jobba eftersom jag ha bara jobbar med Photoshop några enstaka gånger. 

Jag har inte riktigt gjort färdigt min tankekarta så jag kommer lägga in den nästa vecka igen. 

Tack O hej! 

Likes

Comments

I mitt andra arbete ska jag jobba med temat motsatser. Jag vill jobba med photoshop. Jag har inte hunnit göra en tankekarta eller en skiss men jag har börjat leta bilder på internet.

Mitt problem denna lektionen har varit att jag inte riktigt hittat rätt bilder. 

I min bild ska det vara en katt och ett lejon som kollar in i kameran och så ska jag klippa ihop bilderna och lägga till effekter. Jag har inte bestämt vad mitt budskap ska vara än. 

Nästa vecka kommer det bild på skiss och tankekarta. 

Tack o hej! 

Likes

Comments

Det tema som jag har jobbat med i mitt projekt är känslor. Det jag mest har fokuserat på är att få bakgrunden i rätt färg så att det symboliserar mitt budskap. 

Jag har sökt inspiration på internet. Det är egna tankar och upplevelser som har inspirerat mig till mitt arbete. Jag kom på min idé genom att först söka på internet. Jag visste redan att jag ville få fram budskapet ensamhet och tomhet, men jag visste inte på vilket sätt jag skulle få fram det. Så jag kollade på olika bilder på internet och tog lite från varje bild och skapade en egen idé. 

Jag har använt akvarell och tuschpennor. Jag har med akvarellen skuggat kring månen och bakom trädet. 

Jag tycker inte jag har lyckats med mitt arbete. Jag är inte nöjd. Jag hade en bild av det jag ville göra, men när jag skulle få ner det på papper så hände det något. Jag tycker inte jag lyckades med att få fram mitt budskap och teckningen blev inte som jag hade tänkt mig. 

Det problem jag stötte på var att min bakgrund blev inte som jag ville. Jag testade mig fram för att få fram den här mörka känslan, så jag testade att lägga till olika färger i bakgrunden men jag lyckades inte så jag slängde min tekning och började om igen. 

Jag är tyvärr inte nöjd med någonting i mitt arbete. Jag hade en bild, jag försökte skapa det på papper men jag misslyckades. Jag tror att det här var en för svår uppgift för mig och ska till nästa arbete göra ett enklare arbete som jag tror att jag kommer bli nöjd med. 

Mina råd till andra som skall göra detta är att ha tålamod och att testa många gånger innan man nöjer sig. 


Tack  o hej! 

Likes

Comments

Idag började jag måla min måne på mitt arbete. Jag planerade att jag skulle ha min måne i svart och vit färg. Problemet jag stötte på var att det fanns ingen svart färg så jag löste det med att blanda mörkblå och brun färg. Det blev inte riktigt som jag ville ha det. 

Jag har också testat andra akvarelltekniker som jag ska kunna lägga till eller kanske ändra i mitt arbete. 

Nästa gång ska jag testa andra tekniker och se om det kan förbättra mitt arbete. 

Tack O hej! 

Likes

Comments