Hola, idag var andra måndagen i skolan och vi hade spanska, engelska där vi höll presentation om Åland och vår gympa timme blev inställd. Dessutom följde en tjej från Kanada oss hela dagen då hon också är på utbyte fast hon ska vara här tre månader. Jätteroligt, det känns lättare att lära känna folk här från andra länder än från Spanien på något konstigt vis. Igår var vi hela dagen och shoppade och åt super goda tortillas med choklad, mums! Imorgon åker vi förhoppningsvis in till Madrid för första gången.

Likes

Comments

​Hejsan! Igår gick vi på en promenad genom Parque Butarque, jättefin, man skulle inte tro att man var i en stad. Dock är ju allt dött, så kommer bli ännu finare när allting börjar blomma. Idag tror jag att vi ska till Parquesur för att titta på kostymer till karnevalen på söndag och så längtar jag tills imorgon då det är skola igen och jag träffar Amanda som kommer hem från Salamanca ikväll. Hej!

Likes

Comments

Likes

Comments

Hejsan! Igår var första gången jag träffade Sergios kompisar. Vi tog bussen till Leganés centrum och mötte upp fyra tjejer, mycket trevliga. Vi gick till en bar och tog oss något att dricka, jag tog tinto de verano, mycket gott. Sedan tog vi bussen tillbaks till huset och på vägen hoppade några killkompisar på. Kvällen var ganska jobbig då de bara pratade spanska och jag inte kunde vara med i konversationerna, av ca 15 spanjorer kunde 6 av dom engelska.

Idag var vi lediga från skolan då de förbereder inför någon slags karneval, så det blev sovmorgon till 12. Under dagen var systern och jag ut på en promenad i parken som är precis bredvid huset, jättefin, och det var jätte varmt och skönt, ca 15 grader och solen har skinit hela dagen med små briser. Nu sitter jag på balkonen i solen för att det är varmare ute i solen än inomhus.

Likes

Comments

Hej! Idag har solen skinit i Madrid och det har varit ca 16 grader. Vi kom till skolan till kl:8.30 och då fick vi veta att grekiska lektionen var inställd idag igen, så vi tog våra saker och åter igen gick till Parquesur. När vi kom tillbaks till kl:12.30 var spanska lektionen också inställd så vi gick bara på engelska idag. Engelskan var galen, det var den värsta lektionen jag varit på, på 50 minuter lyssnade vi på två engelska låtar, resten av tiden gick åt att läraren sa åt eleverna att vara tysta.

Nu har vi kommit hem igen och det blir en lugn kväll med film. Ses!

Likes

Comments

Hola de Madrid! idag var det strålande väder, varmt och skönt. Dom lovar 16-17 grader hela veckan, det är som vår sommar hemma, fantastiskt. Idag var första dagen att gå på lektioner, det var mycket annorlunda genvört med hemma. Alla skriker och avbryter läraren hela tiden. Vi började med engelska och det var en bra lektion, sedan hade vi spanska och där skratta dom åt oss kändes det som, satt som fån. Och som tur var blev vår grekiska inställd så vi gick på stan.

Efter skolan gick vi till Amanda och fick lunch, ganska tidigt idag, runt 15.15. Jättegott, morotssoppa tror vi och sen någon slags fläskfile, och då äter man bara köttet, ingen sås, sallad eller potatis. Efter det fixade vi buss- och metrokort och sen gick vi och åt torijas, gott.

Hasta lo!

Likes

Comments

Hola!

Nu har vi varit i Madrid i två hela dagar, första dagen gick vi till Parquesur och handla allt vi behövde för att klara oss till första dagen i skolan. Jag åt middag med Amanda och hennes värd familj och det blev första paellan, muy rica.

Idag var första dagen i skolan och det blev en upplevelse, skolan ser för det första ut som ett fängelse, eleverna skriker så högt dom pratar och lärarna är så himla trevliga. Tur för oss så behövde vi inte gå på lektioner idag, istället gick vi till köpcentret igen. Efter skolan ca 16 gick vi till Abuela och åt lunch. Nu sitter jag och skypar med Nora, det är skönt att prata med någon från hemmet. Nu väntar jag på middag som serveras kl:22, mums. 

Likes

Comments

Hejsan! Nu sitter vi på Arlanda och väntar på att checka in våra väskor. Det kommer bli en lång dag och det kommer bli spännande att se hur våra värdar ser ut. Vi längtar redan till de andra kommer på 1 veckas utbyte i mars, men nu taggar vi Madrid i 6 veckor.

Likes

Comments

Kroatsien är bokad! Härligt härligt, i juni drar vi iväg till Split. Kommer bli fantastiskt, jag har aldrig varit till Kroatien så blir skoj att se nya ställen.

Likes

Comments