View tracker

Hej på dig! Hoppas att allt är bra, själv är jag så stressad så jag snurrar ihop allt just nu. I måndags så skrev jag att jag skulle till Borlänge igår, det visade sig att jag ska dit idag. Tur i oturen så ringde chefen och kollade lite grejer med mig innan och önskade mig lycka till på torsdag. Inte förrän då kopplade jag att han menade eventet i Borlänge. Ibland är det tur i oturen att chefen ringer och kollar till en.

Just nu sitter jag i skolan och inväntar att resten av gruppen ska komma. Det blir grupparbete för hela slanten nu på förmiddagen och vid 15.17 går tåget till Borlänge. Så jag vill bara kika in och önska dig en trevlig dag i det här blaskiga vädret. Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Hej på dig! Ny vecka innebär nya roligheter, här kommer schemat över hur min vecka kommer att se ut. 

Måndag - Förmiddagsföreläsning och sen raka vägen till jobbet

Tisdag - Grupparbete varvat med att jobba, ska stå och bjuda på julfika i korridoren med Jusek. Behöver även åka och handla efter skolan.

Onsdag - Skola och därefter blir det ett event i Borlänge. Jusek betalar hotell så jag blir kvar där till på torsdagen. 

Torsdag - Grupparbete

Fredag - Skola och fredagsmys med J

Lördag - Jobbar hela dagen på Dressmann

Söndag - Vilodag, enda chansen att samla krafterna inför kommande veckan. 

Som du ser så har jag ganska mycket på agendan varje vecka nu fram till jul. Men med god planering så kan man lösa allt! Kram

Likes

Comments

View tracker

Hej på dig! Året har gått fortare än vanligt och i veckan slog det om till December. Idag är det redan andra advent vilket är helt sjukt. Vi har lyckats få upp lite julpynt här hemma i veckan, välkomstmattan i hallen är utbytt mot en där det står god jul på, adventsljusstaken står i fönstret och jag har inskaffat en minigran. Tyvärr bor vi alldeles för litet för att kunna gå all-in på julpyntet i år men så fort vi flyttar till större ska jag införskaffa massa juldekorationer.

Tidigare år har jag inte varit någon julmänniska, det är på senare tid (sen jag träffade J) som jag har insett hur mysig julen faktiskt är. Hos mig har vi aldrig haft några ordentliga jultraditioner men så fort jag firade första julen med Js familj så har förstått innebörden med jultraditioner. Därför är det bestämt att julafton alltid kommer firas med Js familj, sen får vi se vart juldagen spenderas. I år blir det dock enbart jul i Södertälje eftersom J måste jobba den 26:e så känner vi att det blir för mycket åkande.

Dagens planer är iallafall att baka lite, J önskar att baka mjukpepparkaka som jag tål och jag vill baka vaniljbullar så jag tror att det blir att baka båda två. Så idag kommer det bli en bakdag och ikväll tänkte vi mysa med nybakat och bingolotto. Nu tänkte jag väcka min kära pojkvän med lite kaffe på sängen. Hoppas du får en trevlig andra advent! Kram

Likes

Comments

Hej på dig! Som du läste i måndagens inlägg så har det varit mycket på agendan den här veckan. Jag tänkte iallafall skriva en liten summering om hur Kontaktia gick i onsdags. Kontaktia är ekonomernas arbetsmarknadsdag i Gävle för dig som inte har någon större koll på det som händer i studentlivet. Det är en av de största evenemangen som anordnas för ekonomstudenterna på högskolan i Gävle.

Linda vår chef åkte upp från Stockholm i tisdags för att hjälpa till på mässan så på kvällen mötte vi upp henne på Kalles för en bit mat och genomgång inför onsdagen. Vid såna tillfällen älskar jag mitt jobb och alla förmåner det medför. Vi avrundade i god tid eftersom vi alla skulle upp tidigt dagen efter och rigga montern inför mässan. Det var första mässan som jag har stått på där vi har fått en ordentlig monter, tidigare har vi fått nöja oss med de bord som man får på plats. Det tog sin lilla tid att få ihop vår monter så det var bra att jag och Elina var på plats vid 07.30 och började rigga.

Vanligtvis brukar vi stå och bjuda på kaffe och fika men den här gången slog vi på jultema och bjöd på glögg och pepparkakor istället. Det var väldigt uppskattat bland minglarna. Jag har stått på en hel del mässor och den här måste jag säga var den bäst uppstyrda av dom alla. Projektgruppen visade att även ideellt engagerade studenter kan sköta saker och ting proffesionellt.

Efter mässan följde Elina med mig hem och där slocknade vi båda på soffan en stund. Det är sjukt hur trött man blir i huvudet efter en heldag med massa sorl på en mässan. I år fick vi även åka på bankett jag och Elina som företagsrepresentanter så efter vår lilla powernap var det bara att hoppa i finkläderna och börja göra sig i ordning.

Det är tradition att det hålls en bankett på Engeltofta efter mässan och det var samma iår, Temat för årets bankett var guld vilket inte var så tydligt på gästerna. De flesta såg ut som mig, dvs. svart klänning och lite guldiga smycken. Grabbarna var så sjukt stiliga när de var uppklädda från topp till tå. Personligen hade jag aldrig lagt 450 kronor för en biljett men nu när företaget betalade så blev det ändå en rolig upplevelse. Det som var lite synd var att jag inte kunde mingla runt med de andra företagen som var på plats utan fick själv representera ett företag. Men nästa år så ska jag köra all in på Kontaktia mässan. Då är det även min sista termin och förhoppningsvis är jag mer eftertraktad på arbetsmarknaden då.

Summeringen av den här dagen var att den var toppen trots att den blev ganska långdragen. Så nu är årets kontaktia över och snart är även terminen över och vi siktar mot nästa års kontaktia. Kanske anmäler mig till projektgruppen då, vi får se.

Ha det toppen så länge! Kram

Likes

Comments

Hej på dig! Förra veckan sprang iväg och helt ärligt så hann jag aldrig ikapp, jag hann få finbesök från en kollega från Karlstad, stå på mässa, jobba tre pass på DM och en massa annat. Så nu släpper vi förra veckan och blickar framåt istället.

Så här ser veckans agenda ut:

Måndag: Skola och leta spons med Elin på stan

Tisdag: Grupparbete i skolan, middag på Kalles med Elina och Linda

Onsdag: Kontaktia-mässa + bankett på kvällen

Torsdag: Skola

Fredag: Inlämning av förstudie


Helgen har jag valt att lämna öppen, tanken är iallafall att spendera så mycket tid som möjligt med J eftersom vi båda har haft fullt upp. Det ska bli mysigt att bara få rå om varandra utan några som helst måsten. Det blir nog den enda helgen fram till jul där vi båda är lediga så då får man passa på. 

Jag ser framemot veckan som kommer och hoppas att du är lika taggad som jag inför en ny vecka. Jag har lärt mig att tiden springer iväg snabbare och snabbare för varje år så det är ingen idé att se tillbaka och ångra saker som inte gjorts. Istället gäller det att planera den kommande veckan så att det blir bättre än den föregående. Kram!

Likes

Comments

Hej på dig! Den här veckan har jag knappt sett skymten av J. Det var samma sak förra veckan men då kunde jag iallafall skylla på att det var tentavecka. Jag har varvat jobb med skola samtidigt som herrn i huset har diverse olika aktiviteter på kvällarna vilket har resulterat i att vi har gått om varandra.

Men vi gör som vi alltid gör och hittar små saker i vardagen som gör att den andre känner sig uppskattad. Jag brukar alltid se till att sätta igång kaffe till honom innan jag går hemifrån. Det är inte mycket men jag vet hur mycket han uppskattar det. Han brukar alltid se till att ha maten klar när jag kommer hem från jobbet så att jag slipper tänka på det. Även om vi inte ses så hittar vi en balans på att visa uppskattning till den andra. Det är nog det bästa med vårt förhållande, det behöver inte alltid göras saker. Huvudsaken är att vi sover ihop.

Just nu sitter jag på ett tåg ner till Stockholm, Jusek bjuder in till en utbildning så jag blir borta till imorgon. Ska försöka klura ut något mysigt som vi kan göra när jag kommer hem igen. Men man får väl se det som en övning inför framtiden, då ska det skapas en balans mellan jobb och familj  och ändå hinna hitta tid för varandra.

Hoppas du får en toppen dag i det finfina vädret så hörs vi när vi hörs. Kram!

Likes

Comments

Hej på dig! Jag såg i arkivet att det var exakt två veckor sedan förra inlägget kom upp. Det blev med andra ord en liten ofrivillig bloggpaus. 

Förra veckan skrev jag två tentor två dagar efter varandra, en i Dataanalys och en i Externredovisning. Nu är ena kursen avslutad och denna veckan sätter vi igång med en nya kurs. Detta innebär att jag får tillbaka min fritid ett tag framöver. 

Så jag ville bara kika in och säga hej, nu är jag tillbaka igen. Kram

Likes

Comments

Hej på dig! Hoppas att du har haft en trevlig helg, själv har jag gjort lite allt möjligt under den här helgen. Jag tänkte iallafall berätta vad jag sysslade med onsdag - torsdag förra veckan.

Drivhuset 24 är en case-tävling där studenterna får lösa ett verkligt företagsproblem under ett dygn. Så i onsdags kl. 12.00 skrev vi in oss och började med en gemensam lunch. Efter lunchen blev vi tilldelade våra företag och tävlingen var igång. Varje lag fick ett eget rum under dygnet och man satt i princip fast med de andra lagmedlemmarna. I år var vi fyra lag med tre deltagare i varje. Tävlingen var uppdelad i fem olika faser med olika deadlines.

Mitt lag fick företaget Nettbuss - stadsbussarna, bolaget som kör bussarna i stadstrafiken här i Gävle. Deras problem var att de hade svårt att rekrytera kvinnor och yngre personer till bussförar-yrket. Under första fasen så skulle vi göra research på företaget och till vår hjälp fick vi tre representanter från företaget. Kl. 15.00 skulle rapporten in så att juryn kunde följa vårt arbete.

Så här såg det ut på golvet när vi satt och spånade idéer.


Under fas 2 och 3 skulle vi komma fram med idéer på lösningar som ev. skulle funka för att lösa problemet samt konkretisera en lösning som vi valt att fokusera på. Efter dessa faser så hade första dagen redan försvunnit. Baserat på det vi kom fram till under dessa faser skulle vi sedan formulera en rapport på hur lösningens utformning skulle se ut och hur det skulle tillämpas i praktiken. Denna fas skedde mitt i natten så man var ganska slut i huvudet då. 

Under den sista fasen som var mellan 08.00 - 13.00 skulle vi nu göra en pitch och sälja in vår idé till juryn. Detta var något av det jobbigaste att sitta med för då hade hjärnan varit igång i såpass många timmar att man knappt visste vad man hette. 

Tyvärr vann inte mitt lag men det här var en upplevelse som jag är glad att jag har gjort. Funderar även på att vara med nästa år igen men vi får se hur det blir med det. Hela torsdagen och fredagen gick åt att försöka sova ikapp den förlorade sömnen och jag kände mig i princip bakfull båda dagarna. Får du möjlighet så tycker jag absolut att du ska ställa upp på något sånt här. Det ger mer än vad man tror och det är riktigt kul. 

Kram

Likes

Comments

​Hej på dig! Nu var det ett tag sen måndagslistan kom upp, eftersom resten av min grupp är sega på att äta lunch så har jag lite tid över. 

Förra veckans lärdom:​ Uppskatta de du har runt omkring dig! 

Veckans måsten: Handla, plugga, städa... ja det gamla vanliga

Veckans träning; Eftersom vädret är helt katastrofalt så får vi se vad jag kommer iväg på. Tanken är iallafall att träna ikväll.

Veckans låt: Fjäril vingad syns på Haga - Bellman

Veckans serie: Grey's Anatomy. Tittar på det när det släpps i USA och kan inte vänta till nästa avsnitt kommer ut igen. 

Veckans vill ha: Sommar, Sol och värme. Här smällde hösten till ordentligt och det är bara en tidsfråga innan snön kommer.

Veckans matsedel: J och jag har inte planerat något än. Vi tar saker och ting lite som det kommer denna veckan. 

Helgens planer: Absolut ingenting. Krypa ner i soffan och titta på massa filmer och serier. 

Detta var denna veckans lista. Vi hörs när vi hörs, kram! 

Likes

Comments

​Hej på dig! Jag ska vara ärlig och säga att helgen har varit riktigt tuff. Vi åkte ner till Södertälje på torsdagen och spenderade natten hemma hos M och J. När vi vaknade på fredagen så låg det en tung känsla över hela dagen. Jag tänker inte gå in på några detaljer om vad vi gjorde men det blev iallafall en väldigt fin minnesstund och en middag på Villa Godthem i Stockholm. 

Efter helgen så har jag lärt mig att uppskatta saker och ting mer, J och jag har haft en del djupa samtal om livet och framtiden. Han som aldrig brukar prata om sånt låg i flera timmar och pratade med mig i fredags. Nu i efterhand känns det skönt att ha fått ta ett ordentligt avsked. 

Idag är det återigen måndag och livet rullar på som vanligt. Jag sitter just nu i skolan och tar ikapp lite skolarbete som jag har halkat efter med. Det skulle vara skönt att bara få ligga kvar i sängen ett par dagar och inte göra ett skit, men livet tar inte hänsyn till något och pausar allt som behöver göras. Istället får jag göra mitt bästa och ta det i min egna lilla takt. Jag har iallafall lyckats lösa så att jag slipper jobba i helgen vilket känns skönt!

Ta hand om dig och dina nära och kära. Kram! 

Likes

Comments