​Sedan förra inlägget har jag varit sjukskriven( jag började jobba halvtid igen 1 augusti), min själ har behövt det men min plånbok är inte riktigt lika nöjd.  Jag har därför inte kunnat spara lika mycket som det var tänkt.

Vi har även flyttat ut på landet, i närheten av den lilla by som jag är uppväxt, än så länge känns det jäkligt bra faktiskt men vi får se hur det blir i längden. Jag har ju en tendens att bli uttråkad. I samband med flytten har jag verkligen tokrensat, allt som jag inte använder eller som jag vet att det inte fyller någon funktion för mig har skänkts bort eller kastats. Det är faktiskt väldigt befriande att ha mindre saker runt omkring en. Jag behöver ha det städat för att må bra, vilket inte alltid är helt enkelt då dottern trivs bäst i kaos. 


Jag har redan nu gjort upp en budget för nästa månad, jag har även bestämt mig för att inte röra några inkomster förren den 27:e när jag får lön. Detta kommer bli en utmaning då jag brukar spendera barnbidraget från det kommit in och fram tills lönen kommit in på kontot. Den här månaden ska jag investera i ett gymkort, jag känner att jag verkligen behöver komma igång med träningen igen, jag vet ju att min kropp och själ mår så mycket bättre av det. Jag antar även att dotterns räkning för ridskolan kommer den här månaden, inte lika kul men det är hennes liv så det måste hon ju få fortsätta med.


Well thats all for now.


XOXO.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är första dagen på väldigt länge som jag stod emot min första impuls, att strunta i att laga mat och istället åka till någon kedja och köpa mat. Det kan låta som ett litet steg, men i min värld är steget enormt. Jag brukar bara göra det som faller mig in utan att tänka och känna efter vad det innebär eller står för. 👍👍

Jag funderar på att testa 30 day minimalist challange, jag är dock inte övertygad om hur jag ska klara det. Men bestämmer jag mig kommer jag givetvis att klara det. Wish me luck 🍀

Likes

Comments

Jag har hittat en dokumentär som heter "Thrive whit less" (Ni hittar den här: https://vimeo.com/43166736 ). Den handlar om sex personer som väljer att leva på en mindre yta, inte äta ute, inte använda bilen om det är kortare än 2 miles (ca. 3,2 km), använda ett par byxor och fyra tröjor, inte använda några sociala media och att hänge sig åt sina passioner. Man får följa deras resa och se hur det påverkar deras liv, hur jobbigt det är i början men även vilken vinst det är i förlängningen. Jag kan inte låta bli att bli inspirerad och tänka tanken att det är så jag skulle vilja leva, mer här och nu. I min värld är detta något helt nytt och skulle du fråga någon i min familj skulle de tro att du skämtade. Jag är personen som alltid är på väg någonstans, har svårt att vara stilla. Springer i 180 för att hinna med så mycket som möjligt. 

För drygt ett år sedan så blev jag sjuk och var tvungen att gå ner i tid under en period för att orka med. Man kan ju tänka sig att jag skulle lära mig av det men icke, för två veckor sedan så blev jag sjukskriven på heltid igen. Detta har fått mig att reflektera mycket över mina val här i livet; vad som är viktigt? vad vill jag få ut av livet? För vem jobbar jag? och så vidare. Jag har börjat drömma om ett enklare liv, vilket är svårt då vi lever i ett konsumtionssamhälle utan dess like. Jag är definitivt en av de människorna som redan har spenderat pengarna innan de kommit in på kontot, jag saknar även självdiciplin till att låta bli att göra detta. Men jag VILL förändras, jag vill kunna nöja mig med mindre och spara pengar till det jag egentligen vill ha istället för att lägga dom på saker som ger korta lycklighetskänslor. Jag har läst varenda inlägg på minimalisterna.se, de beskriver sig själva på följande sätt: 
Vi är ett par i trettioårsåldern som våren 2013 bestämt oss för att börja experimentera med en mer minimalistisk livsstil. Våra förhoppningar är att omställningen ska leda till bättre fokus på det som är viktigt i livet, en minskad negativ inverkan på vår natur samt en bonuseffekt i form av en positiv inverkan på vår ekonomi.

Vi skriver om både praktiska åtgärder samt mer filosofiska tankar kring iakttagelser och beslut. Bloggens syfte är primärt att ge oss tillfälle att tänka igenom och formulera våra tankar, idéer och beslut samt få eventuell feedback på dessa från våra läsare. Om vi dessutom kan inspirera någon till en i våra ögon sundare livsstil så är det en fantastisk bonus! 

Jag ska därför börja rensa mina saker, göra mig av med saker jag inte behöver för att skapa utrymme och tid till saker som ger något tillbaka.

Likes

Comments

Nu när jag har gjort en budget för juni får jag trösta mig med att mobilabonnemanget är en engångskostnad, mekonomen är även den sista inbetalningen på. Vilket innebär att nästa månad kommer jag kunna spara ca. 2000:- till. Det är ju dock fortfarande långt ifrån mitt mål på 7500:- jag måste därför se över om jag kan klara mig på under normen eller se över tidsperspektivet mitt mål.

Likes

Comments

Jag lånade för flera månader sedan en bok som Lyxfällans förra programledare skrivit, den var intressant och gav mig inspiration till att göra en budget. Nu ett halvår senare sitter jag här och har fortfarande inte sparat ett öre eller betalat av mitt billån som det var tänkt. Anledningen till detta är att jag inte funnit ett ordentligt sätt som passar mig för att fullfölja min budget, alltså jag har inte vetat hur jag ska bokföra mina transaktioner på enklaste och bästa sätt. Nu har jag bestämt mig för att göra detta genom en vanlig gammal hederlig kassabok som jag ska släpa med mig överallt.


Efter att förra veckan ha diskuterat med några kollegor om hur mycket pengar man borde kunna spara så utbröt en av dom "om jag levt på samma summa som motsvarar ett socialbidrag så hade jag kunnat spara 120 000 om året". Sanningen är att jag skulle kunna spara en hel del jag med bara genom detta.


Därför tänker jag göra ett socialt experiment med målet att spara 180 000 kr på 2 år, vilket är vad jag skulle behöva för kontantinsatsen för ett hus. Jag ska dra ner på min konsumtion till existensminimum och på så sätt spara pengar.


Jag kommer dock göra följande undantag:

1. Min dotter kommer inte sluta med sin fritidsaktivitet. Jag anser inte att hon ska drabbas allt för hårt, på grund av sin mammas påhitt.

2. Jag har några abonnemang som jag inte kan avsluta (de är dock uppsagda men tills de går ut måste jag dessvärre betala för dem). Mitt CSN lån som jag betalar av på (detta är inget som ingår i socialbidragsnormen, utan man brukar pausa sina avbetalningar då) samt avbetalningar på bilen. Dessa är något som jag inte kan påverka utan saker där jag får stå mitt kast.


För att nå mitt mål så måste jag spara i snitt 7500:- per månad, vilket innebär att jag kommer tvingas göra en ny budget då den tidigare inte längre håller måttet. Jag kommer eventuellt i augusti få dubbla boendekostnader då jag planerar för att flytta närmare familjen, men å andra sidan minskar min boendekostnad med ca. 800:- per månad därefter. Jag har även funderingar på att byta bil då min nuvarande är fantastiskt bra, men väldigt dyr i skatt och försäkring samt att den drar onödigt mycket bensin.

En översikt av min nya budget kommer inom kort.


xoxo

Malin

Likes

Comments

Under tre månader ska jag nu satsa på att träna ordentligt, minst två gånger i veckan. Jag ska även sluta äta godis och sötsaker.

Dag 1 mått är följande:
(Höger sedan vänster.)
Vad: 44, 43
Lår: 69, 68
Stuss:111
Rumpa: 111
Mage: 104
Midja: 87
Underbröst: 84
Bröst: 101
Arm: 31,5, 32

Det kan bara bli bättre!
M

Likes

Comments

Idag har varit en sån där dag när man bara har fått äta en massa gott och haft det bra. Vi började med ett badkalas för en klasskamrat till Hjärtat och bonusen H, på kalaset var även alla syskon och föräldrar välkomna så både E, jag, och bonusarna L och F badade. Sedan var det bara att åka vidare till min lilla paps som fyller år, (Grattis papi). Han bjöd på smörgåstårta och massa annat gott. Vi åkte därefter till min mormor för att lämna Hjärtat då skolan/fritids är stängt och jag måste jobba imorgon. Där fick vi oxå lite kaffe och kakor.. Jag kommer snart rulla fram, även om jag inte åt några hos varken pappa eller mormor ;)

Jag har även träningsvärk i ben och rumpa, skönt när man känner att det tar som det ska:)

M

Likes

Comments

Före mitt beslut om att bli mer ekonomisk beställde jag ett par nya träningsskor (det var inget förhastat beslut mina gamla är drygt 6 år). Mina gamla var svarta och lila, nu kände jag att jag behövde lite mer färg i mitt liv. Mycket färg-> gladare M.Skorna kom idag och jag blev så glad, var bara tvungen att testa dom och tjuvstarta min träning lite. Jag känner mig faktiskt väldigt pepp på det oxå nu.

Wieee!
M

Likes

CommentsJag har en stor förkärlek till saker som är lite annorlunda, det kan vara ganska ordinära saker som har en tvist som gör dom speciella. De här sofforna är definitivt en sån sak. Jag tänker att det inte bör vara så svårt att göra det själv, bara lite pyssligt. Men nu under mitt sparår får jag helt enkelt sitta och dregla och drömma mig bort istället.

M

Likes

Comments

Inhandlat present/julklapp till mina bröder som har allt de önskar sig, klarade mig under 200:- hoppas dom blir lika nöjda som jag :)

M

Likes

Comments