Det enda som har hänt sen sist som förtjänar ett eget inlägg är detta. Harry Potter in concert är alltså ett koncept som går ut på att man visat första filmen, Harry Potter och de vises sten, på storskärm med en orkester som spelar soundtracket live till. Det var en otroligt häftig upplevelse trots att största delen av publiken antingen verkade som om de aldrig sett Harry Potter eller inte hade den minsta aning om hur man betedde sig på konsert. Till exempel när själva filmen var slut så applåderade folk trots att orkestern fortfarande spelade och hade en bra stund kvar eftersom eftertexterna också har musik till. Rätt irriterande när folk bara börjar applådera sådär mitt i ett stycke. Det var också några människor som applåderade mitt under filmen när nåt bra hände, till exempel när (spoiler alert) Ron vinner shackspelet på slutet. Trots publik som inte visste hur man gör på konsert så var det en riktigt häftig upplevelse som jag definitivt rekommenderar om man får möjlighet att uppleva det

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen! Jag vet inte riktigt vad som hände som gjorde att jag inte har bloggat, men det blev helt enkelt inte så. Har ju dock informerat och skrivit tidigare att jag kommer att blogga lite i perioder.

Sen sist så har det väl inte hänt så mycket. Jag har besökt universitetet i Irvine och konstaterat att det såg ut precis som universitet gör på film. Jag har också varit på South Coast Plaza som är ett jättestort köpcentrum, ett av Kaliforniens största. Och även om det var kul att gå i affärerna så var höjdpunkten helt klart det otroliga juldekorationerna som de hade. Kul att se.

Jag har också blivit medlem i en så kallad "life group" på Saddlebsck Church. Saddleback Church är en enorm kyrka där de får ungefär 6000 personer varje söndag. De har en avdelning för ungdomar i åldern 18-26 som kallas för Collage Ministry. Man behöver dock inte gå på collage för att vara inblandad. Jag tyckte att det skulle vara kul att träffa lite mer amerikaner så då föreslog min värdmamma att jag skulle kolla om Saddleback hade något. Den här life groupen ska i alla fall träffas varje vecka och prata om livet. Vi är sju stycken och alla var trevliga så det blir nog bra

Likes

Comments

Igår så var det ju val här i USA. Jag tror att alla vet hur det gick (Trump vann) men det var ändå intressant att ha upplevt valet på plats i landet. Jag tycker personligen att det känns skit att han vann och jag drömde faktiskt inatt att han drog in alla visum i Kalifornien(pga många mexikaner) och att jag fick åka hem. Jag hoppas verkligen att det inte blir så. Satt i alla fall uppe rätt sent och tittade på valvakan. Somnade innan det var över och vaknade istället upp till nyheten. Ganska dåligt sätt att börja dagen på. Nu får vi väl helt enkelt hoppas att han inte håller sina löften och att vi överlever de nästkommande åren. Enligt The Simpsons (som för 16 år sen spådde att han skulle bli president) så kommer han ju att förstöra USAs ekonomi. Vi får verkligen hoppas att det inte blir så.

Likes

Comments

Swea. Organisationen för svenska kvinnor i utlandet. Idag så hade de en träff hemma hos min värdpappas mamma(som är med i Swea trots att hon är norsk) där de skulle äta kladdkaka och titta på svensk film. Hon bjöd in mig och det var jättetrevligt. Jag var definitivt yngst, skulle tippa på att den näst yngsta var i alla fall 30. Men alla var supertrevliga och alla ville prata med nykomlingen. Vi åt fyra olika sorters kladdkakor och tittade på En gång i Phuket. Jag tror att resten av sällskapet uppskattade filmen mer än vad jag gjorde, men det var kul ändå. Jag blev också övertalad att gå med i Swea och komma på fler event. De verkar ordna ungefär en träff i månaden. Så nu ska jag börja göra det. Blir nog kul :)

Likes

Comments

Igår så var Sofia och jag på bio igen. Denna gången gick vi på den största biografen i Irvine där de erbjuder imax. För oinvigda så är imax bio gånger 100. Enorm skärm, enormt ljud och verkligen maxat. Vi gick på Doctor Strange, vilket är precis rätt typ av film för en sån bio eftersom det är stora, maffiga scener som verkligen gör sig på stor skärm. Efter bion så gick vi till Cheesecake factory och åt efterrätt. Ett bra slut på en söndag då jag i övrigt gjorde typ ingenting.

Likes

Comments

Som rubriken säger så handlar detta inlägget om Los Angeles. Igår så var nämligen Sofia och jag där och turistade. Jag har varit där tidigare, men det hade inte Sofia. För att underlätta för oss själva så åkte vi med en sån här tourbuss. Den var faktiskt riktigt bra. Vi var på Venice Beach, Beverly Hills, Rodeo Drive, Farmers market, Griffith Observatory och Walk of fame med stopp på varje ställe. Hela touren tog ungefär åtta timmar och man hade mellan 30-70 minuter på varje stopp. Det blev mycket enklare för oss att göra så än att vi skulle hålla på att åka uber mellan alla olika ställen.

Vi åkte i alla fall uber mellan Irvine och Santa Monica(där touren började) och tillbaka. Eftersom touren började 9.30 och det kan ta allt mellan 40 och 100 minuter att åka beroende på trafiken så ville vi vara ute i god tid. God tid betydde i vårt fall att vi skulle träffas 7 på morgonen. Jag gick upp 5.30 för att hinna duscha, packa osv. Åkte hemifrån 6.25 för att kunna vara i Irvine 7. Lite trött var man vid den tiden.

Men det var en jättetrevlig dag!

Likes

Comments

Idag och igår har varit riktigt bra dagar men också intensiva. Jag jobbade nämligen tio timmar per dag. Igår så slutade de två äldsta skolan 12.15 istället för 14.50 så jag plockade upp dem då och så åkte vi hem. Vi gjorde pizza till lunch och det var trevligt att laga något tillsammans. På kvällen så åkte jag till Irvine och träffade Sofia. Vi köpte varsin dricka på starbucks och gick runt och bara pratade.

Idag så har de två äldsta varit lediga från skolan. För att vi skulle få ihop timplanen så fick jag sovmorgon och började inte jobba förrän 8.30. Efter att ha lämnat den yngste på dagis så stekte jag pannkakor och så packade vi ihop oss och åkte till en park. Där så spelade vi fotboll och hade picknick innan vi åkte och hämtade den yngste. Det var kul att spendera tid med bara de två äldsta eftersom vi inte får så mycket ensamtid annars. Bra för relationerna helt enkelt.
(Och av någon anledning så publicerades inte detta igår...)

Likes

Comments

Hej!
Nu har det gått en bra tag sen sist (alldeles för länge enligt mina föräldrar) men nu kommer det ett inlägg till sist. Inte så långt dock då jag ska sova alldeles strax.

Den senaste tiden har varit bra. Vi har haft rejäl åska två dagar vilket tydligen var "södra Kaliforniens värsta åskväder på flera år". Jag tyckte inte att det var så farligt menmen. I lördags så var jag på bio med Sofia. Vi såg Bridget Jones baby och den var bättre än förväntat. Det bästa var dock att biljetterna bara kostade $2,99 så det var sjukt billigt.

Jag har också fått reda på att jag blir helt själv här hemma under thanksgiving-veckan. Ursprungligen så skulle mamman och barnen till Norge, men pappan skulle vara hemma i alla fall. Nu så ska han åka till Storbritannien och Frankrike samma vecka så jag blir helt själv. Själva thanksgiving så är jag inbjuden till min värdpappas föräldrar så det blir nog trevligt. Får helt enkelt se vad jag hittar på under den veckan.

Halloween har ju också varit nu. Vi gick på ett firande i kyrkan och sen så trick or treat i måndags. Vissa familjer gick ju verkligen all in även om vårt område inte var så välbesökt. Kul var det i alla fall.

Likes

Comments

Så idag har det regnat på riktigt. Alla tidigare regnskurar har varit mesiga och det har knappt regnat. Men idag så vräkte faktiskt regnet ned. Det hade varit mysigt om det inte var så att vi skulle ha LCC-möte ute. Det blev inget långt möte då alla mest ville in och bort från vätan. Men det var trevligt att träffa resten av gruppen i alla fall.

Min värdpappas föräldrar har skaffat katt! Jättesöt och jätteliten, inget emot våra bamsingar till katter hemma haha

Likes

Comments

Så idag så har jag och Sofia varit på Ikea. Vi var på stranden först och tog tusen bilder på solnedgången, men det riktiga målet med vår resa var Ikea.
Verkligen töntigt men det var nåt med att gå runt där som bara kändes som hemma. Köpte bara en stekspade(eftersom min värdfamiljs är sämst) inne på själva Ikea, men shoppade loss bland matvarorna. Svindyrt lösgodis och ost(<3) var det bästa. Vi passade även på att äta middag där inne och kunde konstatera att maten är bättre på Ikea hemma.

Kan ju även säga nåt om gårdagen när jag ändå bloggar.
Jobbade extra eftersom mitt yngsta värdbarn inte hade dagis. Det var tydligen konferenser hela dagen istället. Vi gjorde pannkakor till lunch och satt och läste i soffan. Efter att vi hade hämtat de två äldsta så stekte mellanbarnet några av deras egna vaktelägg till snack. Jag är inte ett fan av stekt ägg, men vakteläggen smakade inte så "äggit"

Likes

Comments