View tracker

Idag fick jag lön!! Att få betalt för kramarna, skratten och kärleken är för bra för att vara sant. Nu är jag ett steg närmare målet med allt jobbande, RESAN. Men jag tänker inte ljuga, det börjar kännas i magen, om det är ånger, lust eller blivande saknad vet jag inte, men det känns och jag börjar känna mig tveksam. För varje dag som går är jag medveten om varje minut och enkelheten i det fina, jag älskar tillvaron men vet samtidigt att jag måste göra något nytt för att utvecklas. För om det är något jag är bra på är det att vara sentimental och nostalgisk vilka är de farligaste känslorna att känna, minnen är vår mest smärtsamma välsignelse och nostalgi är en lögnare som säger att det var bättre än det egentligen var. Nej nu är det är dags att skapa nya minnen och ge nostalgin och bekvämligheten en käftsmäll.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vi är på gång (!!) det känns att det inte dröjer allt för länge tills avfart och dejter för reseplanering börjar ta form. Mina kvällar spenderas till stor del med att leta inspiration och skriva listor på ställen jag vill att vi ska besöka, tips från andra resenärer, saker som måste fixas och vilka upplevelser som är möjliga att bocka av från den så kallade bucket-listan. Planen vi har att utgå från är alltså sydöst Asien på 11 veckor, nästan tre månader där vi flyger till Bangkok och hem från Singapore, resten tar vi som det kommer.

Destinationer?
- Thailand (Ta dykarcertifikat)
- Indonesien (Bali och Gili-öarna med fokus på hälsan)
- Vietnam (Mui Ne, solnedgång i öknen)
- Kambodja, Laos, Filippinerna (?)
- Singapore (Universal och marina bays skybar)

Planerna
- Vaccin
- Visum (bilder)
- Försäkring
- Ryggsäck
- Packningslista

Shoppinglistan
-
Ny bikini
- Kamera ?
- Snabbtorkande handduk
- Packningspåsar

Likes

Comments

View tracker

Den här perioden har handlat om vänskap och umgänge för att jag vet att det är de som får mig att känna mig som bäst. Det är när jag är med dem jag känner mig hel, att ingenting saknas. Det har handlat om bullbak, spelkvällar och livemusik på fik. Om brunch, filmkvällar, After Work med quiz och planering inför Asien. De ger mig energi, inte längre tar vilket det gjorde ett tag för inte allt för länge sen. Jag är tillbaka i mig själv och känner mig återigen trygg. Nu väntar jag bara på vad hjärtat får känna om jag vågar träffa Han igen, jag inväntar Halloween och längtar till min födelsedag.

Likes

Comments

För mig är dokumentation och inspiration a och o. Det är på så sätt jag vet att jag lever, vet att jag finns och faktiskt lever ett liv värt att dö för. Det handlar inte om de finaste bilderna eller att beställa det som ser finast ut på bild utan att minnas. Minnas det jag gör, minnas hur det känns och minnas att jag lever. För ibland känner jag mig ensam, känner mig ynklig och saknar inspiration. Men genom en tidskapsel kan jag minnas det jag gör, minnas hur det känns och minnas att jag lever. Det här är min tidskapsel som jag hoppas alltid kommer få va. 

Likes

Comments

Det är fint, det är bra, så mycket kärlek man får att hjärtat svämmar över. Jag har gett dem en del av mitt hjärta, jag känner det nu och jag känner det då jag dansar med en av dem i min famn. Ettåringens kramar på morgonen är bästa stunden på dagen, när de säger mitt fulla namn känner jag att jag finns och blir sedd, alla presenter jag får både via ord och ting (allt från löv till armband), allt fint de säger som att jag är deras bästa vän till att de saknar mig om nätterna när de ska sova, allt dom är och allt dom gör är anledningen till att jag älskar mitt jobb. Men visst finns det jobbiga stunder också men då är det viktigt att minnas att de gör sitt bästa, fan vad jag kommer sakna dom när jag reser iväg. Barns kärlek är den finaste jag vet. 

Likes

Comments

Jag såg Kent med pappa en fredagskväll i oktober. De fick mig att tappa fattningen om tid och rum för att sedan ta tillbaka mig med en enda mening. De fick mig att tänka på det otänkbara. De väckte så många känslor som jag aldrig tidigare känt. De fick mig att resa genom tid och rum. De väckte kreativiteten inom mig och allt jag ville var att skriva och kunna dansa på samma sätt som Jocke Berg, som att man har så mycket inom sig som bara vill ut, så mycket att uttrycka utan att riktigt veta hur. Det handlade om deras kreativitet, hur det brann vid hjärta och kärlek och hur det såg ut som att hela folkhavet var döda vid sång om död och livet. Det var en av de stunder då jag faktiskt kände att jag levde och vad livet är. Jag vill tack för allt, då som nu för alltid. 

Likes

Comments

Jag har fått mitt liv tillbaka! Det är oktober och jag känner äntligen igen mig själv. September gick ut på att ta hand om mig mig själv samt min själ, att se över mina vanor och begrunda min egen lycka. Jag ska inte ljuga, det var en ensam månad, jag satte mitt liv på pause. Men jag har funnit lyckan igen, hittat mig själv, satt livet på play. Det är mina vänner som ger mig livet, de är en del av mig och fan vad jag älskar oss. 

Det började i torsdags med ett sms från min hjärtekrossade vän som frågade om jag ville ut på fredagen. Sagt och gjort så drack jag min första droppe alkohol sedan kvällen allt spårade. Jag var tillbaka, tillbaka med mina vänner och andra jag känner. Och jag vet inte vad det beror på men efter det känns allt så jävla bra. Det kan ha att göra med killen som innan sommaren satte mitt hjärta i brand och som jag äntligen fick träffa igen, det kan ha att göra med skratten de gett mig eller lördagen då vi firade min moster med en ukulele i centrum. ÅH, när en 30-åring och 80-åring spelade Johnny Cash på ukulele tänkte jag i den stunden, att fan vad livet är bra.

Likes

Comments

Fjällen och friskluft berikar mitt liv, så även hjärtats slag i en nittiograders bastu tillsammans med skitsnack med en bra vän. Det är vad som har berikat min helg, från fredag till söndag. På lördagen gick vi runt i Åre by för att kolla på höstmarknaden samt äta på creperiet, där jag och en annan vän i vintras utformat teorin om hur killar är säsongare. Avslutade kvällen med tacos, bastu och massa prat om det där som får hjärtat att slå lite extra men även skava, nämligen killar. På söndagen besteg vi Åreskutan i ett fantastiskt väder och avslutade dagen med ett besök i Åre chokladfabrik. Jag vill tacka JD och den här helgen för att ni berikat mitt liv. 

Likes

Comments

​Se den. Dokumentären på SVT play skapad av Yann Arthus-Bertrand där människor från hela världen berättar om sina liv, om vad lycka, kärlek, orättvisor och livets mening är för dem. Det är mer än orden de berättar, det är ögonen som avslöjar det allra innersta. Den har gett mig en bit av livet, fått mig att inse hur jag bör leva mitt liv för att leva ett liv värt att dö för. En berättade om hur han ansåg man ska förmedla ett budskap genom hela livet där mitt för nu är lycka sprider lycka. ​Andra insikter från dokumentären var:

- Jobba med någonting värdefullt.

- Luras inte av konsumtionssamhället. Vi betalar inte med pengar, vi betalar med tid vilket är det enda vi inte kan köpa med pengar.

- Det finns inte tid att vara sur, hatisk eller nedstämt. Gråt när du är ledsen men efter sista tåren se till att du gråtit färdigt över det.

- Hur en blick säger allt. 38 minuter in i dokumentären slår det en äldre man att han aldrig haft någon käraste, de följande sekunderna är hjärtats och den förlorade kärlekens sorg, de känslor han aldrig fått uppleva. 

Human, se den, för alla är vi människor. 


Likes

Comments

Det är höst men känns som en varm sommardag. Solen har smekt mina kinder och jag har hunnit fundera på livet, framtiden och vad som berikar mitt liv. För årets höstlöfte är mitt välmående där jag ska lyssna på kroppen och värdesätta min lycka samt uppnå en balans. Hur jag ska uppnå ett friskt och rikt liv handlar bland annat om att dra ner på drickandet och ta vara på min tid vilket är vad jag gjort de senaste veckorna. Idag började jag dagen med en brunch där vi pratade om kommande vecka och avslutade nuvarande. Resterande timmar har jag låtit solen kyssa min hud samtidigt som jag bläddrat i tidningar och funderat på vad som berikar mitt liv. För jag vill leva ett rikt liv, ett liv där jag mår bra och känner att jag lever, ett liv värt att dö för. Och vad kom jag fram till? Just nu mår jag bra av livemusik, dokumentärer och friluftsliv. Jag mår bra av kärlek, rödvin i lagom mängd och mina vänner. Jag mår bra av varma men fina kläder, goda middagar och litteratur. Och det är just här min fokus kommer ligga i höst, hos allt som berikar mitt liv.

Likes

Comments