Att vara kåt innebär att man är sexuellt upphetsad. Det kan ske genom att man ser någon snygg, dagdrömmer eller någon tar på en.
Man kan bli kåt med flit och ibland blir man det utan att man vill. Ibland tror kroppen att man är kåt men det egentligen inte är det. Ibland blir man själv kåt och kroppen vill inte alls hänga med. Ibland kan man vara jättekåt och mitt i så bara försvinner det.

Det som sker i kroppen när man blir kåt är att man får ökat blodflöde och könets svällkroppar blir blodfyllda. Vilket gör att killen får stånd och tjejen med även om det inte är lika tydligt. Slidan blir fuktig och våt samtidigt som den blir längre och öppnar upp sig. Om detta sker är det inte skönt för tjejen att ha penetrerande sex. Om en kille inte får stånd kan inte han ha samlag och kommer inte tycka beröring är lika skönt.

Då killen får stånd kommer det ut en försats för att smörja och göra det lättare för penisen att glida in slidan*. I försatsen kan det vara sperma i. Detta gör att den "osäkra dra ut innan han kommer metoden" är extremt osäker!

Det är inte bara könen som blir påverkade utan även andra saker. Man får ökat blodflöde, vilket orsakas av att hjärtat slår snabbare. Det i sin tur kan göra så man rodnar om kinderna och halsen. Bröstvårtorna brukar styvna för många. Man får oftast tyngre och ökad andning.

Det kan vara jobbigt när kroppen tror att man är kåt eller bli kåt vid fel tillfälle. Det kan vara så att du inte vill fast du är kåt. Då får man skilja på vad som man själv vill och vad kroppen vill. Om man är med någon då, som vill vara intim med en och man själv inte vill. Så säg det. "Jag vill inte. Det spelar ingen roll att min kropp tror att jag är kåt."

Kram

Minst 50 nyanser av sex

http://www.umo.se/Sex/Kathet-och-njutning/

https://www.1177.se/Orebrolan/Tema/Sex-och-relationer/Lust/vad-hander-i-kroppen-nar-du-blir-kat/

http://www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/Sex-genom-livet/Sex-i-tonaren/Sex--pa-ditt-satt/Sex---som-i-skona-saker-man-kanner-i-kroppen/

https://tjejjouren.se/tjejguiden/sex/lust-pirr-och-kathet#Kåthet


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När man pratar om former eller typer av sex kan man tänka olika sätt. Det kan vara sex vid olika tillfällen som morgon-sex och hejdå-sex. Man kan även syfta på sex med olika känsloinställningar där tex romantiskt sex och djurisktsex hör hemma. Man kan även tala om sex med olika fetischinriktningar där den mest kända är BDSM. En anna sak man kan tänka på är olika kinks som är kopplat till fetischer.
Men det jag ska gå in på nu är det sexformerna man kan ha oavsett tillfälle, känsloinställning eller fetisch.

Analsex, är att man tillfredsställer analöppningen och själva analen. Det kan man göra genom att beröra med fingrarna eller slicka. Om man vill kan man ha analsamlag vilket innebär att man för in ett finger, en sexleksak eller en penis. Det som är viktigt att tänka på är att använda rikligt med glidmedel, det är inte naturligt fuktigt där men använd inte något bedövande detta gör att du kanske inte känner att kroppen säger ifrån med smärta. Man måste även ta det långsamt och låta musklerna vänja sig. Många(20-50%) har någon gång provat analsex men det är bara 3% enligt rfsu som har haft den den senaste månaden. Så om någon försöker övertyga dig med att alla har det så har de fel och du behöver inte gå med på det alls även om du är den enda så behöver du fortfarande inte gå med på det, det gäller allt sex.
Vid analsex är det ännu lättare att bli smittad av könssjukdomar och andra sjukdomar med, därför bör man alltid använda sig av kondom. Det kan även komma avföring på det man stoppar in i analen, så det är inte det fräschaste sexet.

Gnidsex, innebär att man gnider sitt kön mot den andra. Man kan gnida kön mot kön men det kan även vara andra kroppsdelar som ben och rumpa. Vissa kallar det även för torrsex om man har kön mot kön. Man kan vara sprittsprångande naken, i bara underkläderna eller i ytterkläder om man skulle vilja det.

Onani, är sex med sig själv. Du kan välja helt fritt hur du vill göra det, smeka, använda leksaker eller gnida sig mot tex en kudde. Man kan ligga och fantisera själv, kolla porr, läsa sexnoveller eller något gör något helt annat. Man kan göra det i sin ensamhet eller tillsammans och titta på varandra. Man får göra det hur ofta man vill och hur lite man vill. En bra sak med onani är man lär känna sin kropp och utforskar vad man själv gillar.

Oralsex, innebär att man tillfredställer den andras kön med sin mun. Man kan slicka, suga och pussa. Fittors känsligaste del är klitoris och det är den man brukar fokusera på. Är det en snopp är det ollonet. Man kan även ha fokusera på andra ställen så analen och mellangården. Är man rädd för att få könsjukdomar vid oralsex även om det inte är lika vanligt kan man använda kondom eller slicklapp. Det finns kondomer och slicklappar med smak ifall man inte gillar den plastiga smaken. Allas kön luktar och smakar olika och det brukar inte vara någon fara om man tvättar varje dag med ljummet vatten. Är man orolig att man ska lukta illa kan man tvätta sig precis innan, men tvätta inte för ofta, vatten torkar ur huden och kan leda till svamp eller andra problem.

Smeksex, har man genom att med händerna tillfredsställer varandra. Man kan smeka erogenazoner som bröstvårtor och rumpa. Men även andra områden som känns bra för en själv och den andra, vilket kan vara nacken, öron och händerna. Man kan pulla och runka av varandra om man vill.

Vaginalt sex, menas med att man för in fingrar, sexleksak eller penis in i slidan. För att det ska funka måste slidan vara våt, det får man den genom förspel som kan bestå av smeksex till exempel. Vissa tjejer blir ändå inte tillräckligt våta och då kan man använda glidmedel. Vissa tycker det är pinsamt att inte bli tillräckligt våt och kan därför undvika att säga det så ta fram glidmedel ändå ifall att. Om du tycker det är pinsamt så är det ingen fara. Det går som sagt enkelt att ordna med en klick glidmedel. Vill man inte säga att det är varför man vill använda det kan man bara säga att man tycker det blir skönare. Vilket är en del av sanningen. Man kan bli smittad enkelt av könsjukdommar om man har vaginalt samlag och bör därför använda kondom. Har man en stabil sexpartner där båda har testat sig behöver man inte använda kondom utan något annat preventivmedel så man inte blir gravid.

Annat, det finns mycket annat sex med som inte är så vanligt som armhålesex och fotsex till exempel. Om man är långt ifrån varandra kan man ha webcamsex, då man har tex videosamta och kan tittat på varandra när den andra tar på sig själv eller onanerar. Det finns mycket bra saker med det och det kan vara spännande men det är viktigt att tänka på att den andra kan spela in, ta skärmdumpar eller annat och kanske sprida detta. Hur man undviker detta är att inte visa karaktäristiska drag som ansikte, tatueringar och annat som gör dig utmärkande. Så även om det sprids kan ingen säga att det faktiskt är just du. Man ska bara ha webcamsex om man själv vill.


Jag kommer gå igenom dessa områden djupare i separata inlägg så småning om. Men detta är en liten snabb guide. Tänk alltid på att ett "jag vill inte" väger mer än "jag vill".

Något jag missat? Något du funderar på? Något du tycker jag ska ta upp? KOMMENTERA eller skicka ett mejl. Mejlar du är du anonym på bloggen den enda som vet att just du har mejlat är jag.

Kram

Minst 50 nyanser av sex

http://www.umo.se/Sex/Hur-har-man-sex/

http://www.umo.se/Sex/Hur-har-man-sex/Analsex/

http://veckorevyn.com/sex-relationer/sex-analsex-for-dig-som-vill-veta/

http://www.rfsu.se/sv/Sexualundervisning/RFSU-material/Sidbank/Fakta-och-praktikor/Praktika-for-analsex/

http://www.umo.se/Sex/Hur-har-man-sex/Gnidsex/

http://nyheter24.se/modette/livsstil/829546-3-7-typer-av-sex-och-va-de-betyder

http://www.relationslabbet.com/index.php?artikel=olika_former_av_sex

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sex_(aktivitet)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fetischism_(sexologi)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kink_(sexualitet)

http://www.umo.se/Sex/Hur-har-man-sex/Onani/

http://www.umo.se/Sex/Hur-har-man-sex/Munsex/

http://www.umo.se/Sex/Hur-har-man-sex/Smeksex/

http://www.umo.se/Sex/Hur-har-man-sex/Samlag/

http://www.umo.se/Sex/Hur-har-man-sex/Webcamsex---sex-via-webb--eller-mobilkamera/

Likes

Comments

Enligt RFSL finns det tre läggningar, heterosexuelle, bisexuell och homosexuell. Under dessa tre övergrupper benas det ut i flera olika. Under här kommer det listas de jag hittat och jag har säkert missat massa då det finns oroligt många.


Ambisexuell: om man är ambisexuell innebär att man är attraherad av människor oavsett könstillhörighet. Men det är inte samma sak som bisexuell, därför att man inte vill ha en relation eller definiera sin sexuella läggning.

Androsexuell: det spelar ingen roll vad man själv har för kön, utan man blir sexuellt attraherad (och kär) i män.

Asexuell: som asexuell känner man inte någon sexuell attraktion förenklat. Men kan vara så att man bara känner att man kan klara sig utan sex och på så vis kan man ha en läggning som heterosexualitet också.

Autosexuell: man har hellre sex med sig själv och undviker att involvera andra i sin sexakt/sexualitet.

Bisexuell: innebär att man tänder på både tjejer och killar.

Demisexuell: för att känna sig attraherad av någon måste man ha ett stark känslor till personen för att kunna bli attraherad av den.

Graysexual/Gråsexuell(osäker på vad den heter på svenska): man är nästa asexuell men att kan vara sexuellt attraherad av några få personer eller känna lite lust ibland. Man kan även vara osäker på om man är helt asexuell.

Gynosexuell: likt androsexuell spelar det ingen roll vad för kön man själv har utan man är attraherad utav tjejer.

Heterosexuell: man är attraherad av det motsatta könet.

Homosexuell: man är attraherad av samma kön som en själv.

Omnisexuell: man attraheras av alla och ibland även allt.

Pansexuell: man attraheras av alla kön


Det var de jag vet och de jag kunde hitta men det säger inte att det är alla.
Med sexualitet brukar man mena det man tänder på och ofta går det hand i hand med vad man blir kär i, men det kan vara skillnad och då brukar man byta ut sexuell mot romantisk. Heteroromantisk= man blir kär i människor av motsatt kön.
Om man inte tycker att man passar in i någon sexualitet gör det inget. Det går lika bra att säga att "jag är attraherad av män men vissa kvinnor med" och om någon då säger att det är ju bisexuell så känns det inte rätt för dig. Är det säkert inte rätt. Man behöver inte ha någon titel på sin sexuella läggning. Men vill man ha det så ta den som passar dig bäst.
Ens sexuella läggning kan även variera över tid och man kan träffa någon som man blir attraherad av som går emot sin egna läggning så att säga. Men det är också okej. Alla är vi människor.

Kram
Minst 50 nyanser av sex


http://www.rfsl.se/hbtq-fakta/hbtq/begreppsordlista/

https://www.regnbagsankan.fi/utbildning-skolbesok/fakta-om-hbtiq/

http://demisexuality.org/articles/what-is-gray-asexuality/

Likes

Comments

Sex

Sex är, om du googlar, "Sex är allt som man blir upphetsad eller kåt av", "Sex är helt enkelt sådant som man blir sexuellt upphetsad av eller som känns skönt på ett sexuellt sätt." och "Sex är ett samlingsbegrepp för de olika sexuella praktiker som personer kan ägna sig åt. Med sex brukar menas stimulering av genitalier eller anus, men begreppet kan också stå för allt som en person gör för att uppnå sexuell njutning".

Med de definitionerna så kan sex vara att titta på någon och du blir upphetsad och/eller kåt av. Men det är sällan det vi menar när vi säger att vi har haft sex eller vill ha sex. Så sex kan vara ett brett ord. Men det har olika betydelse för varje person. För vissa är det när man strular och har gnidsex, då kan man vara naken eller påklädd och så gnider man sitt kön mot den andra och på så vis stimulerar könet. Andra kan tycka att gränsen går vid Oralsex och andra ser vaginalt eller analt samlag som sex.

För min egen del beror det på. Som bisexuell gör jag skillnad på vad som är sex mellan killar och tjejer. Om jag ska ha sex med en kille är det ett vaginalt eller analt samlag jag klassar som sex medan med en tjej går gränsen vid om man har fingrar i någons slida. Detta tyder på att de finns tusentals definitioner. Du har säkert din uppfattning om vad sex är, din kompis sin och den snygga du såg på stan sin.

Men det är okej. Detta kan dock ställa till problem om någon säger att den vill ha sex med dig kanske den menar oralsex, men du tänker på gnidsex. Därför är det bra att prata med den man vill vara intim med vad den vill och vad du har för tankar och viljor. Det kanske leder till att ni upptäcker något nytt och får förståelse för vad den andra menar. Så slipper ni missförstå varandra och gå och grubbla på vad den andra vill.

Bästa sexet är ändå kommunikationen innan så att säga.

Kram

Minst 50 nyanser av sex

http://www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/Sex-genom-livet/Sex-i-tonaren/Sex--pa-ditt-satt/Vad-ar-sex/

http://www.transformering.se/sex/vad-ar-sex

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sex_(aktivitet)

Likes

Comments

För mig har sex alltid varit intressant på en faktanivå. Det har inte alltid varit lockande att ha sex men att kunna massa om det har alltid varit spännande. Ju äldre jag blivit desto mer har jag förstått att alla intresseras inte av det och kan därför inte lika mycket som mig, utan saknar massa viktig kunskap som, ENLIGT mig, man borde kunna innan man tar på någon annan eller har sex med någon. Samt kunskap som är bra att vet och annan fakta som bara är rolig.

Efter lite velande och stöttande från vänner bestämde jag mig. Jag skapar en blogg där jag kan skriva allt jag tycker är viktigt, det umos sida missar och massa annat som verkar vara helt främmande för folk.
Så då gör vi väl detta då.

Det kommer tas upp saker som:
Olika typer av sex
Sexuella läggningar
Könssjukdomar som svamp, klamydia och många fler
Onani
Porr
Och massa mer!

Kram

Minst 50 nyanser av sex

Jag använder orden tjej och kille, tjej är någon som har ett kvinnlig kön och kille är någon med typiskt manligt kön.

Likes

Comments