Vädret

1 vecka hade gått vid det här laget och det var väldigt mycket att ta in. Det som var mest krävande var nog värmen! Det var verkligen så otroligt varmt under den här tiden. Förutom dem två dagarna då det regnade, men till och med då var det outhärdligt varmt. Under dessa två dagar av regn köpte jag ett paraply. Det var det första paraplyet jag kunde hitta på en av dem C & U affärerna ( vanlig mataffär) på min skola., och jag ska säga er att det var ett jädrans fint paraply. För att komma fram till varför jag berättar om detta otroligt fina och fantastiska paraply så blev det stulet bara några timmar efter jag köpt det. Fick såklart pallra mig till närmaste paraply och köpa ett nytt som knappt gick att fälla ut.

Myeong-dong (명동)

Under veckan åkte jag och några till med tunnelbanan till en av de större shoppinggatorna i Seoul och kollade runt. Jag testade på en del av den street food som fanns där friterad ( ?) kyckling och riskakor ( inte som dem vi har i Sverige). Det var en otroligt varm dag ( som vanligt) och jag kände mig ganska glad över att vara här. Vi hittade en affär som heter Artbox där man kan köpa lite allt möjligt med fokus på skolmaterial ( notebooks, pennor m.m) och så hittade jag dem här små post-it lapparna som man kan använda för att markera en sida i en bok med. Det roliga med alla saker i den här affären ör att allt är så otroligt " gulligt". Saker som vi i Sverige skulle klassa som lite barnsligt var något som vuxna faktiskt använder. Det var samma med mitt T-money card. Allt här känns så otroligt " Gulligt". Något roligt jag hittade på den här gatan var ett kattcafé. Det är alltså flera livslevande katter som du kan klappa och kela med medans du fikar.

Mat och Night market

Maten, var ska jag börja? Maten är helt otroligt god och samtidigt så förbannat starkt ( ursäkta min franska). Om ni någon gång far till Sydkorea och dem frågar om ni vill ha stark eller mild mat ta inte stark, det kommer vara ditt största misstag. I det här läget är det inte värt att spela cool. Jag och min Roomie hittade en restaurang där dem lagar maten framför en! Jag har även fått chansen att smaka Koreansk barbeque som var så otroligt fantastiskt gott. Som tur var hade vi med oss en korean som kunde beställa och lära mig hur man ska äta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min första dag i Seoul var inte så exalterande som jag trodde att det skulle bli. Detta berodde inte på att Seoul var under förväntan, snarare tvärtom. Det som dämpade glädjen av att nu äntligen befinna sig i Sydkorea var Jetlagen. jag var otroligt trött hela dagen, plågsamt trött. Sedan så var det väldigt varmt. Ett otroligt bra väder. Jag gick runt i shorts och kände äntligen att det var sommar. På hemvägen från affären så förbannade jag de fina vädret med stora tunga påsar i vardera hand. För att göra saken värre så glömde jag min engelska flera gånger och pratade ist svenska med människor som inte kunde förstå det.

Vid incheckningen fick jag och de andra utbytesstudenterna hjälp av äldre elever. Det var stressigt och vad som kändes som hundra olika stationer. Detta är dock förståeligt då vi är runt 400 utbytesstudenter. Lägenheten eller snarare rummet jag ska bo i är inte jättestort men fint. Det höjde mitt humör att se hur fint de är och att jag faktiskt är här nu!!!

tog inte så mycket bilder idag så det kommer upp fler imorgon!Likes

Comments