Kod för att importera min blogg till Nouw: 4391412642

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Häromkvällen var saknaden efter barnen fruktansvärd. Det kom som ett slag i magen och ni som har varit där förstår precis vad jag menar. Saknaden finns varje dag men ibland slår den till lite hårdare och man bryter ihop. Det är en smärta som inte går att beskriva på något sätt. Man plockar fram dator med filmer och foton på dem älskade barnen på andra sidan jorden och bara drömmer sig tillbaka. Vill tillbaka och känna den där känslan man känner när taxin rullar in på området, men har memorerat varenda detalj runt omkring så man verkligen vet att SNART snart är vi framme. Nu tänker jag på i julas när vi kom fram på självaste julafton och barnen kommer hem från skolan, dem springer av bussen och på långa vägar hör man hur dem ropar ens namn. Den känslan. Ja den känslan är fylld av så mycket känslor ❤ tack finaste barn för att jag får vara med och uppleva er ❤

Likes

Comments

För ett par veckor sedan var jag, Linus och min vän christoffer åå jubileums bal som studentkåren hade anordnat. Det var en helt fantastiskt kväll och alla var så fina i sina håruppsättningar, klänningar, kostymer och all utsmyckning.

Nu har vi fått svar på vår hemska medicin och geriatrik tenta och jag klarade 1/3 delar så nu är vi i full gång och pluggar till omtentan som är den 14 november. Inte alls långt kvar och det är lite smått panik över det faktiskt... Den här tentan är nämligen en spärrarna vilket menas att om jag inte klarar den här nästa lördag så får jag inte gå vidare till Termin 4 nästa termin. Då blir det att göra om tentan tills jag klarar den och sen får jag börja igen. Så håll alla tummar och tår att jag sätter den!!

Igår va vi ut och kollade på norrsken och stjärnfall vilket va otroligt spännande. Jag bifogar en bild som min sambo har tagit.

  • 167 Readers

Likes

Comments

Jag har fått lite skäll att jag är så dålig på attt uppdatera så kanske är dags att göra det lite då o då igen ☺
Sommaren som varit har bestått av jobb, jobb och ännu mera jobb. Förutom två sista veckorna då både jag och sambon fick semester tillsammans dessutom! Så då blev det en sväng ner till sthlm för att hälsa på min familj och vänner. Sedan blev det ett spontant bokande av en sista minuten till grekland också 😀

Två dagar innan vi gick på semester flyttade min lillebror till USA. Kan säga att det var väldigt tomt att komma hem till Kungsängen och inte ens få träffa sin lilla broder. Bäst för han att han kommer och hälsar på snart! <3

Idag fick vi äntligen hem papper och ett foto på vårt nyblivna fadderbarn 😍 på bilden här nere ser ni fina lilla 6-åriga Arya från cambodja!

  • 174 Readers

Likes

Comments

Från att helt plötsligt i mataffären känna att man har lite ont i halsen till inlagd på infektionsavdelningen på sjukan knappt ett dygn senare. Allt tog en väldans fart men nu ligger jag här med super härlig personal runt omkring mig.

Det visade sig att jag har ett virus i hjärnhinnan och en typ av streptokocker i halsen. Så nu får jag antibiotika intravenöst var 8e timme. I våras kom jag dessutom till akutmottagningen med en svår förkylning som satt sig på min astma och fick då en helt fantastisk läkare!! Idag när jag kommer in så är det han jag träffar igen och han säger till mig "dig känner jag igen, Johanna var det va och du var här i våras med astma problem?" haha jadu nu får det vara nog känner jag.

I morgon kommer en annan läkare in och jag ska dessutom få göra en lungröntgen, se vad den visar.

Vill sända ett stort tack till alla underbara vänner o familj man har som tänker på mig, era meddelanden värmer. Och ett stort tack till Christoffer som suttit i väntrummet hela kvällen och hållit tummarna på att hjärnhinneinflammationen inte var bakteriell o farlig. Och ett stort tack till min älskade Linus som skyndade sig hit från jobbet <3 tack! nu är jag helt slut och orkar inte skriva mer. Trevlig helg på er!

  • 186 Readers

Likes

Comments

Sitter just nu och läser ett inlägg Gabriella gjorde på vår Facebook sida Child Protection Foundation för exakt 6 månader sedan, 14 januari 2015. Det var den dagen hon vinkade av barnen senast och då skrev hon såhär:

"Idag är det min, Gabriella, sista dag i Bangkok. Jag lämnar ännu en gång landet med sorg i mitt hjärta utav saknad av barnen men samtidigt glädjen av vad vi har presterat och kunnat ge barnen nya sängar tillsammans med hjälp ifrån er.

Jag fick igår kväll ett samtal ifrån koordinaterna David och Rose som berättade och hälsade ut till er och till mig och Johanna, ett stort tack. Ett tack för att vi finns och vad vi tillsammans med er har kunnat ge barnen. David berättade om en metafor att vi är en på miljonen som kämpar för barnen och vill ge barnen en bättre miljö att växa upp i. Han berättade om människor som alltid pratat om att förändra men inte gjort något, men att vi inte bara kämpat utan också lyckats.
David pratar om att vi skickat ut en boomerang som han önskade snart kommer komma tillbaka till oss för allt gott vi gett barnen.

Jag som blev helt överväldigad av den fina respons och ordval grät av lycka, stolthet och tacksamhet till er som kämpat med oss och gjort de möjligt att vi kunnat ge barnen en bättre miljö att växa upp i.

Miljontals tack till alla er därute som stöttat, skänkt och jobbat med oss. Jag önskar likaväl att bumerangen även når er också för ert stora hjärta."

I morgon åker Gabriella tillbaks till barnhemmet och jag blir kvar hemma i Sverige, det skär lite i mig att jag inte får vara med att uppleva denna resa tillsammans med henne ännu en gång. Men nu gäller det bara för mig att spara så jag kan ta mig tillbaka nästa sommar istället.

Under dem här fyra veckorna som passerat så har en annan helt fantastisk tjej varit på barnhemmet för sin tredje gång och den tjejen är Annelie Andersson från Örebro. Hon har varje dag skickat mig bilder, filmer, snapchats och dessutom låtit mig skypa med barnen. Varje gång någon på hemmet har nämnt mitt namn har hon hört av sig och det värmer i hjärtat att veta att man finns i alla barnens tankar och att det pratas om en med ett leende på läpparna trots att man inte är där. Det fina med alltihopa är också det att vi alla volontärer knyter ett extra band med ett eller flera barn, och vi alla volontärer blir extra valda av vissa barn. Som en liten tjej som kallas Mooki hon älskar alla volontärer. Hon leker och kramas och busar med oss det spelar ingen roll vem det är hon blir genast en favorit hos alla med hennes enorma charm. Men, nu kommer det dära men:et, hon har en enorm kärlek till just Annelie, en kärlek som inte går att förklara med ord utan man måste se den med egna ögon. Samma sak är det med volontärernas lilla ögongodis Nice som flörtar sig in hos alla barn och volontärer med sina valpögon och förtrollande skratt. Men det finns ingen, absolut ingen som kan ta hennes kärlek till Gabriella ifrån henne. Hur mycket hon än älskar alla volontärer så förstår man på en gång när man ser dem två tillsammans att dem har en kärlek som ingen annan kan rubba. Så dem om någon annan förstår min saknad till mitt hjärta där borta, min lilla älskade lilla Oat som i år blir hela 8 år, Och det bästa av allt är hur Annelie där borta försökt få mig att känna mig som en del av deras vardag under dem här veckorna. Du är helt fantastisk. I ett av meddelandena från henne skrev hon såhär:

"Haha förresten, oat i sovrummet igår, han frågade när jag skulle till Sverige och jag svarade 'Three weeks' så sa han
O - "i go Sweden"
A - "You go Sweden with me?"
O- "Noo!!! I no go Sweden you, i go Sweden Johanna"
och efter det skrev hon "Det är bara i det här läget som man kan bli så överlycklig av att bli totalt dissad!!! haha"

Det värmer så mycket att du finns där Annelie. Ska bli så kul att höra från dig i helgen om hela din resa! Sen har vi ju Gabriella där borta som fyller på oss med bilder och skratt.

Likes

Comments

Livet rullar på med jobb och snart ska jag dessutom flytta. Jag och sambon min har fått tag i ett förstahandskontrakt, ska bli så skönt att få ha något som verkligen är vårt eget. Just nu håller vi på att leta massa möbler, vi hyr möblerat just nu vilket gör att vi inte har några egna möbler alls. Ska bli så kul att äntligen få inhandla och inreda själva, vår alldeles första egna lägenhet! Så spännande!!!

Gabriella och Emma har bokat nya biljetter till Child Protection Home, barnhemmet i Thailand, och åker om redan 3 månader kan inte vara mer ärlig än att säga att jag är så avundsjuk! Dessa fantastiska barn, det skär i mitt hjärta att jag inte kommer att få träffa dem något mer i år. Det kostar en hel del pengar att åka dit och det gör det att flytta också så dröjer nog ett tag innan jag kan få krama goungarna igen.. Förhoppningsvis blir det till nästa sommar och då ska sambon min troligtvis med, det skulle vara en sån lycka att få ta med han till den platsen, till alla dem fantastiska barnen som ger en så mycket energi och glädje.

Jag lyssnar ofta på låten I'm going home - Chris Daughtry och varje gång jag hör den här biten av texten tänker jag så mycket på barnen och barnhemmet "Well, I'm going home, back to the place where I belong And where your love has always been enough for me" Vet att låten handlar om kärleken mellan ett förälskat par men tycker den frasen passar så bra in på min känsla till barnen på barnhemmet. Kärleken till min lilla prins där borta på andra sidan jorden. Dem ger så mycket kärlek hela tiden och visar konstant hur mycket man betyder för dem. Dem har inga pengar alls och inte så mycket annat att bjuda på men kärlek, det har dem i mängder och det är ingenting dem stannar inne med. Man känner en tillhörighet som är svår att känna någon annanstans. Till er som klickat på länken i förra inlägget och sett filmen från när vi träffade barnen igen i julas så förstår ni nog vad jag menar. Den kärleken och lyckan betyder så mycket mer än någonting annat. 

If some one of you, my lovley kids, reading this I will tell you how much I love you and Miss you. All of you are such a huge inspiration to all of us. Lots of love from Sweden. I hope to see you next year <3

Likes

Comments

Här kommer äntligen filmen från ögonblicket då vi fick träffa våra älskade charmtroll igen. Att få höra dem ropa ens namn igen, deras kramar och bara få känna känslan att dem har saknat oss lika mycket som vi har saknat dem.

Likes

Comments

​Hej allesammans! :D

Det är flera av er som ska till barnhemmet Child Protection Home som hör av sig till mig. Det är så trevligt att ni gör det! Det är bara höra av sig med frågor, om ni vill se fler bilder eller bara allmänna tips om vad som kan vara bra att tänka på om man ska dit! :D 

Var inte rädda att ringa! Ni kan få kontakt med mig på nummer 0739669930 och svarar jag inte så är det bara skicka ett sms så ringer jag upp er! :D

Puss & Hej <3

Likes

Comments