Jag minns det som det var nyss.

Hej, mitt namn är Maja Johansson, jag är 16 år gammal och går på fordon transport på fyrvalla Östersund. Jag är utåt sätt en väldigt glad och sprallig tjej. Jag ler och skrattar mest jämt, det är så alla känner igen mig. Dem flesta tror nog att jag mår väldigt bra i mig själv, men det är inte alls så. Jag säger absolut inte att jag är självmordsbenägen. Jag vill inte dö, men jag vill inte leva.

För att förstå mig bättre så ska jag förklara en liten del av det hela. Jag skriver inte detta för att jag söker tröst eller något liknande. Absolut inte, det får ni inte tro.


Allt började när jag var väldigt liten.

Jag bodde med min far och mor, och mina två systrar. Jag fick alltid höra att jag var mycket mindre än alla, jag var väldigt kort och väldigt smal. Till slut började det där sätta sig i huvudet på mig. Jag ville inte gå upp i vikt, för vad skulle alla tro om mig då?

Men om ni frågar min mamma så minns hon mig som en söt och jätte glad o sprallig tjej. Jag gick inte när jag skulle någonstans, jag sprang eller hoppade fram. Redan där kunde man se mycket tydliga tecken på att det var något speciellt med mig. På dagis så satt jag helst själv och la pussel, dagis pussel passade inte mig längre. Jag behövde en utmaning. Vissa säger än idag att jag söker utmaningar. Ja så kanske det är, jag måste ha nånting att göra. Ständiga uppgifter och aktiviteter. Det går inte att göra mig "tam". Det är omöjligt, jag är så här. Och så får det vara.

Ni kommer inte ens känna hela mig. Ingen känner hela mig. Inte min mamma, pappa eller syskon. Ingen. Absolut vissa vet mer om mig än andra. Men det kommer ta tid för att jag ska släppa in dig till hela mig.

Vissa säger att jag är lätt att förstå sig på, vissa säger att dom aldrig kommer förstå. Och så får det vara, jag kommer göra mitt bästa och förklara. Men ibland räcker inte orden till.


Jag är Maja Johansson. Ingen annan. Och det är ingen mening att försöka ändra på mig, jag står fast vid den jag är. Låt mig utveckla mig själv, ni kommer se förändring.


Har skrivit på det här ett tag, men det var tungt. Ni kommer kanske inte förstå varför jag tycker att det var så tungt och jag accepterar det.

~Eran Majsan~

Likes

Comments

Nu finns jag här också! Om ni vill läsa om något speciellt så är det bara att hojta! Mitt inlägg ligger just nu i utkastet men det kommer så fort jag har orken att skriva klart.. Det blir ett tungt inlägg..

Hoppas ni kommer trivas här lika mycket som jag redan gör.

Likes

Comments