Hallå ni!!! Ett par dagar sedan läste jag ett inlägg på Facebook som handlade om den aktuella gruppen black lives matter. Personen som skrev inlägget kallade denna gruppen den mest rasistiska gruppen som växer fram i Sverige. Personen skrev även att Sverige är minoriteternas land alltså är denna rörelsen endast ute efter att mörkhyade ska få ett VIP genom Sverige. Och ljushyad som denna människa var insåg han inte sitt eget VIP, det vita privilegiet som en får helt gratis. Att kalla denna grupp rasistisk är inte särskilt genomtänkt, det vore som att säga att feminism är den mest sexistiska rörelsen (cred till en klok kompis som sa detta). Den handlar om att lyfta upp mörkhyade till samma nivå som ljushyade och ge dom samma rättigheter till vård, jobb, utbildning etc. Våldet måste ta slut!!! Sköt om er och kooommentera gilla eller dela gärna:)))))

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Hejsansvejsan!! Ett tag sen jag skrev men jag läste en artikel nyss som var delad på facebook. Den handlade om våldtäkt och kultur, artikeln löd att kultur ej är en anledning till våldtäkt och vi kan ej peka fingret mot alla som kommer in i detta land. Personen som hade delat artikeln tyckte att hon som skrivit den var helt från vettet, såklart ligger felet i kulturen tyckte den andra personen. MEN! Så är det icke vill jag väldigt gärna påstå. Män har våldtagit genom alla tider, inom alla kulturer, alltså ligger felet hos MÄN. SEN, är det en annan femma hur "okej" det är inom olika kulturer, i vissa är det mer okej efter som män är otroligt mycket mer dominerande än kvinnor. I Sverige är det inte okej någonstans, men det betyder inte att det bara är utländska människor som är möjliga våldtäktsmän, och med detta så menar jag inte heller att alla män är det!! Dock måste jag säga att det är otroligt svårt att inte vara rädd och inte tänka på hemska saker man kan vara med om när man går ensam ute en kväll och ser en kille, men det är inte okej att generalisera heller. Man kanske inte tycker att det är en märkvärdig sak att dra alla män över en kant när det gäller våldtäkt, men sätt det i ett annat sammanhang så låter det absolut inte rätt! Exempel: Alla vita är rasister, Alla muslimer är terrorister, Alla lättklädda tjejer ber om det, Alla män våldtar. Nejnejnej! Ännu en anledning till att inte generalisera när det gäller våldtäkt är att då är det generaliseringen som hamnar i fokus och inte själva problemet och hur vi ska hantera det, vilket är extremt synd. 

Det som jag upplever är värst med våldtäkter, är när man försöker lägga skulder på offret. HUR!? Det är inte okej att skylla på klädsel, alkohol, beteende eller något så irrelevant som tidigare sexuella relationer! Det är helt absurt, lika absurt är det när en försöker försvara gärningsmannen genom att använda alkohol som en ursäkt(??). Kvinnor verkar klara sig finfint med alkohol i kroppen, men vissa män gör inte det och då ska det vara okej på något sjukt sätt?? Använd klädsel, alkohol och beteende i ett annat brott och se hur logiskt det verkar. "Offret blev knivhuggen till döds för han hade en grön tröja, var lätt berusad och väldigt glad" Ursäkta? 

Tack för idag amigos, kommentera supergärna!!!

Likes

Comments

​Då var det dags för ett annat ämne. Något som vi möjligtvis stöter på oftare än feminism och religon; rasism. Det är även ofta man kallar någon annan rasist när fallet inte är så och det kan även hända en själv att en uttrycker sig på ett rasistiskt sätt utan att ha den avsikten. Men nu ska detta bli klart för oss alla vad rasism är och hur en inte uttrycker sig på ett rasistiskt sätt om en inte vill! 

Rasism ​- summan av kardemumman från ne.se: att man delar upp människosläktet i olika raser och låter vissa raser tro att de är mindre värda än en annan ras, man skapar en viss hierarki baserat på rasens värde så att säga, man låter då den mer överlägsna rasen dominera på det sättet den vill.

Med detta vill jag även klargöra att det inte finns någon s.k. "omvänd rasism", med detta menar jag inte att det inte finns någon rasism mot ljushyade människor, jag menar att även det kallas rasism. Den finns såklart inte i lika stor utsträckning som mot mörkhyade människor, men det gör det såklart inte heller okej! Behandla andra som du själv vill bli behandlad sa en klok människa någon gång. Jag är emot rasism hundra procent, det är absolut helt hemskt hur man kan behandla en annan människa på grund av andra pigment (som kvinnan säger i videon). Rasism är inte okej att använda på bara ett håll, antingen så är alla okej med det eller inte okej med det. Alltså; Enligt mig, så skulle jag inte tycka det vore schysst om en mörkhyad person sa till en ljushyad "jävla viting" eller liknande och sen flyga upp i taket om den ljushyade sa "jävla svarting" tillbaka. För hur ska rasism försvinna om det ska vara okej på ett håll? Man uppnår inte jämställdhet mellan människor om man inte är överens, dvs antingen okej med rasism eller icke okej med rasism. Det var allt för denna afton, ha det gott och glöm inte kommentera det ni tycker!!!:)))) 

PS. Rekommenderar starkt Soran Ismails program "Absolut svensk" som ni kan hitta här: http://www.svtplay.se/absolut-svensk

Likes

Comments

Alright, feminism!! Feminism ligger mig varmt om hjärtat, det är något jag verkligen tror på och står för till hundra procent. Det finns många som får feminism att låta som något många skulle anse som en dålig ideologi. NEJ feminism innebär inte att du automatiskt är en manshatare. NEJ feminism innebär inte att kvinnor ska ha mer makt än män. Och NEJ du kan inte säga att du är för jämställdhet men inte är feminist för guess what? Det är exakt det feminism står för!! Det vore som att säga att du tycker att det är fel att vara homosexuell men att du inte är homofob (??).

Feminism - social rörelse för jämställdhet mellan män och kvinnor, källa: ne.se

"Varför heter det feminism om det ska vara jämställt mellan män och kvinnor? Feminism är väl bara för kvinnor då?" Svar: Nej, det heter feminism eftersom kvinnor är och alltid varit lägre rankade än män.

Så summan av kardemumman: om du tycker att män och kvinnor ska ha samma rättigheter är du feminist, inget att skämmas över! Kommentera gärna vad ni själva tycker :)))))))

Likes

Comments

Hola och välkommen till min första blogg!!! Det jag hade tänkt skriva om är vanliga samhällsfrågor och begrepp som ofta missuppfattas och var jag själv står i dessa frågor. För mig är det väldigt viktigt att få göra sig hörd när man har något att säga och det tänkte jag göra via denna bloggen. Rasism, feminism och religon är bland de mest aktuella samhällsämnena (därav bilderna) och det är nog detta som jag kommer fokusera mest på. Mitt driv till att starta en blogg var feminism. Jag är trött på att allt jag står för smutskastas och missuppfattas. Jag hoppas att min blogg ger er nya perspektiv och mer insikt på saker och ting, givetvis kommer jag ange källorna när jag grundlägger olika begrepp som t.ex. rasism och feminism. Hoppas ni tycker det jag skriver är interessant, tack på förhand!

Likes

Comments