Idag har vi en kille som fyller 6 år här hemma och då ska man såklart få paket!

Här är några av paketen som han fick. Det blev lite olika paket. Superhjälte, bilar och paket med en tårta och tårtljus på. I helgen blir det kalas och även då blir det lite bilar som tema 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mat, bakverk & matpyssel

Ingredienser:
2 ägg
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
125 gram smör
2,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
Ev lite kokos till att bröa formen med
1 burk karamelliserad mjölk
jordnötter (valfritt)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret, låt svalna något
VIspa ägg och socker poröst

Blanda alla torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i skålen. Tillsätt smöret.

Rör ner jordnötterna i den karamellisedade mjölken.


Häll hälften av smeten i en bröad form, jämna ut.
Häll ner den karamelliserade mjölken och jämna ut.
Häll sedan dit resten av smeten.


Grädda sedan kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

Låt kladdkakan svalna och ställ sedan in den i kylskåpet. Serveras kylskåpskall.
Låt stelna i kylskåpet.

Serveras gärna med grädde och jordgubbar! :)

Likes

Comments

Mat, bakverk & matpyssel

Jag säger bara mums! Så god efterrätt 😋
Banoffee pie i glas är superlätt att göra dessutom.

Allt du behöver är;
digestivekex
karamelliserad mjölk
banan
grädde
kakao
jordgubbar

Sen så varar du dessa så som på bilden 👌

Likes

Comments

beskrivningar, Papperspyssel, Kalasinspo

Nu börjar det vara lite födelsedagar på intågande så då gäller det ju att öva på paketinslagningen. Ikväll har jag gjort karameller av papper.

Om någon fler är sugen på att göra så tänkte jag göra en liten beskrivning här under.

Börja med att vika papperet på hälften. Spara cirka 0,5 cm så som på bilden.

Vik på hälften en gång till

Vik sedan bak överlappningen så som på bilden.

Nästa steg är att klippa så som jag gjort på bilden och för att få det likadant på båda sidorna går det att ta biten som man klipper ut som mall på andra sidan.

När du gjort det viker du papperet dubbelt lite försiktigt (försök att undvika så att det blir märke) och klipper likadant på andra sidan.

När det är gjort så ska papperet alltså se ut såhär.

Rulla ihop den till en kvadrat och limma/tejpa ihop överlappningen.

Vik kanterna så som jag gjort på bilden så att det blir lättare sen när den ska knytas ihop.

Knyt dit snöret. Klart!
Glöm inte lägga dit presenten bara ;)

Likes

Comments

Kalasinspo, Midsommarpyssel

Nu är det inte länge kvar till midsommar så temat blommor börjar söka sig in i pyssladet.

Först, ett dukningstips. Stoppa blommor i vinglas och du får en fin detalj på bordet. (inte de som gästerna ska dricka ur)

Sätt kransar på blomkrukor.

Och varför inte på äggen också?

Likes

Comments

Midsommarpyssel

Nu är det inte så länge kvar till midsommar så det börjar väl vara dags att börja med lite midsommarpyssel. Ikväll gjorde jag en krans av papper. Jag använde en figurstans och stansade ut blommor och sen klippte jag till löv och klistrade allt på ett resårband som jag målat grönt. Enklare än så kan det nog inte bli!

Likes

Comments

Mat, bakverk & matpyssel

Idag är det alltså mors dag och för min del blev det en riktig rabarberdag. Rabarbersaft, rabarbermarmelad och rabarberpaj har jag gjort idag.

Det är några år sedan jag smakade rabarbersaft så det blir spännande att smaka när den sen. Receptet som jag gjort efter hittar du här. Jag hade dock bara i en citronskiva och inte en hel citron.

Marmeladen gjorde jag efter det här receptet, men jag hade ingen vaniljstång hemma så jag hade i lite vaniljsocker istället.

Lite rabarberpaj fick det också bli.
Jag körde på

150 gram smör
3 dl mjöl
4 msk socker
sen strödde jag över lite socker över rabarberna.

Tack till svärföräldrarna för rabarberna. Nu håller jag tummarna på att allt detta smakar gott imorgon! =)

Likes

Comments

Mat, bakverk & matpyssel

Kommer ni ihåg att jag gjorde nyckelpigor av choklad och jordgubbar? (ni hittar det inlägget här). Idag gjorde jag en annan variant men denna gång använde jag mig av tomater och svarta oliver istället. Det är med matpyssel har verkligen blivit en favorit hos mig.

Jag har alltså skurit en skåra i tomaten och delat en oliv på hälften. Prickarna har jag gjort av kärnorna från en Kiwi. Så enkelt och så somrigt matpyssel!

Likes

Comments