Jag har velat bli polis sen jag var 5 år gammal. Från början var det mest för att det såg ut att vara en cool grej. Jag menar hur coolt är det inte att skjuta med pistol eller gå runt med en batong? Men desto äldre jag blev desto mer lärde jag mig att det är mycket mer än så. Polisyrket går inte ut på att skjuta människor utan mer att hjälpa dem. Och det är det jag brinner för, att hjälpa folk.

Men först sa folk till mig att om jag vill hjälpa någon varför inte bli läkare eller något annat som är lugnare, varför just polis? Och jag kan än idag inte riktigt svara på frågan varför just polisyrket lockar mig så mycket. Men det verkar mycket roligare än något annat yrke och jag kan inte se mig själv jobba med något annat.

Sen har jag kollat väldigt mycket på Johan Falk, Wallander och Beck och har kanske målat upp en liten bild om hur det kommer se ut. Men vad poliser själva säger så är det absolut inte så det går till. Förutom möjligtvis Johan Falk, dem filmerna är i så fall de som mest liknar verkligheten om något.

OBS!! ALLA BILDER ÄR FRÅN GOOGLE

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vem jag är kommer jag att avslöja så småningom... men så länge kommer jag att skriva som tjejen som är 19 år och önskar mer än något annat att bli polis. Processen är lång och väntan lika så. Men jag hoppas att inom snar framtid kunna komma in på polishögskolan. Jag har sökt dit en gång tidigare i år men kom tyvärr inte in. Det är nackdelen med polishögskolan att man måste söka ett par gånger innan man kommer in. Men jag ger inte upp för det utan gör ett andra försök den 13 November :)


Likes

Comments