​Ja jag bor på en ö, och här har det varit så tomt på snö, så att det nästan ekat när man pratat utomhus. 
Men nu när den här otroliga stormen har kommit så har den äntligen tagit med sig all snö som vi längtade så mycket efter under julen. 
Jag och äldsta grabben tog oss ut i snön nu på kvällen och lekte, hade snöbollskrig och gick en promenad till affären. Men det var inte så kul att gå hem sen, då vi hade stormen rakt i ansiktet på oss.

Så, hur har våran jul sett ut?
Jo den var super mysig. Vi var hemma hos svärföräldrarna och myste med Kalle Anka, springa efter tvillingarna och öppna julklappar. På att inte tala om all den goda maten! helt utsökt så gott det var och jag blir nästan hungrig nu när jag tänker på det. 
Nyåret tog vi oss till Uppsala, och det var trevligt att få träffa dom närmsta man saknar, (även om det fanns fler jag saknar som jag hade velat hunnit träffa) och vi var hos min kusin över nyårsnatten, men att åka hem var nog ändå det bästa. (inget illa ment mot någon alls) det här handlar om hur jag är som person och hur jag blivit som person sen jag flyttade till Gotland. 
Folksamlingar och mycket rörelse är man inte van vid här under ett vinterhalvår, så jag var så chockad över hur många som var på Gränby centrum samtidigt och jag hade näst intill en panikattack.. 
Sen att resa med så små barn så långt, var inte heller något jag tänker uppleva igen. Höll på att bli tokig på båten.. 
Nej så nu dröjer det några år innan nästa resa. Om någon vill träffa oss så får dom glatt ta sig hit! 

31 januari så fyller twinsen 1 år!!!! och dagen efter börjar dom första dagen på förskolan. Hej baciller och virus. Jag som tänkte börja jobba i mitten på februari, får hoppas att jag kan komma iväg på morgonen överhuvudtaget! 
Och även om jag älskar att vara hemma med mina barn, så ska det bli så förbaskat skönt att få börja jobba och få tjäna sina egna pengar. Kunna lägga undan till semester med familjen och kanske saker som vi behöver m.m. Saker som kommer att behövas inom kort i framtiden. 
Ja, så åter till det jag började med, twinsen fyller 1 år och vi ska försöka ha lite kalas för dom. Inget märkvärdigt som alla dagliga tvilling mammor på instagram och bloggar har tid med. Ljusuppsättning, speciella kameror, studiomaterial och dyra kläder till barnen bara för 1!!! foto.. Ja alla gör vad dom vill, men.. ja.. hmm....


Dags att sova. Plikten kallar! 

Natti!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ligger nu i badkaret med ljummet vatten, efter en lång kväll med två gnälliga bebisar. J har feber och är snorig och hostar, och V vet vi inte riktigt varför han inte kunde somna lugnt, men jag gissar på att han är väldigt pappig nu, då det bara är pappa som gäller. Han somnade iaf, det är en fördel.

När man ligger såhär för sig själv i badet, allt är tyst, och lugnt.. så hör man faktiskt sig själv tänka. Det är ungefär som att stänga av på en stopp knapp eller bli döv.. man hör ingen annan än sig själv och sina tankar, och det är så skönt ibland. Bara få ligga och fundera, och tänka över livet, hur det se ut, ibland slinker en liten irriterad tanke in som handlar om att man är less på vissa människor som inte kan bete sig i samhället, eller åtminstone, sluta skryta om sina låtsasliv som dom lever.

Folk så till mig när jag blev gravid med tvillingarna, att "åh vad mysigt, jag vill också ha tvillingar".
Ehm, nja, vette fan, eller vad ska jag säga? Tänk innan du yttrar dig igen ;)
Alltså, jag älskar mina barn över allt annat i hela världen. Alla mina 3 barn har den största platsen i mitt hjärta. så det så.
MEN, det finns baksidor med allt som har med barn att göra.
I många fall kan det handla om kolik, i andra fall handlar det om sjuklig trots, kanske psykiska sjukdomar. Det kan vara att man blir ensamstående med 4-10 barn och ska försöka klara av vardagen. Det finns kanske inte pengar till att köpa julgran och julklappar, och julen som är barnens tid liksom.. vad ska man göra?
Det kan handla om hemska sjukdomsbesked, eller att barnet inte vill äta sin mat. När dom blir större så handlar det mycket om mobbning, alkohol och droger, som man ska göra allt för att få sina barn att INTE TESTA!!

I mitt fall så är baksidan med dessa två raringar att dom.. ja precis.. vet inte vad det är. Men visst händer det att jag gnäller till av mig när dom skriker haösarna av sig för att bara jag är hemma för stunden och jag är den enda som duger. Eller att det börjar bli jobb gör att klä på två små vilda barn blöja och kläder när dom hela tiden försöker smita. Och ja, vi har som många andra, också problem med sömnen. Den ligger sist på barnens lista om jag säger så, först på listan ligger mat och lek.

OCH mitt i allt detta gnäll och suckande från min sida, så slår det mig alltid en tanke att - Vilken gåva jag har fått, och vilka gränser jag måste övervinna mig själv. Fy fan vad bra vi fick det. Vi fick 2 barn på samma gång. TVÅ!! Två små underbara individer som ska växa upp i denna grymma värld som vi hoppas ska bli vacker någon dag.
Två små personer som ska testa vårt tålamod till 100% , men som vi fick chansen att älska och vårda.
Varför gnäller man då?
Jo, för man är bara människa, man är trött och ser ut som Katla från Bröderna Lejonhjärta. Man känner sig som en jordig smutsig potatis i håret och magen hänger utanför tröjan då och då. MEN, jag har tak över huvudet. Jag har min pojkvän som jag älskar. Jag har min familj, jag har min pojkväns familj och vi har våra 3 fina barn som alltid kommer att älska oss ovillkorligt.

Jag lider med par, som inte kan få barn (vet iaf hur det känns att tro att det är ens eget fel att det inte fungerar fast det berodde på den andra.. levde i ett mycket mycket dåligt äktenskap tidigare i mitt liv.. )
Bara att ha den där längtan är fruktansvärd och när alla omkring en avlar av sig ungar stup i kvarten så kan er man inget hopp när det kommer till en själv.

Jag lider med människor som inte har tak över huvudet.
Jag har ett tak, och snart ett nytt tak. Jag har en utbildning och ett arbete att gå till.
Jag kan göra som nu, ligga i ett varmt bad och bara va, medan det finns människor därute som faktiskt skulle göra vad som helst för att få sova på ett varmt golv i natt.
Vi har det bra, och många har det mycket sämre.

Så, med detta vill jag ha sagt att det finns ingen anledning att önska sig tvillingar, för att Ett barn, är en lika stor gåva som att få 2 eller 3 eller 7 barn på samma gång. Det är ett LIV som du får älska och vårda.

Det finns ingen anledning att bli galen över att en av dina manikyrnaglar gått sönder efter någon vecka.. Det är inte lätt att ha naglar helt enkelt. Och jobbigt är det också (tycker iaf jag). Du kanske har något mycket värre att gnälla över, typ som att du kanske.. så något olämpligt till någon som du kanske aldrig kommer kunna be om ursäkt till.

Man får stå för sina handlingar och för vad man yttrar sig om.
Ingen kommer någonsin kunna eller vilja göra det åt dig.
Bli och känn dig redo innan du sätter ett barn till världen, för det är inga leksaker. Precis som djur.

Nu ska jag kliva upp och mysa ner mig bredvid min fina pojkvän som gör mig lyckligast i världen ❤

peace✌

Likes

Comments

Även om det går en stund mellan gångerna som jag skriver, så betyder varje men inge jag skriver dom få gångerna, väldigt mycket för mitt eget välmående.
Att ha en plats att prata av sig på, när man inte har någon annan vuxen i  närheten i fler än 3h om dagen.
Livet är inte komplett när det ska vara så långt mellan samtalen. Idag och imorgon får vi knappt samtala alls.

Jag är ledsen. Jag är ensam och jag erkänner att jag saknar min partner. Att aldrig ha en fysisk person  hemma att få prata med, bara gå och lägga sig bredvid i stort sätt.
Fast samtidigt förstår jag att ett komplett förhållande inte behöver betyda att man alltid ses. Men som sagt, jag har ingen annan i stort sätt. Jag har bara honom.
Och som det sett ut det senaste året så har vi haft fullt upp med att vara en familj, och inte bara ett par, bara han och jag.

Tiden. Ja tiden går också fruktansvärt långsamt när man är ensam så länge.

nej, sluta gnälla och göra sig av med denna dagen..

Likes

Comments

Nu var det evigheter sen jag ens gick in här för att skriva, men jag tänkte bara visa att vi lever och att vi mår bra trots att vi är sjuka och snöret rinner och två ledsna bebisar som har svårt att sova.
Lilla V har sovit hos oss i sängen i 2 nätter Nu, då han vägrar somna om i sin egen säng, och jag har inte orken att försöka natta om ett barn som är klarvaken.
Och lilla J har börjat krypa mer och mer på knäna nu. Så dess utveckling går så himla fort nu. snart går dom typ och det skrämmer mig som mamma. Men samtidigt väldigt kul då dom kan gå ut på ett annat sätt än att sitta i vagnen eller kräks på marken.

Min mammaledighet är slut om 4 månader och jag börjar bli smått nervös för det. Absolut ska det bli skönt att börja jobba igen, och få in pengar som kommer räcka efter att alla räkningar betalats, kommer göra livet enklare för oss helt och hållet.
R jobbar väldigt mycket nu för att vi ska få in tillräckligt och ibland vet jag inte hur man ska kunna visa tacksamhet nog för allt han gör för familjen.

Det är ganska mycket som händer just ni för oss också och vi har ganska mycket att tänka på framöver nu när vi ska in i en helt ny värld som kommer ge oss så många nya möjligheter.
Jag kommer avslöja sen vad det är när allt är klart och när vi är redo att berätta, men just nu får det bli en "cliffhanger" så att säga.

Jag har ledsnat på vår vagn nu. Den är jättebra och smidig i mycket och den har mycket bra egenskaper, men just för oss, så som vi bor så är den för stor. Skulle behöva en vagn som är lite smalare och där sittdelarna är framför och bakom, inte bredvid.
Men jag får spara ihop pengar och köpa en smalare vagn sen.

Nu vaknar snart mina småpojkar och min stora pojk ligger sjuk hemma hos mormor sin.
Så nu ska jag försöka få på mig dagens kläder och sen göra något av dagen. Imorgon är R äntligen ledig en dag 😊

Likes

Comments

Jag är paj i kroppen, men jag har också precis ätit världens godaste paj som jag tillagade till middag igår. Resterna smakar ju som bäst dagen efter, så jag kunde inte låta bli att äta en bit till frukost.
Jack och Vince har också ätit frukost. Där blev det gröt och fruktpurè, och herregud vad det ska slabbas, och spottas ut, och kladda med händer överallt. Jag antar att jag måste vänja mig (hatar kladd) då det är två stycken jag har att göra med nu och inte en.

Klockan 11 idag så får vi besök av en god vän till mig från Uppsala. Det ska bli så kul att träffa henne, då vi inte setts på ca 2 år. Sist satt vi på min balkong när jag bodde i österbybruk och drack kaffe i flera timmar. Man kan prata ihjäl sig när man inte setts på så länge som nu, så jag hoppas att jag överlever dagen :D

På fredag nästa vecka, så ska R spela något som så fint heter Kubb VM. Ja, ni läser rätt, det är världsmästerskap i Kubbspel.
Fattade inte riktigt först när jag hörde det, men för några år den så var det 10 olika nationer här på ön och 130 lag spelade. Helt sjukt ju! Lilla Gotland liksom, och dit vill alla bara för att spela lite kubb och vinna pris. Undrar hur länge folk att tränat inför i år.
Men iaf, denna helg så ska jag och R få umgås själva för första gången på jag vet inte hur länge. Men det är väldigt länge iaf. Och barnen ska vara hos sin farmor och farfar och sova. Det kommer nog gå bra.
Är lite nervös bara att dom ska få en jobbig natt, för jag minns hur Vince var sist vi sov där, då dög verkligen ingenting. Men vi får hoppas att det blivit bättre :)


Pannkaka till lunch, blir det bra eller? ;) Japp, ha en fin fredag!

Likes

Comments

Alltså, den här sommaren har redan tagit sitt pris i att vara dålig. Kan inte gå in på detaljer förutom att vi vart sjuka halva sommarlovet och att man är tröttare än tröttast vissa dagar.
Men den har också givit oss mycket bra. Vi hade tvillingarnas dop den 8 juli, och midsommar var supermysig med trevliga människor som var här och grillade och åt gott, och vi lyckades sitta uppe till långt efter midnatt utan att dom små vaknade och stördes av oss vuxna. Neo tyckte också kvällen var rolig och lyckad och lade sig med ett leende på läpparna.

Men om sanningen ska fram så är jag glad att den här sommaren har varit som den vart, för man vet inte vad som hade vart annars?
Jag är lycklig att vi får vara friska ett tag nu och invänta vintersäsongens baciller.

Min dag har iaf varit bra, och vi har fått gjort det som skulle göras, och det stora var storhandlingen. Vi åkte ifrån Willys 2000 kr fattigare, men 5 stora matkassar rikare. Så nu ska vi klara oss ett tag framöver.
Har även haft trevligt snack ute med grannen som bor tvärs mittemot oss, och oj, henne kommer jag att sakna sen. "Cliffhanger" jag vet, men kan inte säga för mycket ännu, men hur som haver så kommer allt bli bra, om inte bättre i slutändan.

Nu är småttingarna snart 6 månader och vi har börjat mer och mer med smakportioner. Stroganoff och Potatis med fisk var inga stora hitar, men jag antar att det är något som dom lär sig tycka om med tiden. Men J ratade potatis och fisk genom att knipa igen munnen, för att slippa få tugga numer två. Han höll typ på att spy nästan stackaren. Så, vi får prova oss fram helt enkelt.
V däremot, tyckte om det till viss del, men det tog en stund att få i han en liten portion av det. Men han åt allt och det är bara positivt :)
Det är så svårt tycker jag att få dom att tycka om mat, eftersom att dom tycker att ersättningen är godast. Den är söt och god och det är inget ansträngande som att behöva svälja fast föda.


Nu ska jag slå igång en film och sen sova efter det! God nattLikes

Comments

Efter en tidig morgon, Men två glada små troll, så sover dom nu sen en stund tillbaka för att ta igen den vilan som skulle ha vart mellan 5-7 på morgonen.
Jag har hunnit med lite frukost och sitter just nu och tittar på tv i väntan på att dom ska vakna igen.

Jag har inte skrivit så mycket igen på sistone, men jag har verkligen fullt upp hela dagarna, och det finns ingen chans för mig att sitta ner för att skriva om allt mellan himmel och jord, utan det får bli då och då, om ni står ut med det?

sen 1 vecka tillbaka så har jag försökt hålla uppe från socker och onödigt småätande på dagarna och framförallt nätterna. Jag vet inte riktigt hur allt går, eller om jag gått ner något mer, men det lär ju synas om några veckor i så fall tycker jag.

nu har ett av mina små troll vaknat så nu är det bara att sätta fart ✌

Likes

Comments

Ja, jag sitter i fåtöljen med Jack och tittar på Bolibompa. Vince sover sen en stund tillbaka, men jag antar att han vaknar snart igen.
Det är mysigt och ha en vaken och en sovandes, med synkningen försvinner så lätt, och just nu orkar jag inte bry mig för jag är hemskt trött.

Dom små har åkt på en ny liten förkylning igen, så jag hoppas att det inte blir långvarigt eller allvarligt denna gång. Äldsta sonen har som vanligt klarat sig, vilket är riktigt skönt, han är väldigt sällan sjuk.

Om några veckor kommer adaptrarna till vagnen som gör så att vi kan ha babyskydden i stället för liggdelarna. Dom små vill se och upptäcka mer nu, så då är det ju inget roligt att ligga ner och bara se en tråkig blå himmel, nej dom vill upp och se naturen och människor. Och sittdelar känner jag är lite för tidigt ännu, så det får vänta till slutet på juli iaf :)

Nu ska jag lägga ner en hickande Jack som ska sova en stund! 👍

Likes

Comments

Ja, nu sitter jag här i soffan hemma, och väntar in mannen i mitt liv som har varit ute och fiskat nu under kvällen. Han behöver det. Det är tufft att vara förälder och det krävs att vi båda får komma undan för att få egen tid någon gång när man känner att det blir för mycket.
Som idag, så fick jag sova i fyra timmar, non-stop, då barnens farmor tog en promenad med dom, och deras pappa klev upp samtidigt, så idag har jag varit utvilad för första gången på 16 veckor.

Man räknar aldrig med hur mycket arbete och tid, energi och framförallt av sig själv, som man ska vara tillgänglig av när man får barn. Det tror jag inte någon gör. Man kan aldrig vara väl förberedd och alla som skriver om sina underbara barn som är så snälla jämt, mammornas kroppar försvinner in mellan revbenen, aldrig en mening om att "inatt har jag inte sovit" är så bullshit. Allt är inte en dans på rosor med barn. Barn är människor, och dom har också dåliga dagar. Men att sitta och ge ut att allt är perfekt och att livet flyter på utan bajsblöjor och spyor och vakna nätter.

Jag har nog aldrig en heeelt underbar dag, inte sen jag gick in i sjukskrivning i vecka 20 av graviditeten. Jag gnällde ständigt över värk i kroppen och andra olika saker.
Och efter att tvillingarna kom, så har jag varit uppe varje natt, sen dag ett, och gett hela min tid åt dom. Så, att jag fick sova dom här fyra timmarna idag, har nog fått mig starkare för några dagar, om kanske veckor.
Så nej, livet är inte en dans på rosor med barn, så sluta låtsas och säg sanningen i stället ;) vi är miljontals med samma "problem".

Sen har vi den kategorin av människor, som säger "varför skaffar man barn om man ska ha egen tid? skaffar man barn så ska man ju vara med dom, inte lämna bort dom"
VÄNTA NU.. Egen tid behöver inte betyda att man vill vara själv eller ensam med sina vänner/respektive bara för att kanske dra iväg från hemmet och dricka på krogen eller supa skallen av sig, eller för att vilja slippa sina barn en stund. INGEN förälder vill slippa sina barn. Men varje förälder är bara människor, precis som alla andra människor som inte har barn, och dom har lika stor rätt att ha sin egentid om dom vill det utan att behöva höra att dom är dåliga föräldrar. Sen har ordet "egentid" blivit som ett skällsord, och det är det inte.
För MIG, är egentid, att som idag, få sova några timmar extra medan jag vet att mina barn är i trygga händer med sina släktingar och med sin pappa.
Egentid är för mig även att få ta en snabb dusch - notera SNABB - eller att bara som nu, få sitta i fotöljen, skriva här, med en nackmassör och Hockey-vm på tv, samtidigt som jag vet att mina barn sover gott för natten. För jag är bara människa. Jag är en människa, som valde ett liv med en stor familj och jag älskar det.


Nu kom min pojkvän hem så nu ska vi äta <3
Likes

Comments